Nekromanti Tips

krustur_UBBT

Veteran
Joined
17 Jan 2001
Messages
4
Location
Norrköping
Hallå.

Jag har lite smått börjat spela lite EON med mina gamla vänner. Tyvärr så är jag en alldeles för hårt arbetandes TV spels programmerare för att ha tid att planera/skriva egna äventyr till våra spel helger. Därför skulle jag uppskatta om några av er SL därute har lite små roliga äventyrs tips att dela med er av. Det kan vara allt i stil med SLP, Karta över nåt litet gravkummel, en väl genomtänkt gåta, ett bra föremål att bjuda min spelares karraktärer på.

Vad som helst. Det stora hela äventyret kommer jag improvisera ihop, men det skulle verkligen underlätta med lite kuliga saker att kasta in lite här och där.

Tacksam för svar.

/ krister
 

smaffy

Hero
Joined
24 Jun 2000
Messages
950
sök på nätet. där finns massor..
lat som du kanske är så samlade jag ihop ett par sidor åt dig (två timmar hålrast.. igår tre timmars hålrast.. skolan är trist. man längtar nästan till lektionerna). de bästa är överst, de sämsta längst ner... tycker i alla fall jag =oP
<ul>
<a href="http://www.hobbyspel.com/boningen/">http://www.hobbyspel.com/boningen/</a> <a href="http://hem.passagen.se/jaed1506/">http://hem.passagen.se/jaed1506/</a> <a href="www.sverok.se/bank">www.sverok.se/bank</a> <a href="http://www.geocities.com/TimesSquar....geocities.com/TimesSquare/Dungeon/7730/</a> [/LIST]
självskrivna äventyr är bäst. att skriva ett bra äventyr är 50% av det kuliga för SL.. faktiskt.

[VARNING!! tänk inte! låt någon annan tänka åt er! VARNING!!]
 
Joined
3 Oct 2000
Messages
1,413
Location
Alingsås
Aldrig i livet!/images/icons/tongue.gif

Nä, skoja bara. Gå bara in på några EON sidor och leta. Det finns massor. Här på forumet så tar det sin tid att få info.

"I begynnelsen skapade människan Gud"
 

Oceanliner

Warrior
Joined
18 May 2000
Messages
273
Location
Jönköping
Så här gör jag...

Känner lätt igen problemet med att man inte har tid längre för rollspel. Man hinner helt enkelt inte med att sitta och knåpa på intriger och platser. Jag löste det genom det utmärkta tillbehöret Jarla boken. Denna ypperliga lilla stadsmodul innehåller tillräkligt med info för att göra ett helt Jarladömme levande.

Varför är denna så bra nu då om man har skralt med tid?

Tja, jag läste igenom den grundligt många gånger tills jag kunde lite om varje plats som beskrevs och sedan gjorde jag en snabb nedteckning av de olika fraktionerna i Jarla, vad de hade för: Mål, resurser, kontakter, och fiender. Allt jag sedan behövde göra var att blanda i rollpersonerna i soppan och röra om så hade jag underlag för en hel kampanj som pågår än...

Hemligheten ligger i att man inte har en utstakad väg eller äventyr utan man ställer rollpersonerna mot ett problem låter de reagera. Bestämmer vilka som blir förbannade glada över rollpersonernas agerande och låter dem svara med deras resurser och så hamnar bollen hos rollpersonerna igen. För att lyckas med detta krävs en väl beskriven stad t.ex. där man har allt klart för sig så man inte improviserar in i ett hörn.

Hoppas du hittar en modell som passar ert spelande!

- Jonas
<A HREF="http://home.swipnet.se/circle" target="_new">http://home.swipnet.se/circle</A>
 

Happypuppie

Veteran
Joined
20 Feb 2001
Messages
101
Location
Göteborg
Jag brukar gö egna äventyr....
Men dom är ganska dåliga... Kan inte någon begovad person lägga ut ett äventyr som dom har gjort???

Lucky up
 

Dandelion

Veteran
Joined
21 Mar 2001
Messages
42
Location
Karlskoga
Jag återanvänder.. Har massor med äventyr och utkast från gamla rollspel (tack Nightowl) Ganska kul faktiskt att anpassa till Eon
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Du kanske..

vill ha mitt långa äventyr som utspelar sig i ett "vålnadernas land", parellelt med Mundana (Andeplan? Boo-ring!/images/icons/wink.gif) där rollpersonerna först skräms, sedan tänker, sedan kommer hem, med en otrevlig överraskning, sedan röjer lite allmänt, sedan räddas.

Mycket uppskattat av vårt spelgäng!



/RIKTIG Coolhet kommer från harmoni..
Och jag är cool! /images/icons/cool.gif
 
Top