Nekromanti Vilken är din favorit klass? Alla versioner

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,539
Vilken är din favorit klass i D&D? Du kan välja från samtliga editioner, retro cloner och "egentligen D&D" spel som tex Pathfinder.

Jag har tre favoriter, den första är Warlocken på grund av en direkt koppling till världens metafysik, enkla regler och ett par tricks som du uppmanas att använda kreativt istället för ett trick per specifik situation. Sedan gillade jag helvetes koppling eftersom magi borde vara moraliskt skumt i min mening. Som någon sade "Visst, jag gör bara 1d6 skada på level 1, precis som närstrids idioterna. Men jag gör det från 120 fots avstånd med närstrids idioterna mellan mig och fienden."

Min andra favorit är Evocern från 4ed på gund av sitt fluff, att vara en del av en guds själ är bara ett coolt koncept och något man kan göra mycket med. Sedan är direkt attack och de-buff krafter min grej bara.

Den tredje klassen är den klassiska clericen med sina koppling till gudarna och sina frågor om tro i första hand. Plus, boost och helnings magier hos en stryktålig karaktär skapar en spelstil som jag gillar.

Vilka är era favorit klasser?
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,729
Elf och Halfling!
God45 said:
Halflingen är verkligen en av de bästa fighter klasserna i BX D&D med sina bonusar. Körde ni alven som ändrade klass per dag eller alven som var en fighter/mage?
DeBracy said:
Ah, jag tänkte på alven från B/X. Jag har kört Holmes nån enstaka gång och då har jag kört med alven som väljer, men jag är lite mindre förtjust i den varianten.
 

Bolongo

Herr Doktor
Joined
6 Apr 2013
Messages
4,113
Location
Göteborg
Elf från BD&D. Helt enkelt därför att det var min första karaktär att överleva längre än till level 2.

Barbarian från UA 1ed. Därför att de inte kunde använda magiska prylar, vilket befriade mig från den jakten.

Druid från 4e. Därför att den är en så cool blandning mellan fysiska och magiska förmågor.
God45 said:
Druiden från 4e har nog några av de coolaste förmågorna i någon version av D&D. Jag spelade med någon som körde en Hjort druid vid något tillfälle och medan han inte var effektivare än tex clericen var han rejält mycket coolare med sina förmågor.
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Clericen från LotFP: De ber till gudar för spells och får dem, men det är inte säkert om det verkligen är de gudarna de ber till som svarar. De skapar "Protection from X" scrolls genom blodsoffer av den typ av varelse som scrollen ska skydda genom och när de kastar en Divination får de inte tips och råd från sin gud, istället distraherar de guden och stjäl ett minne av den. Deras Detect Evil skyddar inte mot onda saker, istället är det framförallt magiker och alver och deras besvärjelser som kan upptäckas.
De har inte heller några restriktioner när det kommer till utrustning eller liknande. Så länge de har en helig symbol i en hand när de använder en spell spelar det ingen roll om de håller en offerdolk, en mace, ett tvåhandssvärd eller en automatkarbin i andra handen...


Warlocken från AS&SH verkar trevlig. En Fighter sub-class som kan kasta fireballs liksom.
God45 said:
Oh, jag älskar beskrivningen av clericen från LotFP. Snacka om att sälja in klassen :)
 

Xyas

Swashbuckler
Joined
22 Aug 2009
Messages
3,200
Location
Malmö
Paladin i Dungeon World. Den av klasserna i spelet som är intressantast på låg level i och med "I am the law" och "Quest"-movesen som ger härligt regelstöd för en holier than thou-attityd.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,539
Xyas;n17631 said:
Paladin i Dungeon World. Den av klasserna i spelet som är intressantast på låg level i och med "I am the law" och "Quest"-movesen som ger härligt regelstöd för en holier than thou-attityd.
Paladinen har också ett klass intro som verkligen får en att vilja spela en :)

Hell awaits. An eternity of torment in fire or ice or whatever best suits the sins of the damned throngs of Dungeon World. All that stands between the pits of that grim torture and salvation is you. Holy man, armored war machine, templar of the Good and the Light, right? The cleric may say his prayers at night to the gods, dwelling in their heavens. The fighter may wield his sharp sword in the name of “good” but you know. Only you.

Eyes, hands, and sweet killing blow of the gods, you are. Yours is the gift of righteousness and virtue. Of justice. Vision, too. A purity of intent that your companions do not have.

So guide these fools, paladin. Take up your holy cause and bring salvation to the wastrel world.

Vae victis, right?
 

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Oracle, Pathfinder. När annars får man ta inspiration från Jesus, Rasputin, Tom Cruise, Mel Gibson, John Travolta, Kejsar Neros morsa (Agrippina den yngre) och allehanda religösa ledare för en och samma karaktär.

/Luna Lovegood
God45 said:
Jag gillar också rivaliteten med Clerics. Visst, sorcerers och Wizards ser ner på varandra men Clerics HATAR orakel, sammtidigt som de älskar dem. Kan du tänka dig att studera och jobba hårt sammtidigt som du ägnar hela din uppväxt kämpandes med din tro tills du till slut är värdig att vara di. Guds förkämpe... Sedan får du reda på att din gud bara valde någon snubbe till att få magiska krafter för att han är cool. Det är avundsjuka alltså. :D

Oraklen är också badass på grund av sin linje till alla gudarna sammtidigt. De är lite... Mer än clerics på många sätt.
 

Johan

Veteran
Joined
14 Feb 2014
Messages
40
DeBracy;n17610 said:
Elf och Halfling!
Samma här. Halfling för att det var den klass jag lyckades levla upp högst (lvl 5) i den svenska översättningen och de är rätt coola. Iofs så levlade jag kanske upp något högre i 3.x men det spelet räknas inte riktigt. Idag skulle jag antagligen spela alv för att man får vara så cool på första leveln och med tanke på dödligheten så spelar de högre xp-kraven inte så stor roll oftast.
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Jag gillar old school höglevelsmagiker, för de är Skalman, alltid med nåt sjukt trick i bakfickan. Kombinationen av utrustningslistan och tillgång till stora delar av spell listan blir lite som att spela Cat & Chocolate.
 

Duddmannen

Hero
Joined
4 Dec 2001
Messages
1,473
Location
Södertälje
Basic: Tjuv (jag har bara spelat svenska versionen av detta)
AD&D: Thief/Acrobat
3.0/3.5: Rogue
Pathfinder: Monk
Conan (3.?): Temptress
4th: Psion
 

BroderFluff

Veteran
Joined
4 Jul 2005
Messages
42
Location
Göteborg
Necromancer i AD&D 2. Det finns en sån fruktansvärd mängd coola spells till necromancers där. De flesta främst gjorda för att göra necromancers till "the ultimate dungeonboss", vilket blir skitroligt när man börjar använda det kreativt. Också väldigt roligt att spela på synen på den stereotypa necromancern. Loving it.

Annars är jag svag för Paladiner som koncept. Spelar dem gärna som intoleranta rövhål med extremt tunnelseende. Gillar hela grejen med att man motiverar sitt mördande och sin dåliga attityd med "De är onda! Rösterna i mitt huvud säger att de är onda! Ni kan inte se det, men jag kan det!".
God45 said:
Necromancers är coola, eller hur? :) De var the shit i Ravenloft eftersom om man använder necromancy så drar man till sig de mörka krafternas uppmärksamhet vilket gjorde livet spännande...
Sapient said:
Jag har spelat paladiner som tvingat de andra att skrubba en källare ren från målade sataniska inskriptioner. Och en gång orsakat att hela spelgruppens vinst donerades till ett tempel.

Men alltid utan att vara ett rent asshole, (hoppas jag) utan därför att det funkade i spelet pga omständigheterna.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,944
Location
Ludvika
Paladiner tror jag. Jag gillar att göra dem sympatiska och genuint goda (alltså inte hjärntvättat ''alla onda ska dö''-goda, utan schyssta personer som försöker hjälpa folk). Dock ger jag dem gärna lite udda inriktningar, så som paladiner till en kärleksgud som vördar romantik över allt annat (nej, inte sex. Blombuketter, dikter och att kärleksfullt drunka i någons ögon) eller varför inte paladin till en dödsgud vars heliga uppgift är att se till att folk dör på utsatt tid, men ur det schyssta perspektivet snarare än att slå ihjäl folk för att de tillfrisknade från svartlungan. Mest för att så många spelar paladiner som idioter att det blivit jäkligt klichéartat.
God45 said:
Håller helt med om ditt sätt att köra Paladins på. Två tummar upp :)
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,605
Location
Rissne
Jag tror att min favoritklass nog får vara Bard. Min andra rollperson någonsin i D&D (4e, såklart), i Arferts spelgrupp, var en dragonborn-bard. Han hade fantastiska förmågor som "glib limmerick" (dra en schysst limmerick inför ett möte, då plus på diplomacy ett tag framåt), och flera riktigt roliga rock n' rollförmågor typ att kunna sjunga så medvetet falskt att fienderna fick skador, eller slå av ett schysst riff och få fienderna att tryckas bakåt (och få... någon form av åskskada?). Det var ruskigt roligt, helt enkelt för att så många av förmågorna var så bisarra. Sjukt kul!
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,539
Duddmannen;n18543 said:
Basic: Tjuv (jag har bara spelat svenska versionen av detta)
AD&D: Thief/Acrobat
3.0/3.5: Rogue
Pathfinder: Monk
Conan (3.?): Temptress
4th: Psion
Det här var spännande svar :) Kan du berätta mer om Thief/Acrobat klassen och varför du gillar den? Jag har aldrig sett den i spel,

Varför är Rogue din favorit i 3.5 men Monk i Pathfinder? Vilka skillnader gör att du ändrar favorit när systemen är så lika?

Oh, 4ed Psionen är grym! Det är ingen fråga men jag håller med dig om att den är grym! :D
 

Hans E Magnusson

CAPS LOCK
Joined
18 Jun 2008
Messages
2,413
Location
Umeå
TECHNO CLASS
Technos are specialists who disbelieve totally in magik, and work from a strictly scientific point of
view. They can figure out nearly any mechanical or technological item, given sufficient time and
resources. They are constantly dismembering dragons to see where the flamethrower was hidden –
or getting eaten while trying! Technos intensely dislike all forms of Mages, but tend to grudgingly
tolerate Clerics. They never wear armor unless it’s something like a flak jacket. They also never carry
anything except technological weapons to fight with. Technos look down on Warriors, considering
them “a bunch of Neanderthals”. They have a 50% base chance, improving at 1% per level, of
figuring out mechanical devices, and a 10% base chance, improving at 2% per level, of figuring out
electronic devices. This means learning how the device works, not why. If a Techno chooses one of
the above as a specialty, add 15% to the base chance – but he or she can ONLY figure out devices
Hans E Magnusson said:
These characters are religious fanatics (99% Christian) who are obnoxiously “holier than thou” in
their attitude towards just about everyone and everything. They will work only with Lawful types,
and will nearly always attack Neutral (75%) or Chaotic (100%) types. They are the only non-arcane
or clerical type that can use certain of these spells.

Är också en fin en...
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,207
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Avengern i D&D4 ligger bra till. Divine Striker? Fuck yeah. Invokern var också askool. Givetvis förutsatt att man kör en spelvärld med kool religion, tex Taiia-monoteismen eller Elishar/Toldoth-dualismen som presenterades i slutet på Deites & Demigods, snarare än de standard astöntiga D&D-gudarna
God45 said:
Avengern är jäkligt cool. Speciellt med prestige pathsen där de blir mer lönmördare för kyrkan aktiga. Skära upp halsar för gud är grymt :)
 
Top