Varulv [R2] Utkante - en liten by bland drakar och demoner

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Fast det är väl rätt osannolikt att han både kan sia och nattmörda, nattmordet sitter troligare hans polare Impetigo på mordet.
Sant. Nå, inte fullt så stor bombväst då kanske. Men det är ju knappast så att Impe kan sitta och lura i vassen i det här scenariot. Han kan väl knata nedför gatan med en uzi utan att egentligen påverka hams chanser att överleva ändå.
 

Impetigo

Ärkebiskop
Joined
1 Aug 2013
Messages
1,844
Din plan bygger dessutom på att fördelningen var 7/2/2. Hur håller planen om det inte stämmer? Som du själv säger så kan en scummis offra sig för att plocka två andra spelare och redan där har din plan helt fallerat.
Planen är ungefär lika vattentät som ett ostron i motvind och bygger på rena antagelser från din sida som inte nödvändigtvis har någon förankring i verkligheten.
Är vi fyra bybor mot sex scum och de har alla siare på sin sida så kan det bli svårt att vinna även med min plan. Inte omöjligt men svårt.

Vilken plan tycler du är bätte om vi är fyra bybot mot sex scum och vi inte har några siare?
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
Fraktionssiarförmågan tyckte jag var så nerfad att den var i det närmaste värdelös. Utan samordning skulle det ändå vara så att det är ren tur att jag och siaroffret är på samma ställe. Så att nu när den gav napp så är det en poäng att outa tidigt. Särskilt om man kan få till en koordinering där man låter mig vara ensam med en person på en plats så att jag vet på förhand vem som jag ska sia. (Vilket är särskilt bra om nattmorden är platsbundna).
Kan du förklara mer i detalj hur förmågan funkar? Ger du ett namn till SL och så gäller det att den personen är på samma plats som du?
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,192
Location
Uppsala (Umeå)
Medhåll.

@Andersson
Välj plats och person.
[hfjfj

En Siare som påstår sig vara på byns sida nu är väldigt viktig roll nu i spel så det vore tacksamt om du jobbar mer för att gräva👍
Att du låg först på ett stadigt WH-drev kan väl inte varit nått du fattade sista minuten.
Var ju en viktigt position hela rundan med tanke på WHs situation.
Mitt problem med WH var grälet med Anthrox som aldrig ville ta slut utan fortsatte i all evighet. Sedan blev det ännu konstigare med diskussionen om likes på söndag förmiddag som också lade en massa brus i tråden utan att det egentligen tillförde något (eller ens hade en chans att tillföra något i min mening). Octa lågflyger, men kom ändå med en del bra input på eftermiddagen och var värd en chans. Det var så bra analys jag kunde göra där och då. Smartast för min del hade ju varit att bara ligga kvar och låta Octa ryka eftersom det hade lagt minst fokus på mig själv.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,517
@Impetigo , jag försöker förstå hur du menar att din plan är vattentät, men lyckas inte riktigt. Kan du hjälpa mig?

Vilka spelmekaniska antaganden bygger den på? (D.v.s. i form av hur många scum-spelare och hur de är fördelade och i form av hur förmågor är fördelade och hur de fungerar)
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
3,756
Location
Stockholm
De kan vara tre också, så att Andersson kastar Häger under bussen för att gröna sig själv som siare.
Nää, Häger kan mkt väl vara down to fuck, men Andersson är i så fall Ulv eller Bybo. Om Andersson är ulv så är hans polare Impen och Octa. Att offra en av sina polare rimmar åtminstone illa med kamikaze.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
3,421
Är vi fyra bybor mot sex scum och de har alla siare på sin sida så kan det bli svårt att vinna även med min plan. Inte omöjligt men svårt.

Vilken plan tycler du är bätte om vi är fyra bybot mot sex scum och vi inte har några siare?
Till att börja med ska vi ta ut dig och Häger, för då är vi 4 mot 4 eller 5 mot 3 troligtvis (och får en lite tydligare färg på Andersson). Efter det kan vi börja styra placeringarna för att förhindra nattmord i en högre grad. Vi har dessutom väktaren kvar som kan hjälpa byn att förhindra att nattmord sker.
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
911
Dags att studsa lite @Hägerstrand . Visa oss att du är bybo.
Dålig arbetsdag för att ha ett claim på sig, men jag ska ge mina tankar nu på lunchen.

Min plan för dagen var att eftersom den skulle vara lugnare skulle jag försöka göra en genomgång av hur informationen vi fått bekräftad lirar med de speluppläggsteorier som droppades under R1. En del information (ärvda förmågor, lokala mord) var rimligtvis känd för ulvar redan då. Min minnesbild är att det diskuterades rätt mycket på förmiddagen fredag och sen igen på kvällen på lördagen? Om någon har mer tid än mig så kan det vara ett spår värt att följa.

Det finns några förflyttningsplaneringar som kommit under förmiddagen nu som jag tycker innehåller felslut.

Att skicka @Andersson till en speciell plats med en annan part öppnar för ulvarna att offra en av de sina för att klippa Andersson och därmed avstyra alla möjligheter till organiserade förflyttningar och sianden under senare rundor. Det tycker jag låter som ett värt byte för ulvarna. Med siarclaimande ulvAndersson är det här däremot ett riskfritt företagande.

Att säga att Impetigo ensam ska gå till en annan plats för att vänta på att bli utröstad senare är ett annat felslut. En Impetigo som väntar på att bli utröstad har ingen anledning att följa instruktion utan kommer försöka nattmörda och sen lämna vidare förmågan. Jag ser inte hur man som bybo kan tycka att det här är en bra lösning.

Om båda lösningarna används i kombination så får Impetigo avsevärt bättre odds för att lyckas med nattmordet den här gången eftersom två platser är ur spel, och har ändå inget att dölja.

Jag brukar ju tycka att det är rödande att inte länka till poster, men jag hinner tyvärr verkligen inte.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,463
Så du är team Impetigo då? Om planen ska funka bör ju Impetigo vara grön är det du säger?
Vi har många duktiga spelare med som rimligtvis bör kunna räkna ut om planen fungerar fungerar eller ej. Om det är så att den är vattentät är Impetigo rimligtvis god. Om den inte är det kan Impe självfallet vara en ulv eller DTF som vill rädda sitt egna skinn.

@Octagonal jag tolkade det som att du gillade Impetigos plan. Tror du den är genomförbar med 10 spelare? Om Imp är röd hur ser du på planen då?
Jag är positiv till den om det fungerar. Jag ställde ju också lite frågor jag inte fått något riktigt svar på än så länge. Hur gör vi om det är en plats 3 pers gick till där en dör? Vem av de två överlevarna ska röstas ut då?

Deras enda val blir då att ”stå bredvid en kall kropp”, de kan också få in bonus med snjajpröst så fe hänger en och nattmördar en, menom de är två i laget så är det ett väldigt högt pris att betala och troligtvis ger de då segern till konkurrentscummen.
Här har vi ett stort problem med planen. Det bygger alltså på att ingen av ondingarna kommer försöka mörda vilket jag tror är väldigt osannolikt. Nu med Anderssons outande lär ju Hägerstrand försöka få in en kill på nån om denne har nattmord till exempel. Det finns ju några luckor. Frågan blir alltså om vi kanske måste följa den iallafall tänker jag.

Det här är ju superintressant. Det enda claim som potentiellt kan rädda @Impetigo denna runda? Det är verkligen den enda anledningen jag kan se till att claima detta nu
Detta stämmer ju också vilket öppnar för frågan varför Andersson outade? Det hade ju varit smartare att vänta med det tänker jag. Nu har jag ju skrivit att Andersson måste vara grön men väldigt konstig outning som passade Impetigo väldigt bra för att slippa bli nackad var det ju.

Vi tar ifrån scummen deras nattmord med min plan. Då vinner vi
Sen är ju frågan också om det finns saker vi inte känner till med planen. I MU kunde ju jag till exempel köpa dubbla nattmord en runda. Något liknande kanske finns nu för att balansera eftersom att nattmorden är nerfade med plats. Nu spånar jag bara på men kanske också kan vara något att om ondingarna avstår nattmord en runda kanske två får utföras nästa. Eller att det går att göra ett globalt nattmord om dom väntar en runda. Är vi säkra på att vi vet all info?
Är fortfarande positivt inställd till planen ska tilläggas!
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
911
Det finns också en (eller egentligen två, så ingen säker analys här...) som droppat hints som jag ser som indikationer på att de är den verkliga siaren. Jag tänker inte outa vilka jag tittar på, eftersom det vore bättre om de suger ut så mycket som möjligt ur den karamellen och kommer med mer info när Andersson fått färg, men ha det i bakhuvudet. Att planen med Anderssons claim var att få den riktiga siaren att claima som nummer två känns som en rimlig hypotes.

Jag är ok med att ligga under bilan eftersom det leder till att Andersson faller, men jag vill att vi är mycket mer försiktiga med hur vi planerar hur vi ställer oss än de förslag som lagts fram.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,463
- Vi har en fraktionssiare i spel som siar lokalt och denne kan tillhöra vilken fraktion som helst.
Detta tolkar jag som att Basse lottade mellan alla spelare gällande vem som fått denna förmåga. Andersson kan alltså vara ond. Rent praktiskt finns därmed möjligheten att vi har ett lag ondingar med Impetigo, Andersson och Hägerstrand där Häger offras för att gröna Impe och Andersson.

Siaren kan alltså tillhöra vilken fraktion som helst!!!
 

Andersson

Hero
Joined
28 Apr 2005
Messages
1,192
Location
Uppsala (Umeå)
Visst kan vi hänga Häger, det ger färg på Andersson och säger en del om Impe också.

Andersson har claimat siare förr, och vet att man kan vinna en och annan runda på det. I det här spelet lär det dock bara finnas en faktionssiare, så svårare att ljuga utan att åka dit. Så länge ingen counter-claimar så får vi väl tro honom.

Det jag inte alls gillar är att byns siare skulle ägna sig åt "självmordsröster".

@Andersson, vad var det som gjorde att du plötsligt kände att AH var mycket rödare än Octa? Tyckte du att Vimes och Fjodor verkade göra nåt slags snajp där i slutet, och att det vat suspekt nog att motivera en snajp tillbaka?
Har ett par svar om WH mot Octa för ett tag sedan. Hoppas de är tydliga nog.

@Vimes röstbyte vet jag inte vad jag ska tro om. Han anklagar mig alltid (faktiskt!) för lågflygeri så jag blev lite trött när jag såg den rösten igår. Men i och med att det drevet inte bet så var han ju tvungen att flytta till någon. Sedan motiverade han inte sin röst på @Octagonal alls när han lade den. Däremot verkade @fjodorsenuba mer ärlig när han kom in och upptäckte att hans röst plötsligt inte betydde något.

Det enda man väl säkert kan säga är väl att Vimes och fjodor inte båda två är ulvar. I så fall hade de inte så tydligt i ett sent läge gått in och lagt sin röst på samma bybo.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,463
Hade varit ett väldigt smart move av demonerna. Istället för att Impetigo åker och dom bara går minus åker istället Häger och Impetigo och Andersson blir tokgröna.
 
Top