The Book of Boba Fett [Spoilers]

Nion

Veteran
Joined
31 Jan 2020
Messages
151
Nu har jag försökt skriva det här inlägget en miljard gånger men vet inte vad jag ska skriva. Det är så mycket som inte hänger ihop eller känns motiverat. Jag var ändå road och det hände saker.
 

Nion

Veteran
Joined
31 Jan 2020
Messages
151
Det var en grej jag inte alls fattade med hela den här storylinen. Huttarna säger ju att de är ledsna för att de försökte döda Boba och ger Rancorn som en present. Jag tänkte först att de ljuger, att det hela är en del i någon slug plan. Men de kommer ju till platsen precis efter att striden hållits så de borde väl tänka att Boba dödats. Så jag tänkte att de egentligen kom för att installera sig i borgen, och när de såg att han levde hittade de på en lögn på stående fot. Men de har ändå med en jättestor rancor till honom som present. Så de måste alltså ha tänkt att han är död men bara utifall att så fångar vi in ett jättemonster på rekordtid och fraktar det gud vet hur långt? Eller var deras plan från början att själva ha rancorn? Hur hänger detta ihop tänker ni? Nu menar jag alltså inte att detta är dåligt, utan det ligger säkert hos mig, att jag missat något.
Inget palats är komplett utan en rancor tänkte de! Bäst vi tar med en nu när vi ska flytta in i kusin Jabbas gamla lya.
 

Franz

Swashbuckler
Joined
4 Dec 2010
Messages
2,091
Inget palats är komplett utan en rancor tänkte de! Bäst vi tar med en nu när vi ska flytta in i kusin Jabbas gamla lya.
Så de improviserade fram en lögn när de såg att Boba inte dött?
 

Nion

Veteran
Joined
31 Jan 2020
Messages
151
Så de improviserade fram en lögn när de såg att Boba inte dött?
Om jag ska göra en efterkonstruktion baserat på att de villa flytta in, men blev överraskade när Fett levde. Egentligen tror jag nog mest på dåligt manus :)
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
3,575
Location
Sthlm
Alltså de hade säkert beställt Rancorn till sig själva långt innan de reste från HuttSpace. Och gav mest bort den till Fett när det blev för jobbigt att vara kvar på Tatooine.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
4,493
@Leon - du hade rätt angående tuskens :)
Ha! 👊


I övrigt inte så mycket att säga om avsnitt 3 - kanske sämsta car chasen jag någonsin sett, och street-ungdomarna var i övrigt också bara oerhört fula och störande... Ser dock lite fram emot rancor-ridande Boba :)

Ja, lite som Hitler på trex i Kung Fury
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
4,493
Jag håller med alla kommentarer om hur svagt och osammanhängande det här avsnittet var, men det uppvägs mer än väl av min förväntan inför en rancorridande Boba Fett...
 

luddwig

På fel plats vid fel tidpunkt
Joined
30 Jan 2013
Messages
4,007
Nu har även jag sett avsnitt 3. Tyckte det var det svagaste hittills. Som flera påpekat före mig finns det en del logiska luckor. Jag ogillade även ungdomsgänget. Tyckte inte att de hade någon Star Wars-känsla. Dessutom kändes jaktavsnittet märkligt slow motion-aktigt. Som helhet var avsnittet dock ändå hyfsat underhållande och det finns förutsättningar för en spännande fortsättning.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
9,803
Location
Ludvika
Nu fattar jag! Det här inte en Star Wars-serie, det är en parodi på en Star Wars-serie! Ärligt talat, kolla in speederjaktscenen igen och säg att det inte känns som en parodi på Fast en the Furios eller något!

Sjukt besviken på det här avsnittet. Vilket är synd, för typ alla _idéer_ som finns i avsnittet är skitbra. Det är bara väldigt, väldigt dåligt genomfört.

Oh well...

En fråga till alla som vet mer om Star Wars än jag. Har det någon gång tidigare hört till Boba Fetts karaktär att han vill bli en crime lord? Detta är alltså ingen kritik, är bara nyfiken.
I en av serietidningarna dyker han upp som den nya Mandalore (ledare över Mandalorians) och berättar för Solo att han är beredd att slåss för den som betalar bäst. Det är i början av Yuzan Vong-kriget.
 

Franz

Swashbuckler
Joined
4 Dec 2010
Messages
2,091
Har sett avsnitt 4. Klart bättre än förra avsnittet! Mindre handling men mer kul saker som händer. Tror denna serie är som bäst när det är så lite maffiastory som möjligt med.

Jag gillade delarna där Boba Fett och hans henchman skulle smyga in i Jabbas palats. Det är en kul setting med massa fantasifulla varelser och är är svag för stealth.

Jag gillade när de kämpade mot sarlacen, det var rätt spännande.

Det var några saker som jag tyckte var väldigt otydliga. Kanske någon kan hjälpa mig att fatta?

Hans henchman säger att det är osannolikt att mc-knuttarna skulle kunna dödat sandfolket. Är det en hint om att någon annan ligger bakom?

Boba Fett säger att Bib Fortuna har lurat honom. Men hur har han gjort det? Om det handlar om att han snott rymdskeppet så trodde han ju att Boba Fett var död? Har han lurat honom på något annat sätt?

Boba Fetts motivation i flashbacken är både att hitta sitt skepp och bli gangsterboss. Men om han blir gangsterboss så behöver han ju inte längre sitt skepp?

Boba Fett säger att det var flera år sedan han ramlade i sarlacen. Det betyder alltså att han stannade hos sandfolket i flera år? Jag fick verkligen inte det intrycket, hade gissat på några månader som högst?

Är det inte lite konstigt att erbjuda sin henchman en högt uppsatt position i sitt nya imperium efter att bara ha känt henne i en kväll? Eller kände de varandra sen tidigare och han presenterar sig för att hon aldrig sett honom utan hjälm tidigare?

Är det bara jag som börjar bli trött på Tatooine? Jag fattar att Boba Fetts bas ligger där, men det hade varit coolt att se honom åka till andra planeter för att förhandla med utomjordiska gangsters, driva in pengar från rymdcasinon etc.

Grejer som jag inte gillade:

Vad är grejen med cyberpunkestetiken???!!! Den är skitful och passar inte ihop med något annat!!! Syftar på när Boba Fett tar sin henchmen till en ripperdoc. Det går att kombinera cyberpunk och Star Wars, men inte på fucking Tatooine!!!

Jag tycker att mycket av actionscenerna är rätt slätstrukna. Scenen med sarlacen var okej, men fajten i köket och skottlossningen i hangaren var rätt slöa. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det är någonting i tempot, klippningen och kameravinklarna som gör att det känns rätt slött, tamt och långsamt.

Allt som allt ett godkänt avsnitt som inte tyngs ner alltför mycket av de dåliga sakerna. Tycker fortfarande att handlingen är tråkig, att karaktärerna är ointressanta och att tematik saknas, men det är underhållande nog för att jag ska fortsätta titta.
 

Nion

Veteran
Joined
31 Jan 2020
Messages
151
@Franz jag håller med om allt du skriver. Den här serien är full av svagheter i manus och något konstigt i produktionen som är svårt att sätta fingret på.

Häftigast i detta avsnittet var när Slave 1 kom inflygande bakom speeder gänget. Mycket coolt!
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
9,803
Location
Ludvika
Appråpå ingenting alls, en rätt cool version av introlåten (även om jag tycker de har aldeles för lite munspel i den för att det ska räknas som en western-variant!):

 

Franz

Swashbuckler
Joined
4 Dec 2010
Messages
2,091
Typ att serien liksom inte går ut på något? Det saknas nån slags syfte, och det verkar alla inblandade mer eller mindre ha förstått.
Ja precis. Själva kärnan i The Mandalorian var ju exempelvis relationen mellan Baby Yoda och The Mandalorian, hur han hittar ett syfte genom att bry sig om bebisen. Något sådant finns inte här. Boba Fett bestämmer sig för att bli maffiaboss för att han vill det liksom, sen händer en massa saker.
 
Top