Nekromanti Verktyg jag använder som SL

SiggeX

Veteran
Joined
7 Oct 2016
Messages
44
Hej!

När jag SLar / bygger äventyr använder jag mig ganska ofta av olika verktyg. Att finna bra verktyg olika saker som Spellistor, Kartor, Namnlistor osv kan ta lite tid innan man hittar dom man gillar. Så här kommer en lista på dom jag använder och gillar! Fyll gärna på tråden med dom verktyg ni använder som ni tycker är bra. Dom flesta verktyg är dock mest för en "Fantasy-setting" mer än något annat. Växlar just nu mest mellan Hjältarnas Tid och D&D5e. Hoppas att det hjälper nån där ute...!

Kartor
1.
https://inkarnate.com/
Här använder jag mig främst av Inkarnate. Det är gratis att registrera sig (för privat bruk) och det är enkelt att göra snygga världskartor direkt på deras hemsida, sök på inkarnate på google så ser ni massa exempelbilder.

2. https://watabou.itch.io/medieval-fantasy-city-generator
Ett bra verktyg för att ta fram en karta över en stad.

Musik
1. https://www.reddit.com/r/DnD/comments/595zc6/my_curated_spotify_playlists_i_use_for_dd/
Här använder jag främst Spotify och dom listor jag använder kommer från den här tråden på ämnet.
Jag sparade ner listorna i en katalog som heter "Rollspel" direkt i Spotify (Tar lite tid första gången att trycka på alla och ta follow första gången)

2. https://tabletopaudio.com/
När jag får feeling använder jag mig ibland även för tabletopaudio som också är riktigt smidigt.

Listor eller "notes"
https://trello.com/
Är bra både när man skriver äventyr och för att komma ihåg saker. Här använder jag mig av en hemsida som heter Trello som är sjuuuukt bra. Använder den även privat för andra saker. Då jag är lite lat och inte orkar förklara riktigt hur bra den är så kan ni hitta mer info på den här sidan. https://geekdad.com/2016/02/easy-dungeon-master-preparation/ den förklarar ganska bra hur den fungerar och hur man använder den.

Namn, Äventyr, Kartor, Random
http://donjon.bin.sh/
För att ta fram namn på tex NPCs och även en massa andra saker så använder jag mig av donjon.
Där kan man klicka runt och ta fram allt möjligt bra.

Stats (D&D5e)
https://www.dndbeyond.com/
För dom som spelar 5e är dndbeyond ett bra sätt att fort ta fram stats på olika monster eller items.

Skapa roliga karaktärer
http://www.ashami.com/rpg/
När man ska göra en karaktär och det står helt still i mitt huvud så brukar jag ta lite tips från den här sidan


Så där! Som sagt, hoppas det hjälper nån där ute...
 

Lambendil

Veteran
Joined
1 Jun 2017
Messages
197
Inkarnate var inte dåligt faktiskt. Får nog ta och kika på det. Det är ett sånt jäkla hassle att rita kartor till varje äventyr annars och emedan jag kommer fortsätta rita mina egna kartor till spelet och världsboken så vore det smidigt att korta ner arbetstiden inför äventyr.
 

Feuflux

omjonasson.se
Joined
8 Jan 2001
Messages
4,981
Location
Linköping
Bra tråd!
Jag använder tyvärr inte så många olika sidor, utan har som hobby att fixa mina egna verktyg. Så nu blev det självreklam. :) https://omjonasson.se/rollspel/

Nodes och NPC Maker får väl räknas som de mer seriösa hjälpmedlen (och nån gång ska jag göra en Nodes 2.0 som integrerar NPC Maker).
 

SiggeX

Veteran
Joined
7 Oct 2016
Messages
44
Feuflux;n256406 said:
Bra tråd!
Jag använder tyvärr inte så många olika sidor, utan har som hobby att fixa mina egna verktyg. Så nu blev det självreklam. :) https://omjonasson.se/rollspel/

Nodes och NPC Maker får väl räknas som de mer seriösa hjälpmedlen (och nån gång ska jag göra en Nodes 2.0 som integrerar NPC Maker).

Snyggt! Den snor jag direkt :)
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,614
Location
Rissne
Snabba anteckningar: Google Keep.

Längre anteckningar: Google Docs.

Flödesscheman: Draw.io, som addon i Google Drive.

Musik: Google Play Music, uppladdade stämningsalbum. Framför allt när det finns album släppta specifikt till spelet/äventyret; kör just nu Alicorns album Tattered till Tatters of the King t.ex. Spotify, om jag spelar något mer modernt. Typ 80-talsmusik till More than Human eller Ur Varselklotet.

Namn: Min egen mojäng http://nomino.krank.se . Den behöver moderniseras, men duger för att slumpa fram lite namnlistor som sedan skrivs ut.

Krönikor: Hade gärna hittat något som var typ som Obsidian Portal men inte jättefult, buggigt och bloatat. Har ibland funderat på att bygga något eget. Eller bara gå över till att använda Google Docs eller kanske Google Sites till det också.

(Hur kommer det sig att folk som gör mjukvara till rollspel har så jävla dålig smak? Allt ska se ut som en D&D3E-modul, med överjävligt mycket grafiskt bjäfs och trams. Ska det vara så svårt att sätta funktion i främsta rummet? Jag skulle gärna börja använda Syrinscape, men tyvärr ser det ju ut som skiiiiit oavsett vilket av deras fula teman man väljer).

(EDIT: Jag överväger nu en flytt till Tavern Keeper, men gillar inte att man bara kan skriva journaler/krönikor för karaktärer, inte allmänna SL-krönikor. Eller ja, man kan väl skriva i wikisidor, men vafan)

Handouts: Mestadels InDesign, som jag gör tidningsurklipp i, och Photoshop som jag använder för att snygga till inscannade handouts som handskrivna brev etc. (VARFÖR erbjuder inte Chaosium högkvalitativa handout-PDF:er till sina äventyr? De har massvis med SLP-porträtt och brev och kartor i böcker som Tatters of the King, men de är för små och svåra att förstora, och PDF:erna man kan köpa kör typ 72dpi-bilder... Helt jämra oanvändbart kring spelbordet).
 

Feuflux

omjonasson.se
Joined
8 Jan 2001
Messages
4,981
Location
Linköping
Ja google docs har jag ju förstås använt. För att kunna skriva ner anteckningar oavsett vilken dator jag sitter vid, så inget mer avancerat än ett delat dokument.
 

Hellzon

Långsamma Vargen
Joined
22 Jan 2002
Messages
2,454
Location
Köping
Jag är inte spelledare egentligen, får jag posta ändå?

Bubbl.us är ett simpelt mindmap-program som jag använder till en Hillfolk-kampanj, vet inte om det är den bästa på nätet men det var den enda jag hittade med en kort sökning där jag kunde skriva text på pilarna, det var tydligen en avancerad funktion. Max 3 separata mindmaps i gratisversionen, och det tjatar om uppgradering varje gång jag loggar in. Kanske ska kolla Nodes till nästa gång.

The Story Games Name Project är ovärderlig, för jag kan för mitt liv inte hitta på namn själv.
 

krank

Går ondskans ärenden
Joined
28 Dec 2002
Messages
35,614
Location
Rissne
Hellzon;n256432 said:
den enda jag hittade med en kort sökning där jag kunde skriva text på pilarna, det var tydligen en avancerad funktion.
Man kan skriva text på pilarna på Draw.io. Bara att dubbelklicka på själva linjen.
 

Honken

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
906
Location
Umeå
För mina anteckningar använder jag en kombination av Microsoft OneNote ett vanligt kollegieblock. För utbyte av korespondens typ bakgrunds historer från mina spelare så använder vi Google Drive (google docs osv.)

För bakgrunds ljud använder jag https://www.ambient-mixer.com/ . Och för musik använder jag Youtube, eller vanlig en vanlig MP3 spelare med förgjorda spel listor. Då jag använder TVn som ett sätt att visa information på så ser jag till att den visar relevanta bakgrundsbildern när den inte används till annat.

Kartor, där får det bli besrkviningar eller bara nå kråkor på ett papper. Eller att jag hittar förgjorda kartor som jag visar på TVn (kartan över Jargien som finns på hemsidan).

/H
 
Top