Nekromanti Tekniknivå

seinet

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,834
Location
Göteborg
Vad jag vet så är det värdefullaste i ett modernt jaktplan på uppdrag just piloten med all utbildning den har bakom sig, själva metall/komposit-klumpen med vingar kan man ju skaffa ny av men det är inte alla som är en bra pilot.

Däremot skulle man kanske, i Neotechs värld, ha en pilot som fjärrflyger flera (exempelvis 3) plann (som vadera styrs via en liten AI och följer pilotens flygmönster), piloten kan när som helst växla mellan de olika planen för att få total kontroll för lite mer avancerade manövrar.

/Seinet Wintermute - Har tenta i Algoritmer & Datastrukturer imorgon klockan 13.30
 

Bela

Warrior
Joined
18 Oct 2000
Messages
307
Location
Stockholm
Jag hörde höromdan att SAAB har annonserat att de nu skall bygga ett obemannat stridsflygplan.
De har nog till och med kört lite med SHARC (Swedish Highly Advanced Research Configuration), som är en testplattform för beväpnade uavs, och de har påbörjat byggnationen av FILUR (Flying Innovative, Low-observable Unmanned Research vehicle) för att testa hur STEALTH egnskaperna ska användas under uppdrag.

2059 i Neotech så finns det artificiella intelligenser men istället flyger man runt i JAS Vargen i egen hög person med sladdar kopplade i huvet?

Neotech är lite efter.
Inte nödvändigtvis. UAVer används troligtvis bara där man inte vill riskera piloter då risken för nerskjutning är för hög och då görs UAVn billigare än fiendens robotar så att han drar sig för att skjuta ner dem. Vargen kan vara gjord för andra roller som kräver en människa direkt bakom ratten, då de beslut som ska fattas kräver en för dyr AI. Idagsläget vill man ta ur piloten ur jaktflygplan pga att det är människan som sätter gränsen för hur många g planen kan svänga i. 2059 så kan utvecklingen av medel och motmedel ha gått så långt att användandet av flygakrobatik som motmedel är passe. I så fall kan det bli intressant att sätta en människa bakom ratten igen.
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
idag ja. men idag bryr vi oss faktist om människor(nåja?). i neotechs värld så utbildar dom kanske folk till piloter på löpande band. typ bara en krashkurs :Cþ i hur man flyger. sedan sätter man in dom i planet som har en enkelt interface komplett med en (väldigt enkel)AI som tar hand om det mesta, typ det ända piloten behöver göra är att styra med spaken...
 
Top