WRNUs tvserieklubb: maj 2022

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,872
Jag har sett första och hittills enda säsongen av Tokyo Vice. Serien handlar om en ung journalist vid namn Jake från Amerika bosatt i Tokyo som gör det till sitt uppdrag att exponera yakuzan.

Denna serie var riktigt bra! Den är spännande, tät och otroligt välgjord! Spänningen är på topp och serien bollar flertalet spännande parallellhandlingar och många spännande karaktärer. Miljöerna är verkligen enastående!!!! Jag har altid besökt Tokyo så jag har ingen aning om serien gör en verklighetstrogen skildring av staden, men oavsett så är den skildringen som görs högintressant! Staden är nästan som en karaktär i sig.

Det enda negativa med serien är att jag tycker att huvudpersonen Jake är väldigt störig. Han beter sig på ett sätt som verkligen irriterar mig. Då tycker jag att den andra huvudkaraktären i serien, den unga yakuzamedlemmen Sato är oändligt mer sympatisk och intressant!

Trots att huvudpersonen är skitstörig är denna serie väl värd att se! Hoppas verkligen att vi får se fler säsonger av detta!
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
16,972
Location
Ereb Altor
Jag har äntligen börjat titta på The Crown. Det är en fin inblick i hovet under 1900-talet och blundar inte för persongalleriets brister och misslyckanden. Bra drama, intressant och lärorikt!
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,888
Location
The Culture
Jag har sett säsong 3 av Love, Death & Robots på Netflix -- en animerad antologiserie med avsnitt på 5-20 minuter med olika historier på science fiction-, fantasy- och skräck-tema. Det var som vanligt blandad kvalitet, men generellt mer bra än dåligt. Ibland var animeringen så realistisk att man hade kunnat tro att det var live action om man bara kisat lite med ögonen.

Men det var betydligt mer död än kärlek och robotar -- oftast brutal och blodig sådan.

Det bästa avsnittet var det med fiskarbesättningen och jättekrabban.
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,668
Location
Eslöv
Trots att huvudpersonen är skitstörig är denna serie väl värd att se! Hoppas verkligen att vi får se fler säsonger av detta!
Kom för premissen, stannade för Sato.

Scenen där det blir en plötsligt bromance med Backstreet boys är det bästa som jag sett på TV under en lång tid.,
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,872
Kom för premissen, stannade för Sato.

Scenen där det blir en plötsligt bromance med Backstreet boys är det bästa som jag sett på TV under en lång tid.,
Ja verkligen! Hoppas nu bara att Sato överlever
 

JohanL

Myrmidon
Joined
23 Jan 2021
Messages
5,993
Med det sagt, så minns jag inte vad de kallade det i Dr Strange - kommer Dormammu frän ett annat "universum" eller en annan "dimension" eller vad?
Dormammu kommer från "The Dark Dimension". Det är rimligtvis inte någon alternativ tidslinje eller sådant, men det är en del av multiversum.
 

nano

Diehard, death or glory Toad
Joined
25 Apr 2019
Messages
503
Enligt blurben till nya säsongen av Stranger Things ska det spelas Drakar och Demoner, spännande!
 

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Jag har också sett Tokyo Vice

Jag gillade serien skarpt och jag brukar normalt sett inte gilla den här typen av serier men jag satt fängslad och plöjde igenom avsnitt efter avsnitt.

Nu har ju @Franz gett en bra recension av serien och dratt seriens premiss så jag skall inte upprepa hens ord.

Kan säga att även jag störde mig på den amerikanska huvudkaraktären Jake Adelstein , han var hmm ja låt oss säga för amerikansk för min smak.

Om man bortser från jakes störiga personlighet så är den här serien top notch .

Jag kan varmt rekommendera Tokyo Vice.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,876
Location
Nordnordost
The Missing Postman (1997)

Miniserie från BBC om brevbäraren Clive Peacock som ger sig ut på äventyr. Lågmäld feelgood.
Jag har sett den på TV för länge sedan, och har sett om det minst två gånger sedan dess, nu senast i kväll då den finns på YouTube.

Fem stjärnor.
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,250
Häromdagen såg jag färdigt sista säsongen av Crazy Ex-Girlfriend


Det är en sjujäkla resa, den här serien. Relationsdrama och romcom-musikal i grunden, men över tid börjar den handlar mer och mer om psykisk ohälsa. Serien bygger till stor del på cringe-humor i början, men det visar sig steg för steg vara symtom på huvudpersonens trasiga tillvaro, och ju bättre hon mår, ju mer minskar den.

Serien är också fantastisk på representation. Bara det att en av huvudpersonerna, en medelålders frånskild småbarnsfar, kommer ut som bi och att det inte ligger på unga snygga tjejer, som det brukar på CW. Hans komma ut-nummer (musikal, som sagt) är för övrigt en sjukt peppig dänga med feta stänk av åttiotal. Eller alla gånger vi får se huvudpersonen genuint osminkad och långt från någon perfektion. Hon valde medvetet att inte banta ner sig till TV-smal inför inspelning heller. Det är också ballt.

Musikalbiten har både toppar och dalar, med några fantastiska nummer och en hel del som mest är meh. Det som är bra är dock fantastiskt.

Serien letar formen i första säsongen, och jag tycker nog början av säsong två är seriens bästa läge. Sedan blir det lite sämre innan det lyfter som fasen igen i säsong tre och fyra, och då mer som genuint bra dramakomedi än cringe humor. Man bryr sig verkligen om karaktärerna, vilket jag aldrig kunde tro när vi började se den.

Uppfriskande vitaminchock bland allt kriminalbrôte och SF-dravel jag brukar se på. Bra skit. Rekommenderas särskilt till folk i HBTQ+-världen och/eller de som vill ha genuint bra diskussion om psykisk ohälsa på TV.
 
Top