Nekromanti Tideräkning.

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Kan ju vara att jag bara missar det men vad är det för år i mundana?"

Det varierar med plats. I Jargien tror jag det var 2967 efter Daak, medan det i Consaber är år 1512 sabrisk tideräkning. I Thalamur är det år 2051 enligt ett sätt att räkna, ca år 8000 enligt ett annat sätt att räkna, och enligt ett tredje sätt att räkna är det ett annat år, fast det kommer jag inte ihåg just nu. Dvärgarna anser att det är år 9000kallt, tiraker anser att det är måndagen efter det balla slaget mot grannstammen, misslor anser att det är vinter och alver ser ingen större skillnad på igår och för femhundra år sedan.

Hoppas du blev klokare av detta - det blev inte jag.

- Krille
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 

Flash Back

Warrior
Joined
13 Aug 2000
Messages
364
Location
Borås
Re: Ehh...

Kika i Mundana. Det står på varje land vilken tideräkning man använder sig och vilket år det är.
 

Riddaren

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,944
Location
Vintergatan, Universum
Det är såhär...

Det är samma dag var du än befinner dig, men pga de olika folkens sätt att räkna tid och liknande (precis som hos oss själva på Jorden).

Tideräkningen är då som Krille precis skrev...i Jargien är det år 2967 e.D. (efter Daak), i Cirefaliska samväldet är det år 5012 (år sedan Melorin grundade staden Cirzim enligt traditionen). I Momolan är det år loceth Sona'a 18 (kan även skrivas 18:e året eller 18:e året i loceth nummer 1), då detta land räknar år med hjälp av drottningens äldsta dotter på ett avancerat sätt...

Riddaren


Det enda sättet att vinna en diskussion är att undvika den.
Dale Carnegie
 
Top