Recent content by Henke

 1. Henke

  [Utmaning] nämn spel jag aldrig hört talas om

  Damn the Man, Save the Music! https://makebigthings.com/damn-the-man-save-the-music/ Jag har tyvärr bara läst spelet, men det är en simpel mekanik och för mig är skivbutik lite av en feel-good-nostalgi-setting (främst via High Fidelity).
 2. Henke

  Spelrapport O/Hem/GothCon 2021

  Det lät ju spännande. Kanske en uppdaterad version för detta även på svenska?
 3. Henke

  När började rollspelens pågående guldålder, och när tar den slut?

  Givetvis kan känslan vara mer subjektiv och produktkopplad utifrån vad man spelade under den perioden. Sen är det väl som nämnt i andra trådar att det beror på vilken fas i livet man befann sig i. För egen del hade jag spelat sedan 1986-87 med mycket fokus på gamla Mutant och Ereb Altor. När...
 4. Henke

  Montsegur 1244 online edition

  @Frederik J. Jensen , PM:ade dig för några månader sedan angående detta. Mycket intresserad av en svensk översättning. Kuriosa: Visste ni att det finns ett konventsscenario som handlar om händelserna i Montsegur 1244? Spelades på SydCon 1999. https://alexandria.dk/en/data?scenarie=7676
 5. Henke

  PROMOTION DEATH IN SPACE – BLUE-COLLAR SCI-FI RPG

  Även jag backade detta härom dagen. Kändes helrätt!
 6. Henke

  När började rollspelens pågående guldålder, och när tar den slut?

  Det har länge sagts (konstaterats?) att rollspel är inne i en ny guldålder. Exakt när man beräknar att den började vet jag inte, men skulle säga att den hade sin början någonstans i samband med att Fria Ligan tog över Mutant-licensen och började släppa År Noll-boxarna (2013-2014). Ett deppigare...
 7. Henke

  Symbaroum + år noll = länk!

  Det här har jag efterfrågat länge. Ska bli kul att läsa. Tack för länktipset!
 8. Henke

  Resultatet av Den stora enkäten om upplevelser av olika svenska rollspelsäventyr

  Kan passa på att nämna att Anders Björkelid nyligen släppt MÖRK BORG material (som jag precis postade om HÄR) :)
 9. Henke

  PROMOTION The Vales of northern Bergen Chrypt [MÖRK BORG]

  Dagens tips! Anders Björkelid som bl.a. ligger bakom Upsala-sviten, Bolmört & Belladonna, Cumulunimbus och fantasysviten Berättelsen om Blodet har skapat material till Mörk Borg. https://andersbj.itch.io/utbrdingmyling?fbclid=IwAR035XAkYfH6LZ5U-y4yNNRTj-eCUOOtBX88V2rpbyalsBMVsYIyQSpgjqw
 10. Henke

  Vem mer är taggad?

  Min första spontana reaktion är att det bara är att gratulera Fria Ligan till ännu ett rollspel som blir TV-serie (med samma namn). Lär inte göra att rollspelet säljer mindre iaf.
 11. Henke

  Någon som vet om KurragömmaKlubben Kamouflages konvenstscenarion finns tillgängliga?

  Om du är intresserad av att titta på årtalen för scenariona och konventen så hittar du dem HÄR:
 12. Henke

  Resultatet av Den stora enkäten om upplevelser av olika svenska rollspelsäventyr

  Ja "Mörkret mellan stjärnorna" är första delen i Upsalasviten. Järnringen använde dock aldrig den underrubriken till spelet utan det kom med Coriolis 2.0 och Fria Ligan.
 13. Henke

  Resultatet av Den stora enkäten om upplevelser av olika svenska rollspelsäventyr

  Kanske skall tilläggas att reklam för den här omröstningen bl.a. gick ut i Facebook-gruppen "Rollspelsnostalgi" (med över tusen medlemmar). Har man den vinkeln från början så tenderar DoD och Mutant att få högt betyg och många poäng.
 14. Henke

  Operation Fallen Reich - vad är grejen?

  Fick svar av Mikael idag: "Vi har ständiga funderingar kring Life Boardet och dess framtid. Vi får se var det landar..."
 15. Henke

  Hur löser ni årets Gothcon?

  Jag kommer faktiskt också finnas med på årets GothCon, men mer som en intervju. Påskafton 13-14 ställs jag mot väggen av Tobias Eliasson gällande Alexandria-projektet :)
Top