Nekromanti Vapenmästare?

Virocon

Swordsman
Joined
5 Sep 2000
Messages
453
Location
Stockholm, Sverige
Se "Mundana"

Där finner du väl de yrken som vanligen används av dvärgar om jag inte minns fel. Står det inget där hittar du på, i alla fall så långt att det inte rubbar någon balans. I värsta fall så får du väl låta dina Vapenmästardvärgar komma ifrån mer mänskliga kulturer, och säga att de växt upp i en by/stad istället för ett dvärgafäste. Då kan han väl ha de flesta yrken, åtminstone de lagliga.
Deras "Weapons of Choice" blir som sagt antagligen Yxa och armborst, med olika varianter. SL bestämmer dock vilka vapen som finns tillgängliga.

/Virocon, som skriver inlägg med ett halvårs mellanrum.
 

Ghorax

Veteran
Joined
17 Oct 2001
Messages
185
Location
Märsta, Stockholm
Re: Se "Mundana"

En riktig dvärg använder hammare, så det så.
Rekomenderar att ni läser hammer and axe, i triologin som handlar i om dvärgarna i Thorbardin i Ansalon, Dragonlace, dnd. Detta med dvärgar som kommer från mänskliga kulturar handlar nog mest om Zolod eller vad dom nu heter, Klan Ghor och klan Drezin, ska nog köra efter mundanas eller Stenens Söners regler.
 

Freelancer

Warrior
Joined
22 Dec 2001
Messages
221
Location
Örebro
Kolla i krigarens väg om du har den... tror att det står med ett par stycken dvärgiska stridskonster där... så visst finns det dvärgiska vapenmästare...
 
G

Guest

Guest
Tja, med tanke på att 50% av alla dvärgjävlarna är vapenmästare så skulle jag gissa på ett ja. Alla deras milismän har ju en ovanlig stridskonst. Typ 50 000 är krigare (Vilket Krille har själv skrivit) som är lika bra som en riddare på att strida(ovanlig stridskonst), sedan ytterligare 2500 st som är lika bra som Mundanas bästa vapenmästare(Unik stridskonst). Per dvärgafäste förståss.
 
Top