Nekromanti Those blasted animals!

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
Än en gång har mina besvärliga spelare satt mig på pottan. Vid ett flertal tillfällen tidigare så har jag nämnt att jag spelleder en kampanj där rollpersonerna är ett gäng käcka tirakynglingar bosatta i en djungelby. Ett problem har nu uppenbarat sig: vilka djur lever egentligen i djungeln och hur beter de sig? Eftersom de flesta av rollpersonerna är jägare på hel- eller halvtid så är det här en fråga som kommit upp allt oftare på sistone. Monsterboken till Eon erbjuder väldigt lite information i ämnet och mina egna kunskaper är pinsamt usla. Det vanligaste förekommande bytesdjuret har blivit tapirer eftersom jag inbillar mig att det är ett djungeldjur. Hur har ni andra hanterat liknande situationer? Är det råstirrande på Animalplanet som gäller eller?
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
den gamla hederliga källorna och krokodiler.

Jaktböcker, överlevnads handboken, NE, Internet.
Alltså dom klassiska informationskällorna + några specialiserade för just jakt. Du kan ju kolla också på bibiloteket efter jaktböcker.

Själv kan jag lika lite om jakt som du.
Krokodiler jagas för dess kött och för dess hud. Det tror jag står i Tirakboken.

Man kan göra ett riktigt matinéäventyr i äkta B:ig Anaconda-stil om man bestämmer sig för att gå och ute och jaga den där stora vita krokodilen som härjar i området.
Tänkbara roliga uppslag till den stora vite krokodilen kan vara:

<ul style="list-style-type: disc">[*] Han sägs vara över 100 år gammal.[*] Man får inte kalla honom för krokodil för då sägs det att han blir sur och kan lukta till sig dig. Istället kallar man honom för "gamle vite" eller "glansöga" eller dyl.[*] Det påstås att Ekkim Uma, en erkänd Trukhisk krokodiljägare från den angränsande "blodiga tanden stammen" gav sig ut förra fullmånen för att jaga efter gamle vite. Han har inte hörts av sedan dess.[*] Några rykten går om att Gamle vite är en reinkarnation av Trokkman argdansare, eran stams förrförre schaman.[*] Andra rykten talar om att Gamle vite är alla krokodilers djurande, och att man absolut ska lämna honom ifred, annars kommer alla vet man aldrig vad som händer. Vissa påstår att alla krokodiler kommer försvinna, andra säger att alla krokodiler kommer att attackera stammen, andra säger att hela djungelns ande kommer att försvinna.[*] Det sägs att Cirefaliska och Sabriska handelsmän håller på föra ett priskrig om belöningen för leveransen av Gamle vite. Det sägs också att Soldiska handelsmän redan skickat in en expedition efter Gamle vite.[*] Enligt säkra rykten så har Dilkka, skönhetens pärla (se tirakboken) lovat att avla barn med den tirakman (gûrd eller kanske trukh om han inte är "too boku" :gremwink: ) som bringer henne Gamle vite.
[/list]

Det kanske inte är så mycket om jakt, men det kan ge förhoppningsvis ge ett rafflande djungeläventyr med jakttema.

Lycka till.

/Naug, spånar vilt.
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
När det gäller Eon kan du väl använda påhittade djur? När vi äventyrat in i djungler i DoD så har jag använt alla möjliga sorters konstiga fantasidjur.

Fördelen med mina spelare är att de är lika puckade som jag. Jag vet inte om det finns mandriller i både Asien, Afrika och i Sydamerika, men jag diggar ju mandriller så jag plockar in dem överallt.

Annars brukar jag kanske titta lite i någon djurbok för att få information. Det blir så klyschigt att bara använda de djur som spelarna förväntar sig att möta; lejon i Afrika, grizzlys i Canada, vithajar så fort man hamnar i vattnet, osv. Det känns kul att varva med lite oväntade djur. Ibland skiter jag dock i verkligheten och stoppar in blåhajar i vatten där de inte alls hör hemma, bara för att jag råkar tycka att det är den allra läskigaste och sexigaste hajen.

Fördelen med djungler är ju annars att man gärna vill få fram känslan att "ni hör inte hemma här, det här är en främmande plats för er" och då är det faktiskt bättre om man beskriver faunan i lösa ordalag än om man säger precis vilken art det är som rollpersonerna konfronteras med. Man kan spelleda djuren på samma sätt som man gör med monster i skräckrollspel.

Alltså, om något skall angripa äventyrarna när de simmar över en vattenansamling så behöver du inte säga "barracuda", "tjurhaj", "mako" eller nåt sånt. Tänk på dem som om de vore vattenmonster, bara.

---

"Det vanligaste förekommande bytesdjuret har blivit tapirer eftersom jag inbillar mig att det är ett djungeldjur. Hur har ni andra hanterat liknande situationer? Är det råstirrande på Animalplanet som gäller eller?"

Du vet, man kan använda internet till annat än rollspelsdiskussioner...

Nog talat om porr, en annan bra sak är att man kan använda sökmotorer för att få fram infon man behöver. här till exempel. Jag måste bara skaffa mig en röd panda som husdjur. De är ju så sööööta... Å okapin ser ut att vara ett bra byte för dina Tiraker.

/Rising
som satt och fyllesurfade och hittade den här mattan, som jag bara måste skaffa. Den är ju otäckare än allt som Gieger någonsin varit i närheten av att måla.</a>
 

Feliath

Swashbuckler
Joined
28 Nov 2000
Messages
1,905
Giger [OT, ANT]

Den är ju otäckare än allt som Gieger någonsin varit i närheten av att måla.
Men har du sett möblerna han formgav? Stolarna ser ut som om de ska bita huvudet av en när som helst, eller tömma en på all vätska eller något.


/Feliath - vägrar sitta
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,603
Re: Giger [OT, ANT]

Men har du sett möblerna han formgav? Stolarna ser ut som om de ska bita huvudet av en när som helst, eller tömma en på all vätska eller något.
De är ju underbara! Om jag någonsin blir onödigt rik så jag inreda ett spelrum med hans grejor!
 

Gurgeh

The Player of Games
Staff member
Joined
23 Feb 2001
Messages
9,937
Location
The Culture
Djungel och djungel

Det är ju skillnad på djungler och djungler. Det är inte alls samma djur som lever i djunglerna i Afrika, Sydamerika och Asien. (Det är inte ens samma djur som lever på plats X i en djungel i Sydamerika och tio meter bort från plats X i samma djungel. Varje träd innehåller en unik uppsättning parasiter och symbioter.) De vanligaste bytesdjuren borde vara apor och fåglar, som fångas med nät eller blåsrör eller något annat finurligt. Om det finns ett vattendrag i närheten (vilket det borde göra om folk (eller tiraker) väljer att bo där) kan man även fiska. Sedan kan man utöka skafferiet med larver och annat mumsigt.
Ja, tapiren är absolut ett djungeldjur, men det är det största djuret som förekommer i de sydamerikanska djunglerna, så det borde vara relativt sällsynt.

/tobias
 

Feliath

Swashbuckler
Joined
28 Nov 2000
Messages
1,905
Inredning [OT ända bort till din farmors hus]

De är ju underbara!
Och så undrar du varför folk får för sig att du är en hårding jämt :gremgrin:


/Feliath - anar
 

Pendragon

Swashbuckler
Joined
5 Aug 2000
Messages
3,030
Location
Malmö, SKÅNE
Re: den gamla hederliga källorna och krokodiler.

Enligt säkra rykten så har Dilkka, skönhetens pärla (se tirakboken) lovat att avla barn med den tirakman (gûrd eller kanske trukh om han inte är "too boku" ) som bringer henne Gamle vite.
Jag tror det stavas "beaucoup" om jag fattade Full Metal Jacket-vibbarna rätt och du pratade om den Takalorrska enögda snoken...
 

Lord Duregar

Warrior
Joined
22 Dec 2002
Messages
246
Location
Kristianstad
Re: den gamla hederliga källorna och krokodiler.

Djur kan du ju bara kolla i en naturbok!

Ta med dig en och sedan så brukar det vara några smådjur i regelboken.
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,713
Location
Värnhem, Malmö
Tiraker kan antagligen hugga några apor, ormar och liknande. Tapirer är bland de bästa djur som finns. De förtjänar att finnas med i varje djungel. Om ni någon gång stöter på en tapir, försök vidröra huden. Den känns enormt häftig, som en blandning av plast och läder på något vis (tapirer med ungar kan dock anfalla och slita av armar m.m., undvik att göra detta på sådana). Annars kan jag nog tänka mig att man kan jaga olika stora fåglar och liknande. I den sydamerikanska faunan finns det bland annat jaguarer, sengångare och liknande roligheter. I den afrikanska kan man i stället hitta okapi. Dessutom finns det andra saker som orangutanger, vattenrådjur (i Sydostasien, tror jag), ozeloter och andra märkligheter.
 

eris

Veteran
Joined
3 Apr 2003
Messages
12
Location
Stockholm
Tror att påhittade monster är vara mer skrämmande än de man sett på animalplanet.

Sedan kan du ju alltid låta jägarna bli jagade... Spindlar i alla dess former är alltid en hit :gremsmile:

//Eris
 
Top