Hela Sverige som fantasy (helgpyssel)

Theo

Hero
Joined
20 Nov 2017
Messages
981
I Äventyrsspels svenska utgåva av Talisman omges den innersta kretsen av Brandbergen.
 

Stämma

WC-zonmö i behov av IQ-hjälp
Joined
17 Jul 2020
Messages
356
Location
Södertälje/Uppsala
I en fjärd söder om Södertälje ligger Mörkö. Utöver namnet passar Mörkö till feodalfantasy av ett annat skäl. Nämligen att i stort sett hela ön ägs av Greve Bonde. Sedan länge tvistar han om arrenden med boende och sommarstugeägare.

Annars finns det en ö i Mälaren som heter något så suggestivt som Svartsjölandet. Dessvärre brukar man använda det betydligt tristare alternativet Färingsö när man pratar om ön.
 
Last edited:

Vitulv

Årets spelledare 2011 och 2013
Joined
23 Dec 2000
Messages
6,930
Krigslida är ett fasansfullt coolt namn, på båda sätten man kan tänka sig betydelsen.
 

Paal

Imaginär fantast
Joined
10 Nov 2011
Messages
1,368
Kanske inte riktigt fantasy , men Eloso förlag kom ju fram till att Lund var sveriges Arkham. eller om Arkham är amerikas Lund....
Namnet Lund ska ha kommit från att det låg en offerlund där tidigare, så det är ju ganska fantasy det med, och kanske även lämpligt för Arkham-liknelsen?
 

Deodanders

Syntaldicus Nomenclatus
Joined
24 Nov 2005
Messages
603
Jag kommer från Svärdsjö, vilket jag alltid tänkt låter lite (eller skulle kunna låta lite) coolt. Svärdet i sjön liksom. Arthur och Albion-mystik. Sedan kollade jag upp det:

"Namnet (1384 Swalase, 1465 Suerdasio) kommer från kyrkbyn som tagit namnet från sjön Svärdsjön. Förleden innehåller troligen ordet svärd/svard/svål, 'grässvål, syftande på gräsbotten eller grässtränder."

Grässvål alltså... (Fast Suerdasio har ju en klang.)
 
Top