Nekromanti Kan du köpa Rollspel i din hemstad?

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Well, svaret på fråga ett är nog ganska besvarat.. hr samma kedja här, som i Malmö.

För att svara på den andra frågan då..
Ja, jag kan tänka mig att betala lite extra för att gå & strosa i en buti.Just för att jag vill kunnda titta i & på varan jag tänker köpa. är inte sådär jättesugen på att köpa grisen i säcken, så at säga.
En annan vinst med en fysisk butik tor jag är att man kan få folk att komma in & testa t. ex rollsepl. På detta sätt har jag fått några kids att börja med rollspel. Vilket känns bra.
 

Nightowl

Champion
Joined
17 May 2000
Messages
8,341
Location
Avliden, Tristerbotten
Arvidsjaur

Nej, inte här i Arvidsjaur.

Man kan egentligen inte köpa böcker eller skivor heller - fast Konsum och ICA har lite böcker och OK har ju Absolut Svenskt och så där... :gremsmirk:

Erik
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,606
Location
Rissne
Re: Utsätta kunder för spel

I och för sig brukar jag göra ungefär såhär...

1. Kolla i rollspelsbutik. Se coolt spel.
2. Gå hem igen tomhänt. Tanka hem spelet som PDF, kolla igenom lite snabbt och se om det verkar värt pengarna.
3. Ta beslut om köp.
4. kolla de vanliga internethandlarna (adlibris, bokus, hobbygames etc) efter billigast pris.
5. genomför köp där spelet är billigast.

På så vis köper jag i8 stort saett aldrig spel jag blir besviken på, jag får bläddra i böckerna, och ändå kommer jag billigt undan =)
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,187
Location
Borås, Sverige
I fysisk butik är svaret nej. Men det finns en webbbutik (Gamers Vault) här i Borås.

Har ju inga problem att åka till Gbg för att shoppa.

/Ulfgeir
 

bladerunner_35

Warrior
Joined
21 Jul 2001
Messages
286
Location
Landskrona
Nope det finns så vitt jag vet ingen möjlighet att köpa rollspel i Landskrona. Dock såg jag en del GW-prylar i någon leksaksaffär för några år sedan, vet inte om det fortfarande ligger och samlar damm där.

Jag köper oftast mina böcker i Lund (Spel) eller på nätet. Jag är överhuvudtaget inte intresserad av att "träffas och snacka" även om jag gärna bläddrar igenom böckerna.

Jag gör all research inför nya inköp på nätet, en plattform jag tycker är svårslagen, både vad gäller pris, tillgänglighet och information.

Dock har jag impulshandlat ett par tre böcker i butik de senaste halvåret trots att jag vet att det är dyrare (svårare att impulshandla på nätet även om det går (Coriolis)) men det har i princip handlat om spel jag ändå skulle ha köpt för eller senare (Noir, Eon-moduler och Dark Heresy).

Den enda fördelen med en fysisk butik är för mig att jag mer eller mindre omedelbart kan få produkten i min hand. Allt annat föredrar jag att göra via nätet eller min lokala spelklubb. Bläddermöjligheten är i och för sig ett stort plus men i ärlighetens namn ger det inte så mycket mer info än som redan brukar finnas på nätet iform av previews, recensioner och diverse forum.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Hmm...jag anar ett mönster i den här tråden.

Alltså grabbar, ni är lika snobbiga med rollspel som jag är med film. Jag är liksom helt 'öööh, SF borde bojkottas så länge de inte visar Lou Ye-retrospektiv och har orgier i rumänska prettodraman'. Ni är helt 'nej, jag kan minsann inte stödja en rollspelsbutik som inte har The Shab-al-Hiri-Roach och TSOY och den franska, bladguldsbeklädda originalutgåvan av Agone'

Och så mycket som jag skulle vilja stänga ned alla SF-biografer och ersätta dem med Folkets Bio, så finns det ju liksom nån slags realism här att ta hänsyn till...

- Ymir, kanske övertolkar
 
G

Guest

Guest
Norrköping - Nja

Det finns en butik, precis nedan för mig som heter Hobby Hörnan. En gång i tiden så var det stadens mötesplats för rollspelare men idag kan man bara köpa Warhammer grejer och modeller där, tyvärr. Man kan dock beställa rollspel därifrån, men det tar hur lång tid som helst då han väntar med beställningarna tills han har en större antal produkter att ta hem.

Nja, jag beställer nästa alla mina grejer från SF-bokhandeln, jag har väldigt bra erfarenhet av dom och är nöjd med leveranstid och service...
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,786
Location
Göteborg
Karlskoga: definitivt nej. Örebro har jag inte riktigt koll på. Man kunde det förr i tiden, men det kan man säkert inte nu. Men så har jag bara köpt nya spel en gång de senaste åren. Och då från nätet (Indie Press Revolution). Det senaste innan det var DoD6, som jag förhandsbeställde och blev besviken på.
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Södertälje - Nej

Det fanns dock väldigt länge. Först fanns det på leksaksbutiken i stan, och de hade både Ä-spel och Lancelot-grejjer. Det fanns kvar i butik väldigt länge. Sedan kom Tradition till stan, och de hade D&D, Neogames, Mutant:UA och DoD. Fram till för ungefär två, eller om det är tre, år sedan, när Trad helt och hållet blev EB Games och fasade ut alla rollspelsprodukter.

Ungefär fram till för två-tre år sedan fanns det Warhammer på leksaksbutiken, men inte längre. Det kanske inte sålde så bra? Fast de har ju för fan indianer och humbrolfärg, och det kan ju aldrig sälja bättre?

EB har faktiskt kvar Magic i sortimentet, så det går fortfarande att köpa i Södertälje.

---

Jag är beredd att åka till Stockholm för mina rollspelsbehov. Jag jobbar ändå i Stockholm, så det löser sig självt.

---

Jag är beredd att betala mer för fysiska butiker. Jag har samma inställning till skivor, som också är en krympande företeelse i dessa iTunes-dagar.
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Re: Klippan: nej

Alltså, det är ju såna lirare man betalar extra för att få hänga med.

/Eksem, vill gärna se någon som bär slängkappa
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,918
Location
Nordnordost
World of Boardgames

World of Boardgames är förövrigt en trevlig butik. Prismässigt vet jag inte om de kan konkurrera med direktbeställningar från jänkarland, men de har bord framme i lokalen, och det finns så gott som ett provex av varje spel om man vill prova lite innan man köper. Och, iaf när jag varit där, så har man kunnat få riktigt kunnig hjälp med val av spel.
 

kängtrollson

Veteran
Joined
22 May 2006
Messages
186
Location
Kalmar i Kalmar län i Sverige
Kul att så många svarade. Då skall vi ta nästa punkt.
Om butiken i fråga var en leksaksaffär eller bokhandel som hade ett begränsat utbud av spel och ganska okunnig personal. Skulle någon av er vara beredd att ändå köpa av dem och till och med hjälpa dem att sälja spel?

Hade en gång en polare som demade Warhammer i Kalmar med omnejd, han fick betalt i figurer och hade runt 9000 när han slutade.
En av butikerna sålde mer Warhammer än vad de sålde Lego.
Butikerna måsta ha kunder för att det skall funka och skall de ta in rollspel. magic och GW så måste de sälja. Fast å andra sidan "Humbrol färger och indianer". Ibland undrar man...
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Om butiken i fråga var en leksaksaffär eller bokhandel som hade ett begränsat utbud av spel och ganska okunnig personal. Skulle någon av er vara beredd att ändå köpa av dem och till och med hjälpa dem att sälja spel?
Det beror på om deras begränsade utbud råkar omfatta min smak (kanske, om den omfattar Mutant, Noir och kanske Coriolis); om inte, om de var villiga att utöka sortimentet eller beställa hem. Jag hjälper dem gärna genom att peka kunder dit, eller med svar på frågor om de frågar. Däremot är ju min del av hobbyn inte så demo-bar.
 

Zykopat

Veteran
Joined
13 Dec 2004
Messages
77
Location
Örnsköldsvik, ancient city of doomed bumblebees
Örnsköldsvik: Kanske

Tidigare fanns en butik som framförallt sålde TV- och datorspel men som även hade ett hyffsat rollspelsutbud. Den affären finns dock inte kvar längre och jag vet inte säkert om någon annan affär har sådant, det finns ingen specialiserad sådan iaf.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,606
Location
Rissne
Om butiken i fråga var en leksaksaffär eller bokhandel som hade ett begränsat utbud av spel och ganska okunnig personal.
Nej, inte egentligen.

Jag brukar däremot stödja lokala handlare i största allmänhet när ekonomin finns, men det är inte specifikt för rollspel.
 

terje

xenomorf mystiker
Joined
21 Jan 2001
Messages
1,658
Location
Demokratiska Republiken Latveria
Re: Örnsköldsvik: Kanske

För länge sen (slutet av 80, början av 90) fanns ju rollspel på en massa butiker i Övik. På Åhléns, Lek och Hobby, Gullängets lek och färg och i en spelbutik mitt i centrum (kommer inte ihåg namnet) som hade ett ganska stort utbud. Detta var dock när jag nyss upptäckt rollspel och fortfarande bodde i Bredbyn mitt i urskogen och sällan tog mig in till stan.

Nuförtiden är det sällan jag går i butiker i Övik, men det finns väl en serietidningsbutik som kanske skulle kunna ta in rollspel om man bad dom snällt.
 

zorbaz_89

Veteran
Joined
19 Jan 2008
Messages
20
Location
Lysekil & Falun
Nej absolut inte jag får lov att betala buss till göteborg för att köpa ngt. Dock så kostar det upp emot 280:- tur och retur :gremsuck:

Tips, flytta inte till Lysekil för att köpa rollspel

//Annika
 
Top