"Hiss-pitch" för din rollspelsidé

Troberg

Sinister eater
Joined
Jun 27, 2001
Messages
17,054
Inspirationsvända för att odla kreativiteten.

Beskriv en (eller flera) av dina rollspelsidéer som en "hiss-pitch", dvs en kort beskrivning som man skulle kunna dra för någon på en hissfärd för att sälja in konceptet.

Exempel:

Apokayfabe warriors

Ett postapokalyptiskt spel där attityden, fighterna och klädseln sker i wrestlingstil. Ruinerna av samhället styrs av federationer, styrda av commissioners som hyr in de bästa brottarna som kämpar för dem. Frilansande brottare är wildcards som utmanar balansen.

Vad är din hiss-pitch?
 

Skarpskytten

Urgammal drake
Joined
May 18, 2007
Messages
1,860
Location
Malströmmen
Camelot Combat Cars

Allt du har hört om kung Arthur och hans riddare är fel; de red inte duster på blomming ängar i det gamla England, de kämpade med bepansrade stridsfordon i Nevadas bensinstinkande betongöknar. Tanka din springare full med högoktaningt bränsle, spänn fast dig i din pansrade cockpit, armera dina raketer och kulsprutor och varva upp din motor - dra sedan i kamp mot den sanna kungens fiender in ett postapokalyptiskt USA.
 
Last edited:

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,224
är mitt nya OSR projekt. Det är Narnia + Stormbringer med bossfighter inspirerade av soulslike spel. Barn beväpnade med magiska vapen kommer slåss mot mörkrets ogudliga fasor. Vissa kommer segra. Vissa kommer DÖ.
 

Rickard

Superhero
Joined
Oct 15, 2000
Messages
13,251
This is Pulp
Du vet filmer som Indiana Jones, King Kong, Tintin och The Mummy? Tänk dig att få spela ut en sådan berättelse tillsammans med dina kompisar under samma tid som det tar att titta på någon av filmerna. Det är kreativt men också fyllt med humor och action.
 
Joined
Sep 22, 2011
Messages
989
Location
Malmö
Vive la Resistance
Rollpersonerna (RP) tar rollen som kämpar i den franska motståndsrörelsen. Man spelar en cell i en liten fransk ort, spelet handlar om att förstöra för ockupanterna, men även balansera mellan att inte gå över gränsen för ofta. För då kommer repressalierna mot stadens civilbefolkning bli för kraftiga. Att gömma sin identitet inte bara från fienden utan även från dem man älskar för att de inte skall utsättas för hämnd, eller ange en
 

Lemur

Speleman
Joined
Sep 7, 2015
Messages
278
Murkröpi
Ett land är omringat av isdimma som aldrig lättar, ur isdimman kommer monster och styggelser ut.
Ingen minns hur världen såg ut innan dimman men det verkar ha varit ganska fett med tanke på alla lämningar och ruiner de gamla lämnat efter sig.
Det är hårt att överleva Murkröpis isiga vidder. Stadsstater slåss om tillgång till kolgruvor då förbränning av kol är det som håller kylan borta och ger kraft åt industrierna. Utan kol inget liv.
 
Last edited:

entomophobiac

Myrmidon
Joined
Sep 6, 2000
Messages
3,623
The Ord-kampanjen:
I en värld där allt vill döda eller utnyttja er antar ni uppgiften att gå mot strömmen. Att sprida glädje istället för avundsjuka; informera istället för att tysta; skona istället för att mörda. Ni stakar ut en väg för att sprida upplysning till en värld som inte vill ha den. Den stora frågan är om er övertygelse är tillräcklig för att övervinna förräderi, väpnat motstånd, och oförståelse. Ingen vill ha er sanning, men den är samtidigt det enda som kan rädda världen från att falla samman.
 

Lightshy

Hero
Joined
May 3, 2014
Messages
851
Kopierar mitt eget inlägg från en annan liknande tråd:

Big trouble in little china - aftermath.
Med Feng Shui regler.

Något är på gång i San Fransisco's China Town.
Lo Pan en stor företagsledare saknas. Ett stort gäng-krig har blossat upp i gränderna. Taket på en bordell har har bokstavligen exploderat efter att det träffats av blixten flera gånger i rad. Mystiska män i stora hattar har setts flyga runt... yeah right!
En kinesisk turguide sitter inne för förhör.
Kanske kan han han förklara vad alla de kinesiska kvinnorna menar med "kidnappade"?
Vad är det för monster dom snackar om?
Hur många helveten har dom i kina?

Och vem fan är Jack Burton!!!

Rpn tillhör San Fransicos PD finest och har blivit utvalda till en specialgrupp som ska reda ut vad som hänt och vem som ska skaka galler på grund av det.
 
Last edited:

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
Jan 30, 2013
Messages
2,623
Blod & bly är ett rollspel för ruffiga västernäventyr likt Jonah Hex och Sergio Leones dollartrillogi. Spelarnas alter egon i spelvärlden - rollpersonerna - är en brokig skara som lever ett kringflackande liv. Kanske är de kofösare, guldgrävare, deserterade soldater eller förrymda fångar som under sina färder stöter på allt från hemsökta gruvor till ranchägare som plågas av boskapstjuvar. Hur det hela utvecklar sig beror sedan på rollpersonernas handlingar. Spelet regler är lätta att lära sig och anpassade för spännande äventyr i ett alternativt vilda västern. För att spela behövs heller inga udda tillbehör, endast en kortlek och några vanliga, sexsidiga tärningar.
 

Anthrox

Veteran
Joined
Jun 8, 2017
Messages
48
Senaste projektet har taglinen "tänk om alla konspirationsteorier var sanna?"
Det utspelar sig i nutid, där judiska ättlingar lär sig att åka tillbaka i tiden genom det kollektiva medvetandet för att bekämpa annunaki. Rollformuläret består typ enbart av Jung.
 

Leon

Leo carcion
Joined
Mar 8, 2004
Messages
2,753
På förekommen anledning

Gondolin
Spela en av kung Turgons betrodda alver på hemliga expeditioner i ett Beleriand under Morgoths skugga. Det är ett rollspel om episka hjältedåd i tröstlös kamp mot ett övermäktigt hot. Men det handlar också om inre kamp och split och rivalitet mellan tolv ädla hus som tävlar om kungens gunst.
 

aknaton

Veteran
Joined
Jun 3, 2008
Messages
59
Location
Ronneby
Chiba Kamis

Rollpersonerna är personer som lever i samhällets ytterkant i den japanska staden Chiba. De är alla inkarnationer av någon kami. Berättelserna som rollpersonerna hamnar i handlar om rätt och rättvisa och kampen om stadens tunna platser.
 
Top