Vilka är de senaste rollpersonerna du spelat?

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
6,728
Location
Nordnordost
Som titeln lyder. För att sätta tråden @God45 startade i lite perspektiv: Hur crazy är hans förslag egentligen.
Vilka är de senaste rollpersonerna du spelat?
 

God45

Lika viktig som Symbaroum
Joined
23 Oct 2012
Messages
11,921
Jag spelar just nu Rupert Cross som är ”Instructor for British Colonial Auxiliary Forces” år 1910 i en Cthulhu kampanj. Spelarkaraktärerna är alla medlemmar av samma överklass familj där jag och min bror (en annan spelarkaraktär) är den fattigaste grenen. Så han är polis, jag är militär och vi är combat karaktärerna.

Innan det spelade jag Leo som var en tungt bepansrad halfling revolutionär i Dark Sun. När vi viglade upp folket slog jag alltid någon slumpvist utvald stackare nästan till döds med en klubba så att folket skull lyssna på vår politiker snubbe/trollkarl. Jag ledde också en hord svultna bönder och befriade slavar som jag drev framför mig med en magisk piska. De dog för kampen! Jag hackade också av folks händer offentligt efter skenrättegångar för att få folket på min sida. Vid slutet av kampanjen blev jag dommare i migrationsdomstolen i Tyr, en post på vilken jag var sjukt korrupt och släppte in alv-maffian i staden.

Innan det spelade jag en Warlock/Paladin i 5ed D&D som var en tolvårig tjej som ramlat genom en magisk portal från vår värld efter att hon hittat ett magiska svärd som var Satan. Alltså, inte metaforiskt, svärdet var Satan mästaren över all ondska.

Innan det spelade jag Messier som var en dvärgbarbar som spelade upp toxisk maskulinitet men egentligen älskade alvisk poesi och ville lära sig fäktas med en värja. Dvärgarna var i exil efter en dålig Balrog fast med odöda situation och min nästkusin skulle bli kung. Så jag fick äntligen uppleva världen! Sedan var jag, God45, dum i huvudet och lyckades få honom dödad på ett idiotiskt sätt. Så jag spelade hans emo bror Slashier som var en fighter istället.
 

svumpyn

Restless Lorekeeper
Joined
9 Feb 2008
Messages
407
Location
Örebro
Senast en lizardfolk i DnD 5 som var barbarian och sökte efter en helig relik för att bevisa sin värdighet som matriark för sin stam. Hon strävade efter att förstå världen hon mötte på sin resa för att skapa sig nya allianser till sin stam även om hon var rakt fram och tornade upp sig över motståndare för att sätta dem på plats. Fåordig och rätt på sak, hon såg sig själv som högre stående i hierrakin då hon var på sin resa att bli nästa matriark i sitt hemland.

Det var en rollperson jag hade riktigt kul med som tyvärr mötte sitt öde då hon misslyckades med att lugna ett djur som hon tänkte skulle vara ett perfekt riddjur för gruppen. Detta slutade tyvärr i en strid hon och hennes vän inte kunde vinna, tillsammans möte de sitt öde den dagen.
 

entomophobiac

Åsiktsmaskin
Joined
6 Sep 2000
Messages
4,188
Location
Uppsala
Spelade en bard i Svärdets sång, och hade lite roligt med att översätta texter från diverse dystra låtar till lika dystra sånger. Men sedan fick jag gå tillbaka till den där kända sången jag en gång skrev, som alla ville höra, och jag suckade djupt inför omvärldens förutsägbarhet.

Spelade en kvinna som togs upp av InSpectres, men som inte riktigt släppt att hon inte fick det där jobbet på ICA förut. Spelades i Vrållådan.

Spelade Hämtaren, en eminent superhjälte i det än mer eminenta rollspelet Supergänget. En superhjälte kring konceptet budbil, som hade en sponsor i form av UPS av någon anledning och därför bar UPS svart-gula färger (och logga). Spelades också i Vrållådan.

I min ordinarie grupp är jag alltid spelledare. :)
 

Franz

Swordsman
Joined
4 Dec 2010
Messages
548
Spelade senast en riddare vid namn Randal von Fikonstråhle. Han var till åren, i 70-årsåldern, men ville inte inse det själv och hade som mål att bevisa för alla att det än var krut i gubben. Dock var han ganska förvirrad, klen och inte vid bästa vigör så att säga, men det hade han inte själv någon insikt om.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
8,631
Location
Ludvika
Mutant år 0
Racke - zonstrykare, vill mest hänga ute i zonen då han ser arken som döende och stagnerad.

Blod och Bly
Old Zeke - pensionerad nordstatarkapen som nu försöker såna de krigsbrott han begick "i frihetens namn".

Mutant UA
Jussi - muterad människa och pugelist. Före detta soldat, avskedad efter att ha anordnat en boxningsliga med vadslagning på kasernen.

Star Wars D6
Joran Tel - prisjägare, en av de överlevande ättlingarna till en vanärad, Alderaansk adelsfamilj (strax efter att Alderaan försvan).

DnD 5th
Varis Galanodel - skogsalv inspirerad av keltisk/piktisk still (ganska avklädd, tatueringar och kroppsmålningar i blått), ser vildmarken som överlägsen civilizationen.

Edit: Ingen av dem är ens i närheten av God45s exempel.
 

Dr_Dängrot

Jag är iaf bra på att dricka öl
Joined
1 Mar 2017
Messages
1,075
Vidar kråkfot en utbygddsjägare som ses som något av en kuf och udda figur men som tolereras av de andra byborna i byn där hen lever på grund av sin förmåga att jaga och spåra och skrämma bort varg ,lo och andra rovdjur. Hen gestaltas i @Stareater kampanj med hjältarnas tid som regelverk.

Reinhold Von Rattenhaus . En muterad råtta och tillika skojare och charlatan som utger sig för att komma ifrån adelssläkten von Rattenhaus som inte existerar men det har i sanning öppnat ett par dörrar här och där för den gode Reinhold och så länge man inte blir påkommen med handen i syltburken så smakar sylt gott .
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
2,273
Blod & Bly
Arthur Brown, fd slav, fd frivillig i nordstatsarmén, nu vagabond, trapper och prisjägare.

Star Wars D6
Devran Kaar, pensionerad kejserlig kapten, nu i rebellernas sold på ålderns höst, fast här är jag ju SL än så länge så han har inte kommit i spel.

Burning Wheel
Jägaren Daniel som sökte sin försvunna bror i hopp om att skydda sin mor mot hans ränker. En färdig RP.

Annars har jag mest varit SL de senaste åren.
 

Skarpskytten

Urgammal drake
Joined
18 May 2007
Messages
2,388
Location
Växjö
Gar Alderan, Human Explorer (Scout; Mechanic) i Star Wars Edge of Empire: en frihetstörstande rymd-hill-billy från utkanten av galaxen med ett pris på sitt huvud. Innan dess var det ett par riddare i Pendragon, den siste var ung och naiv och gick ett bittert öde till mötes, men det var några år sedan och jag minns inte så mycket.

Jag har lekt med tanke på att spela en droid eller wookie om jag får en ny chans att spela Star Wars, men drar mig lite för det då jag tror att alla kommer att tröttna på blippnadet eller vrålandet rätt snart. Går det att göra på ett bra sätt, att spela en närmast ordlös karaktär?
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
6,728
Location
Nordnordost
Över lag verkar det som även @God45 s standardnivå är lite over the top för mitt bord. :-D

Mina egna gubbar:

Cole Philips - Urban Shadows - Skjutjärnsjournalist på jakt efter det stora scoopet i Toronto.

Charly Émile - OKULT - Resebloggare och författare av resehandböcker. Uppväxt på en skärgårdsö där drunkning är en överrepresenterad dödsorsak bland unga män.

Jerot av Ribal - Ökenros (hack) - Riddare som beroende på perspektiv var hjältemodig befriare av sina ockuperade hemtrakter, eller angripare och häxjägare från bortom havet.

Dorianne av Taille - Ökenros (hack) - Rövarbaronens dotter, mera vild än tam. Hölls som gisslan av de upproriska bönderna hela vintern år 789.

Shari Halbart - Ökenros (hack) - Politiker på vänsterkanten och änka efter krigshjälten greve Halbart. Blev ovetandes ett redskap för hjärnparasiter från yttre rymden.
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,072
Wernhart Bader (aka Valentin Tockler, aka Helmut Schweiger, aka Erasmus Hoeffler – födelsenamn utelämnat av säkerhetsskäl)
Warhammer/Fienden ibland oss. Misslyckad akademiker som blev bardskär och maffiadoktor. Försöker undvika att stöta på gamla bekanta från Altdorf.

Farhad
D&D 5E/Åskhornasagan. Sassanidisk katafrakt som skickades iväg för att beskydda ett barn med sällsamma gåvor. De lever sen flera år tillsammans med en klan av nomadiska skyter.

Jasper Price
Deputies & Desperados (ett Lasers & Feelings-hack). Price reste runt med ett blandat gäng tveksamma typer i jakt på sanningen om vem som egentligen mördade hans bror. Ett brott Price själv fick sitta inne för. En f.d. lagman som tydligen inte drog sig för att skjuta en flyende tjuv i ryggen i en annars lugn stad.
 

Skarpskytten

Urgammal drake
Joined
18 May 2007
Messages
2,388
Location
Växjö
Farhad
D&D 5E/Åskhornasagan. Sassanidisk katafrakt som skickades iväg för att beskydda ett barn med sällsamma gåvor. De lever sen flera år tillsammans med en klan av nomadiska skyter.
Det här vill jag veta mer om! Allt!
 
Joined
22 Sep 2011
Messages
1,093
Location
Malmö
På grund av omständigheter har jag mest spellett det senaste året. Men min senaste rollperson var Överklass skogsalven Feorin i One Ring, vilken såg på ondskan som spred sig i Mirkwood och förbannade sitt folks ignorans av denna. Han var av åsikten att alla som inte aktivt kämpade mot mörkret var medlöpare och inte förtjänade hans beskydd.
 

God45

Lika viktig som Symbaroum
Joined
23 Oct 2012
Messages
11,921
Över lag verkar det som även @God45 s standardnivå är lite over the top för mitt bord. :-D
Det har ändå varit ganska lugna karaktärer från mig under den senaste tiden :D De senaste åren har jag ändå spelat karaktärer så som:

-Alvisk sniper/pornstar vid namn MoneyShot i Shadowrun.

-Street racing maffiaboss cyborg varulv med en laserpistol och magisk bil i Werewolf the Apocalypse.

-Cancerman (hände dock under spel...). Min Delta Green agent fick hela sin kropp förvandlad till oförstörbar cancer. Hade 2 sanity kvar. Vi spelar med reglerna att om din DG karaktär överlever en op kam du spela henom i andra one-shots. So I did! Jag räddade gruppen från typ 6 arga ghouls (JAG ABSORBERADE DEM MED MIN CANCERKROPP!!!) men gruppen tog det på fel sätt och mördade mig med granater och automatvapen (vilket var helt rätt!).
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
3,532
Location
Helsingborg
Det har ändå varit ganska lugna karaktärer från mig under den senaste tiden :D De senaste åren har jag ändå spelat karaktärer så som:

-Alvisk sniper/pornstar vid namn MoneyShot i Shadowrun.
Alvist sniper/pornstar som heter MoneyShot är väl ganska laid back för att vara Shadowrun? Var inte det samma kampanj där jag spelade Cat Cool* och våran tredje gängmedlem var ett 2.5 meter högt troll med granatkastare?

*en over-the-top asiatisk-fransk wheeler-dealer, cyberpunk-disco crossover och som bara refererade till sig själv i tredje-person.
 

God45

Lika viktig som Symbaroum
Joined
23 Oct 2012
Messages
11,921
Alvist sniper/pornstar som heter MoneyShot är väl ganska laid back för att vara Shadowrun? Var inte det samma kampanj där jag spelade Cat Cool* och våran tredje gängmedlem var ett 2.5 meter högt troll med granatkastare?

*en over-the-top asiatisk-fransk wheeler-dealer, cyberpunk-disco crossover och som bara refererade till sig själv i tredje-person.
Jag tror grejen är att vi ALLA var ganska over the top :p Samma som i Vampire i Afghanistan kampanjen! Gideon och Watts liksom XD
 

Ulfgeir

Swashbuckler
Joined
6 Feb 2001
Messages
2,310
Location
Borås, Sverige
Senaste rollpersonerna jag spelat:

Mindjammer
A'erlieene "Lieene" Candida - kan närmast beskrivas som en köttättande nymph. En humanoid växt. Hon har grön hud, långt "hår" som är typ som växten hemtrevnad. Kattögon, och massor med vassa tänder typ som en haj. Taggar liknande törnen hos en ros på armar och överkropp. Är kapten på ett intelligent rymdskepp som är ett enormt träd. Hon är en explorer, och kan påverka folk med feromoner. Ser icke-växter som lägre stående varelser. Trouble: "I am not food, meatbag. You are!" Settingen är helt bonkers, och det är alla karaktärerna också.

Tianxia: Blood, Jade & Silk
Gong Ju / Chrysanthemum - En ung kvinna från en adelsfamilj. Hon har varit på flykt större delen av sitt liv, då lönnmördare på uppdrag av andra adelshus (inklusive kejsarinnan av en region) mördade stora delar av hennes familj. Tillsammans med sina syskon söker hon hämnd på lönnmördarna och de som låg bakom. Har tränats i kung fu av en mystisk eremit som tog hand om syskonen under många år.

I den här kampanjen har vi 5 regioner, och vi har olika rollpersoner i respektive region, med helt olika, men ändå sammanvävda stories. Vi som spelare gjorde varsin och de hamnade i olika regioner, sedan gjorde spelledaren de övriga rollpersonerna åt oss, som då är en sorts entourage till "huvudkaraktären" i regionen. Inte alltid de har mål som leder åt samma håll.

GURPS Dungeon-fantasy
Toril Geirdottir - En Catfolk barbarian som slåss med 2 yxor. Definitivt den i gruppen som kan göra mest skada.

Vampire 5e
Colette Valjean - En fd undercover-polis i Paris. Antagligen inte det namn hon föddes med. Hon är toreador, och är child till sheriffen i stan. Hon är innehavare av licensen för den lokala Succubus club, och är en bondslave till Helena, vilket gör att hon är lägre generation, och hennes utseende har förändrats en del till att mer likna Helenas. Vi kör 1987, men all metastory i 5e har då flyttats bakåt så att den är matchande nuläget.Edit: Det här är bara saker sedan i somras. Då har jag ändå skippat minst 1 kampanj, samt de 4 andra rollpersonerna från Tianxia-kampanjen.
 
Last edited:
Joined
15 Dec 2015
Messages
1,596
Vankel Modigh (Sagospelet Rymd): Cynisk ingenjör som odlar anarkistiska idéer i sina drömmar. Passiv-aggressivt revolutionär.

Lois Russo (Call of Cthulhu): Hårdkokt dotter till en maffiarevisor. Studerar till ingenjör på Arkham University. En av de förskapade rollpersonerna i Starter Set.

Nypon (Hjältarnas tid): Missla som slåss för att Nordfjalla åter ska bli fritt. Gillar kaffe och tystnad. Också en förskapad rollperson.
 
Top