Nekromanti Vad har den elake sheriffen hittat på den här gången?

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,609
Jag fyller år idag (hipp hipp!) och tänkte precis som tidigare år ha det som ursäkt för att ni ska göra saker åt mig! I år vill jag veta vad den elake sheriffen har i kikaren!

Om du är bekant med Saga får du gärna stoppa in världsspecifik information, men det går lika bra att bara tänka Robin Hood i någon version och hänvisa till folk med sin funktion (drottningen, en munk, kryddhandlaren vid torget)!

Fritt fram att förutsätta att det finns ett muntert eller inte så muntert gäng fredlösa i en skog i närheten som kanske är rollpersonerna.
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,363
1: Höjt skatten på smör. Vid första anblick är det för att han är girig och elak men i själva verket så är det för att han är girig, elak och efter att ha hört att smör gör en tjock så håller han smöret ansvarig för hans växande midjemått. Han vill alltså straffa smörproducenterna för sina växande skrädderinotor.
2: Allierat sig med en minst sagt främmande makt. En person med avancerade kunskaper har dykt upp i staden och Sheriffen har blivit lovad makt bortom den vanliga om han hjälper personen samla in stora mängder guld. Personen är en utomjording och behöver guldet för att laga felande kretsar i sitt skepp, men det är det ingen annan inblandad som vet om.
3: Sheriffen har fängslat en till synes helt oskyldig bybo. Anledningen är: 1: Den fängslades nära anhöriga har nekat till Sheriffens (sexuella eller romantiska) närmanden. 2: Den fängslade känner till hemligheter om Sheriffen eller Prinsen/Prinsessans kärleksaffärer men vet inte om det själv. 3: Den fängslade är faktiskt farlig (spion, svartmagiker etc) men av någon anledning går det inte att presentera dessa bevis.


(Och grattis för i helvete!)
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
3,974
Location
Sthlm
Grattis!

4. Sedan Bambino sköt den förra sheriffen och tog dennes jobb har han vart gravt olycklig, att upprätthålla lagen på den här sidan av territoriet är inte vad en hästtjuv önskar sig direkt. Till råga på allt har has odugliga bror, Trinity, djävulens högra hand, dykt upp och börjat med sin vanliga jargong.
Snart kommer deras liv att fyllas av slagsmål, pistoldueller och slapstick.
Bambino som bara vill ta det lugnt....
Det kan vara värt att påpeka att Bambino mer är otrevlig och hänsynslös bandit än den vanliga onda sheriffen, egentligen har han ett hjärta av guld.

ja, jag vet att det skulle vara till Saga egentligen, men man kan inte detaljstyra sina presenter :p
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,363
5. Sheriffen fyller jämnt och firar det med pompa och ståt! Stor fest på borgen med tillhörande tävlingar i bågskytte, fäktning, turnering, stockkastande, ostrullande och korvätande! Något måste ju vara skumt eftersom inbjudan som sitter uppklistrad överallt hävdar att mat och fest är gratis, vad är det Sheriffen nu har hittat på? Ingenting faktiskt. Sheriffen är faktiskt uppriktigt glad över att ha överlevt till jämna 30/35/40/50 och han till och med bjuder på festligheterna från egen ficka, och inte från stadskassan som många antog. Det här kommer däremot aldrig dina spelare tro på och därför kan du vara säker på att de ställer till med något djävulskap som resulterar i ett äventyr. Och är dina spelare mer godtrogna blir det åtminstone en spännande bågskytte/fäktning/ostrullartävling de kan delta i!
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,363
6. Det kommer en cirkus till området och Sheriffen blir givetvis misstänksam. Bara tjuvar och banditer ägnar sig åt en livsstil som innebär att man reser mycket och lär sig nya saker. Sheriffen och hans män är där och terroriserar cirkusfolket direkt, men ger sig iväg då de inte hittar något. Kort efter att föreställningen börjar stormas den dock. Även om inget som sker faktiskt är olagligt så tänker Sheriffen stoppa byborna från att ha roligt. Bara Sheriffen får ha roligt. Alltså tvingar han sen cirkusfolket att hålla en enda föreställning, enbart för Sheriffen och hans närmaste.
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,609
Tack hörni! Superfint! :D

7. Sheriffen är less på de fredlösa som ställer till förtret och försvårar fulbeskattning av bönderna och skickar efter ett litet och vältränat band av legoknektar från Talmont, anförda av den oroväckande stilige Henri Fitz Gilbert.

8. Sheriffen planterar ett falskt rykte om en värdetransport: det är såklart en fälla! Planen är att ta någon ledande figur til fånga och tvinga de andra att lämna länet/landet om de vill att hen ska komma levande ur det hela.

9. Sheriffen har tillfångatagit en populär och alltför rättskaffens riddare och stoppat in sin egen hejduk på den lediga platsen. Missnöje hos folket! Är en stormning av sheriffens torn/borg på gång?
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,363
10. Sheriffen söker kontakt med de fredlösa för att be om hjälp! Skogen och växterna och framförallt ogräset runt om i länet har börjat växa onaturligt mycket och det riskerar att förstöra skörden! Om inget görs kommer Sheriffen gå skattlös och byborna svälta ihjäl! Om de sammarbetar kan de kanske stoppa vad som visar sig vara Ondfrö, en märklig växtvarelse/ande/demon. Sheriffen tänker såklart passa på att försöka kontrollera det här för att utnyttja det till sin personliga vinst och kanske passa på att göra sig av med de fredlösa också, men det är ju som vanligt.

11. Sheriffen har tagit en berömd uppfinnare och vetenskapsman tillfånga och burat in hen i ett legendariskt fängelse. De fredlösa känner dock till en eremit som sägs leva uppe i bergen som känner till hur man kan ta sig in och ut ur fängelset. Kanske kan eremiten berätta hur de kan frita uppfinnaren?

12. Sheriffen insjuknar i en märklig sjukdom och hans yngre bror tar över ämbetet. Även om sheriffen helt klart är en skurk, ett as och en tyrann så visar sig den yngre brodern vara sadist som plågar folket enbart för sin perversa njutnings skull. Något måste göras för att rädda Skurk-Sheriffen så att Sadist-Sheriffen försvinner!
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,363
Seriöst, när jag insåg att Sheriffen=Skeletor så blev de här sakerna enkla att komma på :D
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,609
chrull;n62587 said:
Seriöst, när jag insåg att Sheriffen=Skeletor så blev de här sakerna enkla att komma på :D
Haha! Så jävla bra!
 

God45

Kulturpersonlighet
Joined
23 Oct 2012
Messages
16,816
Grattis :)

13. Sheriffen har gett sig ut i skogen på jakt efter trolldrycken som de magiska björnarna som bor där brygger. Han hoppas att trolldrycken kommer göra honom övernaturligt stark vilket kommer göra att han kan besegra de där bovarna i skogen en gång för alla!

14. Sheriffen har anställt en PR expert som sprider elaka rykten om de där bovarna i skogen samtidigt som han utmålar sheriffen som hjältemodig och godhjärtad.
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
15. Sheriffen vill bygga ett nytt torn, strategiskt på en ö i den lilla floden Aethelrun, och beordrar därför bönderna i den största byn att röja den från det gamla träd som växer där. Detta förargar naturligtvis se sidhe som har bott där sedan Albion steg ur havet. Bönderna, som levat i harmoni med den andra världen, blir förskräckta och gör uppror. Legoknektar skickas till byn för att styra upp.
 
Joined
12 Aug 2013
Messages
158
Location
Stockholm
16. Sheriffens hejdukar har upptäckt ett gammalt stenbrott som skulle komma väl till pass då sheriffens borg är i stort behov av reparation. Satans otur att brottet ligger på det närliggande klostrets ägor! Hur lösa? Anlita fler råskinn och ta brottet med våld? Kan det lösas på fredlig, juridisk väg? Förmodligen. Sheriffen tänker nog i all fall företa sig en resa till hertigen (som han har mkt goda kontakter med, och med lite brutal ass licking kanske det löser sig). Kanske ngt kan hända med sheriffen på denna resa? Enter rollpersonerna!
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,609
17. Sheriffen har kommit på att han kan bygga en ny bro och tjäna en massa på brotull för folk som ska på höstmarknaden. Han är så ivrig att han sätter bönderna på att bygga den nu nu nu så den ska vara klar i tid, trots att det är mitt i skörden...! Bönderna har ju både sina egna och godsets åkrar att skörda på, de har absolut inte tid att bygga nån bro om alla ska ha mat till sena vintern.

18. Sheriffen reser runt tillsammans med biskopens representant och besöker bykyrkorna. Representanten accepterar inget prål utan beslagtar eventuella dyrgripar ”för att det misshagar Rama”. Det beslagtagna säljs vidare, och de två skurkaktiga typerna delar på vinsten. Är representanten ens präst på riktigt...?
 

Übereil

Swashbuckler
Joined
10 Jun 2010
Messages
1,829
Location
Örebro
19. Byborna tror på fel religion! De ska så klart tro på sheriffens religion, så det blir förbjudet att fira bybornas religion. Men old habits die hard, så byborna fortsätter utföra en massa gamla handlingar som nu är förbjudna, med drakoniska straff som följd. Självklart får man inte utföra den där riten till skördeguden som gör att säden växter i tillräckliga mängder. Då byborna kommer svälta om de inte utför den så måste de på något sätt få till den ändå, trots att de riskerar döden om sheriffen upptäcker dem. Men hur ska de lyckas utan de fredlösas hjälp?

Übereil
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,609
20. Sheriffen har köpt beryktat bra blodhundar från kontinenten och engagerat en grupp garvade jägare och vildmarkveteraner för att spåra reda på de fredlösa och deras läger. Kanske innebär det ett oväntat återseende för forna kamrater som nu finner sig på varsin sida i konflikten?
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,609
Såja! Nu finns det en länk på Nor Bannogs facebooksida som innehåller en länk till inlägget på bloggen som innehåller ovanstående lista samt en länk hit. Om ni följer den hittar ni här en länk till Nor Bannogs facebooksida som innehåller en länk till inlägget på bloggen som innehåller ovanstående lista samt en länk hit. Om ni följer den hittar ni här en länk till Nor Bannogs facebooksida som innehåller en länk till inlägget på bloggen som innehåller ovanstående lista samt en länk hit. Om ni följer den hittar ni här en länk till Nor Bannogs facebooksida som innehåller en länk till inlägget på bloggen som innehåller ovanstående lista samt en länk hit. Etc.

Det finns en kul youtube-video inbakat i blogginlägget också med typ bästa sheriffen, Nickolas Grace!
 
Top