Nekromanti Intriger inom spelgruppen

Joined
24 Mar 2002
Messages
330
I min spel grupp är det vanligt att det skapas intriger mellan spelarna tex. person 1 försöker förföra person 2s "flickvän" som person 2 hittade i öknen utan minne och när person 1 inte lyckas förföra "flickvännen" så våldtar han henne villket ger konsikvenser, det här är bara en av väldigt många saker som har hänt. Jag kan ta en till:

Person 1 och 2 (ja det är samma personer) är ute igen och plundrar en by person 1 slaktar kallblodigt trälar, kvinnor, boskap och barn men tillslut får person 2 nog och säger att om person 1 dödar en oskyldig till så attackerar person 2 person 1, person 1 ger som svar att han hugger hvudet av en kvinna. Person 2 börjar nu inse att han överlevnads chans mot person 1 är licka med noll och ger sig tillslut. Men nu så är det en stark spänning mella båda två.

Och nu undrar jag brukar sånt här hända i era spelgrupper?
 

Lucifer

Veteran
Joined
24 Sep 2001
Messages
154
Location
Stockholm
Japp. Intriger är ganska vanliga i min spel grupp.

Exempel ett påminer om ett äventyr jag körde för ett tag sen.
2 st i min grupp våldtog en tjej som en annan vad kär i. Vilket självklart gjorde honom arg o hämdlysten. Det blev tjafs och bråk. Han stack med sin tjej och dom andra följde efter för att döda honom. Dom tyckte att han va en förädare. Det slutate med att dom jagade honom resten av äventyret, på vägen han dom våldta och mörda hans mamma, klara av det slutliga tilltänkta målet och slutligen döda den stackars flyende.

Våra spelmöten slutar ofta med att någon vill döda nån annan.
Alla brukar vara så olika karaktärer så att det är svårt att undvika intriger.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Person 1 är uppenbarligen en psykopatisk mördare och våldtäktsman. Sådana passar inte riktigt in i bland vanligt folk, så det finns några lagens män vars uppgift är att rensa bort slödder som denne från Mundanas yta. Tipsa din spelledare om dem (om du är SL så är det ännu lättare), för man kan inte gå hur långt som helst utan att lagens beskyddare kommer och lägger sej i.

Skulle jag spela Person 2 skulle jag gladeligen själv sätta dit eller på något fegt sätt oskadliggöra honom och hämta in belöningen för dennes huvud (det borde finnas en sådan tack vare de handlingar du beskriver att han begått). Jag skulle även bevittna avrättningen med ett leende på läpparna. Om inte detta är möjligt så skulle jag ta bästa tillfälle i akt och fly med övriga rollpersoner, för jag antar att även de inte tycker om denna galnings närvaro.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Nä, tack & lov !!

Som tur INTE !!!!!!!!!!!!!!!
Det måste vara skitjobbigt att vara SL för en sådan grupp.
 

Baron Marak

Swordsman
Joined
6 May 2001
Messages
521
Location
Piteå
<blockquote><font size=1>Svar till:</font><hr>

Och nu undrar jag brukar sånt här hända i era spelgrupper?

<hr></blockquote>



Väldigt ofta händer sådant som intriger. Men oftast så brukar de lösas utan onödig blodspillan med en duell eller ibland genom ett slag mot den riktigt användbara fädigheten Diplomati. Ofta är det också som för er. Att det är en person som har en RP som gör vissa konstiga saker samt är irriterad på de flesta. Men det straffar sig självt.

Om nu någon skulle gå omkring och utföra sådana illdåd så skulle det nog sluta med en anmälan med överlämning.
Dryga ut resekassan med en fin belöning /images/icons/devil.gif
 

Kimon

Swordsman
Joined
21 Nov 2001
Messages
679
Location
Uppsala
Och nu undrar jag brukar sånt här hända i era spelgrupper?
Inget av det du nämner nej... Intrigerande mellan rollpersoner... definitivt.

Men det är ju inte så uppenbart som det du nämner. Snarare är det så att vissa individer sitter inne på en massa info och döljer sin rätta identitet vilket skapar en del jobbiga situationer.

Visst det kan vara stimulerande till en början, men blir i slutändan en tämligen jobbig och orealistisk situation, där den minsta lilla informationsbit skall idisslas av den som fick sagda informationsbit för att sedan (om mottagaren känner för det) utlämnas till den övriga spelgruppen. Denna "småaktigthet" skapar ett mycket trögt maskineri, och blir i slutändan blott löjlig eftersom man börjar behålla de mest triviala informationssnuttar för sig själv och inte delger de till de som minst en gång i kvartalet riskerar sitt liv för att uppnå ett gemensamt mål.
Låter jag färgad? Tro mig... det är lite sunkigt att spendera fem spelsessioner på att ta reda på något som "din bästa vän" redan visste.

Så visst, intrigera lite i början, men i det långa loppet är det realistisikt att anta att de du umgås med blir dina vänner, och med sina vänner delar man hemligheter. Dessutom sparar det speltid /images/icons/wink.gif
 
Joined
29 Nov 2001
Messages
1,337
Location
Göteborg
Nej, inte så hemskt. Vår grupp igår (söndag) delades upp i ett par sub-grupper (jag spelade dock inte sl) där jag med min halvalviske stigfinnare och en mystisk 6-åring smög oss genom skogen, vaktade dom andra och försökte få dom att växa upp.
Som svar tände de eldar ute i skogen (ingen erfaren spelare gör sånt :)), satte inte ut några vakter, spelade säckpipa och stridslur, bråkade och så vidare. Hela tiden had vi total koll på dom, medans dom visste inget.
Vi var lite elak (släckte eld, sabbotera hängmatta, gömma mat och vänsterskor) men mest med tanke på att få dom att tänka efter lite.
När de sedan började bränna ner vildmarken så vart jag tvungen att ta till hot. Fyra-fem pilar kommer flygandes mot dom.

Men dessa person 1 o 2 borde må bra av en träff med Hedning (detta är en super-kobold slp som jag hitils inte behövt använda. Han har ca 22 i Kafer-Granach och attribut på 19 och en hemsk klädsmak). Jag tycker nästan tillochmed att killen som slaktade oskyldiga också borde få sin RP rent ut sagt avrättad (hängd, hallsugd, you name it). Det kan få spelaren att spela lite mer seriöst.
 
Joined
24 Mar 2002
Messages
330
Men dessa person 1 o 2 borde må bra av en träff med Hedning (detta är en super-kobold slp som jag hitils inte behövt använda. Han har ca 22 i Kafer-Granach och attribut på 19 och en hemsk klädsmak). Jag tycker nästan tillochmed att killen som slaktade oskyldiga också borde få sin RP rent ut sagt avrättad (hängd, hallsugd, you name it). Det kan få spelaren att spela lite mer seriöst

Jag är något att ertjänna person 1 är... jag! /images/icons/yikes.gif
Men jag tycker själv att jag spelar mycket mer seriöst nu villket jag också har fått höra från mina medspelare
 
Joined
24 Mar 2002
Messages
330
Re: Nä, tack & lov !!

Det är faktist inte jag som är SL jämt och han som oftast är SL tycker att det är skit kul när vi bråkar lite grann. Han tycker att det är lätt att skirva äventyr eftersom vi ofta kan skapa dom själva och han har alltid något att skriva om.
 
Joined
29 Nov 2001
Messages
1,337
Location
Göteborg
Tack och lov... För dina medspelare... Jag tror allt det jag skrev skulle hänt dig hade jag varit sl.
I realistisk tappning. En av mina spelare fick lära sig argumentera genom att försöka undvika att bli hängd....
 

Belgarth

Swordsman
Joined
7 Jun 2001
Messages
401
Location
Borås
det var väl inget!

i min spel grupp var det inte ovanligt att man sköt pilar i någon man är tjurig på, skickar lönnmördare efter en viss magiker, försöker förgifta en viss magiker, huger huvet av en dvärg, skjuter sin vän i ryggen med ett armborst, hugger av en tjuvs fingrar och lägger sand i såren. och andra sådana mysika saker.

alla saker som jag skrev har varit spelare imellan.

så du kan vara glad att det inte är så här
men för övrigt har dom spelmötena varit VÄLDIGT roliga
 

swazze

Swordsman
Joined
20 Mar 2002
Messages
537
Location
Lund
Några tips på hur man kan åtgärda med att nån sitter inne med t ex info. Det ska ju kännas lite seriöst inte att bara säga "jag slog mycket bättre än dej mot diplomati så nu måste du berätta det" utan ett lite mer ej uppenbart sätt.
 
Joined
24 Mar 2002
Messages
330
Nu ska jag förklara hur denna plundrig gick till... Detta hände i rollspelet Viking:
Person 3 har blivit utmanar i holmgång Lejf, Lejf bryter Person 3s båda ben och ska just slå ihjäl honom när Person 2 och 1 hoppar in och dödar lejf. Alla bybor blir arga och försöker döda Person 1, 2 och 3. Personerna tar då "hövdingen" som gisslan och flyr ut i skogen där dom rånar honom och klubbar ner honom. Sedan flyr dom längre in i skogen och blir allt mer övertygade om att hämd är det ända rätta. Mitt i skogen stöter dom på tre rövare som Person 1 (som nu mera kommer att kallas Bard Mannadräpe!), Person 2 (som nu mera kommer att kallas "Den lille") och Person 3 (som kommer att kallas "Dubbelbryt") snabbt blir vänner med. Rövarna tar Bard, Den lille och Dubbel Bryt till "Rövar Hövdingen" där dom tre förstnämda föreslår att Rövarna och RP ska plundra byn (som för övrigt hetar Västfold) Rövar Hövdingen tycker att den låter som en yppelig idé. Om några där ger sig Rövarna och RP av mot Västfold Dubbelbryt hivas upp i ett träd med en pilbåge medans Bard Mannadräpe och den Lille följer med och stormar byn. Bard (som redan var fredlös i norra sverige) slaktar allt och alla men... till slut blir "Den lille" irriterad och säger: -Dödar du henne så dödar jag dig! Bard flinar och hugger huvudet av den oskyldiga kvinnan. Den Lille vet inte riktigt vad han ska göra och Bard säger: - Attackera då! Den Lille inser sin överlevnads chans och ger sig tillslut. Efter detta så vill Rövarna festa villket dom gör men dom tre RP håller sig nycktra, och sendan... när alla rövare har däckat så smyger dom fram och dödar alla tar deras pengar och flyr landet. I senare äventyr så plundrar dom i England. Sedan Flyr dom till Frankrike där Bard Gifter sig och skaffar en son. Sedan far dom till Norge för att hälsa på Dubbelbryts syster och där dödar dom några munkar men... i samma äventyr DÖR Den Lille/images/icons/sad.gif. Dubbelbryt och Bard svär att hämnas honom och.. to be continued.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Re: det var väl inget

alla saker som jag skrev har varit spelare emellan.
Jaså? Oj.. Ni spelar rätt fysiskt alltså? Några bestående skador? <small>Fniss..</small> <img src="/images/icons/tongue.gif" border=0 width=15 height=15>

Heh. Hursomhelst, ska vi diskutera intriger när dom är som värst, kolla in: Intriger i kubik!

Hmm, många som har med våldtäkter i sina äventyr.. Spelar jag på fel sätt?
(He he. Ehum. En ursäkt till alla som varit berörda av våldtäkt..)

<center>Historieberättaren är också en historiebevarare</center>
<p align=center><img src=/images/blackline.gif width=650 height=2></p>
 
Joined
24 Mar 2002
Messages
330
Re: det var väl inget!

Det är ingenting mot vad våran nyaste spelare gjorde! (han har bara spelat en gång)

Han slet pungen av en avsvimmad man och stoppade hans tänder i dom.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
i samma äventyr DÖR Den Lille. Dubbelbryt och Bard svär att hämnas honom och.. to be continued.

Ahh.. Njuter av The Bard Saga.. (Så speciell är den väl inte, men mot slutet fick den en riktigt mysigt dragningskraft IMO.. Underligt. Jaja, bra skrivet, antar jag.. <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15>)
 

Belgarth

Swordsman
Joined
7 Jun 2001
Messages
401
Location
Borås
Re: det var väl inget

Jaså? Oj.. Ni spelar rätt fysiskt alltså?

bara ibland men det har inte hänt på länge
 

KicK

Veteran
Joined
25 Aug 2002
Messages
23
Location
Linköping
Sånt kommer när man settat och spelat i cirka 12 timmar, men oftast så, i min spelgrupp, är de inget våld eller sånt utan anledning. Ex. Spelare 1 läker Spelare 2. Då säger spelare 1 nästa gång när han ska läka Spelare 2 att han vill ha pengar, då säger spelare 2 "Upp din.." sedan läks inte han utan går omkring med en infektion tills han kommer till staden och betalar en läkare där som var dyrare.

Senare så går rollpersonerna upp i ett berg och Spelare 2 halkar och Spelare 1 har chansen att ta honom till safety men istället så låter han Spelare 2 falla lite och sedan ta tag med handen så att Spelare 2s liv ligger i Spelare 1 händer. Sedan säger han att han vill ha pengar för att rädda honom annars släpper han. Spelare 2 säger samma som innan "Upp din..." och hänger kvar där. Dom andra spelarna börjar bli trötta på deras bråk och Spelare 3 säger att han ska dra upp Spelare 2. Då säger Spelare 1 att han släpper om någon kommer nära, Spelare 3 skiter i detta och går fram - då släpper Spelare 1 Spelare 2 så att han faller ner och tar tag i ett träd lägre ner och är väldigt skadad. Spelare 3 bestämmer att Spelare 1 var elak och knuffar ner honom, och han tar tag i Spelare 2 fötter och nu bestämmer Spelare 2 om Spelare 1 och han vill såklart ha pengar... och så fortsätter de - kan också nämna att Spelare 4 knuffade ner Spelare 3 för att han hade knuffat ner Spelare 1 som råkade vara syskon med honom.

Lite rörigt, hoppas ni fattar :gremlaugh:
 
Top