Nekromanti Vilka är era favoritleksaker?

Vitulv

Årets spelledare 2011 och 2013
Joined
23 Dec 2000
Messages
6,931
Jag är övertygad om att ni, liksom jag själv, är nördiga vad det gäller fler saker än rollspel. Själv har jag alltid gillat leksaker, särskilt actionfigurer. Bland de gamla favoriterna hittar man främst Masters of the Universe. He-Mangubbar alltså. Till min stora vånda och besvikelse sålde jag alla mina gubbar när jag klev in i tonåren och jag hatar mig själv för det.

Nåja, man får ju nya favoriter. Mina nya är Bionicle. Jag har inte köpt actiongubbar på många år (förutom Dungeons and Dragonsminiatyrer). I lördags fick jag två Bioniclegubbar av Chrull och hans tjej i födelsedagspresent och jag älskar dem! De var skitroliga att bygga ihop och ser asballa ut nu när de står i bokhyllan och slåss.

Kolla bara vilka hårdingar;



Vorakh



Lerakh

Visst är de coola! Vorakh är lite coolare eftersom han är svart och lite ondare än Lerakh, så han vinner oftast.

Nå, vad gillar ni för leksaker?

/Vulf
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Jag måste säga att jag var barnsligt förtjust i min star wars-gubbar !! Jag hadde förbaskat skoj med dem näer jag lekte med dem... Tyvärr så tröttnade jag en sväng på dem & använde dem som mål för mitt luftgevär.. :gremfrown: Så nuså har man ju inga kvar...
Hursomhellst, skulle vara välldans skoj att ha de igen.
Sendan så finns ju alltid gammla goa lego. Sånt tröttnar jag aldrig på, som tur är så har vi lite på jobbet.. & ungarna gilalr det åxå. Så det passar ju perfekt. :gremtongue:
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Jag är en mjukis

...för jag vill ha rävar. Mjuka och gosiga rävar, helst i drösar! Åkej, man kan inte leka med dem, men det skiter jag i.

Ska man nu ha hårda klappar så är fortfarande Star Wars-lego definitivt the thing. Det är inte lika specialiserat som bionicles, men fortfarande ett coolt varumärke, och man kan bygga andra coola rymdskepp med dem. Som till exempel denna Mitchell-Hyundyne SA-23E Aurora Starfury:

 

magoo

Hero
Joined
19 Oct 2002
Messages
1,117
Location
Umeå
Lego så klart! Kan varieras i det oändliga. Jag gillar sonens grävskopa också, den har jag köpt själv eftersom jag i hemlighet drömmer om att köra grävskopa efter en fantastisk grävskope-spaning när fjärrvärme drogs in i mitt hus. Så himla läckert!

Sen är jag lite förtjust i pussel också... har ett med Karl XIIs likfärd, där jag varje gång fastnar på samma bit, ett tjäderhuvud. Man borde ju lära sig efter några gånger...
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Det finns en serie skitsnygga Robotech-leksaker som är typ Super Deformed. De sparkar sån otrolig röv med alla Transformers-figurer som gjorts så att det inte är sant.

Jag tror inte att det är exakt de här, men typ såna här är det jag tänker på:




Egentligen är den här coolare, men jag hade aldrig nån sån...

 

Duddmannen

Hero
Joined
4 Dec 2001
Messages
1,473
Location
Södertälje
LEGO

LEGO var länge det enda jag höll på med. Under en period från det att jag började första klass fram till dess att jag fick tag i min första dator i åttan var LEGO det som gällde. Fortfarande kan man plocka fram sin LEGO-säck och sitta och bygga eldrivna stridsvagnar eller phalanx-modeller. Det är något zen-likt fridfullt och harmoniskt med att krafsa runt bland alla bitarna. Att söka efter just en sådan där svart, platt fyra som man behöver för att Nostromo ska se "rätt" ut. På ett sätt tror jag att LEGO fortfarande hjälper mig att inte få tokspel. Jag kan bara plocka fram det, bygga något eller bara sortera fram vissa speciella bitar under en timme, och sedan må väldigt bra. Det ÄR meditation. Också!

Har många rollspelare byggt med LEGO eftersom det finns samma närvaro av fantasi i LEGO-byggandet som i rollspelandet? Eller är det bara så att LEGO blivit så vanligt att i princip alla har byggt med det och därav följer att i princip alla rollspelare gjort det med?
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,902
Location
Barcelona
Ang. Bionicle

Jag brukade vara världens fan av Bionicle. Jag köpte två av de tidigaste figurerna och jag äger till och med filmen, "The mask of light".

Fast vad som lockade mig med Bionicle var nog inte att de såg coola ut eller nåt, utan snarare att storyn bakom produktlinjen var så jäkla skön. Stämningen, känslan, mystiken... allt var så jäkla underbart. Efter att den första storylinen var avslutad så sabbade dom dock allt till förmån för vanligt amerikanskt standardactionbjäfs. Då tröttnade jag. Numer leker jag inte med leksaker längre.

Men jag är nog fortfarande den på det här forumet som har flest inlägg på http://www.bzpower.com/.
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Nå, vad gillar ni för leksaker?

Allt som har att göra med min andra nördhobby:

<TABLE>
<TD>
</TD>
<TD>
</TD>
</TABLE>

Som nån sa en gång på alt.fan.sailor-moon, "They're NOT action figures, they're DOLLS!" (-:

--
Åke
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,931
Location
The Culture
Olika sorters pussel

Även om jag inte äger några själv så är det ett fantastiskt bra sätt att distraheta mig. Lägg ut ett pussel framför mig så går jag inte därifrån innan jag laggt det klart eller blivit vansinnig och gett upp. Samma sak med andra typer av intelligenspyssel, av typen med träbitar, kulor och snören som ska tas loss eller sättas i varandra, samt Rubiks kub, som jag använder för att sysselsätta händerna när jag har riktigt tråkigt, eller måste vänta på att ett ägg ska koka eller liknande.

/tobias
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,603
Den här



OK, den skulle varit häftigare med ett paket fyrameters pulsjets på taket och en kompressor under huven, men man kan inte få allt (än).
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
Förr var det nog Lego som gällde men det var många år sedan. Nu är det nog faktiskt böcker som är mina leksaker om man kan betrakta något så fantastiskt som så trivialt. Jag läser och köper många böcker, snor författarnas idéer och fogar in dem i min egen livsfilosofi. Böcker, rollspel och ett och annat gammalt datorspel är vad som upptar min lediga tid nuförtiden.
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Bionicle är hårt, men jag är på Dnalors sida. Det är inte samma sak längre, även om de där två såg rätt balla ut.

Själv har jag en pervers fascination för diverse prydnadssaker. Morsan hade tre rosa elefanter i varierande storlek jag snodde, och på en loppis köpte jag en porslinsgris. Dessa trängs bredvid mina Londonsouvenirer, Greklandssouvenirer, Dalarnasouvenir, flaskskepp, fjorton olika snapsglas, en liten svart elefant i onyx samt en liten sköldpadda i samma material.

Mitt nästa projekt är att hitta något bra ställe där jag kan ha mitt schackset uppsatt samt att köpa fler ljusstakar (ja, jag har en sjuklig passion för dem också, men de ska vara smakfulla, inte hårdrocksdrakar med pentagram på). Ska nog se till att sortera ut alla prylar från min gamla rum hos farsan jag har nytta av och sen skrota resten på vinden, och sen ska jag skriva lite mer på Geographican och min World of Synnibarr-recension.

Foggmock - lekte med lego, He-man och Turtles som grabb
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,603
Själv har jag en pervers fascination för diverse prydnadssaker. Morsan hade tre rosa elefanter i varierande storlek jag snodde, och på en loppis köpte jag en porslinsgris. Dessa trängs bredvid mina Londonsouvenirer, Greklandssouvenirer, Dalarnasouvenir, flaskskepp, fjorton olika snapsglas, en liten svart elefant i onyx samt en liten sköldpadda i samma material.
Känner igen det, jag har ett rum som är som en Jordanien-helgedom med massor av pryttlar jag skaffade närjag bodde där. Tavlor, småfigurer, mosaiker, schackbräden, vattenpipa, kottkaffekokare, konstföremål, kaffekvarnar, kuddar och så vidare.

ljusstakar (ja, jag har en sjuklig passion för dem också
Som Lennart Svan menar du?
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
3,187
Location
Borås, Sverige
Lego var ju en favorit när man var liten. och sedan då när Technics lego kom, så var det ju rena julafton. Så det finns sparat i mitt källarförråd. Gillar inte de sanslösa priserna på lego i dagens läge. Hade jag haft råd hade jag nog annars införskaffat mer Technics lego bara därför att. =^_^=

Hade när jag var liten en massa Star Wars-figurer och Micronauts-figurer. Tyvärr är alla de senare trasiga och har inte många av de första kvar heller. Med Star Wars-figurerna avser jag naturligtvis de som kom när filmerna gick på bio första vändan här i Sverige. Tycker inte om de nya figurerna.

Nuförtiden så består mina främsta leksaker av min dator (som jag sitter och surfar alldeles för mycket framför) och min långbåge (som jag tyvärr måste sätta på en backing då jag fått en spricka i den).

/Ulfgeir
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
katana-brevkniv

Jag har faktiskt en brevkniv som är en 2 dm lång minikatana med skida och allt. Man drar den, ser ansträngt cool ut och öppnar sen sina brev. Rätt skoj faktiskt :gremsmile:


/Naug
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,603
Jag använder tänderna! [ANT]

Vilket är speciellt macho med tanke på att jag då och då pudrar brevlådan med Myrr för att hålla tvestjärtarna som annars bosätter sig där borta...
 

Hjalle

Swashbuckler
Joined
29 May 2004
Messages
1,867
Location
Stockholm
Re: LEGO

Lego, ack... Från att jag var två-tre till at jag var 10-11 hördes det rasslande ljudet av lego dygnet rum i mitt överstökiga rum, täckt av utspridda legobitar. Vet hur mycket pengar som jag (eller mina föräldrar de första åren) lade ned på lego. Oftast täckte min tiopappersönskelista bara av olika legobyggen - en gång skrev jag bara samma lego"bas" över hela pappret - "stor bas ökenlego, stor bas ökenlego, stor bas ökenlego, stor bas ökenlego.........."

Kan fortfarande komma på mig själv med ett våldsamt sug efter legobygg! Nu till exempel - hejhej!

-Hjalle. springer upp till sitt rum, drar fram lådan under sängen och... :gremsmile:
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Tja, jag har inte så himla många leksaker tyvärr. Det mesta tas upp av böcker och sådant man inte kan leka med, men om jag skulle vara tvungen att välja så är nog
i toppen tillsammans med
. Fina va?
Om jag inte får nämna dem så är väl
i topp. :gremsmile:


Storuggla, hivade också sina He-Man när han blev "vuxen"
 

alovesupreme

Veteran
Joined
26 Jan 2004
Messages
47
Location
stockholm/flemingsberg
Shiiiieeeeet, I've got nothing...

...MEN om jag hade haft råd att köpa leksaker så hade det varit allt som hade släppts från japanska Medicom.

Shit, det är så hippt att jag vill gå ner på knä och börja gråta av glädje! Kolla bara på några av gubbarna från Kubrik -serien;
 
Top