Forumspel: Rutland

Arrikir

Swordsman
Joined
14 Jan 2019
Messages
443
Location
Uppsala
7
Med ett sjysst järnrö.. Jag menar svärd kan man slå världen med häpnad!(?)
Man kan göra tuffa ljud medan dessutom!
 

Frederik J. Jensen

Thoughtful Dane
Joined
16 May 2014
Messages
190
Location
Stockholm
2. Koka narren. Och sedan stirra strängt på trollkarl och biskopen. Och ta bort lite smuts under naglarna med den fina nya leksak.
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,246
Nä. Religionskrig kan vi inte ha i närområdet. Avgå alla som inte säger

Röst: 5
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,410
Nä. Religionskrig kan vi inte ha i närområdet. Avgå alla som inte säger

Röst: 5
Om du inte vill ha religionskrig, varför röstar du då för religionskrig.

"Äsch, vi skickar lite soldater för att slå ner det hussitiska upproret, det går säkert bra. Hur farligt kan ett allmänt uppror av arga protestantiska bönder vara..."
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Rådet är låst mellan två alternativ! Via singlad slant blir resultatet… 6!

Biskopen är osympatisk till uppmaningarna från Furstens härold om att inte bygga en privat armé. Ordbyten eskalerar tills en idiot avfyrar en armborstskänka och det hela blir ett blodigt slagsmål. Det hade inte varit så illa om inte de hussitiska upprorsmakarna tog chansen att leda de protestantiska bönderna mot både Furstens och Biskopens trupper. Det är en massaker! Riddare blöder till döds i smutsen och präster stryps till döds med sina egna tarmar. Protestanterna löper amok i Rutland!

Vad ska Fursten göra nu?

1: Hyra in legosoldater för rikedomarna äventyrarna hittade för att försöka slå ner det protestantiska upproret.

2: Be Påven skicka ett korståg! Kommer göra honom skyldig Påven en tjänst dock.

3: Försöka muta Jon Hus att ge sig av någon annanstans.

4: Försöka dräpa alla protestanterna själv med sitt svårt magiska svärd!

5: Be hov trollkarlen kalla upp Satan, den mindre av två onda ting, till att ha ihjäl protestanterna. Kommer nog släppa in Satans makter i Rutland.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,410
6. Förklara Guds Rena Ord och Sanning för de rättrådiga protesterna och leda dem i heligt härtåg mot Rutlands kvarvarande Papister (inkl. Fru och Trollkarl) för att rena landet från simoni och helgondyrkan. Sola Gratia, Sola Scriptura, Sola Fide!
 
Last edited:

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
6. Förklara Guds Rena Ord och Sanning för de rättrådiga protesterna och leda dem i heligt härtåg mot Rutlands kvarvarande Papister (inkl. Fru och Trollkarl) för att rena landet från simoni och helgondyrkan. Sola Gratia, Scriptura, Sola Fide!
Medan detta är ett spel där ni kan framkalla Satan för att lösa problem så kommer vi inte göra något så osmakligt som att bli protestanter! Line och X-kort på det!

:p
 

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,550
2. Vad kan rimligen påven kräva i motprestation? Skicka en rask karl till Rom per omgående
 

Gerkub

Gelékub
Joined
8 Mar 2021
Messages
1,316
Jag har en magkänsla av att protestanterna kommer komma tillbaka, oavsett hur många knektar eller korsriddare vi slänger på dem.

Därför måste vi hitta en annan lösning, en lösning som i trångsinta små huvuden kan framstå som löjeväckande, absurd, och livsfarlig, ty den bryter mot alla konventioner. Men det är just därför det är det klokaste alternativet, eftersom enbart en dåre upprepar andras misstag. Dårar följer upptrampade stigar efter andra som fallit utför stupet, men en vis man går sin egen väg. Med kryptans svärd bör fursten själv betvinga kättarna! 4!
 

Arrikir

Swordsman
Joined
14 Jan 2019
Messages
443
Location
Uppsala
2

Deus Vult
(Jag menar vad kan ens Påven önska sig som gentjänst? Påven har väl allt redan?...väl?)
 

Majk

Veteran
Joined
7 Nov 2020
Messages
118
4. Ers nåd skall såklart försöka dräpa alla med ert svärd. Det står säkerligen skrivet i någon profetia, jag svär!
(Pax att bli furste om han dör!)
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,465
Rådet är låst mellan två alternativ! Via singlad slant blir resultatet… 4!

Fursten försökte verkligen. Han hackade upp den där ena killen så illa att hans barnbarn kommer att födas utan armar! Och flera vittnen påstår att det magiska svärdet liksom sjöng en hymn mitt under Furstens slakt. Men trots att Fursten slogs med makten hos många män och dräpte två dussin av de vidriga protestanterna så var de helt enkelt för många. Han kastades ut ur ett fönster och dog. Hans offer vann dock de gudstrogna invånarna i Rutland tid nog att bilda en mobb som drev iväg eller mördade resten av upprorsmakarna!

Fursten dog utan en arvinge. Ni måste välja en ny furste! Vem väljer ni?

1: Majk från det furstliga rådet! Som faktiskt paxade det! (Väljer ni Majk till ny furste avgör hans röst när det blir lika istället för slumpen. Majk är varken dålig eller bra på något).

2: Lucius med Järnnäven! Kusin till den förra fursten. Den modigaste riddaren i kristendomen, stark, ett taktiskt geni… Grym, älskar tortyr och har svårt att dölja blodstörsten i ens fem jävla minuter.

3: Justus den Vänliga. Systerson till förra fursten. Snäll, vältalig, en skicklig diplomat. Också feg, blödarsjuk och dålig på allt som har att göra med krig.

4: Portia den Rättrådiga. Kusin till förra fursten. Är bra på allt, verkligen en perfekt furste. Smart, praktisk utan att vara cynisk, god utan att vara dum, har verkligen inga svagheter. Men är en kvinna i det mest sexistiska sammanhanget tänkbart.

5: Botulf son av Braming. Bror till förre furstens farfarsfar. Supergammal, sjuklig och dement, men offatbart respekterad av alla.
 
Last edited:

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,410
Helgad vare vår martyr, Salige Furst Leo, som föll i kampen mot den vedervärdiga läskunnigheten!

När vi nu skall välja hans efterföljare bör vi ha i åtanke vad som utmärker en lysande furste och härskare - jag menar förstås visdomen att lyssna på sina kloka rådgivare och inte hänfalla åt egna åsikter eller initiativ!

Detta pekar mot alternativ 3 och 5.

Men kanske även 1. Låt höra Majk, vad gör dig värdig att bära furstekoronetten?
 
Top