Nekromanti Trobergs Dogmautmaning - Prisceremonin

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,594
Rösterna är räknade, resultatet är känt.

Vilka är vinnare?

Jag tänker inte riktigt avslöja det än.

Först vill jag tacka alla som deltagit. Ni har gjort ett lysande arbete och det har verkligen varit svårt att rösta. Det finns många bidrag som är värda uppskattning, men inte alla kan vinna.

För de som inte vinner kan jag bara säga: Än sen? Det arbete ni gjort och de spel ni skapat är ändå värda mer än en enkel utmärkelse. Ni har varit kreativa och gjort ett bra spel. Det är mer att vara stolt över än ett pris.

Jag hoppas att alla haft kul!

Men vilka vann?

Inte än, först ska jag berätta om Legend Hobbyspel bidrar med följande priser till vinnarna:

Vinnaren i kategorin Bästa spel vinner en produkt från Legen Hobbyspel värd upp till 300 kr, samt fri frakt för vinsten.

Vinnare i övriga kategorier vinner böckerna Varulvens tid och Mörkret faller, men endast om de själv hämtar böckerna på plats i Göteborg, det vill säga att frakt ingår inte. Jag misstänker att det går att låta dem åka med om ni beställer annat också.

Jag tackar Legend Hobbyspel för detta bidrag!

OK, kom till saken, vem vann?

Snart. Först ska jag tala om några praktiska detaljer. Jag kommer att skicka det slutliga kompendiet med bidrag till Gardener för publicering på www.rollspel.nu, så ni kan vänta er det där snart. I samband med att det dyker upp så ber jag de som hjälpt till att spegla kompendiet tidigare att ta bort den versionen från era servrar, den är inte längre aktuell.

Jag utlovade också att vinnarna skulle få ett exemplar av sitt spel på papper. De vinnare som är intresserade av detta tar kontakt med mig så att jag får en adress att skicka till. Av olika anledningar kan det dröja lite innan jag kan skicka det, jag hoppas ni har överseende. Ta också kontakt med mig om ni vill ha en bild av Troberg-statyetten att pryda era produkter/websidor med.

Men för guds jävla skull, tala nu om vem som vann!

Strax. Jag vill tacka alla som hjälpt till, bland annat:

Alla som lämnat bidrag.
Legend Hobbyspel för priserna.
Arvidos för hjälp med de praktiska bitarna kring polls och liknande.
Alla som speglade bidragen på sina servrar.
Quadrante för Dogma 2003-medaljongen (som är en del av logon på kompendiet nu).
Alla som deltagit i diskussionerna kring utmaningen, reglerna och bidragen.

Det har varit mycket arbete med utmaningen, men det är ni som gjort det värt det!

Nu talar du om vilka som vann, annars åker du på stryk!!!

OK, här kommer det! (infoga dramatisk musik här)

Mottagare av den eftertraktade Trobergstatyetten i Trobergs Dogmautmaning 2003

* Bästa spel
Fabeljazz
av Svante "Dimfrost" Landgraf
Låt mig få presentera Fabeljazz, ett animorft jazzspel i ett alternativt 1900-tal, där ugglor och koalor spelar jazz i tunnelbanan medan vargar och lejon konspirerar om Metropolis' öde bakom skyskrapornas blänkande fasader. Fabeljazz är spelet för er som gillar Brazil, Metropolis (animen), Mutant och Mack the Knife, och vill spela jazzande katter på skumma barer med en dov undergångsstämning i bakgrunden. Spela Fabeljazz nu!

* Bästa koncept
Fabeljazz
av Svante "Dimfrost" Landgraf
(Tar bara med beskrivningen en gång)

* Bästa regler
Murder, We Wrote
av Krille
Murder, We Wrote är ett sällskapsrollspel i Agatha Christies anda. Fem eller fler deltagare tar var och en rollen av en gäst i en engelsk herrgård. Doktor Smith har där blivit mördad, och någon av de närvarande gästerna är mördaren. Ska de närvarande gästerna kunna avslöja mördaren, eller ska illgärningsmannen gäcka lagen och undkomma?

* Mest nyskapande spel
Dagenshuvudnyheter RPG
av Quadrante
Det gäller att under en kort period muntligt återberätta en historia, i reportage/artikel form. Historien berättas av Reportrarna(spelarna), med viss styrning av Redaktören(spelledaren)..Kan med fördel spelas på kaféet, krogen eller festen, allt som krävs är mynt, penna och papper.

* Mest fantasifullt
Fabeljazz
av Svante "Dimfrost" Landgraf
(Tar bara med beskrivningen en gång)

* Bästa nybörjarspel
Fanatasy Light
av Rickard "Han" Elimää
Förkunskaper är att ni bör ha sett eller läst Sagan om Ringen. Ta edra första stapplande steg med hjälp av Fanatasy Light, där ordet Light representerar både hur lätt reglerna är att lära sig samt att rollspelet ska kasta lite ljus över vad rollspel egentligen går ut på.

* Bästa design (grafisk utformning)
Aska till Aska
av Mask
Aska till Aska utspelar sig i den kaotiska Kah-eler-öknen, i vilken tre heliga ordnar lever sina oändliga liv närda av strid och hat. Ikläd dig rollen som en Broder och omfamna det kaos som är din vardag. Dra nytta av de kunskaper inom strid och Övernaturliga förmågor din orden har på bästa sätt. Skydda dina tempel, bryt dig in i dina fienders, erövra förlorade reliker, kämpa emot korruptionen inom din egen orden, anordna bakhåll för fiendens präster, sök glömda kunskaper i förlorade tempel begravda under sanden. Under den infernaliska röda solen ligger en värld utan säkerhet... Utan gränser.

Jag förväntar mig nu tacktal från vinnarna. Dimfrost som glupskt snöt tre priser förväntas hålla tre tacktal!

Jag vill avsluta med att säga att det har varit otroligt inspirerande att hålla i denna utmaning och se all kreativitet som lagts ner i bidragen. Personligen tycker jag att alla är vinnare, även om det bara är några som får statyetter för det.

Vi ses på Trobergs Dogmautmaning 2004!
 

Quadrante

Grisbonde
Joined
14 Mar 2003
Messages
4,234
Location
Skellefteå,öjebyn,umeå
Tacktal - Mest nyskapande spel

[color:\\"red\\"] Mest Nyskapande [/color] , det känns mäktigt...

Det är nog den av kategorierna jag mest velat ha röster i, den och bästa spel.

Jag måste först och främst tacka alla som röstat på mig, tacka för att de orkat läsa igenom mitt bidrag, att de tagit sig tid att reflektera över det och för att ge bidraget en chans, trots att jag inte är (igen-)känd här.
Jag måste också tacka Troberg, för tävlingen och den inspiration det gav.
Jag ska också tacka MrFantastisk och Illern på theProject.nu, för att de genom sina bidrag fick mig att komma till skott.Jag tackar Faehrengaust också, även om jag tror, att han inte riktigt kommer att förstå varför.

Men mest av allt tackar jag Esa och Toffe för att de finns och att jag fått lära känna dem.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,527
Location
Helsingborg
Tacktal - Bästa nybörjarrollspel

Oj.. Tja.. Eftersom jag var den enda som specifikt inriktade mig på att göra ett nybörjarrollspel så blev jag inte förvånad över att jag fick det priset, även om jag kämpade mot Mustelas Fabler. Jag vill tacka Anders Troberg för att han fick mig att ta arslet från vagnen och göra klart två spelsystem. Två spelsystem som har funnits rätt länge på planeringsstadiet. Jag vill även tacka alla andra dogmabidragsgivare för intressant läsning samt de hjältar som prånglade ut DoD på den svenska rollspelsmarknaden.

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som nu smurfar iväg och kollar resultaten
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Tacktal - bästa regler

  • Troberg, som lade fram möjligheten.
  • Rising, Quan'talis, Storuggla och Bobby Magikern som kom med konstruktiva idéer om ett intrigbaserat regelsystem.
  • Vindhand, som inte gjorde det.
  • John Wick, för den ursprungliga funderingen om vad man egentligen gör med regler i rollspel.
  • Mike Pondsmith, som lärde mig att bemästra kort fu.
  • Agatha Christie, för att ha något att skylla på.
 

Mask_UBBT

Hero
Joined
9 Dec 2001
Messages
1,795
Location
Tensta, Späckholm
Tacktal - Bästa Design

"I don hava speeach, but I don spek english, so it doens marry..." *trötta skratt*

Nåväl, jag kan bara tacka och bocka för det otroliga bifall layouten på mitt lilla spel har fått. Att vinna med 62% och 30 röster emot tvåan gör en lite sadistiskt skadeglad, det måste jag erkänna...

Just detta pris också, [color:\\"red\\"]Bästa design[/color], är ett pris som faller mej väl i smaken. Inte nog med att jag spenderade en väldans massa tid med att göra detta spel så snyggt och parktiskt som möjligt, jag har genom denna dogmautmaning även fått möjligheten att desingna ett utomstående projekt, något som redan visat sej vara oerhört roligt och givande...

Jag vill tacka;
<ul style="list-style-type: disc">[*] Troberg, för denna fantastiska idé! Jag hoppas verkligen att utmaningen
[*] Alla som ansåg att jag förtjänade detta pris, och faktiskt tog sej tid att jämföra de olika bidragen objektivt och sakligt.
[*] Min far, för kreativ feedback och ett par kul idéer som jag(tyvärr) dock förbisåg, med något undantag
[*] Herr Nils, för hans Inte tennis-inlägg, vilket fick mej att prova lite nya sätt att se på strid. Även om kanske jag inte lyckades, så lyckades så bra jag komma till insikt om att man inte måste dela upp en strid i stridsrundor eller dylikt...
[*] Ignatius_reilly, för många vettiga disskutioner om allt emellan himmel och jord, något som säkerligen har visat sej i detta spel... sorry att jag inte vart online på ett tag!
[*] Sassa, min flicka, för att hon var snäll nog att låta mej avsluta det här arbetet utan att bli sur, särkilt med tanke på att hon bara var här under en begränsad tid.... och för att hon låter mej skriva det här talet, under samma premisser
[*] Alla jag missat... ni vet vilka ni är... :gremwink: [/list]

Jag tackar för mej!

/Mask
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,561
Location
Fallen Umber
Tacktal - Bästa koncept

Konceptet föddes en sen kväll i vrållådan, och tyvärr har jag inga loggar som kan utröna vilka som var där. Men jag passar på att tacka Feliath, Quan'talis och alla andra (säkert Storuggla, Mask och diverse annat folk också) för idén. För ett störtskönt koncept var det ju! :gremgrin:


/Dimfrost
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,561
Location
Fallen Umber
Tacktal - Mest fantasifullt

Det här är jag lite förvånad över att jag vann, för jag har så många urflippade idéer att denna känns ganska normal. Nåja, tack till samma personer som i mina övriga tacktal, och så till Troberg en gång till: dogmatävlingen var verkligen en lysande idé, och jag ser fram emot nästa år. Då ska jag se till att slå mig själv, den här gången var ju Regndrömmar ganska chanslöst. :gremwink:


/Dimfrost, som redan har börjat fundera på koncept till nästa dogmatävling
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,561
Location
Fallen Umber
Tacktal - Bästa spel

Ja, vad ska man säga. Att folk gillade Fabeljazz hade jag förstått innan, men att spelet skulle få så många röster kunde jag inte ens drömma om. Tack till Troberg, för idén med dogmautmaningen: annars hade jag definitivt inte skrivit något mer på Fabeljazz nu, och kanske inte någonsin. Tack också till Feliath, Nightowl, Rising, Storuggla och alla andra som bidrog med idéer i min första tråd om Fabeljazz.

För övrigt, ursäkta att tacktalen blev lite korta, men det är svårt att variera sig när man måste skriva tre. :gremlaugh:


/Dimfrost
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,594
Re: Tacktal - Bästa spel

För övrigt, ursäkta att tacktalen blev lite korta, men det är svårt att variera sig när man måste skriva tre.
Ärligt talat var det mest menat som ett skämt. Jag trodde aldrig att någon verkligen skulle skriva tre. Fast å andra sidan så trodde jag att det skulle bli 3-4 bidrag också...
 

Kornella

Warrior
Joined
9 Feb 2000
Messages
271
Location
(Sverige)
Ni som vunnit läs här!

Alla vinnare som vill ha sina priser maila med fördel order@hobbyspel.com

Vinnaren av Bästa spel får en produkt värd upp till 300 kronor tillgodo samt fri frakt.
Vinnarna i övriga kategorier kan, om de själv kan bekosta eller hämta upp två stycken pocketböcker från gamla Target Games fantasybok-serie (DoD-serien), nämligen Varulvens tid och Mörkret faller. Enklast löser man det antagligen genom att be oss skicka med pocketböckerna tillsammans med en framtida beställning, såvida man alltså inte kan hämta upp dem hos oss här på Hisingen i Göteborg.

Nella - Legend Hobbyspel
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,561
Location
Fallen Umber
Re: Tacktal - Bästa spel

Jo, jag antog nog att det var ett skämt, men vann man tre kategorier kände jag att man kunde prestera tre tacktal också. :gremsmile: Det var ju bara att klippa upp tacktalet i tre, ungefär.


/Dimfrost
 

Ackerfors

Alas, your rapids!
Joined
21 Jan 2001
Messages
7,420
Pausunderhållning

Eller ja, underhållning och underhållning vet jag inte, men varje gala måste ha en gök som gör sig till åtlöje och slutligen tackar värdarna av galan. Så även här.

Ja, det gick ju inte så jättebra för mitt bidrag men jag är, som jag nämt tidigare nöjd med mitt bidrag.

Framförallt tycker jag att Troberg ska ha en stor applåd och en stor eloge för sitt arbete och bara för idén med Dogma-utmaningen. Helt lysande! Jag ser verkligen fram emot nästa utmaning (då jag ska kamma hem något pris iaf. :gremwink: ) och hoppas att deltagandet blir lika stort om inte ännu större.

Även om jag inte har rättigheten att hålla tacktal så vill jag tacka alla mina med(mot?)tävlande som gjorde den här tävlingen till en trivsam upplevelse. Hoppas ni antar utmaningen nästa gång!

Nu är det dags för det traditionella skämtet som varje pausunderhållare måste dra.

"Lite lobotomi har väl aldrig skadat?"
"Nej inte vad jag minns i alla fall..."


*ditlagt skratt*

Jaja, tack för mig!
 

Quadrante

Grisbonde
Joined
14 Mar 2003
Messages
4,234
Location
Skellefteå,öjebyn,umeå
Re: Pausbilder

(host)lite krystat skratt ,( leende mot kameran som sveper förbi)
aploder för att det är över..
stående och visslande när Trobergs namn nämns..

(alla galor har omotiverade bilder på publiken och de nominerade)

:gremsmile:
 
Top