Dude, borde vi döda kungen?

Joined
17 May 2000
Messages
1,301
...och hade det varit det politiska efterspelet efter kungens död som var det intressanta så hade kampanjen förmodligen börjat där. Spelarna får göra rollfigurer som precis har mördat kungen de jobbade för. Spelarna får svara på frågan varför de gjorde det.

3: Kungen låter lönnmörda en man av paranoia för att sedan fyllas av vansinnig ånger och be mannens fru och barn om förlåtelse offentligt.
Eller kanske låta rollfiguren, som mördade mannen på kungens order, be om förlåtelse offentligt.

Rikets finanser börjar sina. Kungen skickar ut hemliga patruller att samla in någon andel av rikets barn för att sälja utomlands som slavar.

All religion förbjuds och kronan konfiskerar all loot som tillhör alla tempel eller clerics (hej Gustav Vasa).
 

Skarpskytten

D&D-smurf
Joined
18 May 2007
Messages
5,992
Location
Ett häxkräl
Kungen utvecklar en besatthet vid formalia och uniformering. Han går runt i en forntida krigskungs uniform och uppträder som denne, fast han själv är som en höna jämte ett lejon i jämförelse. Spelarna tvingas klä ut sig till i urgamla drabantuniformer och lajva med i kungens fantasier, där han drar i fält och är parodiskt dålig strateg och taktiker, och därtill personligt feg.

När en kurir anländer och meddelar att fienden erövrat en stor provins som varit i rikets ägo i ett halvt årtusende kritiserar kungen kuriren för att han träder inför sin konung i fel uniform; själva förlusten kommenterar han inte ens.

(Jo, det är baserat riktig svensk kung, ett levande bevis på varför det är dåligt med arvsmonarkier).
 
Last edited:

lupmet

Swordsman
Joined
19 Feb 2014
Messages
593
Location
Göborg
Det framkommer rykten om att en konkurrent till tronen har presenterat sig bland befolkningen som till råga på allt håller den förmenade tronpretendenten i ära. Rollpersonerna får i uppdrag att undersöka ryktet och likvidera denne om ryktet visar sig stämma (samt bestraffa befolkningen hårt). Ryktena är sanna, men den rollpersonerna möter på en harmlös variant på Joshua A. Norton.
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,301
besatthet vid formalia och uniformering. Han går runt i en forntida krigskungs uniform och uppträder som denne, fast han själv är som en höna jämte ett lejon i jämförelse. Spelarna tvingas klä ut sig till i urgamla drabantuniformer och
... detsamma gäller för soldater vid fronten – färgglada röda dräkter – där de slåss mot ett barbarfolk som ligger i bakhåll klädda i dräkter gjorda av den lokala växtligheten (hej Boerkriget). Alla förslag att kungens soldater också ska ta på sig kamouflagekläder avfärdas som gränsande till majestätsbrott.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,439
Kungen är kung i flera riken (personalunion, you know). Ett av rikena har varit de facto självständiga länge efter ett uppror, men nu har kungen återtagit kontrollen tack vare att en fraktion av upprorsmännen gått över till honom och får dyra löften om amnesti. Så snart han fått kronan åter på huvudet börjar han utplåna eliten i riket, först upprorsmännen, sedan de som han lovade amnesti. Han använder mkt esoterisks kätterianklagelser för att motivera utrensningen.
Givetvis utförs avrättningarna på det stora torget i det upproriska rikets huvudstad. Väldigt blodigt, en ren massaker eller, hm, finns det något bättre ord...
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,023
Location
Sthlm
Vad värre är: kungen är den rättmätiga segraren i en stor kamp mot mörkret som det skrivits om i heliga texter, siats av siare och så vidare i århundraden. Men det finns väldigt lite skrivit om spelets nutid - ca 25 år efter hjältedåden.
 

Dilandau

Myrmidon
Joined
27 Sep 2000
Messages
4,469
Location
Stockholm
Niyazov, Turkmenistans gamla diktator, har redan nämnts här. Men han är en sann inspiration när det gäller att vara galen.

- Bestäm att Hippokrates ed numera ska heta ”Presidentens ed”
- Stäng alla sjukhus utanför huvudstaden
- Ha en massa konstiga ideer om stadsplanering/arkitektur. Tex: alla hus ska vara av marmor.
- Förbjud random saker. Lip sync på konserter. Opera, balett, cirkus. (Förbjud saker rollpersonerna gillar.)
- Bestäm hur folk för se ut. Inget långt hår eller skägg, tex.
- Res 14 000 statyer av dig själv. Varav en är jättestor och roterar för att alltid ha ansiktet mot solen.

Blanda dessa stolligheter med mord och tortyr.
 

Brödbane

Kristallkrönikör
Joined
1 Oct 2020
Messages
784
Kungen bestämmer sig för att avskaffa vintern, då han inte tycker om att hans palatsträdgårdar vissnar. Han förbjuder alla typer av vinterförberedelser, då det är en typ av högförräderi. Folket och adeln börjar frysa mer och mer då vinterkläder förbjuds, det blir konstigt med skörden etc. Svält och misär följer.
När det är uppenbart att vintern inte bryr sig om kungens påbud så kommer han beordra att man ska skapa en ny, bättre sol, som lyssnar på kungen. Från sitt palats så låter han den stora katapulten skjuta ut gigantiska brinnande klot i ett försök att få dem att fastna i himlavalvet som en ny sol. Det slutar dock med att huvudstaden bombaderas och raseras av de jättelika brinnande bollarna.

Kungen vägrar låta sig styras av andra lagar än sina egna. Tydligast blir tyngdlagen. I sitt försök att bli helt självständig så låter han spänna fast alla saker i sitt hushåll (inklusive tjänarna) i saker som kan sväva eller flyga. Ballonger med sumpgas fästs på grejer, stadens ankomster får i uppdrag att skapa svävande bruksföremål. Tjänstefolk utrustas med attrapp-vingar. Det hela briserar när kungens personliga paradvagn med 30 tjänare knuffas utför en klippa med 400 ankor fastspända vid tömmarna.
 

Kri

Veteran
Joined
23 Feb 2015
Messages
70
Kungen blir övertygad om att en skog är ond och planerar att anfalla kungariket.
Lösningen blir att armén får bränna/hugga ner hela skogen. Om någon påpekar att det bor folk i skogen så tror kungen att de är allierade med skogen och ska dödas.
 
Top