Nekromanti Vision?

Ackerfors

Alas, your rapids!
Joined
21 Jan 2001
Messages
7,416
Det här arrangemanget är en lysande idé, men det till trots krävs det en vision. Vad vill vi åstadkomma med spektaklet?

Så som jag har uppfattat det är vår vision att se till att det finns en naturlig samlingsplats på konventen, där vi wrnuare kan samlas och umgås. Allting ska finnas där så man ska egentligen inte behöva lämna rummet annat än för sömn och toalettbestyr. Drop-in-arrangemang ska hållas, både för att sysselsätta och locka folk. En butik bör finnas, mest för butikens skull eftersom de kan få experthjälp att sälja prylarna om de har massa nördrollspelare som kan svara på frågor om grejerna. Cafét ska vara för mat och kaffe, något som konventscaféterierna mer än gärna får hålla i. Dessutom ska vi ha infomaterial, både om rollspel och om www.rollspel.nu och gärna en dator eller två som man kan besöka siten med.
Det ska alltså vara ett rum för användare på siten och för nyfikna. Ett reklamstånd för siten och ett ställe för oss att träffa forumiter. På ett ungefär.

Nu är det här bara snabbt ihopslängt, men det är framförallt idéer som vi behöver nu. Idéer för att sammanställa något att skicka till konventen så att det här kanske blir verklighet.
 

Ackerfors

Alas, your rapids!
Joined
21 Jan 2001
Messages
7,416
Ja... Jo...

Det är ju inte bara siten och rollspel som ska pushas för, utan även rollspelstillverkningen som inte syns på samma sätt.
 

EchonCique

Hero
Joined
22 May 2000
Messages
1,779
Jag skall fuska..

Visionen är väl för att vi som driver denna webbplats vill föra ut vår vision med webbplatsen samt informera och göra reklam för rollspel som hobby och underhållning. Detta inkluderar att informera och bereda plats för de verksamma inom rollspelsindustrin som så önskar, förutom att vi gör punktinsatser vad gäller information samt erbjudande kring de rollspel som brukarna av denna webbplats skapat.

Utöver det vill vi också bredda gemenskapen mellan rollspelare även utanför internet.

(nu försvann mina tankar, dumma folk som ringer och stör över telefon)
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,880
Location
Barcelona
Så som jag har uppfattat det är vår vision att se till att det finns en naturlig samlingsplats på konventen, där vi wrnuare kan samlas och umgås.

Jag ser ett potentiellt problem med detta. Det är möjligt att konventen inte uppskattar tanken på att allt vi kommer att göra i vårt lilla rum är att umgås inbördes. Chansen är nog att de vill att vårt arrangemang även ska komma andra spelare till godo.

Det kommer det självklart att göra, om vi nu ska ha diverse dropinarrangemang och liknande, kanske knyta IndieCon till det hela osv, så det är väl främst en fråga om formuleringar.
 

Ackerfors

Alas, your rapids!
Joined
21 Jan 2001
Messages
7,416
Att umgås är bara en bieffekt egentligen. Genom att samla väldigt mycket rollspelsanknutet på ett och samma ställe, både vad det gäller arrangemang och människor så kommer vi kunda många andra spelare ta del av wrnu och arrangemangen.

Som du säger är det en formuleringsfråga som vi måste lösa snarast. Förslag på hur det kan formuleras vore toppen.
 

Gardener

Champion
Joined
7 Feb 2000
Messages
8,445
Location
Södermalm
Platsen vi använder oss av för att informera om www.rollspel.nu och håller roliga arrangemang för att dra och behålla folk blir den naturliga samlingsplatsen för våra besökare. Det är en bieffekt, inte huvudmålet.
 

EchonCique

Hero
Joined
22 May 2000
Messages
1,779
Poäng

poängen med att göra ett större arrangemang är att man dels gör reklam för webbplatsen, dels gör reklam för rollspelshobbyn, dels att man erbjuder de inbjudna arrangörerna en plats att ha sitt arr på som garanterat har stor genomströmning av besökare.

Placering på konvent är a och o i hur många man har som deltar i det arrangemang man anordnar. Att få deltaga med sitt arrangemang i det som vi är här för att diskutera är en stor vinst, då det är i stort sett garanterat en stor skara människor som är potentiella brukare/kunder/spelare.

Att dessutom bereda plats för ett fik och en affär ger besökarna av konventet ännu större incitament för att besöka WRNU arrangemanget. Det är inte en konkurrent till konventen vi skall skapa.
 

Tin_UBBT

Veteran
Joined
14 Jan 2002
Messages
21
SUPPORT till iden....jag kommer tillbaka och diskutera mer om det med er lite senare!!

=)
 

Olle Linge

Snigel
Joined
23 Oct 2003
Messages
2,882
Location
北極東邊
En plats för rollspelare

Kan vi inte presentera det som en plats för rollspelare? För någon sådan finns väl inte på konvent? Och vad står som lämpligast värd om inte nordens största sida om rollspel? Det är ett ställe av rollspelare för rollspelare i en djungel av figurspel och brädspel.

Som sagt handlar det om formuleringar.
 

hyperdrive

Veteran
Joined
6 Jun 2000
Messages
193
Location
Uppsala
Vision!

Hjärnstorm:

WRNU finns för att det finns ett behov för människor att mötas. Att tillhandahålla ett konvent är en naturlig förlängning av verksamheten. Våra konvent kommer att vara bäst därför att rätt människor träffar varandra.

Det är sekundärt vilka tjänster eller produkter som tillhandahålls på konventet. Det viktigaste är att deltagarna känner sig välkomnade som "en i gänget".

Vi har en unik möjlighet att uppnå detta i stor skala eftersom våra "gäng" redan bildats under flera år på vår websida.

Varje forum bör utse en konventsmajor som samlar in specifika önskemål om konventsaktiviteter, mat, utställningar, seminarium och försäljning från respektive forum. Därefter möts konventsmajorer och framför sina önskemål för konventsgeneralen.

Det faller på varje konventsmajor att skapa en personlig anknytning till varje besökande forumsmedlem. Detta ska sedan utnyttjas så att ingen känner sig vilsen när de dyker upp konventet. Deltagare som betalar entré måste känna att deras investering på kul genast ger avkastning.

VIdare måste konventet har en genomtänkt konvents-väg som nya deltagare kan följa om de är osäkra på vad de ska göra. Exempel: 1. Skriv upp dig på gästlistan. 2. skaffa t-shirt 3. Spela bärdspelet Western 4. Spela Drakar o Demoner äventyret "Äventyret börjar" och plocka bästa poäng. 5. Ät konventsmackan. etc etc.

Att ha aktivister som aktivt springer omkring och samlar ihop lösdrivare är också en bra idé. Idag tycker jag att dagens konvent gör det alldeles för lätt att bli en passiv deltagare, och hur kul är det?

Mötet mellan WRNU medlemmar är det viktigaste. Därför måste det finnas mys-pys-stunder inbokade för varje forum/gäng. Temat ska vara grillning med mysig musik, fika, picknick och annat mysigt. Naturligtvis pratar man om regler, regelteori, tärningsstorlekens betydelse, rollspel i politiken, teaterkläder, svärd och annat betydelsefullt. Konventsmajoren får en klump av medlemsavgiften för att anordna mysfika.

Slutligen. Målet för ett konvent måste vara vinst för WRNU. :gremgrin:
 
Top