Nekromanti [Teknochock] Cyberpunk i Råttans år - 2104

Kungfetti

Veteran
Joined
14 Nov 2012
Messages
39
Location
Lund
Shanghai 2104- Cyberpunk i Råttans år.
Jag har dragit igång en kampanj i Teknochock som utspelar sig i Shanghai. Mest eftersom det föreslagna startäventyret är placerat där. Men eftersom bakgrundsmaterialet är ganska tunt och vi kör tradrollspel så kände jag att det var på sin plats att spelarna fick lite bakgrund till sina rollpersoners öden och äventyr.

Nackdelen med en ordentlig bakgrund är ju att spelarna inte är lika fria att hitta på som tanken egentligen är med Teknochock. Det föreslås att man ser på Bladerunner och sen tutar och kör och hittar på allt eftersom. Fördelen med en genomgången bakgrund för kampanjspel är att när spelarna blir mer hemmastadda i miljön så växer engagemanget och den gemensamma fiktionen blir mer levande.

Eftersom spelgruppen mestadels består av folk som har spelat en Mutant: Undergångensarvtagare-kampanj i flera år så finns det ett sug efter en internt konsekvent spelvärld. Såhär ser alltså Shanghai ut 2104:

Shanghai 2104 – Den sjunkna staden
Mångmiljonstaden Shanghai har behållit sitt nav som Kinas ekonomiska motor genom alla omvälvningar som skett. Den stora flyktingvågen från väst för fyrtio år sedan har lett till en stark vardagsrasism. Speciellt bland de sämre bemedlade.

Vatten är ständigt närvarande, ofta trögflytande nästan alltid sjukt förorenat. Man är tvungen att ta sig flera mil ut från kusten innan vattnet klarnar upp från gråbrun sörja till riktigt havsvatten. Detta orena vatten leder till stanken. Stanken som finns överallt och som infödda och bofasta inte ens märker längre.

Intryck av Kina 2012 av Ola "Ymir" Jentzsch:
"Trånga bakgator är relativt ovanligt i Kina, eftersom de flesta kinesiska städer är kommunistiska standardiseringsprojekt byggda på platser med massor av lebensraum. Klichén med trånga gator kommer förmodligen från Hongkong, som av naturliga och politiska skäl är mer trångt om saligheten. Det -finns- dock trånga gränder och bakgator i kinesiska städer, de är bara inte ett så dominant inslag i stadsbilden, jämfört med enorma avenyer. Just därför att städerna är så utspridda är det heller inte så många områden som faktiskt har stora folkmassor; de förekommer, men mest i särskilt populära områden typ hippa ungdomsgator, bussknytpunkter och shoppingstråk. Kineser är högljudda, och högljudda dygnet runt, men ett ständigt sorl hör man sällan.

Det här med tvättlinor är däremot delvis korrekt, eftersom torkskåp inte existerar; alla hänger sin tvätt utomhus eller i burspråk som sticker ut från lägeheterna. Tvättlinor som löper mellan olika hus i städerna, som på film, har jag däremot aldrig sett.

Neonskylt-grejen är helt sann. Man fattar egentligen inte att man verkligen är i Kina förrän det blir natt och de stora neonskyltarna med kinesiska tecken tänds överallt, och man tänker "Wow, Kina!". Ibland hänger skyltarna mycket riktigt nedåt, men vertikala skyltar är mycket vanligare.

Exotiska dofter: ja, definitivt, men det är oftast konstiga lukter av oidentifierbar förruttnelse, man liksom passerar igenom ett stråk av helt vämjelig lukt och kan inte lokalisera källan. En typisk lukt-förbrytelse här i södra Kina är annars stinky tofu, som luktar som helvetet självt och förbereds på en miljon sunkiga gatugrillar överallt i staden. Ibland passerar man också, eller värre, råkar på bussen hamna bredvid, någon lantis som luktar förjävligt, men stadsborna luktar aldrig så illa av nån konstig anledning, även om de är smutsiga arbetare. Exotiska lukter av myrra, rökelse, kryddor och annat klyschigt är det däremot inte så mycket av, utöver den karaktäristiska lukten av tempel, dvs obscena mängder rökelse samlade på en plats. Tibetanska tempel luktar extremt keff eftersom de använder en slags jaksmörslampor överallt, som sprider en mycket unik doft/odör.

Den viktigaste skillnaden på kinesisk och svensk stadsbild, säger jag som nu bott i Kina i ett år, är att folk i Kina lever sina liv på gatan på ett helt annat sätt än i Sverige. Tex finns i princip aldrig någonsin några toaletter inne på restauranger och butiker, så alla använder sunkiga offentliga toaletter som finns i varje kvarter. Butiker och restauranger är små och trånga, och mycket i former av frysboxar, läskkylar, grillbord, varubord etc flyttas helt sonika ut på gatan när ställena öppnar varje morgon; vid stängningsdags är det sen ett jävla jobb att baxa in allt i lokalen igen, och spela Tetris med det så det får plats. Folk som har butiker och restauranger tvättar håret på gatan, äter lunch på plastpallar på gatan, låter sina barn leka på gatan, spontandansar och tränar tai qi på gatan, spelar kinaschack, kort och mah-jong på gatan, sitter och hänger på gatan. Detta är det jag kommer sakna allra mest med Kina när jag omsider åker tillbaka till Sverige, eftersom det skapar en känsla av liv, rörelse och samvaro.

Detta är också kopplat till nästa kontrast: Kina är ett semi-u-land, och utom i de mest fancy kvarteren är allt helt enkelt mycket sunkigare än i Sverige. Stora avskrädeshögar ligger på gatan, restauranger dumpar avfall i gathörn utan eftertanke om där inte finns en soptunna där de vill ha den, strykarhundar springer runt och rotar, murkrön är täckta med glasbitar nedtryckta i cement för att stoppa, jag vet inte, tjuvar?, trottoarer är ojämna, fulla av trappor och trösklar och absolut inte det minsta handikappanpassade. Överallt på trottoarerna sätter folk upp grönsaksmarknader och prylmarknader, snubbar med symaskiner reparerar trasiga kläder, och andra säljer strumpor, skor, trosor, lampor, söta saker och allt möjligt annat från bagageluckan på sina bilar, redo att sticka på en sekund om en polisbil kommer körande.

En tredje grej är att kinesiska kvarter allesammans är gated communities; detta är inget påtagligt inslag i gatubilden, men något som hade spelat roll vid en jaktscen som den du tänker dig; om man inte håller sig till större gator springer man närsomhelst in i en återvändsgränd, även om denna kommer märkas därför att man först sprungit in i ett kvarter genom en öppen grind där en sysslolös vakt sitter och sover eller tittar på tv-serier i ett sjukt sunkigt bås.

En fjärde grej är att kineser inte jobbar på jobbet, utan gör andra saker, typ sover, tittar på tv, spelar kortspel på datorn, mobilchattar, broderar, etc. Den här svenska fix idén att man varje sekund av sitt butiksjobb måste verka alert och tjänstvillig finns inte öht i Kina; om kunden inte kallar på en kan man göra annat, typ se femtielfte avsnittet av Beauty World som man missade förra veckan.

En femte grej är att de flesta kineser inte har bil, och att många arbetsplatser därför transporterar saker genom att lasta sjukt mycket bös på en mycket liten elscooter. Scootrar står parkerade överallt, men inte en kotte använder cykel längre; det här att kineser gillar cyklar är rätt mycket en förlegad idé, nu är det elmopeder som gäller.

Sen har Kina byggsarbetsplatser, rivningstomter och utdömda hus överallt. Det kanske är för att jag bor i västra Kina, där utvecklingen inte riktigt hängt med, men vart man än går här i stan är det en eller två eller sju skyskrapor som håller på att smällas upp vid horisonten, tre hus som ska rivas, och sjutton vägar som grävts upp, så att all trafik blivit ett kaos. Men regeringens byggoptimism är inte helt i fas med folkets faktiska ekonomiska situation; många fancy lägenheter och nybyggen står helt tomma, och utanför stadskärnorna (där trafikträngsels är obscen) är de enorma bilvägarna nästan öde."


Så är det nu. Utifrån detta kan ni tänka er hur det är 2104 under devisen Mer - av allt.

Infrastruktur
Hela stor-Shanghai var ett virrvarr av vägar och motorvägar redan på 2000-talet och även om många av dessa vägar var fuskbyggen så består de än in på 2100-talet. Lappade och lagade löper supermotorvägarna på pelare förbi slumområden och Keiretsuenklaver och trots att peak oil-tiden är långt passerad så fylls de numer av algbränsledrivna bilar som sänder ut sina stinkande rökmoln mot den smogfyllda himlen. Då man redan på 2000-talet började bygga upphöjda vägar på pelare så har inte översvämningarna i t.ex. Pudong påverkat framkomligheten nämnvärt.

*Betalvägar. Folkrepubliken har sett till att de stora genomfartslederna är farbara även om det på en hel del ställen känns som att definitionen har dragits till det löljiga. På många ställen har lokala gäng tagit över driften av vägar och tar betalt i form av vägtullar. Oftast sker detta med elektroniska pass som naturligtvis kan hackas. Men blir du påkommen så är det oftast drakoniska straff att vänta.

*Tunnelbana. Metron löper samman i navet People’s Square Metro Station i Huangpu. Fyra linjer går norrut till olika nav i hamnområdena. En linje går till Folkets Arkologi. Två linjer går till de två största Keiretsuenklaverna i södra förorterna. En linje går till ett nav i södra förorternas största slum Leeland. En privat linje går till Hotachi Syndetics gigantskarpa i Pudong. Resebevisen utfärdas av din arbetsgivare eller partiet och är väldigt svåra att få för privatpersoner.

*Ringvägen. Ringvägen är Shanghais största supermotorväg och är den längsta sammanhängande betalmotorvägen. Trots namnet har den aldrig byggts ihop till en ring. Den löper från hamnen söderut mellan Huangpu och Pudong och följer floden Huangpus sträckning ner till där floden svänger västerut. Då går ringvägen istället ner och skär rakt igenom södra förorterna västerut med anknytningar till nästan alla Keiretsuenklaver. Ringvägen är i toppskick och drivs av ett gemensamt konsortium som representerar de största Keiretsus och transportbolagen i Shanghai.Puxi – väster om floden Huangpu
Gamla staden omgiven av förorter

Huangpu (Puxi) – Gamla centrum. Har bevarats med hjälp av vallar. Är en lyxig framtidsstad helt utan slödder på gatorna. Tillhör på pappret fortfarande Folkrepubliken Kina men är i verkligheten ett lyxreservat för Keiretsus höjdare och utländska företag. De som är ofantligt rika men inte tillräckligt rika eller tillräckligt högt upp i partitoppen för att bo i Lotusblommans arkologi. Kräver id-kort vid inpassering.

*Rymmer den jätteunderjordiska centrala metrostationen Peoples Square Metro station. Torget finns bara kvar i namnet på stationen.

Förorterna (Puxi) – Stora delar av förorterna ödelades under förödande tropiska stormar på +30- och +40-talet då stora resurser lagts på skyddsvallar och dränering av Pudong. Med resultat att vattnen tog vägen någon annanstans. Är nu en förorenad sankmark.

*Den tidigare förorten Jiading rymmer den gigantiska Folkets Arkologi, Folkrepubliken Kinas sista suck. Drygt hälften av den är färdigbyggd och dess servicesektor, fabriker och supportsystem utgör en tredjedel av alla arbetstillfällen i Shanghai. Ägs i realiteten om inte på pappret av Keiretsun Sony Associates. Folkets arkologis högsta punkt är på strax över 500 meter. Den är skalbaggsformad och fyra kilometer lång som längst. Den ofärdiga halvan, Rice town, rymmer många av de översvämmade förorternas tidigare invånare. Huserar många kinanationalistiska paramilitära organisationer och gäng som är gravt rasistiska. Räknas nästan inte som en slum. Merparten försörjer sig på risodlingar i de tidigare förorterna.

*Risodlingar täcker stora delar av det som tidigare var Puxi-förorterna. Norra halvan odlas av Rice-town-invånare, företrädelsevis Han-kineser. Södra delen odlas av folk från södra Pudong-förorterna. Risodlingarna är på mark som ägs offentligt eftersom översvämningarnas katastrofzoner löstes in av Folkrepubliken till låg eller obefintlig ersättning för att där skulle uppföras nya, översvämningssäkra bostadsområden. Men Staten har aldrig gjort några större ansträngningar att avhysa risodlarna.

*Baishan. Som genom ett under klarade sig en smal strecka av gamla Baishan längs Yangtze under översvämningar och stormar och har aldrig rivits för att ge plats åt risodlingar. Istället är det navet för den gråa sektorn i Shanghai. Området är också känt för sitt heta uteliv där gängmedlemmar kan mötas på neutral mark. Läget som granne till hamnen ger också fördelar.

Pudong – öster om floden Huangpu ut mot Kinesiska havet

Pudong - Skyskrapeområde som växte i början av 2000-talet.

*De skyddsvallar och pumpsystem som räddade området under ”de stormiga tjugo” sköt egentligen bara upp det oundvikliga. Tio år av oavbrutna stormar tillsammans med gravt eftersatt underhåll knäckte till sist systemet. Det första vallen som brast ledde till en dominoeffekt och på bara tre dagar ödelades området. Skyskrapor rasade ihop och tiotusentals människor dog i vattenmassorna. Nu är området en gigantisk slum med några få skyskrapor som fortfarande lyser upp omgivningen. Bland annat Hotachi Syndetics har en gigantisk skrapa i glas med en egen maglevbana till centrala metrostationen.

*Pudongs invånare består nästan uteslutande av invandrare och kinesiska minoriteter i första eller senare generationer som är uppdelade i gäng. Gängen styr området där ett gäng kan styra över så lite som en enda nedgången skyskarpa medan ett annat gäng kan styra över tio kvarter. Det är en ständig maktkamp mellan gängen och stämning kan snarast beskrivas som ett kallt krig. Ett kallt krig som när som helst kan blossa upp. Polisen upprätthåller en närvaro med bepansrade bilar och beväpnade patruller men de ingriper bara vid regelrätta kravaller och massmord.

*Topp Cats. Gänget Topp Ctas med ledaren Topp-Chop styrde fram tills alldeles nyligen över hela nordvästra sektorn av Pudong. Under ett brandbombsdåd utplånades både ledaren och alla hans förtrogna. Ingen har tagit på sig dådet, men i det maktvakuum som uppstått har ingen lyckats ena gängen på nytt och en rent explosiv stämning råder.

*Pudong International - Den nya flyplatsen vilar på plattformar ovanför den gamla flygplatsen som nu är en stor grund algblommad sjö.

Södra Förorterna (Pudong)
De tidigare förorterna låg högre upp och det är där de flesta av Keiretsus har byggt sina komplex och fabriksområden. Enklaver av glittrande stål står i hav av slum och nedgångna bostadsområden. Många av sluminvånarna lever av risodlingar i ruinerna av södra Puxi-förorterna.

Shangai harbor (Puxi och Pudong)
Som världens största hamn påverkades Shanghai avsevärt av de stormiga tjugo. Men anpassade fartyg klarade vädret betydligt bättre och i större kvantiteter än flyget. Med mycket större ekonomiska muskler i ryggen klarade hamnen omställningarna genom pontonlösningar och ombyggda begagnade oljeplattformar. Det stigande havsvattnet ledde till en konsolidering av hamnen då hela Yangtzes inlopp blev en djuphamn. När förorterna blev översvämmade och när Pudong dränktes så fortsatte arbetet i hamnen. Business as usual.

Shanghai Yangtze harbor
* Fortfarande en av världens största hamnar står den för drygt en femtedel av alla arbetstillfällen i Shanghaiområdet. Täcker norra delarna av gamla Puxi samt i princip hela den dränkta ön Chongming.

Shanghai Pudong Harbor
* Tidigare en viktig del av Shanghais hamn. Nu reser sig enbart rostande dinosaurieskelett ur det stigande havet.

Lotusblommans Arkologi
* På tidigt 2000-tal byggdes Shanghais djupvattenshamn Yangshan Deep-Water Port ute på Yangshanöarna, förbundna med land med världens längsta bro. Men havshöjningen dränkte anläggningen samtidigt som dess syfte upphörde då Yangtzes utlopp blev djuphamn. Numer utgör anläggningen grunden för Lotusblommans arkologi. Enligt ryktena är det världens enda riktigt fungerande arkologi.
 

Kungfetti

Veteran
Joined
14 Nov 2012
Messages
39
Location
Lund
Re: [NT] Fantastiskt fint inlägg!

Tackar! Jag antar att det betyder att du vill ha mer?

Kampanjen
Förutsättningen när man spelar Teknochock är att rollpersonerna är gängmedlemmar långt ner i hierarkin och målet är att stiga i status så att man kan ta sig från misären. Alltså började vi med att spelarna fick bestämma vilket gäng de skulle tillhöra. Efter en hel del funderingar kom de fram till att de skulle vara Tekkno-Vikings (inte helt oinfluerade av en klassisk youtubevideo…); ett gäng med mer eller mindre europeisk etnicitet baserade i Pudong. Jag hade missuppfattat gängbiten något och tvingade alla att välja samma stil och de kom fram till att Yamakasis (dvs thrill-seekers i jympabrallor) passade bäst. De som var närvarande petade ihop följande karaktärer:

St0rzn0rr3 – hacker, spinkig, hårlös blek halvkines, träningskläder, knivväst, dryg

Gyllenborste – kurumaku, musklig, ölmage, halvkines, blekt tuppkam med Tors, hammartatueringar på sidorna av huvudet, träningsbyxor, läderväst, gemytlig

Naglfar - mystiker, smutsdreads, lysande run-tatueringar över hela kroppen, mestadels europeiskt ursprung, glest skägg, vild blick, läderbyxor och bar överkropp, religiös fanatiker

Hugin – kurir, biffig halvkines, snygg träningsoverall, läderjacka, rakad skalle, långt blonderat skägg uppdelat i två flätor, gigantiskt guldhalsband i form av Tors hammare, socialt smidig

Det kan vara att alla är skadade av att ha spela så mycket M:UA men som ledare för Tekkno-Vikings tyckte alla unisont att Ragnar Rök var passande.

Ragnar Rök – Ledare för Tekkno-Vikings, stor, musklig, afrikansk härkomst, blonderad tuppkam, ormtatueringar längs armarna, läderväst, läderbyxor, en god ledare som lyssnar på sina medarbetare, ger stort handlingsutrymme men bestraffar misstag.

Tekkno-Vikings är ett relativt välmående gäng vars territorium innefattar tre höghus med bostäder där även den enorma nattklubben Valhall är inhyst, ett industriområde som bland annat rymmer garaget med ”bilpoolen” och en enorm lagerlokal som funkar som svampodling, samt en bit av gamla Pudong Harbor. Hamnen består av en hög pir med en stor flytbrygga som någon visionär företagare lät bygga på +30-talet och sedan övergav när Pudong dränktes. I hamnen finns också en helikopterplatta. Mycket av Tekkno-Vikings pengar kommer från odlingen av en speciell sorts shrooms som går på export till framförallt Japan.Första spelmötet Snabba bud (lite spoilervarning)

Ragnar samlar dem på parkeringen utanför Valhall. En riktigt dunderfest är på gång inne i festlokalen men de är inte bjudna. Istället berättar Ragnar att han är skyldig en galen amerikan en tjänst. Amerikanen vill ha hjälp med beskydd under en affär och eftersom alla Ragnars bästa män och kvinnor ska på festen ikväll så skickar han RP. ”Jag litar på er, men fucka för helvete inte upp det!” som han säger.

RP rekvirerar en bil från ”bilpoolen” och följer instruktionerna för att hitta till en fest i Baishan. Det är där amerikanen ska möta dem. Gänget Chicago Bulls håller i tillställningen men de har inget otalt med Tekkno-Vikings och RP blir insläppta. De parkerar bilen och Hugins sporthoj och ger sig in i garaget. Dagen till ära är det omvandlat till en svettig nattklubb med en riktig scen med ett riktigt band på. Från ovanvåningen hörs ljudet av något slags driftingtävling.

En nervös viting möter upp och frågar om Ragnar har skickat dem. Han presenterar sig som Stillman och visar en skabbig frysbox. ”Jag ska sälja den här till Tanaka, men jag litar inte på henne. Jag vill att ni håller i den här tills jag har fått pengarna, då kan ni komma fram med väskan.” De får väskan och får veta att de har en timme på sig innan de ska träffa Tanaka på en av broarna över Huangpu-floden. De passar på att stuffa lite på dansgolvet, Naglfar imponerar med sina shamanistiska moves.

Festen avbryts med att någon öppnar eld utifrån genom plastdukarna som skiljer nattklubbens svettiga atmosfär mot den precis lika fuktiga och svettiga Shanghainatten. Panik utbryter. Folk springer kors och tvärs och fler skottsalvor fäller ännu fler till golvet. Hugin ser hur Stillman smetas ut av flera fullträffar. De vet att de måste ut illa kvickt.

Naglfar har sett en trappa upp längre bak i lokalen och de tränger sig genom den panikdrabbade horden av festdeltagare. När de tagit sig upp för trappan är de på ett helt tomt våningsplan av ett avlångt garage. De hör driftingbilarna en våning upp och springer vidare i trappan. De möts av synen av fem sportbilar som driftar i en oval av gummispår i det gamla parkeringshuset.

Alla förarna uppvisar tydliga tecken på att vara drogade upp över öronen och reagerar inte på RPs försök till kommunikation. Gyllenborste tröttnar och skjuter sönder bakdäcket på den främsta bilen.

En vild sladd senare så hänger den och gungar på kanten av parkeringshuset, tre våningar upp från parkeringen nedanför. Den drogade och chockade föraren kan inte släppa pedalerna utan bilen fortsätter arbeta dånande där den vippar på kanten. De andra förarna kraschstannar in i varandra och kommer nu ut ur sina bilar och vill ha en förklaring till vad de gjort. Men det finns ingen tid att förlora. Viftande med sina pistoler så hoppar Hugin och Naglfar in i en bil med frysväskan och Gyllenborste och St0rzn0rr3 i den andra.

De börjar köra mot bakre änden av parkeringshuset när gängmedlemmar i svarta kläder kommer uppspringade för trappan och öppnar eld mot bilarna. Naglfar sänker en av dem med moteld innan de är förbi. Eftersom såväl Gyllenborste som Hugin är tävlingsmänniskor så ligger de i bredd när de kommer susande mot bortre änden. Tyvärr finns det bara en enda fil i den spiralformade utfarten och Hugins bil är den som ligger rätt.

Gyllenborste bara skrattar och gasar ivrigt påhejad av St0rzn0rr3. Medan Hugin skickligt rattar runt sin bil i utfartsspiralen i alldeles för hög hastighet susar de andra ut i luften och kraschar in i det nedgångna höghuset mitt emot. Prejande en massa mögliga kontorsmöbler så är det med ren tur som de kraschar ut ur andra änden av huset och landar ner på en skrothög. Med en gir är de nere på vägen och kör upp bredvid Hugin och Naglfar.

De trycker ner rutorna för att diskutera om de ska köra till bron. Men St0rzn0rr3 avbryter diskussionen genom att väldigt vigt dra ner byxorna och snabbt klättra upp i Gyllenborstes knä för att moona de andra. Sen hoppar han tillbaka i sitt säte och viftar undan Gyllenborstes klagomål och skriker ”Mot bron, de får inte vinna!”. Men både Gyllenborste och Hugin vill ta sig tillbaka till parkeringen. Gyllenborste för att alla hans prylar var i bilen och Hugin för att han vill ha sin coola sporthoj.

Tyvärr har det anfallande gänget slungat lite molotovs omkring sig så allt brinner i högan sky. Ett tjugotal motorcykelåkande gängmedlemmar lämnar scenen när de kommer dit. Två bepansrade polisbilar dyker upp och de kör istället mot bron som St0rzn0rr3 hetsat om.

På bron möter de en kedjerökande kvinna med en rostig skåpbil och tuffa solglasögon som presenterar sig som Aysha. Hon är Tanakas kontakt och vill veta var Stillman är. När de berättar att han är död så vill hon veta om de har väskan. De visar upp den och hon ringer ett samtal. Sen berättar hon att om de vill tjäna kish så ska de vara vid Röda Solens mack i Huangghuszen (i södra förorterna på gränsen till Pudong) om två timmar.

Eftersom de är sugna på stålar och amerikanen är död tackar de ja. Aysha hoppar in i sin skåpbil och drar iväg när de i backspeglarna ser ett motorcykelgäng närma sig. De tar inga chanser utan sladdar runt och kör chicken race med de stackars gängmedlemmarna. De skakar av sig förföljarna i Baishan och Hugin bestämmer sig för att se efter om inte hans motorcykel klarat sig ändå.

Hugin tvärnitar vid hörnet på en smal gata där de har uppsikt över parkeringshuset. En röd kravallbil från brandkåren håller precis på att demolera muren runt parkering för att komma åt att släcka branden i huset och plöjer även över de brinnande resterna av bilen och hojen. Två tungt bepansrade poliser ser på och tittar misstänksamt mot RP. De rivstartar och kör iväg men de är förföljda av en polisbil. Hugin , någorlunda hjälpt av Naglfars runmagi som frammanar "magiska dimma så att de inte ser oss" skakar av sig både polisen och Gyllenborste. Gyllenborste har mer otur och förirrar sig in i ett bostadsområde med återvändsgränder. Han tvärnitar hoppar ur och försvinner i Shanghainatten.

St0rzn0rr3 är inte riktigt med i svängarna och ser förvånat på Gyllenborste när han kastar sig ur bilen. Han försöker hitta ett gömställe men får nöja sig med att springa in i en gränd. Därifrån ser han hur polisbilen stannar och en högtalare sprakar till: ”Detta är polisen. Kliv ur fordonet med händerna i luften. Jag upprepar, kliv ur fordonet med händerna i luften!”. Detta följs av en automateldskravad tills inte mycket återstår av den pimpade sportbilen. Sedan sprakar högtalaren till hoppfullt: ”Detta är polisen. Kliv ur fordonet med händerna i luften.” Efter en stund kör polisbilen iväg.

Hugin har börjat köra mot Huangghuszen och tänker att de andra nog dyker upp men det är ju ändå han som har frysboxen. Men att han har blivit av med hojen stör honom väldigt. Plus att polisen nog har en efterlysning ute på en sportbil. Alltså stannar han och stjäl en pizzamotorcykel från parkeringen bakom Pingpongpizza. Med Naglfar på pallen börjar de bränna söderut längs dåliga vägar.

Samtidigt har Gyllenborste och St0rzn0rr3 stulit en liten skruttig koreansk bil och när St0rzn0rr3 lyckas hacka hastighetsstrypningen bränner de också mot Huangghuszen. De möts upp på macken där Hugin och Naglfar har hunnit käka lite snabbmat när de andra anländer i en skakande och rykande bil som ger upp sin näst sista suck på infarten. Aysha ringer och säger åt dem att bege sig till gamla brofästet. De lyckas ta sig dit innan bilen slutligen dör. Där lämnar de hojen och åker med henne i skåpbilen med frysväskan.Efter en halvtimme får de kliva ur och de står framför ett hus som varit pampig en gång i tiden. Det ligger i en stor trädgård som nog varit levande en gång i tiden. Nu är den bara fylld med spöklika döda träd och skräp istället för gräsmattor. De får komma in och träffa Tanaka, en inte särskilt förtroendeingivande kvinna som omger sig med sjukt högteknologiska datorer (St0rzn0rr3 börjar dregla) och tysta och kompetenta livvakter.

De köpslår lite om frysväskan och får till sist 5k i kish. Hon hivar över dem och öppnar frysväskan. Alla RP blir lite chockade när den visar sig innehålla ett avhugget huvud. Hon kopplar genast in huvudets implantat och börjar kopiera informationen. Plötsligt slås de stora fönsterna mot trädgården sönder av automateld utifrån. En vild fajt utbryter där en av Tanakas livvakter stupar och det för ett tag verkar som att de kommer att bli inringade och avrättade. Helt fångad av nördfröjd kopierar St0rzn0rr3 all Tanakas info medan datorn står där helt tillgänglig. Sedan snor han hennes mest dyrbara dator innan de gör en utbrytning mot bilen.

Som tur är klarar de med några mindre blessyrer att ta sig ut till skåpbilen och de bränner iväg till brofästet. Tanaka tackar för hjälpen men sedan blir det jobbig stämning i bilen när hon ser att St0rzn0rr3 har hennes bästa dator under armen. Han försöker sälja tillbaka den till henne men då börjar vakterna att muttra. Lösningen blir att Tanaka blir skyldig St0rzn0rr3 en tjänst, hur mycket det än bär henne emot att bli skyldig den dryga hackern någonting över huvud taget.

De ringer Ragnar som sluddrande svarar. Uppenbarligen är den episka festen fortfarande i full gång på Valhall. När han får höra att amerikanen dog så blir han glad. ”Skönt att vara skuldfri. Jag skickar nån som hämtar er.”

Hugin hoppar upp på pizzahojen och skriker ”Sisten hem är en looser!” Innan han bränner iväg i den fuktiga och kvalmiga Shanghainatten.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,159
Location
Nordnordost
Re: [NT] Fantastiskt fint inlägg!

Haha! Mycket Teknochock!
 

Kungfetti

Veteran
Joined
14 Nov 2012
Messages
39
Location
Lund
Andra spelmötet

Den här gången anslöt en ny karaktär medan Gyllenborste var upptagen med att koka knark och St0rzn0rr3 höll på att försöka knäcka Tanakas kryptering (deras spelare kunde alltså inte spela).

Hel – Gladiator som numer mest är pilot, kinesiska, sjukt vältränad, föredrar tajta svarta läderkläder, har en blonderad tuppkam som övergår i två långa flätor längs ryggen, aggressiv.Nästa förmiddag kallar Ragnar dem till sitt kontor, en trappa upp på Valhall. Ett gigantiskt skrivbord är fyllt med askfat och gamla ölflaskor och –burkar. Doften av avslagen fest ligger som en filt i rummet. Ragnar verkar inte nämnvärt tagen av det hårda partajandet som kontoret vittnar om utan hälsar dem välkomna. Han har fått nys om att Fu Manchu Cowboys, ett Pudong-gäng, har något slags stor deal på gång. Han har fått höra att de ska flytta någonting från Japan via Pier 4 i hamnen. Då det egentligen är inrikespiren är det uppenbarligen stora mutor inblandade och därmed stora pengar.

Eftersom Fu Manchu Cowboys är ett av de större gängen i nordöstra Pudong så lönar det sig att ha koll på vad de gör. Alltså vill Ragnar att RP tar reda på vad det är som Fu Manchu Cowboys ska föra in i landet. Men Tekkno-Vikings har inte något otalt med dem så sköt det hela snyggt. Ragnar tipsar också om att gänget Isaan Warriors har kontakter med Hamnarbetarnas Intresseorganisation Sektion Pier 4 (HIO, sek.P4), kolla om de kan förmedla kontakt.

Hel, Hugin och Naglfar checkar ut en skruttig koreansk bil från ”bilpoolen” och beger sig bort till Isaan Warriors kvarter. Det visar sig att de huserar i några högre bostadshus och ett gammalt lager som omger en död park. Överallt står det gängmedlemmar beväpnade med automatvapen och husfasaderna pryds av stora muralmålningar föreställande elefanter och elefantgudar. Vakten vid parkeringen känner igen dem som Tekkno-Vikings, alltså potentiella polare, och vinkar in dem. När de kliver ur och säger att de vill tala med chefen så ringer han och sedan pekar han ut lagerhuset. Ingången är utsmyckad med pelare vid sidorna och en stor skylt ovanför: Elefant Temple. Det är en av de tidigare mest populära nattklubbarna i stan de ska in på.

De kommer in och möts av mr Wouk. Han är en äldre asiatisk herre med ett stort leende bestående av enbart guldtänder, en silkig ljusorange skjorta uppknäppt till naveln som visar hans gigantiska elefanttatuering över bröstet samt kanske världens största bältesspänne i form av ett elefanthuvud. Komplett med långa betar och en uppenbart penisförlängande snabel. Naturligtvis helt täckt i strass.

De får följa med upp på hans kontor där ett sjukhusförhänge täcker ett hörn av rummet och en presenning ligger över något i hörnet mitt emot. De hör vagt ett vagt gnyende och mummel från bakom draperiet men Mr Wouk låtsas som ingenting. Mr Wouk är införstådd med att de vill få kontakt med HIO, sek.P4 men hävdar att tjänster, genstjänster, kontakter och information är den valuta som all makt grundar sig på. Sådant ger man inte bort gratis. Men om de utför ett jobb åt honom så ska de få kontakten. Ivrigt tackar RP ja.

Mr Wouk drar av presenningen från bordet i hörnet och visar en maskin som är helt utbränd. Plasthöljet har smält på mitten och lämnat ett hål. En omisskännlig doft av smält elektronik sprids i rummet. Ingen av RP känner igen prylen så mr Wouk får berätta att detta är deras state of the art social medier-A.I. Tack vare dess autobloggande och manipulerande av inne/utelistor höll Elefant Temple sin topposition inom nattklubslivet ohotat det senaste året. Men nu har någon jävel bränt den. Mr Wouk satte sin bäste hacker på att spåra upp sabotören men istället blev han ”nollad”.

Mr Wouk går inte längre leende över och drar bort draperiet. Där ligger en man i en sjukhussäng. Han är närapå en grönsak, lite dregel rinner ur mungipan och han mumlar om och om igen ”Nuhru, Nuhru, Nuhru”. Mr Wouk vänder sig mot dem: ”Vill ni få kontakt med HIO, sek.P4, fixa fram bevis för vem som gjorde detta. Sådant kan inte gå ostraffat!”

RP frågar om det finns några misstänkta? Mr Wouk berättar att Isaan Warriors inte ligger i öppet krig med någon för tillfället. Men misstankarna går mot de andra fyra nattklubbarna som har tävlat om toppositionen i nattlivet: Bed & Sofa (en opiumlounge), Glitter (en future-neo-house-dansklubb), Blood Sport (en gladiatorarena) samt Elvis Grill (en kareokeklubb). Alla ligger i Baishan och ingen av dem har haft något otalt med Isaan Warriors.

RP börjar med att undersöka hackerns kontor vägg i vägg. Det är oväntat städat med en riktig monsterrigg till dator. Men eftersom St0rzn0rr3 inte är med så är det ingen som bryr sig. De bestämmer sig för att undersöka datorn och Naglfar börjar. Den är helt nollad, inte ens cyberspaceinterfacet finns kvar. Men han lyckas starta om i fabriskläget. Tyvärr är det på C-ton, och Naglfar kan inte kinesiska. Då provar Hel, och upptäcker att omställningen i fabriksläget har rensat allt av intresse. Hugin hittar en flyer i soptunnan som är vit med en svart dödskalle på som det står ”Nuhru” på baksidan.

De bestämmer sig för att sticka iväg och utforska lite och tar sig närmsta internetkafé. Där sätter sig runmästaren Naglfar och letar fram info. Eftersom han är religiöst intresserad så drar han sig till minnes att Nuhru är något slags gud. Med lite Gyllende Vinden-sökningar får han fram infon att Nuhru var den gud som gänget Dragonmen tillbad. Dragonmen som utplånades av polisen förra året som följd av att de massakrerade tjugotalet oskyldiga i blodsoffer till sin guddom. Dragonmen var tydligen rätt kända för sina gladiatorer. Nuhru är också namnet på ett nytt datorspel som snart släpps. Skit i datorspelet, kan Dragonmen ha återuppstått?

Naglfar tycker att det är uppenbart, Dragonmen är de skyldiga. Hur och varför är mindre intressant. De åker tillbaka till Mr Wouk för att berätta sina misstankar. Men Mr Wouk begär bevis innan Isaan Warriors drar ut på hämnarstråt. Hel tycker det har varit lite lite action så de drar till Blood Sport. Gladiatorspåret borde man ju kunna följa upp?

Vakterna vid Blood Sport är stora och tuffa men de har inget otalt med Tekkno-Vikings. Så Hel knallar fram och snackar med dem. Uppenbarligen ljuger de när de säger att de inte vet någonting om Dragonmen men i gengäld blir hon erbjuden att vara med i titelmatchen i labyrintfajt ikväll. Hon avböjer. RP funderar på om de istället ska bryta sig in och snoka mer men bestämmer sig för att vänta till kvällen när det är mer folk och stök.

Istället hopper de in i sin skruttiga bil och färdas söderut till södra Pudong där Dragonmen höll till. Tekkno-Vikings har starka band till Southward Locusts, ett Barrio-gäng med röda bandanas och hoppande bilar som säljer höggradig kompost till vikingarnas svampodlingar. När de kommer dit så har inte bossen el Hefe tid att snacka med dem, men Antoni berättar gärna vad de vill veta.

De får höra att ett nytt gäng som kallar sig Ragamen har tagit över Dragonmens gamla lokaler. Dragonmens logga var ett grönt kors på vit bakgrund, Ragamens är en svart dödskalle på vit bakgrund. Tydligen har alla Ragamen vita jackor med loggan på ryggen. De har ganska dåligt rykte, speciellt eftersom vitt är dödens färg. De håller tydligen på att utöka sin droghandel aggresivt.

RP tackar och tar sig en sväng förbi Ragamens tillhåll. De ser en gränd fylld med gängmedlemmar och en stor ståldörr längst in. Men en av Ragamen hoppar upp på en elscooter och börjar förfölja dem. Naglfar säger åt Hugin att stanna vid en hundvalpsförsäljarvagn där hans snabbt köper en hundvalp och blir nedkissad av densamma. Han kliver ur bilen och sliter huvudet av valpen. Försäljaren flyr förskräckt med sin vagn medan Naglfar med hundblodet ritar mystiska runor på husväggen. Uppenbarligen blir Ragamannen också rädd av denna runuppvisning eftersom han vänder sin elscooter och pinnar iväg.RP fortsätter norrut när Hugin ser i backspegeln att de är förföljda. Han skakar av den förföljande bilen genom att köra rakt genom en utomhusrestaurant som står på ett kvartershörn. Bord stolar och människor flyger åt alla håll men förföljaren är borta.
 

Kungfetti

Veteran
Joined
14 Nov 2012
Messages
39
Location
Lund
Tredje spelmötet

Efter att ha skakat av sig förföljaren stannar de och äter lunch på ett nudelhak när Gylleborste och St0rzn0rr3 dyker upp i en annan skruttig koreansk bil. ”Ragnar tänkte att ni kanske behöver hjälp”. De andra berättar vad som har hänt och tillsammans bestämmer de sig för att återvända till Elefant Temple och låta St0rzn0rr3 titta på riggen. Kanske han kan hitta något?

En timme senare vinkar Isaan Warrior-vakten in bägge bilar på parkeringen. RP låtsas som inget utan knallar in till Mr Wouk. När de går förbi hans dörr hör de bråk innanför men de struntar i det. Väl på hackerkontoret så sätter St0rzn0rr3 igång att dregla när han ser att det är en Hitomi 2347, najs. Han kopplar in skärmen så att de andra kan se vad han gör. Snabbt upptäcker han att i princip allt är raderat förutom senaste körningen som hackern gjorde. Med denna karta beger han sig ut i cyberrymden. Fabriksfiltret visar allting som en barn-anime, med grönt gräs och blå himmel och infobahn som långa ljusa streck långt uppe i skyn.

Kartan visar honom dock ner i subspace. Genom filtret är det som att gå i långa mörka grottgångar. Flera gånger är han nära att tappa spåret men subspace är ju hans specialitet. Plötsligt spärras vägen av ett stort vitt kort med en svart dödskalle på. Bakom honom är ett identiskt kort. En gongong ljuder och han hör mässande människoröster i fjärran, men han kan inte urskilja vad de säger. Han närmar sig kortet som spärrar hans väg. Då blir rösterna starkare, de mässar ”Nuhru, Nuhru, Nuhru”. Han bestämmer sig för att det är bättre att fly och ger sig på kortet bakom honom. Han aktiverar sitt fajtingprogram Mjolnir. De andra som tittar på kan se att hans avatar byter form från en ljusblå liten elefant till en enormt övermusklig barbar beväpnad med en liten hammare.

Det tar bara några ordentliga slag innan han krossar kortet, trots att han har identifierat programmet som riktigt farlig is. Stärkt av sin framgång ger han sig på kortet som spärrade vägen från början. Men han kanske är övermodig. Kortet slår tillbaka och han tar rejält med chockskada. IRL lyckas han väsa ”Knark!” och Gyllenborste trycker i honom alldeles nykokad speed.

Stärkt av dopingen krossar han programmet och kommer till ett stort grottrum. Han kan pejla dess ungefärliga läge IRL som någonstans i södra Pudong. I rummets mitt står en stor silvrig monolit och runt den står en massa tuber på golvet. Varje tub har små gälar på mitten och när han tittar ner i en visar det sig att det är hårddiskar fyllda med filer.

För de som tittar på ser det ut som att barbaren öser vatten ur tuberna med händerna ner i en stor säck. När han har kopierat all info sticker han tillbaka. På vägen teabag-ar han naturligtvis resterna av vaktprogrammen med sin barbaravatar. Väl IRL så tittar de på filerna han har stulit. ”De här får nog hamna i mitt Gore & Boobs-arkiv” säger St0rzn0rr3 eftertänksamt medan alla andra blir chockade av innehållet. Det visar sig att filmerna är från vilda blodsoffer där män och kvinnor i bar överkropp sliter offren i stycken efter att en person i en stor svart mask har hållit mässa. På väggen hänger Ragamens logga och flera av filmerna är från den senaste månaden.

Bland infon finns också en VIP-båsprenumeration på Blood Sport. Klappat och klart tycker RP. Ragamen och Bloodsport är skyldiga. De knallar in till Mr Wouk och berättar vad de har uppdagat och visar också en av filmerna. Mr Wouk tycker att det hela är sjukt vidrigt och tackar för hjälpen nu ska Ragamen få sona för sina brott. Han ringer sin kontakt på HIO, sek.P4, Mr Chen. Sedan får de Mr Chens nummer och lyckönskningar medan Mr Wouk försöker få på sig bältet med pistolhölstret över elefantspännet.

De sticker ut till bilarna och ringer Mr Chen medan Isaan Warriors mobiliserar sig. Mr Chen kan mycket väl tänka sig att möta dem. ”Passar om en timme?” De kör till Tekkno-Vikings kvarter för att hämta Hels bepansrade helikopter. Skönt att slippa bilköerna om man inte måste. Hel inleder färden med några loopar och slalom mellan höghusen för att få alla att komma i stämning men sedan flyger de till Pier 4.Pier 4 visar sig vara ett stort komplex som egentligen har fem pirar och en mängd lagerlokaler. Dessutom finns den gigantiska transithallen där allt gods klareras. De landar och möter Mr Chen, en man i 50-årsåldern som kedjeröker och är iklädd en illasittande overall med HIO-loggan på bröstet. RP förklarar att de är intresserade av få reda på vad det är för japansk last som Fu Manchu Cowboys ska föra in i landet via inrikesterminalen. Mr Chen visar sig mycket tillmötesgående. Visst kan han berätta; det är en koreansk last om två containrar som ska anlända i natt och hämtas ut från klockan åtta imorgon från transithallen av King Transport Co. Mer än så vet han inte. Men han kan avslöja att HIO sek.P4 är inte alls glada. Ett sådant här jättebrott mot reglerna innebär gigantiska mutor på hög nivå, och då är det inte många smulor som regnar ner till HIOs bord.

Han tänder en fjärde cigg på sin tredje och tittar på RP i nytt ljus. ”Det är inte så att ni är intresserade av att hjälpa till?” Mr Chen föreslår att RP ska stjäla lasten för att markera att så här får det inte gå till. Mutorna ska hamna hos HIO och ingen annan. Vem vet vad som händer med lasten om inte HIO garanterar dess säkerhet? Samtidigt ska man ju inte kunna hiitta några spår till Mr Chen och hans kollegor.

RP går en bit bort och diskuterar medan Mr Chen röker och spelar spel på sin mobil. En del tycker att det här är som hittat. Få betalt för att stjäla lasten och har de lasten får ju Ragnar garanterat reda på vad det är i den. Andra tycker att jobbet var bara att ta reda på vad det är i den. Ja-falangen vinner och de återvänder till förhandlingsbordet. Lite tjafs senare så är budet 5000 kish och HIO blir skyldiga dem en tjänst.

De kommer inte att kunna komma åt lasten förrän 08.00 imorgon när den ska hämtas men Mr Chen kan ge dem numret till någon som kan fixa en trovärdig avi. RP går med på det och flyger iväg i helikoptern. Under tiden ringer de ”Ryssen” och dealer ett möte om två timmar. Han vill träffas i Södra förorterna och det ger dem tid att köra dit. Vid bilpoolen passar de på och frågar vaktmästaren om ett ställe där man kan hyra billiga lastbilar. Wrent-a-Wreck Trucks i Huangghuszen.

Väl på plats visar sig ryssen vara en lång och smal västerlänning med krulligt hår och ålderdomliga kläder. Han hoppar in RPs skåpbil och fixar en strålande fin laminerad transportavi, komplett med chip och auktoritetskoder för bara 1000 kish. Sen tackar han och kliver ur bilen och försvinner. RP sticker bort till Wrent-a-Wreck Trucks i närheten. Där hyr de två relativt hela lastbilar med släp för tusen kish stycket. Naglfar tycker att de ska stjäla dem istället för detta börjar äta upp vinsten, men de andra nekar. Speciellt eftersom det verkar för svårt sett till säkerhetssystemen; ståldraktänder vid ingången och en halvmetersbetongbarriär runt hela området. De lämnar sin skåpbil som säkerhet och kör iväg med lastbilarna.

Tillbaka i Tekkno-Vikings kvarter så blotar Naglfar bägge lastbilar, även om den känns som att det blev lite mer gensvar från gudarna på den ena. ”Den kör jag” säger Hugin, trots att han hävdar sig vara irreligiös. På natten festar de och på morgonen kör de med lastbilarna till Transithallen vid Pier 4. De undviker precis de värsta köerna men de är lite oroliga. Tänk om King Transport Co startat tidigare för att hänge på låset? De anländer kvart över åtta och hämtar ut containrarna utan problem. Vid utfarten ser de två King Transport Co.-lastbilar som upprört försöker bli insläppta på området. De har en eskort bestående av fyra gängmedlemmar i svart läder på motorcyklar med automatvapen i selar. Tydligen funkar inte deras avi. RP ler brett mot varandra men sedan fastnar de i bilkön. Det finns bara en fil här och det står helt still!

I backspegeln på den bakre lastbilen ser Hel hur vakten ringer någon och sedan rycker på axlarna åt King chauffören. Sedan pratar han mer innan han pekar mot RPs lastbil. Chauffören vinkar till sig en av eskorten, förklarar läget och sedan börjar gängmedlemmen gå mot RPs lastbil. Hel drar sin pistol och osäkrar den. St0rzn0rr3 däremot drar vigt ner byxorna och klättrar upp i Hels knä så att den förvånade gängmedlemmen möts av en röv i ansiktet när han kommer fram.

Hugin rattar den första lastbilen och bestämmer sig i detta läge för att köra om kön på den smala vägrenen. Resultatet blir att han plöjer små koreanska bilar till skrot där han gnisslande tutar fram. Hel trycker ner St0rzn0rr3 i sätet och gasar på i det upplöjda spåret. De kör vidare ner på en avfart men det är kö hela vägen fram till en korsning där två skåpbilar har krockat. Hugin plöjer dem med och sedan är det fritt fram att gasa.Eskorten följer efter dem och öppnar eld mot den bakre lastbilen. Sedan kör två stycken om för att ta den främre, men Hugin prejar en in i mötande trafik och den andre tvärnitar. Samtidigt slår Hel upp dörren och tvärnitar och gör sig på så vis av med ytterligare en av förföljarna. En av de kvarvarande lyckas avfyra en salva rätt in genom den öppna dörren och såväl Hel som hytten blir rejält tilltufsade. Hugin sladdar sitt ekipage rätt in i en smal gränd, in på en gård och rätt genom en uteservering så stolar, bord och parasoll flyger åt alla håll. Hel lyckas sladda efter. Motorcyklarna har inga problem att följa efter. Gyllenborste klättrar upp på hyttens tak och står bredbent och mejar med sin kalashnikov. Han prickar en som klarar hålla sig på motorcykeln och bägge kvarvarande motorcyklar kör in bakom det bakre släpet för att inte vara i skottvinkel.

Hel tvärnitar med dubbla tillfredsställande smällar bakifrån. Samtigt flyger en oförberedd Gyllenborste ner från taket. Men han lyckas fånga tag om hyttens bakkant och hänger ”bara” ner framför vindrutan. Hugin och Hel gasar iväg igen i riktning mot hemkvarteret medan St0rzn0rr3 hjälper Gyllenborste att klättra in igen.

När de kommit till garaget så ber de vaktmästaren att lasta av containrarna. Den från bakre lastbilen läcker vatten ur kulhål medan den främre har klarat sig. De ringer Ragnar och ber honom komma ner, för nu ska de få reda på vad det är i dem. När de öppnar den hela containern så ser de en stor metalldörr med ett stort metallhjul på mitten. Bredvid så är ett stort fönster i tjockt glas samt en kontrollpanelmed instruktioner på koreanska. Vaktmästaren föreslår att den stora vita knappen ser ut som en ljusknapp och de testar den.

Alla får en chock när containern lyses upp. Inuti containern flytande i vatten så ser de säkert 25 nakna personer. De har alla gälar och simhud mellan fingrar och tår samt i armhålorna. En simmar nära fönstret och rör på munnen som att han pratar men ingen förstår, kanske det är koreanska. När han kommer nära så ser de att det är riktigt fula operationsärr runt modifikationerna. Allt luktar slavhandel.Den andra containern visar sig bara innehålla döda undervattenspersoner. Ragnar är väl inte jättenöjd med hela lösningen ”Men jag tror på att belöna initiativ och uppfinningsrikedom. Dessutom tror jag att jag vet vem jag kan sälja de här till”.

RP åker och lämnar tillbaka hyrlastbilarna i lite trasigare skick än vad de hyrde och åker hem. Hela affären har lämnat en fadd smak i munnen. Förutom för St0rzn0rr3 som nu har höggradigt videomaterial att ta betalt för på sin blogg.
 

Kungfetti

Veteran
Joined
14 Nov 2012
Messages
39
Location
Lund
Fjärde spelmötet

Vid femtiden samma dag så blir de kallade till Ragnars kontor. ”Jag trodde jag hade en köpare, men det sket sig. Ni behöver inte veta varför. Men det är ni som har skapat den här soppan, nu får ni lösa den.” Han märker hur handfallna hans gängmedlemmar blir vid det här och tipsar dem om att gänget Emperor Knights har starka band till Keiretsun Todao. Todao är en mindre Keiretsu i Södra Förorterna nära Huangghuszen som har stora algodlingar ute i havet. ”Emperor Knights sköter allt smutsgöra åt Todao, kanske de kan vara intresserade? Hur som helst är det bråttom. Syret tar slut i containern om mindre än 24 timmar.” Sen tröttnar han på att dadda dem och kör ut dem från kontoret.

Ragnar blir ivägflugen till hamnen av Hel för business. Naglfar är inte med på mötet eftersom han håller på att spå framtiden i kycklinginälvor. (Hel och Naglfars spelare kunde alltså inte vara med).

Hugin, Gyllenborste och St0rzn0rr3 knallar bort till garaget och snackar med Vaktmästaren. De får ut en koreansk gomi-bil i en rostfläckad ljusblå metallic-nyans. Han kan också berätta att Emperor Knights är C-punx bikers och brukar hänga på ett hak på västra kanten av Huangguszen: Gyllene Pingisbollen.

Hugin hoppar upp på sin motorcykel och med ett ”ses där suckers!” drar han iväg. Med Gyllenborste bakom ratten puttrar han och St0rzn0rr3 efter. De har inga svårigheter att hitta Gyllene Pingisbollen och Hugin står och beundrar custom-hojarna medan han väntar på de andra två i skruttbilen. Till sist kommer de och de går in på haket.Gyllene Pingisbollens inre är en märklig hybrid av 1950-tal, kareokebar och camouflagemönster. Vaktmästaren hade fel, Emperor Knights är combats och inte c-punx… Det blir helt tyst i lokalen när tekno-vikingarna kliver in. Men Hugin backar inte utan går rakt fram till bartendern och beställer tre öl. Han frågar också lite förstulet muskelberget till barvärd om Emperor Knights. ”Det är han där den rödhårige ni ska prata med” svarar bartendern och pekar mot ett bord där fyra anabolakillar spelar poker. ”Mr Shaw, alltså”. Den kortaste av dem har snaggat rött hår och ett jättestort rött skägg flätat i två flätor. Han har även minst marker av alla runt bordet och en väldigt besviken min pryder hans anlete.

Med tidsbristen i åtanke kliver St0rzn0rr3 helt oförskräckt fram och säger ”Shaw? Vi måste prata.” Den rödhårige mannen svarar att han är upptagen, men om det rör business kan han göra sig tillgänglig. Innan RP hinner svara så har han sagt till anabolagänget att de får dunsta, han ska snacka business med vikingarna. ”Jag lägger markerna i en burk så kan vi börja om en annan gång” säger han och krafsar ner allas högar i en gammal kartong med illa dold skadeglädje. Anabolakillarna lämnar muttrande bordet.

”Ni har min fulla uppmärksamhet” säger sedan mr Shaw och vänder sig mot dem. Hugin finner sig snabbt och säger att de har hört att Emperor Knights har tajta band till Todao. Och just nu råkar det vara så att de har något att erbjuda som de tror kan intressera Todao. Gyllenborste drar sig till minnes att vattenarbetarna i branschen kallas för ”fiskar” och bryter in och säger att det rör sig om en hel fisklast. Hugin blir lite irriterad av att bli avbruten men hinner inte fortsätta innan St0rzn0rr3 lägger sig i och säger att dealen gäller bara i 20h till, sen dör fiskarna.

”Aha” kontrar Mr Shaw. ”Jag tror nog vi kan komma överens. Jag ska bara ringa och kolla en grej”. Han knallar iväg en bit och ringer någon och strax är han tillbaka. ”Todao är intresserade” säger han men avbryter eventuella glädjeutrop från RP. ”Men vi har något vi behöver hjälp med innan affären kan gå i lås”. Mr Shaw berättar att Emperor Knights och Todao, precis som många gäng och keiretsus i Södra förorterna, har risodlingar i Puxi. De ligger precis söder om ”gränsen”, det vill säga den osynliga gräns som skiljer Södra förorternas risodlingar från Ricetowns risodlingar. Efter många års fruktlösa stridigheter om odlingsrätter så är det sedan ett par år tillbaka en relativt fast vapenvila. ”Vi ger oss inte på deras bönder och de ger sig inte på våra”.

Men nu har Gyllene Näven, en paramilitär grupp från Ricetown, gjort inbrytningar söderut. ”De har byggt ett spritbränneri tre kilometer norr om gränsen och erbjuder bönderna en helt orimligt hög ersättning för sitt ris. Hade de bara spöat våra bönder hade det varit en grej, men att öppna handelskrig, då har de muckat med fel grabbar!” Mr Shaw vill alltså att detta bränneri ska utplånas och han undrar om Tekkno-Vikings är män nog för uppgiften.

Innan någon annan hinner säga något så svarar St0rzn0rr3 utan att blinka att det är väl klart att de kan göra det. Gyllenborste och Hugin är lite mer tveksamma, de är ju bara tre. ”Utmärkt!” säger Mr Shaw. Sedan ber han RP att följa med till Emperor Knights lokal så de kan utrustas ordentligt.

Emperor Knights lokal visar sig vara ett stort garage. Längs ena väggen är en lastbil parkerad med ett släp. På släpet står två märkliga flatbottnade båtar med stora fläktmotorer i aktrarna. ”Med en sån här tar ni er ut i risfälten” säger Mr Shaw och sen visar han dem till ett bord där satellitbilder och ritningar ligger utspridda över ett bord. Han visar bilder på spritfabriken som visar sig bestå av ett stort hus, två stora silos samt en lägre byggnad som är sprittanken. Runt hela löper en hög mur med fyra vakttorn, ett i varje hörn och en rejäl port norrut. Från porten löper en upphöjd väg norrut.

”Planen är att vi har apterat en bomb i en risuppsamlingssilo två kilometer norrut om fabriken. Ni spränger den som en avledande manöver. Sedan spränger ni er in genom muren med det här.” Mr Shaw håller upp ett avlångt rör med ett handtag och ett magasin i bakänden. ”Det är ett ryskt flerskotts raketgevär. Auto-targeting, helt idiotsäkert. Tre skott har ni, förslagsvis de två tornen på sidan ni närmar er och ett hål i muren för att ta er in.”

Han pekar på ritningen igen. ”Sen placerar ni den här bomben under sprittanken och bränner där ifrån. Ett litet tryck på fjärren och kaboom! Sen återknyter ni med oss för andra halvan av uppdraget.” Lite nervöst frågar Hugin vad den andra halvan består men Mr Shaw avfärdar det som ingenting. ”Ni ska bara plantera bevis hos andremannen Shogau i Gyllene Näven så bossen tror att det hela rör sig om något slags intern maktstrid”.

De blir erbjudna svarta kläder utan märken och vietnamesiska automatvapen med alla nummer bortfilade och de byter om och lastar den ena båten full. Efter det blir de bjudna på middag på Gyllene Pingisbollen innan Mr Shaw och en underhuggare kör dem i lastbilen till södra änden av risfälten. En snabb instruktion av hur båten funkar och sedan är de iväg med Hugin bakom spakarna. De har fått med sig några rejäla ficklampor för att lysa upp vägen för med markdimman, smogen och den nästan total avsaknaden av ljuskällor i de mörka risfälten så är det riktigt mörkt. Här och var sticker det upp gamla ruinrester och gamla vägbanor som gör att man måste köra försiktigt men efter ett tag börjar Hugin känna sig bekväm med att framföra svävarbåten. Lite för bekväm. Han gasar upp för att se hur fort båten går.

Med en smäll träffar de en gammal ruin och båten voltar framåt. Som genom ett under faller ingen ur. Däremot har ett vapen och några ficklampor flugit av. Gyllenborste och Hugin kliver av och börjar leta i det stillastående vattnet och då passar St0rzn0rre på. Han hoppar upp i båten och börjar köra runt de andra i ett försök att stänka ner dem med dyigt vatten men tröttnar snabbt. De har hittat ficklamporna men geväret är ur funktion. De slänger upp dem i båten och fortsätter.

En halvtimme senare säger St0rzn0rres mobil-gps att de börjar närma sig fabriken söderifrån. De glider in bakom ett gammalt träd som har fallit och bildar ett lagom skydd. De ser att vakttornen har stora strålkastare som sakta sveper över landskapet och de enda människor de ser är de i tornen. ”Jaha, då kör vi väl igång?” säger St0rzn0rre och spränger risuppsamlingssilon med appen han fick av Mr Shaw. Horisonten rakt norrut lyser upp för ett ögonblick och de hör hur några fordon lämnar fabriksområdet längs vägen norrut.

Hugin låter båten glida tyst och långsamt framåt när strålkastarna är riktade åt andra håll. Gyllenborste tar raketgeväret och siktar in sig på det närmaste tornet. Precis när ljuset ska svepa över dem så får han grönt i siktet och klämmer av. Röda ikoner börjar blinka i siktet och ett lågt pipande hörs. Trots att vapnet är idiotsäkert så har han lyckats ha sönder det. Men som tur är går skottet av och raketen far som en pil mot tornet och spränger basen på det. Med ett dån faller tornet knakande utåt och en öppning bildas i hålet mellan muren och tornets bas. Hugin gasar framåt och under skottlossning från det kvarvarande tornet anfaller de fabriken.

Med St0rzn0rre i täten springer de in på fabriksområdet och tar skydd från tornen vid en av de stora silosarnas bas. Tornens strålkastare går inte att sikta in på fabriksområdet men det är ordentligt upplyst av strålkastare på höga stolpar. Gyllenborste lägger täckande eld mot det nordöstra tornet samtidigt som Hugin spanar in på fabriksområdets hjärta. Där ser han två vakter med två gigantiska genmanipulerade vakthundar som är på väg ut ur själva fabriken. Innan han hinner göra något så hoppar St0rzn0rre skrikande fram och öppnar eld med ett automatvapen i varje hand.

Han träffar marken, han träffar luften och han träffar fabriken men inte vakterna och hundarna. Vakterna hinner inte ens bli rädda innan de släpper loss sina dreglande mördarhundar. Gyllenborste skjuter ut vakten i det nordöstra tornet samtidigt som vakten i det nordvästra tornet börjar skjuta ner i villervallan.St0rzn0rre brottas med en gigantisk hund samtidigt som Hugin kliver fram och skjuter onödigt många skott i den andra besten för att se till att den är död, död, död. Vakterna på marken öppnar eld men den enes revolver strejkar (”Gomi!”) och den andre missar. Gyllenborste skjuter den beväpnade vakten, St0rzn0rre dödar den andra hunden och Hugin ska skjuta den siste vakten framför dem när han drabbas av ett bärsärkarraseri och istället slår St0rzn0rre i huvudet med sin yxa.

Vimmelkantig lägger St0rzn0rre täckeld mot vakten i tornet och den siste vakten som flytt in i fabriken medan Gyllenborste gömmer bomben perfekt i ett luftintag under sprittanken. Sen flyr de i båten innan saker och ting går ännu mer åt helvete. När de är knappt hundra meter från fabriken trycker St0rzn0rre på bomb-appen och med ett mäktigt dån och ett gigantiskt eldklot stigande mot himlen anser de sig ha utfört uppdraget mycket väl.Resan tillbaka Mr Shaw försöker Hugin lite misslyckat att plåstra om St0rzn0rres blödande skalle och det är lite jobbig stämning ombord. De möter Mr Shaw vid lastbilen och han är mycket nöjd. ”Vilken jävla smäll, vi såg det ända hit!” Nu är det ju bara den enkla delen med att plantera bevis. Han skickar över en film till St0rzn0rres mobil. ”Den här ska ni plantera i Shogaus mobil. Han är andreman i Gyllene Näven och i filmen verkar det som att han låtit spränga fabriken för att han tycker att General Chang slösar med Gyllene Nävens resurser för att han vill ha billigt risbrännvin. Hehe, det här kommer att ta skruv, speciellt när General Chang får ett anonymt tips”.

Tydligen är Shogau just ikväll på en risfestival, ett slags marknad/festival/party som brukar hållas runt om i de få byar som finns ute i rislandet. St0rzn0rre lugnar Gylleborste och Hugin med att de bara behöver komma några hundra meter ifrån för att han ska kunna plantera filmen i Shogaus mobil. De får koordinaterna och börjar köra norrut.

Efter en timme närmar de sig byn. Dimman och smogen har lättat lite och det är fullmåne så det är rätt bra sikt. De ser att byn består av runt tjugo hus och att det verkar vara något slags scen uppställd vid en torgliknande öppen plats i ena änden av byn framför det största huset. Hela byn är upplyst av LED-lampor, marshaller och facklor och överallt rör sig folk i de centrala delarna. Gissningsvis är det någonstans där Shogau befinner sig. Men det finns en neobambudunge öster om byn, bakom det stora huset, där de kan lägga till utan att bli sedda. De vågar inte använda ficklamporna när de tar sig genom dungen av rädsla för att bli upptäckta av eventuella vakter så istället går de mycket försiktigt. Oturligt nog är St0rzn0rre ett riktigt stadsbarn och fastnar i en rot och faller med ett brak omkull. Men ingen verkar ha märkt dem. Då ser St0rzn0rre att han landat precis vid något slags stor tjock giftorm som väsande reser sig upp med tänderna blottade. St0rzn0rre hinner inte ens pipa till av skräck innan Hugin har huggit huvudet av den med sin yxa.

”Sluta sjåpa dig” väser de andra till St0rzn0rre och får med honom bort till utkanten av dungen. Där försöker han spåra Shogaus mobil. Inga problem, han är i ett av husen till vänster om dem. Men när han ska hacka mobilen skiter det sig big time. Till de andra säger han att det är för dålig mottagning men i verkligheten är det han som har klantat sig. De måste ladda över filmen med bluetooth. Med andra ord måste de sno den och sen få tillbaka den, utan att Shogau märker något.De tar sig bort till huset där Shogau ska befinna sig. Det verkar vara något slags härbärge med sovplatser enbart åtskilda med skynken. Gyllenborste kikar in och ser inga vakter. Sen knuffar han in St0rzn0rre genom fönstret. ”Var är han?” väser han och St0rzn0rre får pejla med sin mobil. Shogau verkar vara i tredje båset till vänster varifrån man kan höra grymtanden och röster genom de tjocka draperierna. St0rzn0rre ser hjälplöst mot de andra så Gyllenborste får ta saken i egna händer. Han knuffar raskt in Hugin genom fönstret trots hans västa protester.

Men Hugin inser att det är bråttom och kikar in bakom draperiet. Där är det som först fångar hans uppmärksamhet en stor blek man som stönande guppar upp och ner mellan benen på en kvinna men snabbt ser han att kläderna ligger på golvet. St0rzn0rre fortsätter stirra på älskogen med något slött i blicken med Hugin rafsar fram mobilen. En armbåge i sidan senare så har St0rzn0rre kollat att det är rätt mobil, fört över filmen och Hugin stoppat tillbaka mobilen i kläderna.

De lämnar kvickt byggnaden och smyger tillbaka till båten. Trots att St0rzn0rre borde ha blivit upptäckt verkar det inte vara någon som vaktar runt byn. Färden tillbaka löper utan några problem och när de kommer till lastbilen är Mr Shaw själaglad. Han ringer direkt och lämnar ett anonymt tips till General Chang och sedan ringer han Todao.

De får skjuts tillbaka till Emperor Knights lokal där de får byta om och St0rzn0rre får plåster och smärtstillande till huvudskadan. Sen bjuder Mr Shaw på mat på Gyllene Pingisbollen. ”Fan, ni är ju riktiga hjältar. Vilket jobb ni gjorde, helt felfritt. Vet ni vad, det här gör jag inte med många, men ni kan få kalla mig vid förnamn. Kalla mig Rick.”
 
Top