NYHET The Laundry Files 2nd ed.

PAX

Jordisk Äventyrare
Joined
16 May 2000
Messages
3,107
Location
Tindalos
Cubicle7 planerar en ny version av The Laundry Files. Tydligen frångår man tidigare system och satsar på egna C7D6.



 

Stareater

Får vissa att fatta vad rollspel kan vara.
Joined
6 Apr 2017
Messages
819
Location
Umeå
Spännande. Reglerna till första utgåvan av The Laundry kändes som en onödigt komplicerad version av BRP. Dessutom blev allt mycket mer invecklat och rörigt när de lade till fler böcker med fler regler och sådant som dykt upp i Stross' bokserie efter grundboken publicerats.

Jag gillar humorn i the Laundry-världen och jag hoppas att de gör något bra av deras nystart. Det finns potential.

Kommer dock fortsätta med BRP ett tag till för vår the Laundry/Nephilim crossover-kampanj bara för det gör det lite regelmässigt lättare.
 

Stareater

Får vissa att fatta vad rollspel kan vara.
Joined
6 Apr 2017
Messages
819
Location
Umeå
Det här lät väldigt kul, ids du berätta något om kampanjen? :D
Jao, det var en kampanj som pågick ett bra tag, och som till viss del fortfarande pågår i form av lite one-shots nu och då. Inte helt kopplat till denna tråden, men kör till. Jag hade kört en kort minikampanj tidigare i Nephilim som utspelade sig under 1888 i Umeå och där rollpersonerna stoppat Tempelriddarna från att utföra en ritual där de försökte återuppväcka Väinämöinen och stjäla hans enorma magiska kraft genom att sätt eld på staden. (Gjorde en del material till Nephilim kring del om någon är intresserad).

Kampanjen var löst baserad på det finska nationaleposet Kalevala men myterna har anpassades en hel del för dramatisk effekt. Kampanjen centrerades till sökande efter Sampo (kampanjens McGuffin), som många sökt efter utan att hitta några spår. Det finns dock många teorier bland hemliga ockulta sällskap spelvärlden. En av dessa teorier är att Sverige skulle vara landet Pohjola och Finland skulle vara Väinölä. Denna teori var så stark att en utbrytargrupp av den hemliga organisationen tempelriddarna la ned oerhörda resurser på att forska kring detta. De leddes till en början av Elias Lönnrot, men även efter Lönnrots död fortsatte forskningen kring Kalevala. Tempelriddarna kom till sist fram till att Louhis rike borde ha legat på den plats som staden Umeå ligger på. I ett försök att få svar kring var Sampo finns så försökte de sig 1888 på en ritual att återuppväcka magikern Väinämöinen. Exakt vad som hände är oklart men det hela slutade med att hela Umeå stad stod i lågor.

Kort därefter, 1898, bildades det ett hemligt sällskap vid namn Kalevan Ritarit (Kalevalas riddare) i staden Belt i Montana. De leddes av en man vid namn John Stone. Deras hemliga syfte var att bevara det finska arvet och att försöka finna Sampo. I vår fiktiva kampanj vill de bryta den förtrollningen som Väinämöinen använde för att tvinga Iku-Tursu (Varelsen i Kalevala som Lovecraft använde för att få inspiration till Cthulhu) till botten av havet med. De tror nämligen att på botten tillsammans med Iku-Tursu finns Sampo som skall leda till oerhörda lycka och framgång. För att kunna kontrollera Iku-Tursu efter att denna har släppts fri från sitt fängelse på havets botten så behöver de dock Väinämöinens kantele. Denna var försvunnen fram tills för några år sedan då medlemmar av Kalevan Ritarit fick kunskap om att The Laundry har denna kantele i ett säkert valv märk med kodnamn "White Pike" (Eftersom den är gjord av en käke från en gigantisk gädda).

De började genast förbereda ritualen genom att sammankoppla byggnader runt om i Umeå i form av en magisk runa. För att inte väcka uppmärksamhet kring detta bygge så ordnades det så att Umeå skulle bli kulturhuvudstad 2014 och uppförandet av dessa byggnader gjordes i detta evenmangs namn. Har en fin karta över byggen som gjordes 2014 någonstans med fina linjer som bildade något pentragramliknande. Till viss del kom inspirationen från den här artikeln också.

En trogen agent till Kalevan Ritarit placerades också i The Laundry för att kunna stjäla Kantelen och transportera den till Umeå "när stjärnorna står rätt". Spelarna började som agenter vid the Laundry och som beger sig ut på uppdraget Coral Snake Blue och spårar förmålet som stulits till Sverige. En av spelarna i scenariot är i hemlighet (i varje fall i början) en Nephilim som själv varit reinkarnerad och upplevde händelserna i Umeå 1888 och har en viss insikt i vad som håller på att hända. De får kontakt med en agent från den svenska organisationen KPA (Kontoret för Paranormala Angelägenheter), som är en svensk variant av delta green/the laundry som utreder paranormala händelser genom at låtsas vara en pensionfond som utreder pensionsförsäkringsbedrägerier.

Tillsammans jagar de runt i världen (London, Umeå, Stockholm, Helsingfors, New York och Belt, Montana) efter ledtrådar och för att sätta stopp för
Kalevan Ritarits hemska planer.
 
Top