WRNUs tvserieklubb: maj 2022

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,453
Location
Helsingborg
Rekommendera tv-serier från streamingtjänster. Det behöver inte vara tv-serier du sett klart eller ens sett nyligen, men de måste vara tillgängliga via en streamingtjänst så att andra kan ta del av dem.Skriv vad du gillar med serien eller funderingar du fick medan du såg den. Nämn gärna också vilken streamingtjänst du använde.


Undvik helst att förklara handlingen med mer än en mening; detta för att undvika spoilers. Måste du skriva mer än så, använd spoiler-taggen. Du kan markera en text och sedan i menyn välja … och Inline spoiler för att automatiskt få texten att wrappa runt [ISPOILER]den spoilade texten[/ISPOILER].


Själv tänkte jag främst rekommendera nördserier och vad jag anser är relativt okända tvserier.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,453
Location
Helsingborg
Todd McFarlane's Spawn
HBO

Jag har varit intresserat av Spawn sedan den horribla filmen, en av få filmer jag aldrig sett klart, och när jag upptäckte att det fanns tre säsonger - av skaparen själv - på HBO så jag tänkte att jag kunde ge den en chans. En polis dör och sluter en pakt med djävulen för att få komma tillbaka till samma värld som sin fru och dotter, men i formen av av en hellspawn. Nu när du vet det kan du skippa de tre första avsnitten och faktiskt börja kolla när serien ens börjar förnimma en plott. Nu har jag bara sett första säsongen, men detta är huvudproblemet med serien. Den försakar plott med att försöka vara edgy, där vi ser kattungar som dödas, barn som torteras till döds och slemmiga skurkar som bara är slemmiga skurkar, men det blir bara tråkigt när jag inte är intresserad av edge-lorderi. Jag har, efter en säsong, inte ens förstått vad Spawns krafter är.

I början av avsnittet ger Todd McFarlane ett försök till filosofi medan han ser ut som huvudpersonerna från Profit eller American Psycho. Jag skippade presentationerna efter tredje avsnittet. Det är schysst tecknat med tung svärta i stil med magnolia och jag skulle vilja se en film som kombinerade Hellblazer- och Spawn-karaktärerna. Just när de sade att det är ett krig om själar mellan himmel och helvete tilltalade mig. Kanske ger jag de två sista säsongerna en chans. Serien har ett visst beat, men den drömlika fragmentariska plotten gör att jag känner att den mest är tondöv. Det finns dock folk som gillar serien såpass mycket att de lägger ned massiva resurser för att göra fan-filmer:

 
Last edited:

nano

Diehard, death or glory Toad
Joined
25 Apr 2019
Messages
503
Jag har sett Slow Horses, en brittisk agentserie baserad på en bokserie. Den var ganska trevlig, om än lite standardbrittisk, har man redan sett 20 st brittiska krim/spänning är den nog inget nytt. Kul med Gary Oldman, spelar en bittrare version spion än i tinker tailor, i typ nutid som bearbetar traumat efter att hans värld rasat iom muren. Apple TV

Sen fortsätter jag se på Halo, den börjar ta sig ganska bra nu, de har duckat flera upplagda förutsägbarheter på bra sätt. Paramount+

Jag gjorde också ett försök att se Grötbögen svt, men den var för tråkig och 90-talssvårmodig, det roliga namnet till trots.
 

Khan

Kondottiär
Joined
23 Apr 2014
Messages
4,259
Jag har sett Better Call Saul säsong 1.


Bra skit. Riktigt bra serie, med fokus på karaktärsstudie och hur folk kan dras ner i skiten om de inte får empati från rätt personer. Rekommenderas varmt.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,453
Location
Helsingborg
Samurajkaninen: berättelsen om Usagi
Netflix

Usagi Yojimbo är en kringresande ronin - välkänd i det mytologiska Edo - och den här serien tar plats precis efter hans dåd ... cirkus tusen år senare i Neo-Edo, där vi får lära känna hans ättling som inte vill något annat än att bli samuraj. Tonårs-Usagi lämnar gården med trädgårdsroboto, på sin ångmotorcykel, och tar sig in till den stora staden där han får lära att hans förfader Miyamoto Usagi är klassad som en landsförrädare.

Serien är billigt 3D-animerad. Förvisso väldigt snygg miljö, men alla rörelser saknar tyngd och karaktärerna studsar fram när de går. Serien tar sig inte seriöst, utan har en humor som påminner väldigt mycket om Madagaskar och de där spin-off-filmerna med pingvinerna. Den är lätt-tittad med sina tjugo minuter långa avsnitt och jag brände igenom alla tio avsnitt på tre dagar - det var något som alltid fick mig att vilja se ett avsnitt till, trots att jag inte alls är målgruppen, utan snarare någon som precis kommit in i tonåren.

usagi_samurajkaninen.jpg
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,892
Location
The Culture
Jag har sett Better Call Saul säsong 1.


Bra skit. Riktigt bra serie, med fokus på karaktärsstudie och hur folk kan dras ner i skiten om de inte får empati från rätt personer. Rekommenderas varmt.
Och då blir den ändå bättre för varje säsong!
 

Feuflux

omjonasson.se
Joined
8 Jan 2001
Messages
4,969
Location
Linköping
Jag är ju inte inte lika snabb som de flesta andra så det hinner ju gå många klubb-trådar utan att jag kommer igång med någon ny serie...

Nu är jag klar med Arcane på Netflix iaf (tredje gången jag skriver om den). Den är fascinerande för jag gillar estetiken och den är verkligen bra tecknad, storyn är okej engegerande men jag bryr mig inte för fem öre hur det går för en enda av karaktärerna (vilket brukar vara kravet på att få 4 eller högre på min 5-gradiga betygskala).
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,892
Location
The Culture
Nu har jag sett klart Moon Knight på Disney+.

Det var en jävla röra.

Efter vart och ett av de tre första avsnitten kände jag att "det här var en helt okej inledning, så nu är det dags för den egentliga handlingen att börja". Efter avsnitt fyra fattade jag att det inte skulle bli någon handling, utan bara slumpmässig skit som händer utan några regler eller någon rim och reson. Nya saker introduceras och löses när manusförfattarna tycker att det verkar lämpligt, och det mesta hanteras med handviftande och magi.

Tyvärr. Det såg lovande ut i början.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,547
Location
Rissne
Jag mindes just att de här trådarna specifikt är till för att rekommendera serier, till skillnad från övriga klubbar där man får vara hur neggig man vill. Så jag lovar bot och bättring: från och med nu ska jag hitta ett sätt att vara till övervägande del positiv om allt jag skriver om här. och eftersom jag tycker om att skriva om allt jag ser betyder det att jag kommer att försöka vara positiv om allt jag ser. Bra övning!

Jag såg klart Pacific Rim: The Black säsong 2 på Netflix för någon dag sedan, och därmed är den nog rätt avslutad. Jag tror inte de sagt något officiellt om att den cancellats, men slutet var ganska definitivt och jag känner inget behov av mer.

PR:TB är en anime-spinoff på Pacific Rim, där man följer en bror och en syster som söker efter sina försvunna föräldrar i den australienska ödemarken. De her såklart en mecha att klampa runt i. De stöter naturligtvis på allehanda problem, och seriens värld byggs på ett steg i taget med nya karaktärer i en ganska lagom takt – det blir aldrig överväldigande och en del av personporträtten är riktigt dugliga.

Animationen av robotar och miljöer är skitsnygg. Jag har lite svårt för människorna, eftersom det är något med munnar och celshade:ade 3D-figurer som helt enkelt inte funkar för mig. Men på avstånd och i actionscener funkar de jättebra.

Avsnitten är ganska korta, och det finns bara 14 av dem. Funkar bra som distraktion eller bara om man vill ha lite schysst stompy robots-anime-action som inte är alltför tung.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,547
Location
Rissne
Jag såg just klart Moon Knight på Disney+.

Bra grejer med den: Oscar Isaac är en duktig skådis. Den generella visuella designen och stilen är snygga. Slagsmålen är välkoreograferade. Ethan Hawke är bra som skurk, och även om hans motivation är ganska gammal och platt så gestaltar han den bra. Jag gillar generellt det ganska lågmälda och på ytan resonabla anslaget.

Jag gillar såklart Tawaret också, och Layla.

Jag gillar att den håller öppet för en fortsättning utan att hela narrativet går sönder ifall det inte kommer en.

En både bra och dålig grej är att serien typ inte alls knyter an till någon annan Marvelmedia vad jag kunde se. Inte ens några blinkningar. Det här kändes helt fristående. Vi får se vad de gör med det framöver, men om någon just nu skulle be mig rekommendera en Marvel-TV-serie som man inte behöver ha sett något innan alls för att hänga med i och som man inte måste se något efter för att se slutet av så vore den här rätt enkel att rekommendera. Det är en duglig TV-serie som är väldigt self-contained.

Det jag gillar minst med serien är Stephen rent generellt. Det blir bättre mot slutet, men från början är han verkligen bara socially awkward och pinsam på ett sånt där sätt som gör ont för att det är så jag tänker mig att jag själv upplevs av andra.
 

Bolongo

Herr Doktor
Joined
6 Apr 2013
Messages
4,080
Location
Göteborg
En både bra och dålig grej är att serien typ inte alls knyter an till någon annan Marvelmedia vad jag kunde se. Inte ens några blinkningar.
Det finns en:
Tawaret nämner Ancestral Plane som ett annat dödsrike. Det är det vi får se i Black Panther. Kopplingen i serietidningarna är att Wakandas pantergud faktiskt är den egyptiska gudinnan Bast.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,547
Location
Rissne
Det finns en:
Ah, ja, jo, den noterade jag. Men det var en rätt marginell liten grej. I övrigt var det liksom som om Thanos eller The Snap aldrig hänt, som om det inte fanns en enda annan superhjälte i hela världen. OK att ingen kom och hjälpte till – de har väl bättre för sig – men inte en enda annan karaktär namedroppades ens.

Som sagt, inte nödvändigtvis dåligt. Men lite intressant att de i nuvarande fasen i princip verkar jobba med att lösa upp MCU, där de just spenderat 20 filmer med att binda ihop allting. Vi får väl se om de har en ny ihopbindningsfas om sisådär en 5–10 filmer eller något…
 

Bolongo

Herr Doktor
Joined
6 Apr 2013
Messages
4,080
Location
Göteborg
Men lite intressant att de i nuvarande fasen i princip verkar jobba med att lösa upp MCU, där de just spenderat 20 filmer med att binda ihop allting. Vi får väl se om de har en ny ihopbindningsfas om sisådär en 5–10 filmer eller något…
Min känsla av riktningsändringen är att fram tills nyligen har det mesta i MCU åtminstone tangerat den verkliga världen och verkliga problem. Ända från Iron Man som behandlar vapenhandel till Falcon and Winter Soldier som berör global fördelning och strukturell rasism. Jag säger inte att de tar upp dessa ämnen på ett jättebra sätt, snarare är deras vanliga MO att undvika de mest brännande delarna av frågorna, men de finns i alla fall där.
Men nu, med Eternals och Loki och allt multiversum-tjat, har de helt släppt förtöjningarna och gett sig ut i total Jack Kirby-esque science-fantasy weirdness. Frågan är om det leder till mer eller mindre intressanta berättelser, eller ifall det inte gör någon skillnad.
Jag har inte sett nya Doctor Strange ännu, men har sett recensioner som klagat på att den inte handlar om något alls. Utom färgglada superhero-battle light-shows, då.
I min egen nörd-hjärna är väl det främsta klagomålet jag har att de presenterat flera olika versioner av vad ett multiversum kan vara (framför allt i Loki, What If, och första Doctor Strange), men de verkar inte sitta ihop i någon sammanhängande kosmologi. På vissa sätt motsäger de till och med varandra.
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,022
Location
Sthlm
I min egen nörd-hjärna är väl det främsta klagomålet jag har att de presenterat flera olika versioner av vad ett multiversum kan vara (framför allt i Loki, What If, och första Doctor Strange), men de verkar inte sitta ihop i någon sammanhängande kosmologi. På vissa sätt motsäger de till och med varandra.
I Loki är de inte i ett mulitversum, det är olika tidslinjer i samma universum (antagligen Earth-199999), som finns för att vad fan tidspolisen nu heter "har sig".
What If och Spindelmannen*3 och (hoppas jag Dr Strange 2) bör vara samma multiversum med samma regler.
 

Bolongo

Herr Doktor
Joined
6 Apr 2013
Messages
4,080
Location
Göteborg
I Loki är de inte i ett mulitversum, det är olika tidslinjer i samma universum (antagligen Earth-199999), som finns för att vad fan tidspolisen nu heter "har sig".
Det är ju en möjlig förklaring. Men det är inte vad de kallar det i serien. Och det gör ju insatserna för Loke och Kang etc. betydligt mindre imponerande.

Med det sagt, så minns jag inte vad de kallade det i Dr Strange - kommer Dormammu frän ett annat "universum" eller en annan "dimension" eller vad?
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,022
Location
Sthlm
Det är ju en möjlig förklaring. Men det är inte vad de kallar det i serien. Och det gör ju insatserna för Loke och Kang etc. betydligt mindre imponerande.

Med det sagt, så minns jag inte vad de kallade det i Dr Strange - kommer Dormammu frän ett annat "universum" eller en annan "dimension" eller vad?
De säger "timelines" i serien är jag nästan 70% säker på :)
Men det är ju ett problem att de har dimensioner, tidslinjer, multiversum och heter det "microverse"?
Edit: Lite mer reaserch har lät mig att en tidlsinje får en annan typ av designering än ett "mulitverse" de heter RTN mellan Earth och siffrorna.

En ÄNNU MER förvirrande sak verkar vara att MCU nu ska ha samma designering som MU, och inte en egen! När mysterio drog den i Spindelmannen på semester i Europa kändes det ju som en lögn, efter som MCUbrukade vara Earth-199999 och MU Earth-616...

Edit - IGEN!
Loki i Loki är från Earth-RTN732, men tidspolisen verkar skydda specifikt Earth-19999.
 
Last edited:

Bolongo

Herr Doktor
Joined
6 Apr 2013
Messages
4,080
Location
Göteborg
De säger "timelines" i serien är jag nästan 70% säker på :)
Jo, men det som händer om man inte skyddar "the sacred timeline" blir ett "multiversal war", har jag för mig.

P.S. Ant-Man rör sig i "the quantum realm", och det verkade ju till en början vara relativt enkelt - det är i vår värld, bara på en annan skala. Men sedan blev det också inblandat i tidsresor.....
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,022
Location
Sthlm
Jo, men det som händer om man inte skyddar "the sacred timeline" blir ett "multiversal war", har jag för mig.

P.S. Ant-Man rör sig i "the quantum realm", och det verkade ju till en början vara relativt enkelt - det är i vår värld, bara på en annan skala. Men sedan blev det också inblandat i tidsresor.....
Det är som att folk bara skrivit hundratals olika serietidningar i snart 100 år och inte har planerat allt i förväg!
 

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
3,105
Location
Stockholm
Moon Knight
Gillar den. Över lag bra aktion, bra interaktion, fungerande effekter och plotten funkar bra. Några krystade saker men inget som ger ett noterbart minus för mig. Ser gärna säsong två när den kommer.

Det finns en:
Tawaret nämner Ancestral Plane som ett annat dödsrike. Det är det vi får se i Black Panther. Kopplingen i serietidningarna är att Wakandas pantergud faktiskt är den egyptiska gudinnan Bast.
Det finns en till
De nämner Madripoor
 
Top