Nekromanti Demonologi [Megaspoiler: Mina spelare]

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Det här inlägget relaterar till Demoner & mastodonter samt Klosterklimax, men det är inte viktigt för att förstå detta att ni läst någondera. Det enda ni behöver veta är att demoner i mitt Mundana inte kan manifestera egna kroppar, utan istället tar över dödliga varelsers kroppar och förändrar dem på mer eller mindre radikala sätt. Lägre demoner tenderar att besätta djurkroppar och anta mer groteska utseenden, medan högre demoner föredrar att besätta besjälade varelsers kroppar, och antingen ha en ganska diskret framtoning som är helt eller väldigt lik originalindividens, eller sakta förvandla kroppen till något stort och mäktigt och skräckinjagande. Men exakt hur ser demoner ut? vad kan de göra? Officiella Eon har ju hittils varit minst sagt vagt angående detta, och nu vill jag ha er hjälp att skapa några demoner som inte skriker Dungeons & Dragons, men samtidigt har potentialen att vända halva Consaber över ända, med lite finess. Här är premisserna, i all korthet:


Xinus yngsta avatar är Esgithe, förment dottern till en tokonsk rebelledare/Boudicca-expy. Esgithe är den radikalaste och arguably mest storhetsvansinniga av Xinuavatarerna, och har gått så långt att hennes handlingar börjat motarbeta L'meas. Ett krig mellan Consaber och Thalamur rasar i Rhung-Alari, där Consaber håller på att förlora och stora delar av Consaber är ockuperade. Esgithe vill utnyttja detta kaos för att ta makten över Consaber, jag vet inte exakt hur hon ska gå till väga, även om jag har några idéer, och jag kommer utveckla den här plotten i ett senare inlägg. Men Esgithe har dels allierat sig med köldguden Kuberon, som skapat en riktig vargavinter från sina domäner i Rinyaskogens Skuggland, och dels med Åskhorden, en jättelik armé av mörkerbefläckade rauner som precis vällt in över Tokon och sprider död och förintelse i sin väg.

Esgithes senaste trick var också det mest radikala; hon kidnappade fyra thyader, ättlingar till den skepnadsändrande blodslinje som kallas mynader (i sin tur härstammande från gorgonerna), som tidigare varit konkubiner åt magikrat Jesbin och av denna använts som magiska kanaler för att bland annat besegra Colon-renk-Ghor-Drezin. Thyaderna, som alltså är mer eller mindre helt vanliga människokvinnor, heter Jehana, Liann, Tyrhana, och Izada. Dessa blev centrum i en ritual där Xinu lurade St Eobothsriddare och munkorden Araxianiterna att hon skulle åkalla änglar från Daak som skulle frälsa Consaber från den thalaskiska invasionen, men i själva verket försökte hon åkalla Vigilah, en förintelsetitan (och gammal älskare) från det förra mörkret. Rollpersonerna reste dock tillbaka i tiden och omintetgjorde de monoliter som upprätthöll en paradoxeffekt som i framtiden tillät Xinu att åkalla Vigilah, så på något sätt gick ritualen inte riktigt som Xinu hade tänkt sig...men jag vet inte exakt hur; vi återkommer till detta.


Esgithe har sedan sökt sig söderut med ett allt som allt kanske 150 man starkt följe av helmgastar, hjärntvättade Eobothsriddare, Araxianitmunkar och trogna Mörkerinfesterade rauner, en nekromantiker-demon från underjorden, samt två lojala ediler och en av Eobothsriddarna magiskt förslavad vestal. Men dessutom har hon med sig ett mindre entourage av demoner, som åkallades i samband med den episka ritual hon utförde för att hämta Vigilah från forntiden. Jag vill att samtliga dessa demoner är diskreta nog (antingen i sin vanliga demonform eller på grund av något skepnadsändrande) för att hyfsat trovärdigt kunna utge sig för att vara vanliga, om än olycksbådande, Eobothsriddare/munkar. För er som spelat gamla DoD; tänk Kaoskrigarna/Kaoskardinalerna i Monsterboxen. Xinu kommer dra runt med den här possen och begå olika former av manipulativt jävelskap, så vissa av demonerna behöver vara bra på det, men jag vill även ha rena combat-monster som kan slakta drivor av mänskliga krigare (Esgithe har bara två helmgastar med sig).

Så jag behöver alla typer av demonkoncept! Krafter, utseenden, personligheter, ingenting är för out there, så länge det på något vis kan smälta in bland människor åtminstone med magisk hjälp. Men, jag vill inte ha super-mega-groteska demoner, a'la Berserk, det känns helt fel för Eon. Men eventuella tentakler och ögon etc är fair game, så länge det är med nån slags måtta; hjälp mig spåna, för allt vad tygeln håller!

I synnerhet behöver jag:

De fyra thyaderna. Dessa har under ritualen genomgått en apodaimos, och blivit demoner, med undantag för Liann, som stod emot, och hennes själ har drivits ur sin kropp, som tagits över av en demonisk ande från det förra mörkret. Thyaderna utgör nu nån slags handmaidens åt Xinu, med Liann som sin ledare, men eftersom de tidigare var rollpersonernas vänner, och potentiellt senare i kampanjen kan komma att räddas, vill jag att de ska gå att känna igen. Men jag vill inte bara att de ska ha luriga, manipulativa/magiska krafter heller, åtminstone Jehana behöver något fysiskt och konkret, då hon alltid kännts sig svag och menlös, och aldrig kunnat någon som helst magi, och det vore right up Xinus alley att fresta henne med fysisk makt. Izada, å andra sidan, var höggravid när ritualen ägde rum...vad kan det ha lett till för groteska resultat vad gäller hennes nya demoniska existens? (Koppla för all del gärna in en högaktuell och kontroversiell Numenera-tråd :gremsmirk:). En vag idé är att de fyra flickorna får demoniska krafter baserade på varsin av de kosmiska krafterna (astro-, helio-, seleno- och kosmotropi), men jag vet inte, är öppen för tankar.

och Vigilah. Vad fan ska jag ta mig till med honom? Kanske, iochmed att Paradox-effekten ominetgjordes, kunde Xinu inte rädda hela hans väsen från forntiden, utan bara hans ande eller hans spöke? Annars borde han vara kraftfull som en mortuachdrake eller så och det hade kännts lite...väl mycket, för den här kampanjen, kanske... men kanske inte? Om han kan fungera på ett tillräckligt subtilt sätt? Vigilah har nån slags konceptuell koppling till Urmörkret, så hans koncept kanske bör ha med mörker och kyla att göra somehow, eller nån sorts anti-pyrotropi, kall eld...men så mycket som jag älskar elddemoner har Xinu redan vestalen i sin posse, och det behövs inte fler eldvarelser. Jag vet inte ens om Vigilah är en demon, han skulle kunna vara en vandöd gud eller bättre en titan, dvs en gud låst i en fysisk kropp. Men iochmed Paradox-effekt-failet är han kanske anden av en vandöd gud, för tillfället oförmögen att manifestera en egen kropp, och låst i skalet av någon mere mortal? Men jag vill samtidigt somehow att han ska vara jättelik eller åtminstone extremt stor, kraftfull och höljd i urskuggor, behornad kanske, ge nån slags vag Satan/Balrog/Balor-vibb...jag vet inte. Inspirera mig!

Men ett design-caveat bara: inga lysande ögon! Jag tycker nämnligen lysande ögon är fetkoolt, så jag har överanvänt det, och i synnerhet de fyra thyaderna får inte ha det...kanske kattpupiller eller nåt? De enda som får ha lysande ögon i den här possen är vestalen samt Vigilah, och han behöver dem bara om han är cloaked in shadows eller nåt.

Also, slutlig food for though: vad händer om Esgithe och Vigilah knullar så att hon blir med barn? Vilken slags styggelse skulle kunna frambringas av den föreningen?
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,343
Location
Helsingborg
Kanske så här?

1. Demoner besätter varelser. De har dock inte någon riktig koll på vad som ska vara levande på en varelse och inte, så efter ett tag så blir saker som vanligt vis är döda på en männniska leva på en demon.

Håret kan röra sig. Något som man vanligtvis inte märker när en person rör på sig, förutom om demonen är uppretad eller om demonen har väldigt långt hår och ligger ner (där normalt hår faktiskt inte borde röra på sig).

2. Vigilahs kropp kom inte med. Bara hans ande som har tagit över Izadas barns kropp. När han väl är född så kommer hans kropp snabbt att börja ta former som liknar hans tidigare kropp. Han växer ovanligt fort och när man tittar på honom ur ögonvrån så kan man nästan tycka att en sådan kropp inte borde kunna kasta en så stor skugga. Vigilahs skugga är inte någon vanlig skugga, utan är mer ett fysiskt ting. Den kan antingen omforma sig till ett skuggpansar som beskyddar Vigilahs kropp (och ger honom en jättes styrka och tålighet), eller så kan den frigöra sig (eller delar av sig själv) från vigilah och utföra sattyg. Om han skickar iväg delar av skuggan är det antagligen som spioner, medans om hela skuggan är ivägskickad så är det i princip inga begränsningar på vad den kan göra.
Den är fortfarande bara en skugga av Vigilahs sanna jag, men det är skuggan av en Förintelsetitan och mäktig på sitt sätt.

3. När det gäller hennes demonposse, kanske sno några av förmågorna ifrån Ninja Scroll. Den blinde krigaren, som dock är skitsnabb och har så bra hörsel att han vet precis var du är, tillräckligt bra för att kunna parera och slåss bättre än någon som bara litade på sin syn.
Eller den första av demonportens åtta krigare, som är dels onaturligt stark, men kan också göra sin hur hård som sten.

Andra roliga förmågor som en demon skulle kunna ha;
*Om demonen får smaka på ditt blod så länkar han sin kropp med din. Varje skada han får, det får du också (smärtan också). Problemet för dig är att han är en demon och regenererar snabbt som tusan. Och demonen har inga problem med att sätta en kniv i sitt eget knä och vrida om.
*Giftspott
*Det finns ingenting under rustningen. Demonen ÄR rustningen (som är ett omformat levande ting). Allternativt att demonen är en svärm besatta insekter. Hans mänskliga kropp är bara ett skinn samt ett par magiska ögon (ögonen ser normala ut, om än en aning rödsprängda)
*demonens hugg är ostoppbara. De hugger igenom ALLT. Rustningar, träd, den där två tons stenbumlingen.
 

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Ett utseende:
Håret ser vid första anblick ut som "normalt" backslick, det följer skalpen och sticker ut lite bakåt i nacken, tittar man norgannare är det dock sju bockhorn och inte hår.
Genom kläderna ser man en grov bröstkorg som dock ser något utmärglad ut, skulle man se demonen utan kläder har denne en extra uppsättning revben utanför bröstkorgen i ett assymetriskt sicksackmönster, de är täckta med hud men hålrummen mellan dem är öppna och man ser den ursprungliga bröstkorgen där.
Händerna har fyra fingrar med en extra led på alla fingrar utom tummen (och ser därmed vid första anblick väldigt slanka ut), lederna är också skyddade av egna naglar och alla naglar ser ut att vara gjorda av ben.
Även om benen är en människas är fötterna mer utformade som en tågångares (typ katt- och hund-djur) med fyra tår.
I ansiktet ser det väldigt mycket ut som en människa, men om man är mycket uppmärksam kan man vid blinkningar se ett undre lager ögonlock och att tandraderna är en enda lång tand.

/Luna Lovegood
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
idén att Vigilah tog över Izadas barns kropp är assnygg rent konceptuellt och plottmässigt, den enda haken är att jag redan kört på mörkeryngel av det slaget i en annan kampanj (i samma metaplott/setting), då Tempelherren, Mörkrets sista härold, fötts i formen av tre skenbart mänskliga barn som en dag kommer träffas och smälta ihop till Tempelherrens sanna skepnad.

Ett mer grotesk alternativ är att barnet får ett hivemind med Izada, och kan kräla ut ur henne/slita upp henne och kräla/flaxa runt som nån slags vidrig liten spion/parasit eller annat fanstyg.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Not bad! Det enda problemet med det här utseendet är att det är så himla komplext, alltså, det är svårt att beskriva det kortfattat för spelarna och fort ge dem ett intryck vad det handlar om. Ett exempel, ta balrogen i LotR-filmerna:

"Ni ser en kolsvart, jättelik varelse, behornad och bevingad :)gremsuck:) ; lava tycks glöda inuti dess kropp och uppenbara sig i sprickor i huden, och den är höljd i skuggor och flammor och utstrålar monstruös terror och vrede".

Jag hade behövt saker jag kan beskriva mer kärnfullt, likt ovan, så att man snabbt får någon slags bild av varelsen i huvudet utan att narrativet stannar upp för att jag måste beskriva alltför ingående.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,343
Location
Helsingborg
Synd att det var just 3 av dem också.

För annars så hade du kunnat kört en grotesk perversion av treenigheten (moder, dotter/son och den ohelige anden) eller Trimurti (Izada som skaparen med förmåga att skapa olika ting, Vigilah som Bevararen med förmåga svepa in sig och andra i sin oförstörbara skugga och barnet som förstöraren med alla möjliga sorters brännande/explosiva krafter).

Alla skulle givetvis vara en del av ett hivemind där de har perfekt koordination, avslutar varandras meningar och liknande.
 

Dartagnan

Veteran
Joined
15 Aug 2003
Messages
156
Location
Stockholmstrakten
Ymir said:
Jag vill att samtliga dessa demoner är diskreta nog (antingen i sin vanliga demonform eller på grund av något skepnadsändrande) för att hyfsat trovärdigt kunna utge sig för att vara vanliga, om än olycksbådande, Eobothsriddare/munkar. För er som spelat gamla DoD; tänk Kaoskrigarna/Kaoskardinalerna i Monsterboxen. Xinu kommer dra runt med den här possen och begå olika former av manipulativt jävelskap, så vissa av demonerna behöver vara bra på det, men jag vill även ha rena combat-monster som kan slakta drivor av mänskliga krigare (Esgithe har bara två helmgastar med sig).

Så jag behöver alla typer av demonkoncept! Krafter, utseenden, personligheter, ingenting är för out there, så länge det på något vis kan smälta in bland människor åtminstone med magisk hjälp. Men, jag vill inte ha super-mega-groteska demoner
Hur vore det att demonernas möjligheter att faktiskt förändra kropparna är tämeligen begränsat och faktiskt först visar sig efter en längre period av påverkan. Om detta är något som du konceptuellt köper skulle en intressant sak kunna vara att vissa av demonerna inte känner sig tillfreds med detta och börjar försöka påverka sin egen uppenbarelse med andra metoder. Kroppsmålning, utsmyckningar, tatueringar, klädval. En kul grej enligt mig skulle kunna vara att visa den förändring som posset genomgår. I början är de någorlunda mänskliga tydligt begränsade till den fysiska kropp som de fått, men efterhand börjar det urarta ... s:t Eoboths riddaren som rollisarna träffade förra äventyret ses i utkanten av lägret spänna upp en koskalle på harnesket. Vid ett annat tillfälle kommer rollisarna in i Esgithes tält för diskussioner och möts av en ovanligt välväxt riddare, med björnpäls över axlarna och en "oväntad" ansiktsmålning.

Att gå från det ordnade till det oordnade och kaotiska.
Att gå från det mänskliga till det djuriska.
Att gå från att försöka passa in till att börja ge fan i det och tröttna på hela charaden.

och Vigilah. Vad fan ska jag ta mig till med honom? Kanske, iochmed att Paradox-effekten ominetgjordes, kunde Xinu inte rädda hela hans väsen från forntiden, utan bara hans ande eller hans spöke? Annars borde han vara kraftfull som en mortuachdrake eller så och det hade kännts lite...väl mycket, för den här kampanjen, kanske... men kanske inte? Om han kan fungera på ett tillräckligt subtilt sätt? Vigilah har nån slags konceptuell koppling till Urmörkret, så hans koncept kanske bör ha med mörker och kyla att göra somehow, eller nån sorts anti-pyrotropi, kall eld...men så mycket som jag älskar elddemoner har Xinu redan vestalen i sin posse, och det behövs inte fler eldvarelser. Jag vet inte ens om Vigilah är en demon, han skulle kunna vara en vandöd gud eller bättre en titan, dvs en gud låst i en fysisk kropp. Men iochmed Paradox-effekt-failet är han kanske anden av en vandöd gud, för tillfället oförmögen att manifestera en egen kropp, och låst i skalet av någon mere mortal? Men jag vill samtidigt somehow att han ska vara jättelik eller åtminstone extremt stor, kraftfull och höljd i urskuggor, behornad kanske, ge nån slags vag Satan/Balrog/Balor-vibb...jag vet inte. Inspirera mig!
Antingen skulle han/det kunna manififesteras på liknande sätt som Sauron i Hobbit 2, det vill säga ett mörkt gasformigt väsen ... men det känns lite B och tråkigt nära den aktuella filmen.

Om det första förslaget kring riddarna faller i smaken, skulle Vigilah också kunna manifesteras i en Eoboth-riddare, förslagsvis deras befälhavare och här snackar vi om verkliga förändringar på grund av den inboende kraften hos Vigilah. Låt riddaren bli både längre och större, mer krum, gigantiska dassslock till nävar, djupt insjunkna ögon a'la Conan-style, mörkt långt hår, omänskigt grovt käkparti, bringa bred som två tunnor ... jag skulle illustrera inneboende kraft med storlek och känslan av att nästan inte få plats i den egna kroppen. Sedan skulle jag nog lägga till några diskreta features såsom att rollisarna kan uppfatta det som att hans rustning ångar av mörka moln eller att han har en så kraftig utsrålning i ett rum att varje person upplever sig förminskad och som att väggarna kommer närmare.

Also, slutlig food for though: vad händer om Esgithe och Vigilah knullar så att hon blir med barn? Vilken slags styggelse skulle kunna frambringas av den föreningen?
Inte svar på frågan men... varför inte kopulera för jämnan om detta skulle leda till mäktiga styggelser? Jag skulle själv vilja använda detta för att skapa en intern maktkamp mellan Esgithe och Vigilah - en som utspelar sig i sängkammaren. Det skulle konceptuellt vara coolt om endera av dem känner sig utnyttjad och smutsig.
 

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Skillnaden mellan balrogen och minn varelse är ganska stor ja, men det bör också påpekas att det mesta när det gäller beskrivningen av min "demon" beskrivsa inte sammtidigt, om man inte hittar en naken bakom en dörr i en grotta, utan man upptäcker det vid olika nivåer av observation, och det är alltid något som sticker ut som fel som kan motivera mer observation.

/Luna Lovegood
 

DesertRain

Hero
Joined
18 Oct 2005
Messages
1,008
Location
Lund
Vigilahs ande besatt en av eobothriddarna. Riddarens kropp växte till nästan övermänsklig storlek och kraftighet, typ som en väldigt stor kraggbarbar. Rustningen tycks ha smält samman med kroppen och båda har blivit helt kolsvarta. Ur rustningsgliporna sipprar en svart skugglik rök ut, typ som ebony mail i Skyrim. Ögonen är det enda som syns, lysandes med ett kallt sken.
 

Telephalsion

Swordsman
Joined
13 Jun 2009
Messages
681
Tankar:

Vhigilah är en gud av mörker men inte en gud av ondska. Hen var i en passerad eon nattvakternas gud, och symboliserar således natten, mörker, månen, lägerelden men också jaktspjutet. Varför Vhigilah gick köttfärs på dvärgarna vet jag inte, kanske gjorde han det som respons på att dvärgarna stängde in sig från mörkret, och lämnade Vhigilah, med tillhörande tillbedjare att ensamma möta det stora mörkret. Kanske tillbad dvärgarna förut Vhigilah, men då de insåg att mörkret utanför lägerelden är för varligt vände de sig från världen och in i bergen och började hylla enbart Vontar. Vhigilah insåg att hen stod utan tillbedjare men tänkte inte tyna bort och lierade sig med de fallna gudar som hen trodde skulle ta makten i den stora striden.
Vhigilah är en beskyddare, en väktare, en spanare, en jägare. Dock har historieskrivarna förknippat Vhigilah med mörker och ondska.

Utseendemässigt är Vhigilah inte så imponerande, hen ser ut som en spejare eller jägare, ofta i tät mantel och med rufsigt hår. Klädd i mörka naturnära färger är Vhigilahs enda utmärkande drag det mörka spjutet som glöder lätt i spetsen. Spjutet är dels jägarens spjut, som fäller villebråd, dels krigarens spjut, som skyddar stammen, dels eldvaktens spjut, som petar i trä och kol så elden brinner stadigt.

Vhigilah är uppfylld av djupt hämndbegär mot dvärgarna som övergav honom och de som tillbad honom.


Vad gäller demoner:

Jehena kan få förmågan att 'Hulka' att med vilja växa i både storlek och styrka. Hon kan alltså fritt ändra sin styrka och tålighet till absurda nivåer och bara smasha sönder saker med råstyrka. Eller, ja, kanske inte helt fritt.

Annars är jag ett stort fan av magma och lava. Låt någon se ut som en magmadrake från Heroes V, det är mys. Eller varför drake? Ta ett annat djur, men låt det vara halvt stelnade flak av obsidian på en smältande het kropp.

En alternativ form av dryad som består av ett snår av bambu. Bambuskott växer sjukt snabbt även i verkliga världen och kan penetrera kroppar utan större problem (mythbusters), med magi kan det bli sjukt nasty. Gillade någon av tjejerna naturen?

En demon kan få förmågan att styra folk som marionetter genom (för ögat) osynliga syndesotropiska band. Extra armar vore trevligt här.

Insekter är ju sjukt äckliga när de blir i mänskliga proportioner, och att låta någon bli en bönsyrseinspirerad varelse är ju alltid lite jobbigt. Kanske låter man den gravida kvinnan bli någon slags broodmother, med semi-insektoida drag på överkroppen (exoskelett, extra armar, insektsögon), fast istället för insektsbakkropp stor som en långtradare är det som en bikupeliknande klump av mänskliga magar som är havande. (navlar, så många navlar.)
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,343
Location
Helsingborg
Kanske en demon som ser ganska vanlig ut, fram tills att han vecklar ut sig.

I princip alla extremiteter har dolda extra leder. Hans käkar öppnar sig som på en djuphavsfisk och avslöjar nålliknande tänder och ett svart gap.
Lår och överarmar tycks dela sig i två när demonen sträcker sig till sin fulla längd och det som först verkade vara ett par bepansrade handskar visar sig vara demonens egna händer, groteska fusioner av kött och metall.
Demonen står nu runt tre till fyra meter hög och med piskliknande armar som sträcker sig ner till marken.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Demonmat [Megaspoiler: Mina spelare]

What about själsslukande? Alltså, Eons demoner lever ju på andeplanet av att äta själar; vad händer när en demon inkarnerar sig fysiskt i Mundana? Behöver demonen äta och sova som en vanlig levande varelse, kan den drömma (dvs potentiellt alstra oneirotropi), dör den av ålder, blir den utmattad, har den blod och känner den smärta? Får den näring på samma sätt som dödliga varelser, eller behöver den på något vis uteslutande eller delvis fortfarande förtära själar? Hur gör den isåfall detta, utan att återgå till andeplanet?

En spontan idé är att det gradvisa förtärandet av själen i kroppen som demonen har besatt gör demonen till en semi-permanent varelse i Khoran (det fysiska Mundana), som sedan, så länge den behåller samma fysiska kropp, inte behöver äta själar, men däremot vanlig mat.

Mycket lite om detta har etablerats varken i det officiella Mundana eller i mitt, men en sak som är etablerad är att Inalea, som är en SLP i denna kampanj, behöver stjäla folks livskraft för att kunna leva. Det är möjligt som att hon i de fall då hon dödat folk genom att göra detta även förtärt deras själ; frågan hänger på om hon i sitt energisugande kan skilja det biotropiska flödet i kroppen från det psykotropiska, eller om hon äter upp hela det biopsykotropiska kraftfältet. Oavsett så kan hela denna egenskap hos henne vara att resultat av att hon är en Lustdemon, dvs en specifik demontyp som kanske inte nödvändigtvis spelar enligt samma regler som andra demoner. Man hade dock kunnat känna att det faktum att lustdemoner suger livskraft (vad exakt livskraft nu är) från folk genom sex och kyssar antyder att alla demoner som inkarnerat sig fysiskt på något sätt behöver förtära levande varelsers livskraft (om så genom att helt sonika äta dem). Det har dock även då och då i mina kampanjer antytts att Inalea kan dra näring ur särskilt starka naturliga eller alstrade biotropiska (och eventuellt psykotropiska) flöden, dvs, man kan spekulera att om hon stannade resten av sitt odödliga liv på en biotropiskt (psykotropiskt?) högmagisk plats skulle hon kanske aldrig mer vara beroende av andras livskraft för att överleva.

Har ni några tankar om allt detta?
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Demontyper [Megaspoiler: Mina spelare]

Okej, så lite idéer (och tiggande av kring input) krign olika demontyper jag spånat fram, delvis baserat på bra idéer från er i tråden.

En central fråga här är om Esgithe i själva verket är Xinus sista ande, som ruvade i tempelsalen i Helm, och i mitt Mundana i primalsfären Hazeh; isåfall, eftersom inkarnaterna i mitt Mundana är helt eller nästan helt mänskliga, är det en öppen fråga i vilken mån hon är kapabel att obehindrat alstra teotropi länge, eftersom hon eventuellt inte längre har någon ande utanför Khoran (den fysiska världen) som kan göra det. Jag tänker för stunden dock ta för givet att hon kan alstra teotropi, och då är det en fråga hur mäktig hon är på det, dvs om hon obehindrat kan använda effekterna 'Manifestera' och 'Varda' för att förse nya demoniska tjänare med fysiska kroppar i khoran. Om hon kan det borde hon rent tekniskt sett kunna smälla upp en gigantisk armé av lägre demoner på nolltid, och det känns fan inte helt rätt...det känns som att jag kan behöva begränsa konceptualiseringen kring Manifestera och Varda på något sätt. Kanske är det så enkelt att gudar får minus i qadosh (om de ens har det värdet) av att spontantillföra liv till skapelsen som inte tillförts på tillbörligt vis, dvs genom att födas enligt vedertagna lagar.

I annat fall är Xinu begränsad till att åkalla demoner som kan Förvrida tillgängliga kroppar av tilläcklig magnitud (en sjuttielfte rangens demon kan inte ta sin boning i en tredje rangens människa, däremot kan nog en sjätte rangens demon göra det...); oavsett är nog Vigilah, precis som föreslagits tidigare i tråden, somehow intvingad i en kropp som inte alls motsvarar hans kaliber som demonfurste. Hans kraft i khoran växer sakta men säkert, men han behöver somehow ansamla mer kraft (hur? öppen för tankar!) för att uppnå en fysisk status passande hans värdighet som mörkerherre. För tillfället ter han sig som en storvuxen, klumpig människa, men hans skugga är enorm och hotfull och tenderar att bre ut sig över rum och kväva allt ljus och all glädje. Skuggan, gjord av urmörkrets kraftkälla erebotropi, är hans sanna fysiska väsen, och den köttsliga mänskliga kroppen kan ta nästan hur mycket stryk som helst innan den kollapsar, men den utgör skuggans band till khoran, och om det bandet bryts kommer Vigilahs skugga gå bärsärk en stund med tentakler av semi-fysiskt mörker, men snart obönhörligt slungas tillbaka ut på andeplanet (och i värsta fall även tillbaka till forntiden där han hör hemma).

När Izada besattes blev hennes själ usurperad av en demon, och det ofödda barnets själ av en annan. De lever nu i en pervers symbios, där den lilla demonen kan kräla/klösa sig ut ur Izada och flyga iväg på pyttesmå vingar för att suga blod och liv ur intet ont anande offer, eller kanske foster ur moderlivet på gravida kvinnor, som en aswang typ. Skulle demonfostret dödas är det möjligt att Izada kan ha sex med en människa/annan demon för att på rekordtid alstra ett nytt groteskt foster åt sin symbiot-demon att besätta från andeplanet. Men ska detta på många sätt härligt body horror-groteska koncept fungera utan att dessutom kännas misogynt (så till vida att det reducerar kvinnan till en vandrande livmoder) behöver Izada-demonen ha några andra intressanta krafter också, som är hennes egna och inte har med graviditet och foster att göra (öppen för förslag).

En annan av flickorna, Tyrhana kanske, har blivit upphöjd/degenerad till en demon besatt av blod, som hela tiden alstrar nytt blod och har helande krafter som omedelbart reparerar alla inre skador. Det enda som kan dräpa henne är att hjärtat förstörs så att blodomloppet stoppas, varvid allt blod i hennes kropp kommer förvandlas till aska och hon kommer skrumpna ihop och dö under läskiga, torra kvidanden. Hennes kropp är omväxlande likblek och rodnad, ögonen blodsprängda med kattpupiller och blodröd iris, hon har kanske fått horn eller klor, men ter sig utöver det relativt mänsklig. (För en mer grotesk variant kan man tänka sig en harlequinbäbis fast vuxen, men det är kanske för hemskt för mig, jag vågar liksom inte ens googla för att fixa en bildlänk). Men hon kan bita sig i tungan eller klösa/skära upp sår i kroppen, eller bara kräkas blod, och låta blodflödet stelna till tentakler, piskor och rep av blod, som rör sig som om de hade en egen vilja. Hennes blod kan krypa iväg längst golv och väggar och kravla in i folks kroppsöppningar och besätta dem så att de tillfälligt blir zombifierade slavar, kanske kan hennes blod rentutav forma en egen semi-fysisk kropp som kan greppa, strypa och slå folk. Hon har utmärkt andeförnimmelse och kan höra hjärtslag och känna lukten av blod på långt avstånd, och kanske lägga en hand mot folks bröst, varvid en hand av blod från hennes hand tränger in i deras porer och kött och krossar deras hjärta...eller så kan hon suga ut andras blod via hudkontakt och därmed döda dem, som blodigel-ninjan i Kouga Ninja Scrolls...jag vet inte; fattigt eller awesome? Återigen öppen för tankar.

Liann, som alltid hade nån sorts profetiska och semi-gudomliga krafter, har nog blivit någon typ av kosmisk demon, och lätt den kraftfullaste demonen av de fyra flickorna, en värdig löjtnant åt Xinu. Kanske är hennes hud kolsvart och blänkande som glas, ögonen skimrande av månljus, och hela hennes kropp eterisk och flytande, som Eris i 'Sinbad'; hon kan flacka och teleportera från punkt till punkt via fläckar av skuggor och månljus. Hon kan viljemässigt skapa känslor av skräck och med besvärjelser frambringa illusioner, hallucinationer och varulvsformade onda skuggor (a'la den i Sorgernas brunn), och kan bara skadas om man angriper henne i exakt rätt ögonblick, när hennes kropp är solid (dvs om hon misslyckas med Undvika-slag som hon förmodligen får massa bonusar på). Hon kan angripa folk med sina klor av obsidian, sin hypnotiska blick, och flammor av måneld, och gradvis genom angrepp mot folks psyke nöta ned deras Vilja. (Fan...det här var ju aaaaskoolt...det är så jävla taget om ingen har några vettiga invändningar mot det).

As for Jehana, den för rollpersonerna viktigaste av flickorna...fortfarande ingen aning riktigt. Hon kanske har fått stora, vackra fjärilsvingar, och hud täckt av skumma glödande mönster (bildexempel men ignorera gubbigheten). Men vad är då hennes grej? Åtminstone vore det koolt om hon kunde flyga.

(jag har för övrigt redan bestämt att antingen Jehana-demonen eller Liann-demonen kommer få den unika äran att döda den übermäktige drakväktaren Ishan, en klassisk SLP i mitt Mundana. Någon av dem kommer typ dyka upp bakom Ishan precis när han står i begrepp att besegra Vigilah (eller rentav utdela dödsstöten), och med all sin kraft slita huvudet av honom, varpå hans semi-fysiska spökkropp upplöses och rustningen som omslutit den imploderar, Witch King of Angmar-style. Detta kommer förhoppningsvis vara en total shocker för spelarna, och bli en jävligt mäktig scen).

Minion-demoner skulle kunna ikludera en slags biffiga, hopkrupna, dödsdyrkande lönnmördare med svarta fjäll och enorma klor, kanske kameleontfjäll likt kamorfernas...tänk Astral Stalkers från D&D. (Jag vet att jag skrevatt jag inte ville ha några D&D-demoner, men jag är beredd att göra ett undantag i det här fallet...)

Någon sorts demoniska pantrar, täckta av tovig päls (jag vill gärna tänka mig demoner med päls då det är så oförtjänt himla ovanligt i många settingar), men med huvuden som är långa, starka tentakler vars bas har en enorm käft full av huggtänder; demonpantrarna har inga ögon, utan navigerar med Andeförnimmelse och känseln i sin tentakel, som också kan greppa/slå folk. Tänk er den här saken från Kingdom Death så fattar ni vad jag menar.

Överhuvudtaget vore det passande med fyrbenta (eller varför inte sexbenta?) minion-demoner som tagit över kropparna av hundar, grisar eller dylikt som Xinu kommit över på landsbygden. Men de måste då ha en effektiv och lagom grotesk/läskig design som är lätt att beskriva i ord. Kanske sexbenta blå hundar med en överdrivet strömlinjeformad profil (som pervertade vinthundar), men när de gör ett språng öppnas deras sleeka huvuden likt en djuphavsmarulks upp i ett väldigt gap fullt av rakbladständer. De kan även ha ett lysande spröt i pannan, också det likt djuphavsfiskar, som de i en annan tid använde för att navigera sig fram i urmörkrets döda värld.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,343
Location
Helsingborg
Re: Demonmat [Megaspoiler: Mina spelare]

Ymir said:
Får den näring på samma sätt som dödliga varelser, eller behöver den på något vis uteslutande eller delvis fortfarande förtära själar? Hur gör den isåfall detta, utan att återgå till andeplanet?

En spontan idé är att det gradvisa förtärandet av själen i kroppen som demonen har besatt gör demonen till en semi-permanent varelse i Khoran (det fysiska Mundana), som sedan, så länge den behåller samma fysiska kropp, inte behöver äta själar, men däremot vanlig mat.
Skulle väl föreslå att de klarar sig på vanlig mat men bryr sig inte överdrivet mycket om konventionell smak. Det är ju nya och intressanta upplevelser.

Absolut helst så vill de dock äta något som har en själ (för de kan fortfarande absorbera själar för att inte bara nära sig, utan att faktiskt växa starkare), och destå saftigare själ destå bättre.
Helst äter demonerna först de delar av kroppen som är fästpunkter för själen (chakrapunkter?), och medans man inte kan äta hjärna, hjärta och hals utan att personen dör på fläcken så lär ju demonen börja med delar som personen kan överleva i alla fall ett kort tag. Toppen av skallen och inälvor först, och först efter det hjärta/hjärna och hals. Resten av kroppen är inte så intressant för demonen i sig, och efter att ha ätit de här delarna så lär demonens fysiska kropp vara proppmätt. Så resten av kroppen lämnas.

Så om de får chansen att äta en intelligent varelse levande, då krävs det nog att någon av de högre demonerna har givit order om motsatsen och backat upp deras order med tillräckligt grova hot. Eller rättare sagt de flesta av stordemonerna måste backa upp det med grova hot. Någon av dem kanske har på kort tid gjort sig så känd för nyckfullhet och sadism att det räcker med att hen antyder att hen skulle vara..."besviken" om de inte följde order till punkt och pricka.

Skulle väl också föreslå att minion-demonerna har päls/hud som är kamoflerad, men kamoflaget är inte till för mänskliga ögon. Så när demonen rör sig så tycks den växla färger ifrån svart, till grått till nästan desaturerade toner av de mest absurda färger. Ultraviolett, illgrönt, rosa, brandgult.
 

Telephalsion

Swordsman
Joined
13 Jun 2009
Messages
681
Re: Demontyper [Megaspoiler: Mina spelare]

Tanken på en gris vars käftar fortsätter hela vägen till halsen med en hals full av bläckfisktentackler och en samling tänder likt en krabba känns ju lite småäckligt.

Annars är ju katter som fått hajfenor och hammarhajsbreda kap med tillhörande ögon på sidorna en lite tänkvärd idé. (spelarna går på ett fält och ser hajfenor bland axen, plötsligt så hoppar en bred käft formad som en hammare emot dem, bak på hammarkäften finns en lurvig kattkropp med en hajfena på ryggen.)

Vad gäller demoners matbehov tänker jag att om de vill kan de livnära sig likt dödliga, men själar är så mycket bättre, och äter de själar slipper de 90/10 regeln. Möjligen kan demoner äta fysiska material som hör till deras egna attribut (elddemoner kan sluka aska och svavel, isdemoner kan frossa snö) eller bosätta sig på högmagiska platser och likt en ödla eller en dimentrodon lapa magi, istället för sol.


Jag gillar idén att man inte kan skapa liv hejvilt utan att drabbas av quadoshförlust. Det rimmar fint med att det finns vissa lagar som inte får brytas för att inte väcka drömmaren. Sen kanske mörkrets ankomst innebär att dessa lagar bryts, och att när peripetrin är ett faktum kan gudar skapa like nobodys business. Kanske är det därför Daak inte gör något, han väntar på peripetrin för att då gå all in. Under årtusenden har Daak låtit sina helgon sköta allt medlande mellan Daak och Daaks troende, Daak själv är upptagen med en vansinnigt komplex ritual som beräknas bli klar när mörkret kommer, denna ritual kommer bokstavligen att skapa Daaks rike på jorden, och Hela Daaks helgonskara kommer att manifesteras och säkra Daaks rike.
 
Top