Nekromanti Var köpa battlemat?

Glasgow_kiss

Veteran
Joined
29 Jul 2010
Messages
117
Location
Göteborg
Hej! Jag vet inte om detta forumet är helt rätt men det tyckte jag passade bäst. Jag undrar om någon vet var i Sverige jag kan köpa en battlemat? Tänkte införskaffa en som jag kan måla på när jag SLar/DMar. Jag har hittat på sf-bok och collector's point (slutsålt) men det måste väl ändå finnas fler svenska butiker som har det? Den jag söker ska vara med rutor, behöver inte finnas hexagoner på andra sidan men gör inte heller något om det gör det.

Tacksam för svar.
 

Glasgow_kiss

Veteran
Joined
29 Jul 2010
Messages
117
Location
Göteborg
Krille;n184401 said:
Jag höll på att säga "finns det fler svenska butiker"?
Finns ju en del onlinebutiker. Jag har kollat CDON, Webhallen, Spelexperten, Speljätten, Skuggspel, WorldofBoardGames, Spelskap och Unispel utan lycka.
 

Fridigern

Swordsman
Joined
23 Sep 2014
Messages
404
Jag har gjort egna sådana genom att printa 4 A4 med rutor, tejpa ihop med genomskinlig tejp och sen dra lamineringsplast över. Kanske inte lika snyggt, men funkar
 

RobertBarkhald

Veteran
Joined
24 Mar 2015
Messages
117
Den typen Chessex matter har jeg selv liten sans for. Synes whiteboard tusj setter seg alt for lett fast i den ruglete overflaten så de er vanskelige å gjøre ren.

Anbefaler å bruke tynn plast plate og så legge film på eller tegne på selv med vannfast tusj.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
11,929
Location
Ludvika
RobertBarkhald;n184449 said:
Synes whiteboard tusj setter seg alt for lett fast i den ruglete overflaten så de er vanskelige å gjøre ren.
Japp, nackdelen med Chessexs matta är att den inte är gjord för whiteboardpennor eller andra dryerase-pennor. Det man ska använda till dem är vattenlösliga overheadpennor.

Lite bökigare att få tag på, men de som säljer mattor brukar också sälja pennorna.
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Se om du inte kan hitta Paizos "Flip-Mat: Basic Terrain". Det är en vidareutveckling av battlemat-konceptet, med rutnät på laminerad kartong i stället för vinyl. Fördelarna är att den är vikbar till strax under A4-format och tål whiteboard-pennor. Nackdelen är väl att en vinylmatta håller hur länge som helst (om man inte lämnar rödpenna på den över natten). Det finns även en uppsjö kartor med tryckta scener på, som t ex "village", "town square", "winter forest", o s v. Dessa är väldigt snygga, om än av begränsad användning. Det finns även en något större variant av den blanka typen.

Länkarna går till Collector's Point som för tillfället har slut på dem, men de går att köpa direkt från Paizo, så lämplig spelbutik bör kunna ta in dem.
 

Glasgow_kiss

Veteran
Joined
29 Jul 2010
Messages
117
Location
Göteborg
Tack för svaren. Blev att jag införskaffade en på SF-bok när jag besökte Gbg.

Däremot undrar jag om någon råkar veta var man får tag på vattenlösliga OH-pennor? Har inte kunnat hitta i min lokala bokhandel och alla sidor jag kan hitta dessa på är kontorssidor där frakten är totalt orimlig för mig för några pennor (förmodar att de bara kör med enhetsfrakt).
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Välsorterade kontorsbutiker har vattenlösliga OH-pennor, och många säljer även till privatpersoner (även om det kan kännas dumt att betala 60 kr för pennorna och 75 för frakten...). Några exempel jag hittade när jag googlade:

https://www.kontorsmagasinet.se/overheadpenna-lumocolor-4set-p-880427.html?vat_disp=1
https://www.dustinhome.se/group/hardvara/kontor-hem-skola/kontorsmaterial/pennor/oh-pennor/
http://www.kontorsgiganten.se/oh-pe...er-lumocolor-medium-vattenloslig-4-fp-9278792
http://www.lar-lek.se/sv/markpennor/1347-markpenna-oh-fyra-farger-4-pack.html

Men de blir allt svårare att få tag på, eftersom folk helt enkelt inte använder overheader längre. Det var en av anledningarna till att jag rekommenderade Paizos flip-mat, som tål whiteboardpennor.
 
Top