Nekromanti Tidsflykt?!?

Naug

Veteran
Joined
22 Dec 2001
Messages
58
Location
Krokek (Norrköping)
Tidsflykt
Effekten gör så att tiden går lånsammare för individen. // Mystik och Magi sida 124
Jag undrar lite hur magiker upplever tidsflykten rent fysiskt.
Vad händer med gravitationen? Gravitationen är beroende av tiden eftersom det är en acceleration (9.82m/s^2).
Vad händer då när tiden upplevs som det dubbla? Blir gravitationen ¼ då?
Hur blir det i strid när man rör sig dubbelt så fort? Blir det hälften så svårt att undvika då? Och när jag slår? Dubbel skada? Frågorna är många det blir förhoppningsvis svaren också... Kan en magi verkligen vara så bra redan på effekt 1?
Vad händer då om jag lyckas slänga en på effekt tio och kan springa 2048 gånger så fort, förflyttning 10, 10 * 2048=20480 ,delat på 4 = 5120m/s, (kan vara fel för jag använde inte miniräknare) kommer jag då att brinna upp från friktionen av luftmotståndet då? Måste prata men min fysik lärare om allt det här lite. Berätta gärna om era tankar kring effekten och NeoGames ni får gäran berätta vad ni tänkte när Tidsflykten skapades.

Mvh Kazard(B2BF)
 

Xzarjo

Warrior
Joined
24 Sep 2002
Messages
204
Location
Göteborg
Vätten Tixuz syn på tidsflykt.

Det praslar i buskarna. Det är vätten Tixuz "Näbbmusen" Törnsnår som är ute i skogen med sin stora ryggsäck och ett knippe magiböcker han ärligen snott från en Cirfalisk magiker. Han smyger försiktigt eftersom han vet att detta är grottrollet Naugs marker och om han inte aktar sig kommer han att sluta som en välstampad pirog. Sakta närmar han sig det stora tanketrädet mitt i gläntan där vandrande tänkare brukade spika upp sina ideer för alla att begrunda. Med sina smala seniga armar fiskar han upp en hammare, en stor bunt papper och ett knippe kopparspikar. Snabbare än en vässla spikar han upp lapparna (med fler kopparspikar än det igentligen krävs). Det står:

"Det där med gravitation vågar jag inte ge mig in på eftersom jag är trött. Jag tolkar det så att en person som blir knuffad ut för ett stup och är påvärkad av effekten tidsflykt kommer sakta att dala ner mot klipporna där han dör efter att ha utstått en tids smärta då kroppen sprack och benen mosades. Vilket gör effekten ytterst lämplig inom tortyr."

"
Hur blir det i strid när man rör sig dubbelt så fort?
samt
Vad händer då om jag lyckas slänga en på effekt tio och kan springa 2048 gånger så fort?
"

"Nu blev du för ivrig. :gremwink:
Tidsflykten påvärkar inte en varelse på så vis att den rör sig dubbelt så fort.
Effekten gör så att tiden går lånsammare för individen. // Mystik och Magi sida 124
"

"I strid är den dock ett väldigt spännande ellement. Skall man tolka åvanstående citat på så vis att personen rör sig hälften så snabt som allt om kring honom? Eller är den rätta tolkningen så att personen i fråga upplever att tiden går långsammare och att världen inklusive honnom själv rör sig i slowmotion?
I första tolkninen påvärkar tiden det fysiska planet. I andra tolkningen påvärkar tiden det psykiska planet. Så då är frågan om tiden som begrepp påvärkar båda planen eller om den bara påvärkar ett plan och i sådana fall vilket.
Om vi återgår till syftet av diskutionen dvs strid så kommer personen enligt tolkning ett inte kunna försvara sig eller anfalla då fienden (som är opåvärkad) kan dansa runt och sticka honom i ryggen innan han hiner vända sig om. Tvärt emot kommer tolkning två att visa sig vara till stor fördel för "offret" då han under denna "slowmotion" kan planera sina anfall och försvar väl och får tid att tänka ut en stratigi mitt under striden.
Om man skall översätta detta till stridsregler kommer tolkning ett att ge offret ca Ob2T6 svårare på all han gör medan tolkning två ger offret ca Ob2T6 lättare i vinnit/insikt."

"Hade varit trevligt om man kunde få GrottrolletNaug's syn på saken då han ofta har kluriga och lättförståliga tolkningar."

Efter att ha hämtat andan en liten stund och begrundat sitt värk försvinner han plöttsligt uti tomma luften. Ett kvarts glas senare prasslar det i en intilligande trädkrona. Eftersom inget stort brölande troll, riddare i skinande rustningar, joddlande tomtar eller andra hämskheter visat sig vågar sig Tixuz ner ur trädet. Väl nere öppnar han sin ryggsäck och plockar upp en väl försluten hink samt en bred och grovborstig pensel, och eftersom det redan skymmer vet vi alla att han är påväg mot byn för att på skoj smeta koskit på alla dörrhandtagen.

Mvh Vätten
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Naug levererar... till... Naug >_<

Jag öppnar strongt med att citera texten från effekten 'Tidsflykt' på sidan 124 i M&M. Allting inom [hakklamrar] är mina rättningar av originaltexten.


Effekten för så att tiden långsammare för individen. För omgivningen tycks individen frysa fast och röra sig mycket långsamt. För den tidsflende individen kommer omgivningen tyckas röra sig mycket [snabbt]. Används ett filament så flyter tiden i omgivningen dubbelt så fort och för varje extra filament som används så dubbleras tidens flykt. All utmattning, exempelvis sömnbrist, vätskebrist och hunger, minskas för individen ur omgivningens perspektiv. Däremot kommer eventuell skada som någon orsakar en individ i tidsflykt att appliceras på normalt sätt.

Alltså. Personen som får effekten kastad på sig kommer bli nedsaktad, inte uppsnabbad som din text antyder. Den kan naturligtvis användas i offensivt syfte genom att sakta ned en person så pass mycket att han blir oförmögen att försvara sig själv. Jag tänker dock inte utveckla några regler för detta men min improvisation skulle döma ut individen som försvarslös redan vid magnitud 2.


/Naug
 

Naug

Veteran
Joined
22 Dec 2001
Messages
58
Location
Krokek (Norrköping)
Re: Tidsflykt

Jag var trött när jag läste... Så individen som blir utsatt för tidsflykten hamnar altså i en annan tidsdimension då eller? För om alla lever i samma tid men en individ upplever den som långsammare så blir får ju den personen dubbel reaktionstid bland annat. En annan fråga är då om individen skjuter med en pilbåge i tidsflykt, vad händer med pilen? Är den också tidsflyende eller går den som vanligt? Det var i alla fall skönt att det inte var som jag trodde först!
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Dubbel? Halva? Ah! :)

"För om alla lever i samma tid men en individ upplever den som långsammare så blir får ju den personen dubbel reaktionstid bland annat."

Jo, men nu gör du samma fel igen. Effekten 'Tidsflykt' gör ju att individen upplevar att omvärlden susar förbi jättesnabbt. På samma sätt så uppfattar omgivningen som om den påverkade individen rör sig i sirap.

Alltså är det inte dubbel reaktionstid som individen har. Han har bara halva tiden på sig att hinna reagera.


"En annan fråga är då om individen skjuter med en pilbåge i tidsflykt, vad händer med pilen?"

Mycket intressant fråga. Vi får fråga oss följande hjälpfråga för att få rätsida på problematiken.

Påverkar den magiska effekten även den burna utrustningen hos den påverkade/förtrollade individen?

*klurar*
Efter en viss eftertanke så kommer jag faktiskt inte fram till något bra svar på den frågan. Det finns egentligen ingenting i de andra effekterna som säger om utrustning ska påverkas eller ej. Jag skulle alltså bedöma det här som en vit fläck som lämnas till oss spelledare.

Om jag sedan skulle bedöma om utrustningen ska påverkas av effekten eller ej så skulle jag nog säga "Ja, även den ska påverkas". För tänk dig att din utrustning rör sig vid fyrdubbla tiden jämfört med dig själv? Det blir så surrealistiskt att det blir varken praktiskt eller kul. Så likt osynlighetseffekten så inkluderar jag även utrustningen i effektens verkan (det är en annan typisk regeltolkningsfråga som kommer upp ibland. "Ska effekten osynlighet inkludera RPns utrustning? Det står faktiskt ingenting om det i effektens beskrivning *insert gnäll here* " ).


Vad innebär det här rent praktiskt i fallet med den skjutna pilen?
Om all utrustning som spelaren bar när besvärjelsen kastades rör sig i samma "tidshastighet" som han själv. Allt de andra rör sig dock dubbelt så snabbt som den påverkade. Alltså, bar den påverkade en pil på sig när besvärjelsen vävdes och skjuter den så kommer den susa genom luften som normalt, men hälften så snabbt :gremwink:

Däremot, plockar han upp en pil från marken som inte är i tidsflykt så händer någonting väldigt knasigt. Denna pil kommer vara i dubbel tidshastighet medan bågen som skjuter den kommer vara i halv hastighet. Alltså kommer pilen aldrig kunna samla upp tillräckligt mycket rörelseenergi från den på tok för långsamma bågen. När den lämnar bågen så kommer den illa kvickt att falla till marken då den inte rör sig tillräckligt snabbt för sin tidshastighet.


Intressant fråga. Den uppenbara följdfrågan är, Den pilen som rör sig "normalt, men hälften så snabbt". Hur mycket skada gör den då den slår in i något mål?. Men den ger mig redan så mycket huvudvärk, att den rör jag inte ens med en 20-fotspinne

/Naug, uppfinner det nya begreppet "tidshastighet" :gremwink:
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Naug levererar... till... Naug >_<

"Personen som får effekten kastad på sig kommer bli nedsaktad, inte uppsnabbad som din text antyder."

Dock borde det väl inte vara något problem med att hitta på den motsatta effekten. Eller?
 
Top