Firmanamn, varumärke, artistnamn ... Vad är rimligt?

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,764
Jag har skrivit ett västernrollspel - De fördömda - som jag tänker ge ut. Där har jag även kommit så långt att jag gjort en Facebook-sida. Sedan har jag precis nyss skrivit ett litet science fiction-rollspel som heter Expendable Assets och ligger på DriveThruRPG. Framöver är det inte otroligt att jag försöker ge ut fler saker, kanske något äventyr till de tidigare nämnda spelen eller något annat spel. Allt detta sker på hobbynivå och jag har ingen plan alls för hur jag ska presentera det jag gör för omvärlden. Redan nu när jag har två separata grejer på gång börjar det dock bli förvirrande. Jag vill inte ha fler Facebook-sidor att hålla koll på, än mindre flera riktiga hemsidor. En tanke är därför att jag hittar på ett firmanamn, varumärke, artistnamn eller vad man nu ska kalla det och samlar allt under samma flagg. Kanske skulle jag då också kunna ha en enda sida för alla mina projekt. Ett varumärke för mitt lilla hobbypyssel känns dock obehagligt pretentiöst. Jag har heller ingen aning om vad det varumärket i så fall skulle vara. Så, kloka medforumiter, vad föreslår ni att jag gör?
 

Genesis

Du hängst in deiner Gang, aber wir hängen mit Sven
Joined
17 Aug 2000
Messages
10,573
Location
Göteborg
Eller publicera bara under ditt namn. Du har ju redan ett, liksom. Om ni inte är ett helt gäng behöver ni ju inte ett "firmanamn" eller liknande. Det är ju så vanliga författare gör.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,764
Eller publicera bara under ditt namn. Det är ju så vanliga författare gör.
Förutom dom som använder pseudonym. Måhända ett fåtal. Det påminner mig om att åtminstone ett par personer trott att jag faktiskt heter Ludwig.
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
3,764
Fördömda spel har en schysst klang. Vagabond är också ett bra ord tycker jag. Det funkar ju även på engelska. Annars vore det kanske lämpligare med ett namn som inte direkt associerar till en specifik grej jag gjort. Då skulle ju Luddwig kunna passa, fast det är ju mest en anspelning på trummärket Ludwig med ett extra d inkastat för skojs skull. Hm, detta tål att tänkas vidare på.
 
Top