Nekromanti Vector-Jet cyklar?

Grillmästaren

Veteran
Joined
15 Jan 2001
Messages
71
Location
Västerås
Tackar

ok, tackar, ungefär some skateboards'en i tillbaka till framtiden? =), hur fungerar dom?
om någon vet lite mer information om dessa konstiga flygande ting så uppskattas det om ni placerar det här =)

Du ska Hoppa innan du landar - SiGGy
 

Snow

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,616
Location
Klippan
Eller egentligen inte alls som en moppe :). Det är en jetmotor riktad nedåt som man rider på. Det finns väl gott om datorer som håller den stabil och riktar strålen lagom nedåt bakåt för att få en helvetes fart framåt. Det är motorcykelmotsvarigheten till vectorjet(bil) som är en "bil" som svävar på jetstrålar. Räkna med att bli ordentligt grillad om man ställer sig under strålen.

Snow
Dead, but still walking around
 

Snow

Swashbuckler
Joined
17 May 2000
Messages
2,616
Location
Klippan
Visst, om man är våghalsig. :)

Som jag förstått vectorjet så är det mest avsett för flygning lite över marknivå. Några meter eller så. Man är inte slickad mot marken när man kör. Antagligen är det förbjudet att flyga vectorjet under en viss nivå (precis som helikoptrar) förutom på speciella landningsplatser. (jag gissar ganska mycket nu :)

Snow
Dead, but still walking around
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Vektorjet-fordon har diskuterats tidigare. Det är dock lite oklart exakt hur lågtflygande dessa är. Som jag tolkat det har vektorjeten krav på att flyga över vanlig trafik, eftersom det är farligt med jetmotorerna nere bland folk, och eftersom de lätt kan skada båda andra fordon och underlaget. Vektorjet åker dessutom mycket snabbare, vilket gör det mer praktiskt att s.a.s köra dem en "nivå upp".

Vektorjetfordon används nästan bara i speciella tjänster. Möjliga användare är:

Polis
Ambulans
Säkerhetsföretag
Specialkurirer
Speciella reparatörer
Militär
Lyxtaxi
Privata lyxfordon
Snabb transport på stora områden som flygplatser, industrianläggningar etc.

Vektorjetcyklarna kan appliceras på vissa av dessa användningsområden, men långt ifrån alla (ambulansservice på flygande moppe?).

Det krävs speciella tillstånd för att ha vektorjet, och de är dessutom dyra att köpa och att ha i drift. Att köra vektorjet illegalt i centrala delar av städer är inte smart, då de enda möten man får lär vara av poliser, som genast vet att man kör illegalt (för att vektorjet inte skall krocka i de smala luftrummen ovanför gatorna så krävs ett samordnande flygsystem, där illegala förare av självklara själ inte får plats).

Ute i slummen och framförallt ute i ödemarken kan man dock tänka sig se och höra gamla vektorjet dundra fram. De utgör dock en påtaglig hälsofara. Vektorjet har ådragit sig mycket uppmärksamhet genom spektakulära krascher. Datorsystem är ju nödvändiga för att inte göra körandet livsfarligt (tänk dig ett vektorjet som går i 300 knyck och råkar slå in i ena fasaden över gatan? pingpong...), datorsystem som hela tiden korrigerar för eventuella olyckor. De äldre vektorjeten har dock inte samma förmåga, utan förlitar sig mer på förarna, vilka ju inte lär vara av bästa klass i slummen eller ute i ödemarken.

Slutsatsen är att vektorjetcyklar antagligen är ännu ovanligare än vanliga vektorjet, och att användningsområdena på sin höjd är polis, kurir och förnöjelse för de mer rika (som troligen inte kör sina cyklar i stan, utan snarare i sina privata parker ute i förorterna).

/RipperDoc

<A HREF="http://www.nogo.nu" target="_new">http://www.nogo.nu</A>
 

hatten

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,087
Location
Luleå
ÄÄÄÄ prat vist tusan ska en Vector-jet motorcykel få köra flera hundra meter upp kan tänka mig sitta där och brumma på...


*BRRRRRR* guudars vilken utsikt här uppe på 300 m äntligen är man ute ur smoggen och kan se skyn och taken på de Lägsta husen här utanför centrum..
Och tryggt och skönt käns det *hmm* vänta lite vad är det för en knapp som blinkar. ( Läsa: "Soppa torsk" )
aaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaa
aaaaaaaaa
aaaaaaa
aaaa
aa
a
*SPLATT*



<A HREF="http://www.geocities.com/hatten_jc/Hatten.htm" target="_new">http://www.geocities.com/hatten_jc/Hatten.htm</A>
 
Top