Wheel of Time har premiär i november

Franz

Myrmidon
Joined
4 Dec 2010
Messages
3,974
Mitt problem med böckerna är att de är till 75% filler och upprepningar, och till 10% genuint skräp. Men de sista 15% är fyllda av glimrande bra idéer. Så jag har ändå ett hopp om att serien har tagit böckerna genom flismaskinen, samlat upp det som är värt att spara, och gödslat med resten. För vi behöver inte femtioelva kapitel per bok där inget händer.
Håller helt med om att böckerna, framförallt de i mitten, är väääldigt sega. Men hittills har tv-serien haft mycket högre tempo än böckerna, så det bådar ju gott. De räknar tydligen med att göra åtta säsonger, och ska de få ihop fjorton böcker på tusen sidor vardera till åtta säsonger så känns det som att de måste ta bort rätt mycket dötid.
 

Franz

Myrmidon
Joined
4 Dec 2010
Messages
3,974
Vet man hur många böcker första säsongen tar sig igenom eller hur många säsonger man kan vänta sig.
Såvitt jag förstått så kommer första säsongen, bestående av sex avsnitt att ta sig igenom den första boken. Senare böcker är så sega att jag tror att man kan slå ihop typ tre böcker till en säsong.
 

michael

geschtonkenflapped
Joined
29 Aug 2008
Messages
244
Location
Stockholm
Jag är glad att du är taggad och gillar det du ser, Franz. Ditt engagemang och hype gör mig glad. Sen att du gillar Hobbiten-filmerna kanske innebär att jag inte kommer vara lika glad när jag väl får ta del av serien imorgon om vi har så olika åsikter :)

Jag är själv sådan att jag läst böckerna flera gånger. I ungdomsåren körde jag och några vänner konstanta re-reads inför varje boksläpp, vi hängde på dragonmount, spelade rollspelet och älskade Robert Jordans värld. Jag är orolig över den här adaptionen, och är väl något av en bokpuritan. Jag förstår att anpassningar måste ske när en bok ska bli till film eller TV-serie, men jag är orolig att Rafes vision är helt skild från min och originalets efter det som vi har fått ta del av i olika kanaler och släpp, att det gör ont i mitt WoT-hjärta.

Men jag ska ge den en chans. Imorgon kväll sitter jag och vännerna i soffan med mat och dryck, barnen är omhändertagna av mödrar eller mor- och farföräldrar.

Tai'shar Manetheren! Tai'shar Malkier! Glory to the builders.
 
Top