Recent content by APM

 1. APM

  Etablera fenomen i rollspel

  Jag tänker att man kanske i rollspel behöver jobba mer med att få omständigheterna att faktiskt påverka rollpersonerna ganska direkt. Att omständigheter nämns i förbifarten kan kanske göra att det mer känns som en kuliss?
 2. APM

  Story now på tre

  Jag och @ceruleanfive testade Villagesong tillsammans med @Khan på BSK. Det var ett väldigt trevligt litet spel, men det är kanske inte den typen av spel du är intresserad av? Men jag tyckte det var riktigt snyggt och snyggt designat!
 3. APM

  Story now på tre

  Ja jag förstår det, men tänkte att det var lättare att komma med förslag om man visste lite vad för indiespel du gillar i övrigt!
 4. APM

  Story now på tre

  Blood feud funkar bra på tre. Men det vet jag ju att du har och det är tråkigt att tipsa om sina egna spel. Men slaying dragons är ett annat spel som skulle kunna passa. Det finns gratis på Bläckfisk hemsida (det har jag bara korrat ;) ) Finns det något som du har spelat innan och gillat utöver...
 5. APM

  BSK 2021 Konventsrapport

  Just det! Vi spelade @Rickard s murder of Mr crow också!
 6. APM

  BSK 2021 Konventsrapport

  Jag spelade kortspelet Grizzled - och överlevde (eventuellt pga en regelmiss). Jag spelade mycket med @Khan: Blood Feud, och Final Girl samt Villagesong som var en riktig höjdare. Övrig tid spenderades i montern med @ceruleanfive. Det var hemskt trevligt att träffa folk igen.
 7. APM

  Vad är din 'rollspelsnivå'?

  Jag tänker också att mer eget material vore en selling point!
 8. APM

  Idiotiska saker ni ändå lite vill skriva

  Efter det här aprilskämtet så kan jag ändå lite känna att det behöver skrivas :D
 9. APM

  DoD 6 reviderad skapa karaktär

  Jag har kikat nu. Jag har inte spelat spelet på år och dar men såhär tolkar jag det. Man slår fram sina egenskaper 9 ST. Genomsnitt 10-11. I tabell 4-1 ser man hur många färsighetspoäng det genererar. I genomsnitt runt 50. Sen kan man spela en äldre person och då få gångra sin fp-pott med ett...
 10. APM

  "När guldet blev till blod" eller "att namnge ett rollspel"

  Jag tror att besvikelsen måste lägga sig lite innan du kan bli helt öppen för nya förslag. Det är svårt att hitta något som man gillar lika mycket när man en gång bestämt sig för något. Här finns riktigt många bra förslag i den här tråden. Ta och kika i den igen om någon vecka så ska du se att...
 11. APM

  Den inbyggda sexismen i Sword and Sorcery

  Spontant låter det som att du menar något annat när du säger "sexism". Dubbelkolla här: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sexism
 12. APM

  Den inbyggda sexismen i Sword and Sorcery

  Jag tycker helt klart att det här bör tillhöra historien och vara sedan länge förkastat, och jag tycker Birger barbaren överlag håller rätt låg nivå också. Jag har tyvärr inga exempel på spel som gör det här bra.
 13. APM

  KÖPES Apocalypse World (1st Edition)

  Räcker det inte med gamla pdfen för recensionsändamål?
 14. APM

  Stridssystem med Taktik

  Jag tycker det är en bra slutsats du gör! Jag tycker egentligen att det enda sättet där "taktik" funkar för mig är i spel där taktiken är 100 procent narrativ och inte påverkar reglerna. Regler som ska spegla taktik lider alltid av de där nackdelarna som du radade upp.
 15. APM

  Flummiga indiespel och bjuttar

  Det har du rätt i. Jag håller med!
Top