Hela Sverige som fantasy (helgpyssel)

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,697
Location
Göteborg
Halta Lottas Krog i Göteborg är ju en klassiker.
Vi brukade mötas där för att planera våra kampanjer. Det var en perfekt plats, för det var en ganska dålig krog, så det var inte en massa folk som störde. Tyvärr finns den ju inte längre, och ingen annan krog har funkat lika bra. :gremfrown:
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,886
Just krognamn med fantasyklang finns det många av även i Stockholm. Gröne jägaren, slingerbulten, Sjätte tunnan, The hairy pig och Den gyllene freden känns alla fantasy
 

guldfink

Hero
Joined
6 Feb 2011
Messages
1,031
Jag bor i Jättesten. Ni kanske tror att området är döpt efter en jättestor sten, men det är fel. De små radhusen vilar på en sovande jätte som heter Sten. När kommunen grävde ner en lekplats som inte levde upp till EU-standarden för några år sedan störde de hans sömn och i vår kommer han vakna.
 

Anchorman

Swashbuckler
Joined
28 Apr 2012
Messages
1,815
Alltså grejen är ju att de flesta städer i Sverige har gamla medeltida namn, sålededes skulle nästintill alla funka i en fantasy värld.
Alla Köping orter tex (Söderköping, Norrköping etc) Alla med borg (Göteborg, Vänersborg etc)
Till och med Stockholm funkar ju fint, samt många av dess stadsdelar (Midsommarkransen, Bergshamra, Skogås, Brandbergen etc)
Nästan svårare att hitta en stad som man inte hade accepterat i en Fantasy setting
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
1,946
Location
Örebro
Örebro skulle väl fungera det också, för den som bor i Sverige låter det kanske inte så fantastiskt men det är ändå ett talande namn som går att utveckla till en spännande plats i en fantasy värld.
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,134
Location
Uppsala (Umeå)
Nästan så alla borde göra ett ensidesäventyr med ett namn från nära där man bor … allt i Sverige är fanta(stiskt)y
Nu när du säger det undrar jag varför jag aldrig skrivit något där jag använt Djävulsklyftan (som ligger utanför Gällivare mellan Koskullskulle och Tjautjasjaure, vilket i sig lär låta som rena fantasyn för utsocknes).
 

Daniel

Swordsman
Joined
7 Apr 2009
Messages
596
Vi har Slakttjärn i Västra Höle utanför Bollnäs. Ganska passande namn för en olycksbådande, bottenlös tjärn, stilla mellan tallarna.
I närheten av mig finns ett Svarttjärn.

Länge tyckt det vore en bra titel på en skräckis.
 
Top