Nekromanti Vill du ha en egen klan?

Blasphemy

Swashbuckler
Joined
4 Jul 2000
Messages
2,369
Location
Göteborg
Kära Eoniter… åter behövs lite hjälp.
Layouten på alvboken går framåt och över hälften av den har nu färdigställts i en någorlunda presentabel form. Men… det är en sida som skulle behöva lite extra text och detta rör sig om Léarams klaner (eller hus). Vi har valt att i korthet beskriva en handfull av dessa. Dock så skulle boken (och i synnerhet sidan vi pratar om) må bra av lite mer text gällande detta.

Så… vill ni ha en egen klan med i alvboken? Plita ihop en beskrivning på en (eller flera) sådan – innan fredag natt och lägg in den som ett svar i detta meddelande så kanske den kommer med. Det finns inte mycket i detta förutom äran samt den blygsamma chansen att vinna ett äkta carwelansvärd, en kamel och en alvkonkubin.
Klipper in några exempel nedan så att ni vet ungefär hur mycket text det rör sig om.

Dah’touin: Detta är en av de norra klanerna, med säte långt uppe i de östra nordlanden. Klanen erkänns som en av de fem stora, och har ett stort inflytande över utrikespolitiken, mycket tack vare sitt geografiska läge och sina återkommande skärmytslingar med tiraker i bergen. Klanens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, faktiskt ända till Ealpinn Dah’touin, en av dem som lämnade thism före det tredje stora kriget. Klanens bréacam är svart och grönt.

Geasa: Hus Geasa, som har sin mark på gränsen mellan västlanden och nordlanden, sägs vara Léarams mest religiösa klan eller hus. Nästan hälften av klanen är troende i den Gamla tron och en oproportionerligt stor del av druiderna i Alarinn kommer från hus Geasa. Klanen har en gul bréacam med svart linjer.

Kentai’y: Västlandsklanen Kentai’y har alltid ansetts vara en av de finare klanerna och är kända för att vara snorkiga. Det sägs ibland att Kentai’y är thismalver klädda i bréacam. Det kan ligga en del i detta rent beteendemässigt, men fysisk är de likadana som de flesta andra léaram. Kentai’y var drivande bakom den alarinnska frigörelsen, och fick därför ta emot ganska mycket stryk något som medlemmar inte är sena att påminna andra om. De är för närvarande en av de fem största klanerna, och har rött, blått och gult i sin bréacam.

Tack på förhand!

/Nallo – den imbecille som arbetar vidare.
 
Joined
7 Dec 2001
Messages
1,052
Location
Stockholm
Ok här kommer mitt förslag:

Nallo'in: Nallo'in kommer från de nordligaste delarna av Alarinn och de pratar därför men den karaktäristiska nordliga dialekten av léarams felya. De flesta av dem är bosatta i skogarna i små trähus med mossa på taket och deras boningar ligger ofta nära skugglandet vars invånare de har god och regelbunden kontakt med. Det sägs att de är drabbade av en förbannelse som gör att de varje vår under det stora konventet, då skugglandets alla underligaste varelser kommer samman för att utbyta svettlukt, brilliera över sina skrivna alster eller deltaga i någon av de underliga spelen, drabbas av en mystisk sjukdom som gör att de alla tappar rösten. Hela klan Nallo'in sörjer därför och det kommer sig således att de alla bär breacam uteslutande i svart. De är även kända för deras dragning till depraverad poesi som uttrycker livets ångest och smärta.
 
Joined
13 Nov 2008
Messages
162
Location
Z
Nu vill jag inte vara en sådan där, men jag har för mig att det står i Alver att den traditionella alviska sorgefärgen är rostbrun, inte svart.
 

Fienden

Hero
Joined
11 Oct 2008
Messages
1,655
Location
Någonstans i ödemarken
Sei'Taren

Sei'Taren är bosatt främst vid Sydlandens bördiga kuster.
Deras bostäder är vanligtvis stora och byggda av sten, då trä går åt till båtar.
Då Sei'Taren lever vid kusten har de specialiserat sig på just båtbyggande.
Detta har de blivit mycket duktiga på.
Klanens medlemmar är kända för sin flitighet,
och om man träffar en medlem är denne förmodligen klädd i sina arbetskläder.
Deras bréacam är blått med vita vågor.

Hoppas att det inte är alldeles för undermåligt.
//Kraetyz, vet inget om alver
 
Joined
7 Dec 2001
Messages
1,052
Location
Stockholm
Och här har vi en klan till:

Vassmar'i: Denna klan är bosat ute på en avlägsen ö i alariviken. Varför de valt att bosätta sig där kan ingen vettig människa begripa då det inhemska språket som talas där är knappt begripligt och då den inhemska öbefolkningen är synnerligen degenererade efter århundraden av inavel. Vassmar'i klanen är kända för att alltid ha många järn i elden. De är skickliga mångsysslare men de är främst kända för sitt skickla sinne för tecknandets konst. För ett par år sedan så drabbades deras by av pest då en utsocknes lyckades föra den med sig. De hade dock tur och klarade sig väl vilket de själva menade att de hade styrkan i tokonskt öl och usigie beathan att tacka för varvid de inte är sena att fira med ett extra stop av både det ena och det andra ibland, något som de är kända för inte minst de gånger de gästar skugglandets stora konvent där de ibland i ruset tvingats sova på de mest underliga platser.
 

Legion

Warrior
Joined
22 Oct 2002
Messages
221
Hahaha, underbara klaner Sebastian!

Förstår inte var du fått det där med det extra stopet öl ifrån! Den kvinnliga delen av Vassmarí-klanen hade också både ett och annat att uttrycka gällandes sin nedärvda inavel, och den pestbärande utsocknes :gremwink:
 
Joined
7 Dec 2001
Messages
1,052
Location
Stockholm
Nu vill jag inte vara en sådan där, men jag har för mig att det står i Alver att den traditionella alviska sorgefärgen är rostbrun, inte svart.
Då svart är mycket coolare än brunt så kommer detta givetvis ändras till Alver 2.0.

Kiriya kommer även att ha utvecklat en lite tyngre musikstil, med mycket rytmiska instrument och ostämda stränginstrument, där de skriker ut mycket av sin smärta och ångest över förbannelsen som är kopplat till just färgen svart. Det är sed att alla som kommer och ser en sådan förställning bär färgen svart för att delge sin sympati för de lidande alvsångarna som uppenbarligen måste bära en stor sorg inombords.
 
Joined
7 Dec 2001
Messages
1,052
Location
Stockholm
Förstår inte var du fått det där med det extra stopet öl ifrån!
*host* Forumsöl..en och annan för mycket! *host* :gremwink:

Den kvinnliga delen av Vassmarí-klanen hade också både ett och annat att uttrycka gällandes sin nedärvda inavel, och den pestbärande utsocknes
Gulp det låter farligt - det är alltid den kvinnliga delen som är värst! :gremcrazy:
 

dverg-hest

Veteran
Joined
19 Oct 2008
Messages
48
kände att jag var tvungen att göra ett attempt på Eon Darkelves *hides* (kanske blev mer som en helt ny ras än en klan, please forgive me ^^')

Ek'kusu: Ek'kusu klanen är en mycket liten grupp av Learamalver som ofta referas till som "Alvernas Skam". Anledningen till denna titel beror på att de för hudratals år sedan valde att bosätta sig under marken. Ingen vet helt säkert varför de valde att göra detta, men det finns många legender kring detta som innehåller både demoner, trollpackor, dvärgiska förbannelser och andra övernaturliga fenomen.
Valet att bo under jorden har gjort att de flesta andra alver vänt dem ryggen helt, då de anser att de valt att leva som dvärgar.
Det är ofta lätt att urskilja en Alv av Ek'kusu, då de ofta är mycket bleka och deras hår är helt vitt, då de nästan helt saknar pigment efter generationer under jorden. Ögonfärgen växlar mellan grå och isblå, enstaka individer har mörkare blåfärg. Ett annat sätt att särskilja en Ek'kusu är att de ofta går klädda i sin säregna klädedräkt, (kom på ett snitsigt namn?), vilket är en slags kåpa som oftast går helt i svart med enstaka mönster eller tecken i rött, blått eller grönt. Ofta har även dessa dräkter tofsar som hänger ner från ärmarna och som även de går i rött, gult eller grönt.

blev kanske lite konstigt, men ni är välkomna att ändra :gremsmile:
 

Jehorius

Veteran
Joined
3 May 2009
Messages
144
Location
Mellerud
Sod'orin: Klanen är bosatt i centrala Alarinn, i inlandet. Sod'orin är en klan som är krigs-inriktad. Dom har länge arbetat emot tirakerna i bergena, och monstrena som lurar i vildmarken. Dom är kännda för att vara något mer aggresiva än dom övriga klanenerna, men det är heller inte all som känner till dom. Inte nog med att dom är riktigt skickliga på att slåss, i alla dess former - Dom har utmärkta smeder också. Vissa hävdar även att dom är halv-blod, då många delar kännetecken med vissa skuggvarelser, vilket också är sättet man urskiljer dom ur mängden via, deras unika utseender. Deras breacams färger är svart och blodrött, i ett rutigt mönster.
 

Poseur

Swashbuckler
Joined
16 Jan 2007
Messages
2,233
Location
Falun
Kelmon'ay : Eller Kartsimscéa som dom kallas, är en utav de nordligare klanerna. Det är en ganska liten klan och har haft flera klankrig emot Dah’touin pågrund utav deras umgänge med tiraker och just för att dom är grannar. Dom har genom åren gått ihop med tiraker mot Dah’touin för att klara brödfödan under svåra vintar.
Deras bréacam är röd och svart.

Ett seriöst försök till en klan iallfall.
Vore ju helt awesome om ens grejer kom med i officiellt material!
Hur det än är så vore det skönt med lite annorlunda infallsvinkel. Att alver skulle kunna alliera sig med tiraker emot sina egna tror jag många skulle ha svårt att se, men det är lättare att stjäla får utav grannarna än klättra i bergen och stjäla, vad nu tirakerna har där(inte mycket).

/posuer har huvudvärk
 

Fienden

Hero
Joined
11 Oct 2008
Messages
1,655
Location
Någonstans i ödemarken
Poseur: Din idé är jäffligt intressant.
Hungern får till och med alver att göra underliga ting.

I sanning skulle det vara coolt att få komma med i officiellt material.

//Kraetyz "vet inget om alver" McMuffin?
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,217
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Då svart är mycket coolare än brunt så kommer detta givetvis ändras till Alver 2.0.
Tss, inget slår bajsbrun plysch. Inget.

Liljans råds medlemmar borde hålla sammanträde i varsin ceremoniell bajsbrun teletubbies-dräkt liksom. Det vore awesome.

- Ymir, trött
 

drakponken

Veteran
Joined
14 Feb 2009
Messages
189
Malith'ón: En fredlig och rik klan som lever vid Salis'nora-flodens stränder.Det sägs att de är skickligast på att sy i hela Allarin.Men sömnad är inte det ända hantverk de är bra på. Även smideskonst ochHusbygnad är de mer än dugliga i. De är kända för sitt gladlyntna sinne och diplomatiska natur.Detta till trots så var de en av de första klanerna att helt annama cinneach-svärdet. De har goda kontakter med consaber vilket deras rikedom baseras på. "Man blir rikare på handel än krig"; är ett ordspråk som också syftar på at man bättre löser problem med diskussion än våld.Deras Bréacam är rostbrun och svart
 

Jehorius

Veteran
Joined
3 May 2009
Messages
144
Location
Mellerud
Tillägg till min tidigare post: Sod'orin är även en utav dom klanerna som allierat sig med Dah'touin för att kämpa emot Tirakerna (och eventuella förrädare, Poseur? :gremsmile: ).
 

Dark Lotus

Warrior
Joined
18 Oct 2008
Messages
245
Location
stockholm x)
Här är min pjåkiga ide ,så får vi se om ni gillar den eller ej även om det är lite försent :gremlaugh:

------------------------------
Desniêri'atha'tiê

Den vandrande klanen som varken har bestämda mål eller planer för bosättning i mundana ,utan ändlöst vandrar igenom alla mundanas länder och innehavar även en stor kännedom om många olika kulturer eftersom dom endå är medvetna om att dom har tid att ta för sig av alla världens kulturer dom kommer i kontakt med.
Dans och sång är en av deras specialiteter och bjuder gärna på en föreställning då folk verkar samlas till deras karismatiska skönhet.
Men även skönheten i deras karismatiska närvaro döljer en djup hemlighet av dödliga stridskonster och vapenfärdigheter.
Även danser till fullmånnen brukar va en av deras unika ritualer som dom följer vissa nätter.
Vissa vandrare och magiker säger att deras danser till fullmånen en del av deras unika knytning till magins flöde i dom själva ,även en och annan som är rädd för magi säger att dom kastar förbannelser på dom stör deras frid.

Deras klädsel varierar mkt i svart och vit ,för att anpassa sig runt omtill världen samt att det ser väldigt karismatiskt ut till deras bländande skönhet.
I kombination till det så är deras bréacam är färglagd i svart bakgrund med en vit månne och gråa små stjärnor runt på den.
 
Top