WoD Demon, vilken är senaste?

Mr&MrsTrolls

Veteran
Joined
13 Sep 2016
Messages
39
Hej :)

tänkte höra ifall någon vet vilken senaste utgåvan av White Wolfs demon RPG är?
hittar ingen 20th så antar 2nd?

och om någon provat det och har tycke och tankar så lyssnar jag spänt :)

må gott och rulla väl!
 

Bolongo

Swashbuckler
Joined
6 Apr 2013
Messages
2,464
Location
Göteborg
Det är inte gammalt nog för en 20th anniversary upplaga...

Det finns två spel som heter Demon. Demon: The Fallen till oWoD och Demon: The Descent till nWoD. Jag har ingen direkt erfarenhet av någotdera, men om de följer mönstret från sina systerspel har de inte tillräckligt gemensamt för att kunna sägas vara upplagor av samma spel.
 

Lupus Maximus

Tekniker
Joined
13 Jan 2012
Messages
2,525
Location
Stockholm
De är väldigt olika, så gillar man den ena av dem så finns det inget som säger att man skulle gilla den andra. Grund-tematiskt så är Demon: the Fallen fallna änglar som slogs på Lucifers sida i det himmelska kriget, och nyligen flytt från The Abyss dit de kastades efter att de förlorade. Änglarna på den vinnande sidan, de som var lojala till Gabriel och Michael, verkar vara försvunna.

Demon: the Descent är agenter till The God-Machine som rymt, och jagas av andra agenter som fortfarande är anslutna till TGM.

Det finns en konverterings-PDF att köpa på DriveThru om man vill konvertera D:tF till Chronicle of Darkness (nWoD 2e, då D;tD kom med The God Machine), eller DtD till oWoD.

Det har inte kommit någon andra utgåva till någon av dem.
 

God45

Lika viktig som Symbaroum
Joined
23 Oct 2012
Messages
12,192
Demon: the Descent är alltså ett spion spel där man är agenter mot maskinen som skapat/styr verkligheten. Man är en cybernetisk fasa och man kan köpa folks liv för att använda dem som hemliga identiteter. Det är väldigt mycket ett gnostiskt spel där Gud(maskinen) är helt materialistisk och man försöker slå den i sitt eget spel eller gå bortom den och bygga sitt eget helvete. Det är EXTREMT cyberpunk/techno-thriller och sammtidigt massivt weird. Det är antagligen det bästa Chronicles of Darkness spelet.

Demon: the Fallen är SUPER HÅRT knutet till World of Darkness meta-plotten. Anledningen till att Demonerna är lösa är knutet till en massa meta-plot från tidigare och har en stark syskonlinje i Hunter the Reckoning. Trots det så fungerar det förvånansvärt bra helt fristående. Du var en ängel under kriget mot Gud som ni utkämpade för människornas skull. Under kriget mördar Cain sin bror Abel och gör mord möjligt vilket plötsligt gör kriget blodigt. Kriget utkämpades på flera nivåer av verklighet samtidigt. Evolutionen är sann men Adam och Eva är individer. NI förlorade kriget och låstes in i en avgrund utan någonting annat där ni plågades. Alla av er... Utom er ledare Lucifer. Tusentals år senare, i nutid, spricker helvett och du lyckas fly! Men när du kommer tillbaka till verkligheten fylld av hämndlystnad och vrede... Är världen tom. Gud och hans änglar är borta. Du har ingen att kriga mot, vad gör du? Försöker du hitta Lucifer och få svar? Ångrar du dig och vill återförenas med en Gud som kanske lämnat verkligheten? Vill du bli nya Gud och frälsa världen? Eller något annat? Sammtidigt har du hoppat in i en männsklig kropp som hade en själ som satt löst (någon som just dog, någon i en koma eller liknande) och du har alla deras känslor och minnen. Vissa demoner har kallats upp ur helvetet tidigare av magiker och bor i föremål. Det har slutat dåligt... Utan förmågan att känna männskliga känslor har de blivit Lovecraftianska fasor. En av dem är ett träd av kött som vill lobotomera alla tänkande varelser.

Båda spelen är bra. Demon: the Fallen har inte alla regler i grundboken som man behöver för att spela men köp första supplementet också så har du allt du behöver. Eller plocka upp bättre fan gjorda regler online (Tex ett PBTA hack). Decents regler är ok.
 
Top