Webbarna tillfälligt nere!

Joined
May 17, 2000
Messages
1,360
Location
Stockholm
Åskfågelns webbar har blivit hackade en gång mer än vi tycker om via vår server hos webbhotellet. Detta påverkar framför allt rollspel.com, ensamma-vargen.se och speltidningen.se – men för att bli av med problemet har vi blåst ut samtliga sidor. Vi kommer att återställa webbarna inom kort. Arbetet med en ny webb har dock pågått i kulisserna under drygt ett år, så det här kanske kan få oss att slutföra den nya webben lite snabbare.

Vår webbshop på åskfågeln.se har dock inte påverkats alls, då denna butikslösning ligger hos en annan operatör och på en helt fristående server.

Mailproblem kvarstår dock i någon utsträckning, så känner ni att vi inte svarat er – kontakta oss igen! Det kan vara så att ditt mail inte har nått oss.

Tove & Anders
 

Magnamund

Warrior
Joined
Jan 29, 2015
Messages
398
Har ni hamnat i onåd hos någon elak jävel som bestämt sig för att sabotera för er? Det verkar ju nästan så. :mad:
 

CapnZapp

Swashbuckler
Joined
Apr 3, 2008
Messages
3,263
Magnamund;n206619 said:
Har ni hamnat i onåd hos någon elak jävel som bestämt sig för att sabotera för er? Det verkar ju nästan så. :mad:
Tror tyvärr det inte behövs. Är man normalointresserad av webblösningar (för att man har rollspel i tankarna, exempelvis) är risken hög att man inte lägger ner all den tid och möda som krävs i dagens webbklimat för att inte bli hackad.

Gillbrings behöver inte gjort något fel - det räcker med att de inte aktivt håller sina sajter uppdaterade.

För tydlighetens skull: det är osannolikt någon "elak jävel" lägger tid specifikt på Åskfågelns sajter. Mycket mera sannolikt automatiserade skript testar tusentals sajter och letar efter svagheter i form av opatchade system, och sedan lika automatiserat hackar dem.

För att inte tala om sannolikheten för false positives; vem vet vad som triggar Googles varning...?
 
Top