Varulv [Häxmästarnas rådslag] Fjärde rundan

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,693
Location
Göteborg
Stämningen ligger som filmjölk över de samlade häxorna. Två gånger har de försökt lyncha varulvarna och två gånger har de missat. Det finns inga fler chanser nu. Om de inte fångar en ulv är loppet kört, och kontrollen över magin kommer att falla till den ludna sidan. Återigen är det tajt. Är det Björn den gode som ska röstas ut, eller är det Kim Nolemo? Vem är häxa, vem är ulv? Till slut bestämmer man sig. Björnen skall fällas. Han surras fast i en dörr medan en vattenhink ställs upp ovanpå den.
"Ni är galna!" ropar han. "Fattar ni inte att det är kört nu? Ulvarna kommer att vinna! Det här är er sista chans!"
Tankarna surrar bland de samlade häxorna. Tänk om han är oskyldig i alla fall? Och vilka av den krympande kretsen är hans kumpaner? Men de stålsätter sig, och Kim drar i dörrhandtaget. Dörren stängs och ett plask hörs från andra sidan. Alla ser ned mot dörrkarmen på vattnet som rinner in för att se om det finns lite smält häxa som bubblar i det. Men inget sådant syns till. Och en distinkt lukt av våt hund börjar sprida sig i rummet. Alla (alla?) pustar ut. Dörren öppnas igen och Björn står fortfarande fastbunden med ett nervöst leende.
"Josåatteh … Arg! Jag smälter ju! Jag kommer nog att smälta bort när som helst om ni bara lämnar mig här för att dö."
Nå. Där inte vatten biter, biter eld. Snart står alla häxor samlade kring en riktig majbrasa. Lukten av våt hund ersätts av lukten av bränd päls. Den första ulven har fallit. Men alla är inte där för att glädja sig. Snart finner man liken efter LJSLarsson och Sidd.

Vi tackar @Björn den gode, @Sidd och @LJSLarsson för spel. De får inte skriva något mer i den här tråden, men kommer att bli inbjudna till en PM-tråd för dödsriket. @Björn den gode var alltså varulv.

Denna runda slutar måndag 21:00.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,537
Det var som fan!

Jag är mållös!

Impetigo och Vimes for presidents!
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Åh wow. Var det någon som hade ödmjukhetstårta jag kan äta?

Jag dödade Sidd, som utlovat.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,366
Jag tror Basse och Korpa är våra kvarvarande ulvar
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,366
Larsson rapporterar att Sidd var bybo. Med tanke på att ulvarna cappade Larsson får vi anta att han är bybo och att det stämmer. Som sagt: ulvarna som är kvar är Basse och Korpa.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,366
Eventuellt är det mer taktiskt att ta ut Korpa denna runda. Men tbh tror jag inte det spelar någon roll om de båda är ulvar.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,366
Tror ni att BDG vill bjuda på öl? Inte jag heller.

Haha, nu tror jag att jag förstår skillnaden i vårt spel, du tror alltså, om än med glimten i ögat, att du lyckats pricka in alla tre ulvarna runda ett, det är ju sånt jag bara drömmer om. Min nivå är nog mer: Jag tror ulvarna är Kim Nolemo - Basenanji - Empiricus, om alla tre är fel så lovar jag att bjuda på öl (eller alkoholfritt alternativ) om vi träffas i köttet under 2021 (och ni påminner mig om vem ni är för jag kommer verkligen inte ha en aning om ni inte presenterar er med forumitnamn).
Hade jag varit ulv och skrivit det här inlägget hade jag aldrig någonsin inte lagt in en av mina ulvar i det. For the lulz. BDG har ju klass, det vet vi. Klart han ser till att faktiskt ha "rätt" i det här inlägget.
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
948
Location
Umeå
Okej, jag ser spontant några möjligheter.

1) Vimes är ulv och kan säga vad han vill om resultatet från dödsriket då ingen nu levande kan säga emot
2) Vimes är bybo och jag är en misslyckad ulvjägare.

Förra rundan var jag inne på att Vimes var grön men nu när två av mina ulvkandidater är döda tillsammans med en bekräftad ulv så kan jag bara konstatera att jag var ute och cyklade med minst ett namn, kanske fler. Vimes kan definitivt fortfarande vara grön, men siandet säger inte längre något säkert. :/

Jag får göra om och göra rätt.
 

Kim Nolemo

Veteran
Joined
17 Apr 2017
Messages
159
Det här blir en intressant runda nu.

@Xyas, ska vi ta fram popcornen och se vilka av dem som ger bäst argument till att vara häxa?
 

Kim Nolemo

Veteran
Joined
17 Apr 2017
Messages
159
Jag tänker påstå att Xyas är grönaste grön! Så otroligt mycket häxa är hen att om hen är ulv, så tänker jag tro att hen är häxa även då (och jag accepterar förlusten, för då har Xyas gjort sig värdig den).

Och jag var arrogant nog att inte baka någon ödjumhetstårta!
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,366
Jag föreslår att ni läser vad vi gjort i spelet och ser att jag på riktigt har varit på BDG från hans första inlägg och framåt. Jag erkänner att jag hade fett kalla fötter i R3. Men att jag skulle säkra med röstflytt i slutet hade jag typ redan bestämt mig för imorse. Jag hade någon avlägsen förhoppning om att Larsson eller Xyas skulle vara ond tillsammans med Basse och försöka flippa på slutet. Nu gjorde de inte det, och jag är fortsatt rätt säker på att BDG:s kompisar är Korpa och Basenanji.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,537
Åhhh, ska jag stångas mot dig nu Vimes?

Hur gick det senast?
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,198
Location
Malmö
Där är inte supermycket scum tells i ditt spel Vimes, men nog måste du nu stå till svars för att du räddat BDG första rundan, och stred stenhårt för att rädda honom andra rundan. Att du byte röst i sista sekund är inte grönande överhuvudtaget.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
8,537
Jag är ju alltid bybo, förutom förra partiet där jag var ulv med Michael och Sidd. Jämför gärna hur jag spelade då med hur jag spelar nu.

Vad har du för argument för att jag skulle vara ulv? Att BDG petar in mitt nick i ett av sina 100 000 inlägg?
 
Top