Nekromanti Tack till Didi Ö... LOLx17

Hellectrician

Veteran
Joined
29 Aug 2003
Messages
152
Location
Lapplands Väsby
Detta har säkerligen nämnts tidigare...

Jag såg precis att grundboken till Neotech2 har ett "tack till" Didi Örnstedt. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Bra att författarna har glimten i ögat. :gremgrin:
 

Rage

Veteran
Joined
7 Feb 2001
Messages
64
Location
Borlänge
Ska vi gå till attack nu mot Sverige när vi har tränat in alla vapen och kalibrar ?
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Yup

Jadå. Vi vet ju att en 5,5mm duplex kula gör Ob7T6+2 i skadeverkan och har ett PEN på 8. Således blir vi mästare på att skjuta ihjäl alltifrån poliser och militärer till oskyldiga barn :gremsmile:


/Naug
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Yup

Mjo. Men viktigast är kanske att vi har lärt oss att man:
[*] siktar
[*] har stöd till vapnet (typ ligger ner, knästående)
[*] inte springer eller håller på med annat samtidigt
[*] har riktmedel

Sådant är omöjligt att förstå utan att ha läst det i en rollspelsbok. Typ. Vi är livsfarliga just därför.
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Re: Yup

"Mjo. Men viktigast är kanske att vi har lärt oss att man:
siktar
har stöd till vapnet (typ ligger ner, knästående)
inte springer eller håller på med annat samtidigt
har riktmedel

Sådant är omöjligt att förstå utan att ha läst det i en rollspelsbok. Typ. Vi är livsfarliga just därför."


Tja. Jag man kan ge vem som helst en steg-och-steg-guide för att fäktas med florett. Det kommer liksom inte hjälpa när man kommer upp mot en 27-åring fäktmästare.

Man måste skilja på praktik och teori liksom, och strid är högst praktiskt :gremwink:


/Naug, övning ger färdighet
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Piff och Puff

Didi Örnstedt gjorde sig känd redan på åttitalet för att hon hoppade på våldsamheten i leksaksindustrin i boken "Robottider - medan kärleken får vänta". Större delen av leksaksindustrin ignorerade henne, utom rollspelarna som gav mothugg.

Didi parade så ihop sig med Björn Sjöstedt och började "granska" rollspelshobbyn på allvar. De gav till slut ut boken "De övergivnas armé", vilken blandade halvsanningar med överdrifter och rena lögner för att misstänkliggöra hela rollspelshobbyn. Återigen kom rollspelarna med mothugg och idiotförklarade tanten genom att helt enkelt peka på hur fel den var. Björn Hellqvist sammanställde alltihop till sin berömda granskning av nämnda verk, och hittills har inget vettigt sagts om den från Didis och Björns håll om den, annat än att den är "lögnaktig" och "hatisk" - men vad som är lögnaktigt om den har de ännu inte sagt.

De fortsatte i samma stil på sin hemsida (adressen finns i länkregistret), fast mer inriktat på lajvhobbyn och dess koppling till nationalsocialismen (vilket säger en del om deras teorier), för att sedan ett år tillbaka helt enkelt tyna bort och försvinna. De hade även ett forum där, i vilket undertecknad försökte debattera med dem. Det gick inte så bra: för det första så var de synnerligen okunniga för att vara experter (grunden till tabbar i rollspel kom till som kontring då de påstod hur "kusligt autentiska" rollspel var), för det andra så skrev de rollspelskritiska inlägg själva under pseudonym för att få det att verka som att det fanns mängder med rollspelskritiker där ute, och för det tredje så stängde de sina forum så fort motståndet blev för stort.

På grund av personuppgiftslagen så fick de båda smeknamnet "Piff och Puff" i forumssammanhang. Du borde kunna hitta en hel del om dem om du söker på detta.
 
Top