Hur skulle ni representera 'Cyberpunk 2077' stilarna o/e gängen i Neotech?

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Mjo, du har kanske rätt. Jag vet inte. Men high-level #Aggro är liksom Mad Max-nivåer av dödskallefetisch, inte lite lagom tacticool.
Högnivå är de inte som en grupp

-----------

Nu för:
1605301342673.png
En version där man ser mer av oogierna finns här

Voodoo Boys grej är (om jag har fattat rätt) att de är klimatflyktingar från Haiti, Dominikanska Republiken, o möjligen andra delar av Karibien, som ska vara härjad av miljöfuckuppen. De ska vara voodoo utövare/troende, mästerliga netrunners* och ska fungera som beskyddare/rättskipare i det karibiska ghettot (som polisen ska ha förklarat en no-go zon).
* (finns det en svensks term för "netrunner"?)

Jag gillar Voodoo Boys concept men deras look e bara trå-åkig, de har egentligen inget som får dem att egentligen sticka ut. Av exempel oogerna ovan så har två klo/ben smycken men inget egentligen som sticker ut mer än andra semi-tribala/new ageiga smycken man kan se på gatan idag... nja, snubbens ben-halsband sticker ut lite men bara lite. Om det hade varit upp till mig skulle jag ha dem blanda Night Citys gatumode med traditionella (2020 o bakåt) karibiska kläder, om ni är ett etno-gäng så visa stolthet i erat ursprung! (+ att många migranter blir mer sin ursprungskultur i det nya landet än de var i ursprungslandet). Jag skulle också ha dem visande upp mer av ett voodoo tema, både riktiga (ex. gris gris påsar runt naken) och hollywood (Rovdjuret 2, Leva och låta dö, Grodprinsessan, etc.), det senare som en gäng markering och för att psyka motståndarna. Jag skulle också ha att deras netrunner grej vara mer tydlig på exempel oogierna , man kan se det på Voodoo pöjken som snackar i trailern men jag ser det inte på exempel oogierna.

Det vi ser av Voodoo Boys i trailern och på CP2077 wiki har inget som gör att jag skulle tänka att de skulle vara en still i Edge, men om de fanns i Edge så skulle de ha #Banal och troligen #Pleb. Trots att de är ett etno-gäng så känns det inte som de har #Etno som en grupp, några av de skulle också ha #Hobo p.g.a. deras slitna kläder, och i Edge sladarna.

Nu, om de såg mer ut som de gör på affischen för dem då hade vi kunnat snacka, där har de inte #Banal, och absolut #Etno, troligen kombad med #Hobo (deras slitna kläder, och i Edge sladarna), några av dem har #Aggro och några av dem har #Hitech (för Night City i alla fall) men inte alla. Affischens look är också mycket mer koolu och egen och är vad jag skulle vilja se i spelet för Voodoo Boys (i alla fall några av dem, måste erkänna att om alla av dem såg ut så kunde det nog bli lite för mycket) istället för den banala stil vi får se i trailern.
 
Last edited:
Joined
17 Oct 2011
Messages
1,429
Det skulle vara kul och se ett par bilder på Neotec gäng. För jag har svårt att visualisera dem framför mig.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Det skulle vara kul och se ett par bilder på Neotec gäng. För jag har svårt att visualisera dem framför mig.
Vi ser några PRD.

Men mitt intryck av Neotech är att vi inte har egentliga gäng stilar (som i Warriors eller Cyberpunk 2077) utan gäng faller under de olika sfärerna, deras falanger och stillar - troligen med vissa gäng markörer dock, is stil med hur kriminella motorcykel gäng har vissa markörer som sticker ut dem från 99%:na (ej räknat vapen). Så bestäm en sfär/falang/stil dina oogier faller under och ge dem vapen (om de redan inte har dem) så har du ett Edge gäng.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Då är det dags för:

1606132869560.png
En version där man ser mer av oogierna finns här

Animals är överpumpade gymfanatiker vars grej verkar vara att de har snöat in på en combination av fascination av mänsklighetens djuriska sidor (eller i alla fall vad de uppfattar som dessa), den starkes rätt, och en fokus på att förbättra sig biologiskt istället för cybernetiskt (extrem hårdträning, steroider, djurhormoner, muskeltransplantants, och sånt). De ska också använda sig av djurtermer i sin intern-lingo, ex. är en grupp av dem refererad till som "flock".

Animals är intressanta, deras look är inte det kreativaste men ett helt gäng av muskelbyggare som gillar närstrid och vars filosofi bygger på den popkulturella iden om hur djur funkar är en intressant idé, även om man tycker att de kunde gå lite längre med den: transplat/plastikkirurgi för att ha ett mer djuriskt utseende;* pälsmönster tatueringar o/e kläder;* ha (cybermoddade?) djur hängande runt dem; smycken baserade på djurdelar o/e avbildande rovdjur; etcetera.
* Enligt deras wikisida så ska de faktiskt göra detta men det är inget man ser i trailern eller promobilderna och jag utgår från dessa.


I Edge skulle jag säga att de #Athleisure och jag tror att deras bio-/cyberförstärkta megamuskler look också ger dem #Krom, men i också #Pleb i NT:E (även om det sistan kanske inte skulle gäller för Night City). Flera av Animals vi ser har också #Aggro men inte alla.

Om Animals var en stil i Edge skulle de falla under boosters, vet inte dock om de skulle tillhöra någon specifik falang. Rent namnmässigt tror jag inte att den skulle kallas ”animals”, jag gillar ”gymdjur” som ett namn men tror inte det skulle funka internationellt. Några förslag?
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
10,981
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Animals var faktiskt mitt favoritgäng hittils, lite starkare koncept än de andra kan jag känna. Vad stilar beträffar, i Neotech, borde det viktigaste för dem vara att på något vis få tag i taggen #StorMOFO. När det är gjort kan man börja bekymra sig för stiltaggar, och då är det givetvis #Athleisure som gäller.

De är definitivt en gym-falang av boosters.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Och nu är det dags för:
1606469013376.png
En version där man ser mer av oogierna finns här (jag rekommederar en tit, hon till vänster har sjysta cyberspiror)

Tyger Claws är ett japanskt-etno gäng, en upp-cyberpunkad version av yakuzan, och som ett sådant är de koolu, det har gjort ett antal sjysta grejer med yakuza/japan-etno temat. Men de lider av samma problem som Valentinos, de är inget mer än "yakuza i cyberpunk" - väldigt oinspirerat. Lit Valentinos, ser man ingen i promobilderna eller trailern som inte ser ut som deras etno-grupp stereotypt ser ut i USA man tycker att vid 2077 så borde det kunna finnas ett antal japaner/japan-amerikaner som inte såg ut som din stereotypa japan i looken, om inget annat så genom barnamakande med och rekrytering från andra grupper.
Enligt deras wiki-sida så ska de vara mer allmänt asiat-amerikaner och inte bara japan-amerikaner men av oogierna vi ser så är det ingen som gör att jag tänker på någon annan asiatisk kultur än Japan, även om scenariot runt dem känns mera Kina än Japan (fast det kan vara en fråga om att jag missar detaljer, om andrar inte håller med så säg bara till och peka ut vad jag har missat så jag vet till nästa gång).

Möjliga sätt man kunde göra dem lite mer unika är:
+ att verkligen luta sig mot det lätta tiger-temat: låt dem springa omkring med cyberförstärkta klon-tigrar (eller i alla fall ha sådan som vakthundar); transplat/plastikkirurgi för att ha ett mer tigerartat utseende; tigerrand tatueringar o/e kläder (kanske tigerpälsjackor till och med); tiger-liknande stridsbotter patrullerar gatorna; etc. - fast kanske det här är lite för gonzo?
+ en annan ide skulle kunna ha dem som en verklige asiat-amerikansk meltingpot som blandar kulturyttringar från några av de större östasiatisk minoriteterna i USA + jänkarkultur, t.ex. någon som springer omkring i minikjol kimono, geisha-ansikte + cowboy hat o stövlar och slås med monofilament jian o kung-fu-moves.
+ ha dem som ett dubble etno gäng med den andra etno stilen varande en icke-östasiatisk/amerikansk en (ex. rysk, indisk, walesisk, nigeriansk)
+ referera till att den största japanska diasporan finns i Brasilien och göra dem till ett japansk-brasiliansk gäng
+ satsa på något mer queer/crossdress för båda könen
+ göra grejen de har med "luminous" tattueringar än större och ha massa självlysande och neon, i kläder, cyber, byggnader och tatueringar.
Vad tycker folk? Är det bra eller dåliga idéer, och/eller har ni några egna?


I Edge skulle Tyger Claws absolut ha #Etno om de var en stil, men jag vet inte om gänget som grupp har någon mer tag, vi ser flera som har #Aggro och/eller #Krom men inte alla, deras stil sticker ut i Night City och i alla fall några av dem skulle också göra det i Edge så #Banal är ur frågan och #Pleb känns inte heller passande, ej heller några av de andra taggarna känns som de passar på alla oogier vi ser. Har jag fel här eller?

När det kommer till namn känns "yakuza klassik" passande, om än lite oinspirerat - om man lutade sig mer mot deras självlysande tats så kunde "neon yaks" eller "lum-kuza" kanske funka. Vad tycker folk? Är det bra eller dåliga idéer, och/eller har ni några egna?
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
10,981
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
yakuza i cyberpunk är egentligen en extremt 80-talig och föråldrad idé; yakuzan i Japan är IRL döende just nu på grund av olika samhällsutvecklingar. Detta hade man dock kunnat trycka på lite i Neotech genom att fokusera på yakuzan som en organisation past its glory days, upphängd på gamla ritualer och hierarkier och med ständigt sviktande medlemsantal. Alternativt, vilket snarare är varianten vi kört hittils i materialet, en desperat och trängd organisation som försöker expandera till utländska marknader.

Med det i åtanke hade man kunnat skildra yakuzan som en grupp som smält ihop med andra kriminella grupper, mitt favoritalternativ vore kartellerna, för samurajer i Mexico har en mycket lång historia. En mix av japanska och mexikanska designelement vore skittufft, för de är var för sig kanske de mest dödsfixerade kulturerna i monde. Lägg på lite av dina föreslagna neon-element också, så har vi något riktigt unikt.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
yakuza i cyberpunk är egentligen en extremt 80-talig och föråldrad idé; yakuzan i Japan är IRL döende just nu på grund av olika samhällsutvecklingar. Detta hade man dock kunnat trycka på lite i Neotech genom att fokusera på yakuzan som en organisation past its glory days, upphängd på gamla ritualer och hierarkier och med ständigt sviktande medlemsantal. Alternativt, vilket snarare är varianten vi kört hittils i materialet, en desperat och trängd organisation som försöker expandera till utländska marknader.
Sant men samtidigt så är ju cyberpunk-världar sådana där samhället har fallerat och i sådana så har OC en tendens att ta över/växa sig starka, det kan vara så att antingen så börjar den gamla yakuzan växa sig starka igen eller så dyker nya japanska OC:s upp som tar sig namnet yakuza och tar upp de äldre traditionerna för att ha något att luta sig mot, och/eller det är så man har fått bilden av hur man ska agera genom popkulturen.

Så det är möjligt att Tyger Claws är en produkt av USA:s balkanisering, och mycket av deras klassiska yakuza-stil kommer från att de försöker förstärka sin etno-look och få en historia som de kan luta sig mot (och för att framstå som äldre, traditionellare, o/e ärorikare än de egentligen är).
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Då är det dags för den enda av gängen som faktiskt kan sägas luta sig mot en av de etablerade stilarna:

1609418639547.png
En version där man ser mer av oogierna finns här

Moxes är ett gäng av prostis, strippor och liknande som gick samman för gemensamt beskydd efter att Tyger Claw oogies dödade en madam/strippklubbägare som ska ha behandlat sina tjejer (något nutids-normigt så tycks alla prostis vi ser vara kvinns) med respekt och tidigare kastat ut Tyger Claw oogier för att de misshandlade/dödade prostis.

Moxes still är, som sagt den enda av gängen som faktiskt kan sägas luta sig mot en av de etablerade stilarna, och det är kitch stilen, vilket betyder att de har #Pleb (eller i vissa fall #ThreeWolfMoon), de har också alla gemensamt att de har #Salop. Flera av dem har #Krom och/eller #Aggro men inte alla.

Jag finner Moxes look något oinspirerad och alldeles för nutids-normig, det e bara femmor vi ser representera gänget på promobilderna - inga killar, icke-binära eller queer-look artat - + de gör inget egentligt sexigt/sexuellt/fetischigt med alla möjligheter som cybernetiken ger (dildo tentakler istället för armar; barbie kroppar; futanari; en grupp prostis som alla ser likadana ut för tvilling fantasier; överdrivet stora bröst/kuk; flera kukar/par bröst; catgirl; m.m.). Femmorna vi ser i promobilderna tycks också alla ha samma kroppsform. De görs heller inget egentligen med kombot sexarbetare och gängmedlem - man ser inte vapen och sexleksaker hängande tillsamman ifrån bärselar; dildos fästa som bajonetter på puffrorna; skyddsutrustning anpassad till någon som har ballongbröst o/e hästkuk; skyddsvästar med påmålade/klottrade muskler; folk som kombar SWAT-looken med någon fetisch; skyddsvästar/sköldar som också fungerar som reklampelare för barer/klubbar/bordeller; m.m - men jag får säga att jag gillar att vi tillslut har ett gäng vars look man kan säga faller under en av de etablerade stilarna.


Som tidigare sagt så skulle Moxies alla ha #Salop och #Pleb/#ThreeWolfMoon i Edge. Om det var en still så är namnet "sexy trash" det första som dyker upp, även om "moxes" kunde funka som stil namn i Edge, alla stilar behöver ju inte ha beskrivande namn eller referera till saker vi känner till idag.
 
Last edited:

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Då har vi snackat om alla stadsgängen och sent (väldigt sent) omsider kommit till nomad gängen.

Först ut:
1623702628410.png
En version där man ser mer av oogierna finns här
Wraiths får väldigt lite presentation i videon så här får jag utgå från vad som sägs på Cp2077 fanwiki säger om dom: i Cp2077 värden ska det finnas en utvecklad nomadkultur (inte så olikt Edge nomad sfär) med sju "nomadnationer", Wraiths anses av vissa att vara den åttonde nationen men ska i praktiken bestå av förbrytare och utstöta från nomadnationerna och ska inte följa någon egentlig filosofi eller etos, de är i praktiken vägpirater i Mad Max/Death Race billar.

I videon ser vi ur lite av dem och jag får här utgå från bilden ovan o vad vi ser i fanwikit, o baserat på det så tycks deras still vara racing overaller, friluftskläder, med element av kroppspansar och punk, nästan alla av dem har någon som döljer ansiktet: snusnäsdukar, gasmasker, paintball hjälmar/masker, skidmasker, cybernetik - flera av dessa har ett dödskalle motiv; och många av dem hade någon typ av magväskor. Flera av dem har plagg, eller påmålningar, i azurblått.
Den bästa bilden som visade upp dem var för mig den här

Wraiths look känns realistisk, det är en kombination av kläder som passar livsstilen med gruppmarkörer - täckta ansikten, färgen o dödskalle-temat, vet inte om magväskorna är en gruppmarkör eller något som alla nomader har (vilket då gör den till en gruppmarkör men inte för gänget) - även om oogier bilden ovan egentligen bara har färgen o de täckta ansiktena. Måste säga att jag gillar grejen med att m/m alla av dem har magväskor, i vissa fall flera par, det är en liten detalj som känns realistisk o utmärker stilen.

Samtidigt så känns de lite tråkig, jag gillar mina framtidsstilar som går lite över styr o blir med våra mot-o-mätt lite fåniga eller för mycket. Samtidigt vill jag inte se något i still med Mad Max, det skulle göra att Wraiths bara skulle kännas som en alternativ version av dem istället för sin egen grej, o jag vill inte förlora den praktisk utomhus/rally känslan om man lade till för mycket. En möjlighet skulle kunna vara att brassa på mer med dödskalle o spöke motivet o ha påmålade skelettdelar, bröstpansaret sprayat så det såg ut som revben, ansiktstatueringar/målning i form av en döskalle. Kanske med lite morbida inslag som lårbensflöjter, döskalle dryckeskärl o liknande - möjligen äkta eller bara imitation.

I Edge skulle de absolut tillhöra nomadsfären, och då troligen marodörfalangen. Vilka taggar de skulle ha har jag svårt att säga bortsätt från #Rugged, exempel bilderna av dem är inte smutsig/slitna nog för #Hobo, även om flera av dem har #Aggro så är det inte något som alla av dem har, i både Edge o Cp2077 så är det förmycket av en egen stil för att ha #Banal. Tror att #Pleb är mest troligt.

Så Wraiths skulle i Edge ha #Pleb #Rugged om det var sin egen stil o falla under nomadsfärens marodörfalangen, men då inte bland de mest meltade o yberultra marodörerna. Har ingen ide om ett stilnamn för dem, vid sidan om "wraith" eller varianter på det temat.

Vad tycker folk? Är det bra eller dåliga kommentarer o idéer, och/eller har ni några egna?
 

Attachments

entomophobiac

Low Prep High Play
Joined
6 Sep 2000
Messages
7,633
Location
Uppsala
Riktigt kul tråd! Tror överlag att stilar och gäng bör separeras lite i CP’77, eftersom stilarna till stor del visar sig på Night Citys arkitektur och vanliga befolkning, medan gängen gör lite sina egna tolkningar och inte alltid tar avstamp från stilarna helt och hållet. Den 80-taliga inspirationen och bulkiga cybertechen är ju tillika ett aktivt stilval som följt med Cyberpunk sedan första utgåvan.
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Då är det dags för det andra nomadgänget, och sista gänget i spelet (om de nu inte gör en uppdatering med nytt material):

1631529448336.png
En version där man ser mer av oogierna finns här

Aldecaldos får lite mer presentation än Wraiths men väldigt lite som visar vad det är som skiller dem åt från Wraiths, även om trailern snackar om att nomaderna bryr sig om gemenskap och "familjen", men trailern gör det svårt att säga om det är något specifikt för Aldecaldos, och det är också svårt att få ett visuellt intyck rörande hur de skiljer sig åt. Så åter igen får vi ta o använda oss av Cp2077 fanwiki säger om dom: som sagt i inlägget om Wraiths så ska i Cp2077 värden ska det finnas en utvecklad nomadkultur (inte så olikt Edge nomad sfär) med sju "nomadnationer", och Aldecaldos är en av dem, och den som har sitt territorium i utanför av Nigth City's stadsgräns.

Av det man såg av trailern o bilden ovan får man inte så bra ide om dem, känns som ättlingarna till Dukes of Hazzard och Stock car racing traditionen med inslag av The Fast and the Furious, fast i kalifornisks ödemark/glesbygd.

Enligt vad som står där, o de ska citera The Official Digital Artbook of Cyberpunk 2077 så ska Aldecaldos, eller rättare sagt nomaderna iallmänhet "embody the utility and efficiency associated with our Entropism style. Their clothing must withstand the hardships of the road, combining military-survivalist motifs with elements of biker and road warrior culture such as leather jackets, knee pads (or protective implants) and trucker hats." och jag måste säga att man inte direkt ser det baserat på bilden ovan eller trailern. De känns alldeles för planerade o hela jämfört med vad vi såg av Entropitismen i stilklippet, o kläderna känns inte egentligen väderbitna nog för den livsstilen de ska ha.

Jag finner Aldecaldos tråkiga, det känns inte egentligen som de har något som gör att man ser att de är en grupp, alltså selarna som de två i mitten har e ju något gemensamt men det saknas något som gör att jag tänker att de tillhör samma gemenskap. Om jag skulle omdesigna Aldecaldos skulle jag luta mig mer åt långtradarkläder, MC utstyrsel (då med ögat på 99%-arna, inte OC gängen), moderna cowboy kläder, ge dem lite mer ihopplock känsla, och/eller snegla mer på hur mexikanska glesbygdsfolk o ranchare klär sig eftersom Aldecaldos ska röra sig fram å tillbaka över gränsen. Tror att jag som gemensam markör skulle använda mig av att många av dem har smycken/hårband/liknande som är baserade på de traditionella hantverken från nord Mexiko, de indian stammar/nationer vars territorium Aldecaldos rör sig över + cowboy smykningar.

Det vi ser av Aldecaldos i trailern och på bilden ovan har inget som gör att jag skulle tänka att de skulle vara en still i Edge, men om de fanns i Edge så skulle de ha #Pleb och möjligen #Rugged, kanske också #Banal. Som de beskriv skulle de falla under nomaderna, men verkar inte falla in i någon av de stora falangerna, de är inte autobahnditiska eller mordiska nog för att vara marodörer, lever inte på vattnet som vrakare, tillhör inte ett ursprungligen nomadfolk som har återgått till sina rötter, och känns inte backpacker/safari/Eat-pray-love/naturturism nog för att vara neomader. Det finns nog någon typ av mindre falang som är mer av diversehandlare som rör sig mellan områden och bara då o då är tjuvar o rövare, men den är inte omnämnd i Edge, så vi får bara säga att de är nomader kort o gott.


Vad tycker folk? Är det bra eller dåliga kommentarer o idéer, och/eller har ni några egna?Kommer komma med kommentar senare apropå gängens något alternativa utseende i affischerna av Michal Dziekan
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,278
Location
Stockholm
Tror överlag att stilar och gäng bör separeras lite i CP’77, eftersom stilarna till stor del visar sig på Night Citys arkitektur och vanliga befolkning, medan gängen gör lite sina egna tolkningar och inte alltid tar avstamp från stilarna helt och hållet.
Förstår det, men tycker ändå att man borde känna igen i alla fall några av gängen lutande sig mot stilarna som en grund, innan de lägger på sina gäng/etno/sådan markörer. Istället blir det så att de står helt utanför de fyra stilarna som stilfilmen etablerade som något som genomsyrade hela staden.

Den 80-taliga inspirationen och bulkiga cybertechen är ju tillika ett aktivt stilval som följt med Cyberpunk sedan första utgåvan.
Absolut, men nu gör jag ju kommentarer hur dessa mode- o gängstilar skulle ses i Neotech Edge, o då är deras 80-tals grej o retro cybernetik något som skulle sticka ut.
 
Top