DoD Vad hade du översatt Drakar och Demoner till?

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,690
Location
Göteborg
Det hade givetvis varit absolut mest awesome om dom struntat i att översätta titeln och bara kört med Drakar och Demoner. Dragonbane fungerar dock rätt bra =)
Jag håller med! Mörk borg har väl gått bra utan att behöva översätta sitt namn? Sverige är ju hippt, så det är nog inte fel att signalera att det är ett svenskt spel. "Dragonbane" låter som ett oerhört generiskt fantasyspel, och … tja, det är det väl, också? Varför i hela friden skulle någon utanför Sverige vilja köpa det?
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
14,690
Location
Göteborg
Annars var mitt vanligaste klagomål med Drakar och demoner när jag växte upp att jag under alla år vi spelade det aldrig stötte på varken en drake eller en demon, och hade vi gjort det hade vi ju blivit slarvsylta om den så mycket som nös på oss. Så "Pig farm: the RPG", kanske? (Vilket ärligt talat låter hundra gånger intressantare än "Dragonbane".)
 

Gutte

Warrior
Joined
15 Apr 2020
Messages
244
Dragonsbane växer lite för mig. Tänker på det som en kaxig titel på skoj, (Dungeons and) dragon(s)bane. Spelet som ska dräpa dnd.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,418
Dragonbane är utmärkt

Drakar och Demoner översatt hade också funkat utmärkt

Annars... DragonQuest?
 

Stämma

WC-zonmö i behov av IQ-hjälp
Joined
17 Jul 2020
Messages
348
Location
Södertälje/Uppsala
Drakes and Demons låter inte helt fel annars. K:et i drakes får det att låta lite hårdare och kärvare än dragons. Och det låter lite mindre likt DnD. Fast det är väl en smaksak om man tycker det är något positivt eller ej.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,874
Det beror helt på vilken utgåva vi talar om. Den nya vet jag alldeles för lite om för att ha någon aning om vad som passar. Dragonbane passar säkert alldeles utmärkt 🙂
 

Girighet

Warrior
Joined
22 Oct 2015
Messages
270
Jag tycker det är ett spännande namn, dock kan jag inte koppla det det gamla spelet jag spelade. Det hade kanske inte så mycket att göra med drakar eller demoner heller för den delen så det kanske inte spelar någon roll :)
Min största invändig är att jag tycker namnet låter väldigt High Fantasy vilket jag inte vet om spelet kommer vara.
 
Top