Nekromanti The Chronicle

Joined
25 May 2001
Messages
1,039
Location
Åbo, Finland
Jag vet inte om jag är inne på fel forum nu (kanske rollspelsmakarforumet) men serien The Chronicle. Vore det inte ett underbart koncept att göra ett rollspel på?

Reportrar vid en tidning för övernaturlig aktivitet. Inte helt fel enligt mig. Ett sådant rollspel skulle vara kul att testa. Fast de gör kanske att ta konceptet till något redan existerande rollspel.. Kult t.ex.?

/Balck Dwarf, trött.
 

Pale Imp

Swordsman
Joined
11 Feb 2002
Messages
448
Location
Boden
Jo, kanske det

Personligen tycker jag att the Chronicle var mer komisk än den var skräckinjagande, och inte stämmer speciellt bra överens med t.ex. kults spelvärld.
Jag vet inte hur ni uppfattade serien (eller hur det är meingen att man ska uppfatta den), men det skulle väll gå utmärkt att göra ett rollspel av.. eller?

Impen - En gång sjuk alltid sjuk
 

Amphysvena

Veteran
Joined
6 Feb 2001
Messages
103
Location
Uppsala
Du menar den där serien som igår handlade om en kinsesisk drake nere i kloaken? Blir det inte lite enformigt? Om allt ska gå ut på att man ska vara reporter. Redan det låter tråkigt.
Tyckte dock att handlingen i serien var rätt cool till att börja med. Tyckte dock att det kunde ha varit en riktig drake...
 

Sadaigh

Swordsman
Joined
1 May 2001
Messages
537
Location
Kristianstad, Sverige
Nej...

Den serien är verkligen kass, ibland råkar man kolla på den, men det är bara så att man kan somna, jag somnade igår till den, för så KASS var den. Och jag tror inte det hade varit en sån jätte bra idé att göra ett rollspel av serien. För handlingen är skit, och jag tror inte det är så jättemånga som gillar sånt skit ändå.. Några åsikter om saken?
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Bara journalister?

"Blir det inte lite enformigt? Om allt ska gå ut på att man ska vara reporter. Redan det låter tråkigt."

Med tanke på att det redan finns ett berömt spel där man enbart spelar blodsugare som tydligen är rätt populärt också, vad är det för fel på ett spel där man enbart spelar blodsug... journalister?

För övrigt har jag funderat på något liknande, men vagt baserat på The Lone Gunmen, Max Headroom och ett par ställen till. Jag kallade idén för 20 Minutes, och det skulle gå ut på att spelarna var journalister, reportrar etc som var en stor global konspiration på spåren. Lite av tanken var att spelledaren skulle ta en dagsaktuell nyhet från det verkliga livet, och med hjälp av lite tabeller och hjälpmedel pussla in den i den Globala Konspirationen. Sedan börjar äventyret om tjugo minuter. Om spelmötet började en fredag 19.00 så skulle äventyret börja för rollpersonerna kl. 19.20.

20 Minutes är mest en kul idé. Får se om jag gör något av den.
 

Amphysvena

Veteran
Joined
6 Feb 2001
Messages
103
Location
Uppsala
Re: Bara journalister?

Det kan vara så att det är ett utmärkt äventyrsupplag, något som faktist låter rätt intressant. Men att köra på det i flera spelmöten skulle bli lite tråkigt... Det funkar en gång.

Ditt 20 minutes låter lite intressant dock.

Med tanke på att det redan finns ett berömt spel där man enbart spelar blodsugare som tydligen är rätt populärt också, vad är det för fel på ett spel där man enbart spelar blodsug... journalister?


Det spel du antagligen syftar på har jag inte mycket över för.. Min syn på vampyrer är långt ifrån deras. Populära spel har en viss tendens att inte leva upp till sina förväntningar. Werewolf är ännu värre enligt min mening.
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,309
Location
Enköping
Jo, och därför har det redan gjorts åtminstone två rollspel baserat på det. Det ena heter TABLOID! och det andra någonting annat (så stäm mig för att mitt minne inte är perfekt.)
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,309
Location
Enköping
Re: Nej...

Jag tycker den duger bra som kvällsunderhållning. Tyvärr går Voyager som jag följer samtidigt så då missar jag den. Nåja, jag överlever så länge jag får min veckliga dos Dawson's Creek.
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Det ena heter TABLOID! och det andra någonting annat

det är ju tur det, hade varit jobbigt om det hette samma sak <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

Men allvarligt talat? behövs det verkligen ett helt rollspel för det här? nutids CoC och alla spelare är journalister?

vill man ha konspirationer finns det väl redan en kasse sånna spel? till och med konspirations moduler till nutidsCoC om jag inte misstar mig?

Jag förstår inte varför man ska behöva nya spel för allting...

chrull
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,309
Location
Enköping
"Jag förstår inte varför man ska behöva nya spel för allting..."

Inte jag heller, Coc är ju D & D på 30-talet med slemmiga monster som är omöjliga att besegra och som man blir tokig av...
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Om det där var ett försök till ett skämt så ser jag inte det roliga.

Och om du nu skulle mena vad du säger å håller jag inte med dig.

Jag menar att det finns så mycket olika regelsystem idag som täcker i stort sett alla spelstilar. Det finns kampanjmaterial om det mesta. Därför ser jag ingen anledning till att skapa helt nya rollspel för en serie som verkar handla om journlister som jagar monster. Utan svårigheter skulle lite pillandes i CoC1990, vampire, neotech, Kult, d20 modern, GURPS eller en hel drös andra rollspel och system fungera som bas för en sådan kampanj.

chrull
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,309
Location
Enköping
Det var ett försök till ett skämt, men det är väl tillbaks till standupskolan antar jag.

klart att det finns en massa spelsystem som det går att pilla och ändra i för att få till det man vill ha, men poängen med det jag skrev i förra inlägget måste du väl ha förstått. Antingen är man en pillare eller så är man en köpare. Många köper ju till och med olika fantasyrollspel när de kan vara mycket lika, eller lika upplagor av samma rollspel fast de kan pilla själv.

Jag förstår både pillaren och köparen eftersom jag är båda delarna och det är trevligt att inte behöva pilla utan köpa färdiga produkter då och då.

Om fler var pillare skulle det ha kommit bra mycket färre rollspel vilket jag tror är en dålig grej då varje rollspel, eller åtminstone 95% av dem har någon intressant idé.
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Jag tycker givetvis det är bra att folk köper och gör rollspel. Det är bara kul om det finns mer att välja på.

Men när folk frågar efter otroligt smala saker som dessutom går att åstadkomma utan större pill alls. CoC1990 med modulen (vad den nu heter) och sen ser man till att alla rollpersoner är journalister istället för agenter...
Okej, nu har jag varken sett serien eller läst den här modulen till Coc, men det var mer ett tips. Man kanske inte behöver pilla mer än att man skriver en kampanj som koncentrerar sig på en viss spelstil. Man kanske slipper göra en enda ny regel. och är det modernt och här och nu så behövs det väl inte mycket världsbygge heller?

Dessutom tycker jag det är roligare om man försöker locka fram lite kreativitet i folk ibland... <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15>
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,309
Location
Enköping
Jo kreativitet är kul men något jag stött på främst i USA är att det finns relativt många som enbart köper saker och inte gör något eget, främst för att de inte har tid.

Grundböckerna (och boxarna om folk fortfarande minns dem) brukar främst innehålla inspiration och den info man vill åt, jag misstänker att exempelvis CoC 1990 inte innehåller info om sasquatchar, big foot, elvis sightings, blodtappade kor, mutantungar och den sakerna som man är ute efter i ett tabloid-rollsepl. Tur då att ett sådant finns.

Jag tror det är bra med en stor mängd olika rollspel av en annan anledning också, då kan man hitta hitta något som man är verkligen intresserad av.

Och bara för att nåt är modernt och här och nu så innebär det inte att man inte behöver göra så mycket, bevittna mängden moduler till ett visst vampyrrollspel. Fast det kanske var behovet av pengar och en publik, inte behovet av information som var boven där :gremwink:
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Ah, men modulerna till vampire beskriver ju ofta det som inte vi är vana vid. dvs vampyrernas samhälle. Som jag förstod det så var ju rollspelet han sökte mer av typen "söka-reda-på-totala-mysterier".. Vampire försöker visserligen ge sken av att innehålla massor av svarta fläckar, så verkar de förklara väldigt mycket för att vara så mystiskt...

Jag menar att man kanske inte alltid, som spelledare, behöver veta vad som egentligen händer och vad det beror på. Dessutom tvivlar jag på att monstren i Chronicle-spelet behöver värden för hur hårt de sparkar eller hur de egentligen gör sig osynliga (whatever, ni förstår) och därför kanske det inte behös så mycket info om den där drak-liknande saken i kloaken?

Men ok. jag förstår vad du menar. Och visst kan det vara kul med bakgrunden om Yeti. Jag klarar mig gärna utan spelvärden dock... nåja.

chrull
 
Top