Nekromanti Vad har Xinu stulit?

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,226
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Hjälp mig spåna! Vad för slags artefakter, hemliga skrifter och dylikt kan den rebelliska Xinuavataren Esgithe ha stulit från klosterbibliotekets i Grikentulw källarvalv, och hur kan hon använda dessa prylar i sin strävan att sprida kaos i Consaber och öka sina andra avatarers makt?

Om det hjälper så reser hon för tillfället till fots i vinterkölden genom den krigshärjade landsbygden, med ett följe av hjärntvättade Eobothsriddare samt helmgastar och demoner utklädda till munkar och nunnor, antagligen på väg mot det belägrade Calnia i syfte att på något vis få staden att falla i thalaskernas händer. Hon har nyss njutit sin första stora seger, när hon i en kamp som ödelade hela Grikentulw lyckades lura draken Omeyocantli i en fälla och få honom dräpt, men segern stod henne dyrt; Omeyocantli tillintetgjorde den köttsliga kropp som för tillfället inrymde mörkerherren Vigilahs ande, med enorm möda åkallad av Esgithe från forntidens dimmor, och Vigilah är nu vilse på andeplanet, försvagad och förvirrad, och tillfälligt bortom Esgithes hjälp. Dessutom verkar den döende draken ha förbannat Esgithe på något sätt, för den uttalade egendomliga maktord med sina sista andetag, och allt sedan striden har Esgithe lidit av en olycksbådande hosta.

Här gäller principen less is more; det vore mycket mer användbart för mitt narrativ med enstaka föremål med komplexa, plottpåverkande krafter, än en massa smågrejer med osubtil och begränsad magi. Inga conjungiter dock! Dessa har jag redan använt i kampanjen. Kampanjen är väldigt mörk och ångestfylld, så pluspoäng för subtilt läskiga eller destruktiva saker.
 

Celledor

Hero
Joined
29 Sep 2003
Messages
974
Location
Uppsala
En samling dokument (falska eller ej) som bevisar att kungen egentligen inte har rätten till tronen, att denna är en bastard. Detta kan användas till att skapa en rad olika konflikten och maktstrider som sedan går att utnyttja till mycket annat. Kanske är det någon adelsperson innanför murarna som tappar tron på sin kung och kommer förråda staden genom att öppna portarna i utbyta mot att thalaskerna utropar denne till ny kung eller i alla fall förvaltare av staden.
 

knofe

Veteran
Joined
28 Jul 2014
Messages
12
Peststenen. Allt vatten den varit i kontakt med blir smittspridande i X antal dagar. Hon hoppas släppa den i en av Calnias brunnar. Drakens sista magi har dock låst stenens magi till henne så att endast hon drabbas av sjukdomen. I alla fall tills Omeyocantlis magi bryts eller Esgithe dör.
 

Ram

Skev
Joined
11 May 2004
Messages
5,549
Location
Slätta
Det coolaste tycker jag är att man inte vet. I ett litet, mystiskt, halvdolt och väldigt väl låst källarvalv står en gedigen stenkista, 70x110 cm med en enda kraftfull skyddssymbol på locket som är tom och tre specifika munkar har explicits sökts upp och dödats.

Innehållet är fyra själsstenar. Dessa stenar har förmågan att suga ut själen ur en person. Personen som drabbas kommer att leva vidare i ett lite udda tillstånd där denne lever vidare i princip som vanligt, men den blir opåverkbar vad gäller mental magi och blir mer smärttålig. Därtill åldras den lite långsammare. Problemet är att man på ett subtilt sätt blir "tainted" av den som bär stenen och börjar tänka som dem samt att när själstenarna alla är fulla så kan de användas för något mycket mäktigt, kanske att öppna en permanent port mellan världar givet att själanra i stenarna är kraftfulla nog. Två av stenarna innehåller för närvarande själarna från två andra mycket viktiga personer som nu kan komma att bli "tainted" av Xinu och som på sikt kan dö om de andra stenarna fylls med själar och används.

Edit: Det skulle kunna vara ganska ballt om endera en mäktig person i styrande ställning har lurats att röra en av stenarna av munkarna. Det borde skapa ganska feta slitningar i den "goda" delen av världen om det kommer ut. Alternativt kan en av spelarnas själar finnas däri om de är mäktiga nog.
 

Opoopo

Veteran
Joined
12 Mar 2015
Messages
159
Obs, har aldrig spelat Eon och vet inte vem någon eller något du nämner är.

Men jag tänker att hon tagit en staty föreställande en madonnafigur eller någon gudom. Den viskar till folk i dess närhet och lovar guld och gröna skogar. Alltså blir den oftast dyrkad var den en placeras. Men dess yttersta syfte är att skapa kaos, genom att den berättar olika historier om vem/vad den är och vad som behöver göras för att få dess välsignelse. Gärna motstridiga historier. Till några viskar den: Offra de förstfödda kalvarna under den närmsta månaderna medan den till några andra viskar: Alla kor är heliga. Den skapar alltså religiösa krig i dess omgivning genom att sprida motstridiga doktriner. Esgithe vill alltså placera den i sina fienders städer/läger och sedan luta sig tillbaks och se dem slå ut varandra i deras försök att blidka statyn/gudomen. Statyn intensifierar också konflikterna. Det kanske börjar med smågräl men tillslut, när den verkligen fått följare så kan den ge uppmaningar som: "Dräp alla kättare och låt marken kring mig dränkas i deras falska blod". Något åt det hållet..
 
Top