Nekromanti Unika och trovärdiga folkslag och arter

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Jag är lite på jakt efter unika och trovärdiga folkslag och arter, low fantasy, sf med mera funkar (även high sf om varelsernas överlevnadsstrategi inte bygger på magi eller liknande).
Vad menar jag med unikt? Att de inte känns som en bearbetning av tidigare koncept, de får gärna vara humanoider eller så endå, för det bygger ändå på vår världsuppfattning och kan hjälpa trovärdigheten.
Och vad menar jag då med trovärdiga? Överlever folkslaget eller arten i sitt naturliga habitat och eventuell social struktur, har den någon typ av försvar mot hostila utomstående folkslag om dessa finns, sådant.

Jag har tyvärr bara ett exempel, men här är ett unikt och trovärdigt folkslag från traveller, Hiver.

/Luna Lovegood
 

Kindtand

Veteran
Joined
12 Aug 2013
Messages
21
Location
Karlskrona
Kolla upp de olika arter och folkslag som finns i China Miévilles böcker. Världen heter Bas-Lag. Där finns bland annat ett kaktusfolk och kräftdjursmänniskor samt ett folk som heter khepri, humanoider med skarabéhuvuden. Kan vara värt att kolla in.
 

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Så, jag måste antingen köpa böckerna eller låna dem för att få reda på något om detta, det är nog inte så troligt att det händer, tyvärr.

/Luna Lovegood
 

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Några namn på de intressanta? Eller länkar med lite mer ingående beskrivningar kanske?

/Luna Lovegood
 

Zorbeltuss

Hero
Joined
7 Nov 2012
Messages
1,105
Är verkligen Tau så unika? Visst det är nog den mest genomtänkta faktionen Games Workshop någonsin skapat, men för mig känns de lite som blåhudade människor i ett kastsystem, väldigt genomtänkta sådana men endå.

/Luna Lovegood
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,539
Det går bortom ett kastsystem, det är en ras som har olika grupper som utvecklats helt olika för att uppfylla olika uppgifter. Det är inte att någon tilldelats att vara diplomater, de ÄR diplomater. Du vet det där citatet om hur människor ska vara kunniga inom många olika områden?

A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.

-Robert A. Heinlein
Tau går rakt emot det. Specialisering är nyckeln till allt i deras samhälle.

Samtidigt är de 100% samordnade och gör det som krävs för "The greater good" som kuggar i en maskin.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,350
Location
Helsingborg
Jag skulle väl säga i princip alla arter i spelet Sword of the Stars förutom kanske Hiver (fast även Hivers är coola och ganska frächa, men de är liksom fortfarande hypersociala insekter.

Tarka.

Liir: Vattenlevande hermafroditer med telekinetiska krater och telepati. Nästan pacifister (svårt att använda våld mot andra när de vet precis vad de känner). Lever i en konstant telepatisk "kör". Slutar aldrig växa. Har gett upphov till de cirka 20 individer som är kända som "Suul'ka", världens största sociopater och massmördare.

Morrigi: Uråldrig fågelliknande ras av samlare. De har psykiska krafter och har varit i princip över allt. På Jorden har de t.ex. gett upphov till myterna om änglar och drakar.

Zuul: Hyperaktiva vessleliknande varelser med en extrem dimorphism och extrem rovdrift (Att hannarna är telepatiska gör det bara värre).
Från början designade som ett levande vapen "The Bloodweaver", en av de 7 Suul'ka som fortfarande lever.
 
Top