Nekromanti Kvasr älskare.

Re: En fråga

Du kan inte tänka dig att skriva lite mer...meningsfulla inlägg, kanske?

- Ymir, trött på meningslösa randominlägg
 
Re: Kvasr

Några frågor om Kvasr
1. Är Kvasr ett mörkt eller ljust öl?
2. Var torkar dvärgarna malten och odlar de kornet själva i grottorna?
3. Vad smakar Kvasr, sött, beskt...?


2.


/Ashaslättens betvingare
 
Re: Kvasr

"1. Är Kvasr ett mörkt eller ljust öl?"

Ett grumligt mörkt öl.

"2. Var torkar dvärgarna malten och odlar de kornet själva i grottorna?"

Dvärgarna rostar malten med varmluft i torkrum. Korn används inte vid Kvasr framställning. Dvärgarna använder istället rostade insekter som först sockerlagras och krossas. Vid bryggning av andra ölsorter så odlar dvärgarna korn själva utanför fästet eller importerar det från omkringliggande länder.

"3. Vad smakar Kvasr, sött, beskt...?"

Den är svagt kolsyrad med hög beska och sötma.

Bela
 
Re: Kvasr

Några frågor om Kvasr
1. Är Kvasr ett mörkt eller ljust öl?

Svar: Mörkt

2. Var torkar dvärgarna malten och odlar de kornet själva i grottorna?

Svar: Troligen så gör dom det själva iberget eftersom Ghor som jör Kvasr är helt oberoende av "utsidan"

3. Vad smakar Kvasr, sött, beskt...?

Svar: Troligen beskt knappast sött.
 
Re: Kvasr

Du menar väl att dom rostar insekterna med varmluft i torkrum. För om de inte använder korn finns det ju inget malt att torka.

Frågan är då om de sötlagda insekterna kan ersätta malten, borde det inte istället ersätta humlet som extra smaksättning, och därför snarare vara ett mjöd.

/Ashaslättens betvingare
 
Re: Kvasr

Var får insekterna tag i nektarn då? Fångar de kanske insekterna ovan jord, eller har dvärgarna konstiga växter i grottorna som klarar sig utan solljus och som insekterna kan samla nektar ifrån?

/Ashaslättens betvingare
 
Back
Top