Nekromanti Sverok vs Studiecirkel

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
Jag funderade på vad som bäst passar ens syften. Vi är några kompisar i 30-årsåldern som kanske ska börja lira mer seriöst med allt vad det innebär av rollspel, figurspel, kortspel, dataspel, paintball, gräl med flickvännen och tårar från barnen.

Administrationen för att starta en Sverokförening togs upp i tråden nedan. Man får 2000 kr/år (vi är för gamla för att få sammankomst-bidragen) av Sverok. Dock måste föreningen vara öppen för alla som vill vara med. Vill man i en grupp 30-åringar ta in okända fjortisar som vill vara med och leka? Jag vet inte.

Studiecirkel däremot kräver inte att man bildar förening, administraionen är minimal, det motsvarar mer vad vi tänkt oss att vi är vårat kompisgäng som träffas när andan faller på och får en slant för att idka vårat intresse och kanske kunna köpa in lite roliga spel. Ersättning får man mot att man sparar kvitton på spelsaker man köpt och lämnar in tillsammans med närvarorapporten. Pengarna är 22 kr för 45 minuter till cirkeln. Ej per skalle alltså. Det kräver ca 91 timmar organiserat spel per år för att motsvara Sverok ekonomiskt, eller 1,75 timmar per vecka eller 4 tim varannan vecka. Jag tror inte vi kommer upp i så många timmar tyvärr.

Kom gärna med synpunkter och erfarenheter.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Administrationen för att starta en Sverokförening togs upp i tråden nedan. Man får 2000 kr/år (vi är för gamla för att få sammankomst-bidragen) av Sverok. Dock måste föreningen vara öppen för alla som vill vara med. Vill man i en grupp 30-åringar ta in okända fjortisar som vill vara med och leka? Jag vet inte."

Låt bara bli att göra reklam för er så är det inga problem. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

Sen så finns det faktiskt ingen motsättning mellan Sverok och studiecirkel. Det går utmärkt att ha en Sverok-förening som leder en studiecirkel med bidrag från något studieförbund.
 

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
So.. you´re TELLING ME THERE IS A CHANCE?! /images/icons/laugh.gif

Ok, så man kan få årliga bidraget från Sverok samtidigt som man får sammankomstersättning från Studiefrämjandet? Det låter mycket intressant.
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Kräver inte SVEROK att man har X antal medlemmar i bidragsberättigad ålder också?
 

userfriendly

Warrior
Joined
3 Dec 2000
Messages
321
Vi får bidrag från Sverok, Studiefrämjandet och Kommunen
(både aktivitetsstöd & lokalbidrag). Blir rätt mycket pengar,
men då är vi förstås i rätt målgrupp -- och dessutom 15 pers,
även om de flesta är stödmedlemmar.
 

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
Som jag förstår det krävs minst 5 personer för att starta en förening och få ett årligt bidrag. Deras ålder har endast betydelse för om de får sammankomstbidrag eller ej.
 

Pale Imp

Swordsman
Joined
11 Feb 2002
Messages
448
Location
Boden
Re: Sverok OCH Studiecirkel

Man kan vara med i både sverok och ha en studiecirkel samtidigt tror jag. Problemet med fjortisarna som vill vara med och spela tror jag man kan lösa genom att ta en (för den åldern) fläskig vara-med-och-leka-avgift. Pengarna går ju ändå till föreningens kassa.
Ett annat bra sätt att slippa oinbjudet folk är att helt enkelt inte tala om för någon att det är en förening som alla för vara med i, eller att ni har en förening över huvud taget.

Vill man ha in rikligt med cashish ber man bara alla medlemmar anteckna när de spelat dator hemma eller nåt. Det funkar, och är inte ens fusk, så vitt jag vet./images/icons/wink.gif
 

Pale Imp

Swordsman
Joined
11 Feb 2002
Messages
448
Location
Boden
Studiefrämjandet?

Vad är det?, hur ansöker man om bidrag?, och hur är bidragsreglerna?
 

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
Re: Sverok OCH Studiecirkel

Det skulle kanske räknas som ett möte om det var planerat och om ni spelade MOT varandra över internet och om det tog minst 45 minuter. Fast det låter tveksamt. Köra ett LAN i samma lokal är varjefall grönt.
 

Pale Imp

Swordsman
Joined
11 Feb 2002
Messages
448
Location
Boden
Re: Sverok OCH Studiecirkel

Tveklöst. skoj också=).

Är själv med i en kombination av sverok och komunen, och det går alldeles utmärkt. Vi hade inget att göra med pengarna, så vi bestämde oss för att köpa upp hela neotech 2, och vi har fortfarande en sisådär 5k över. Men det är klart, då får vi bidrag, för vi är med i målgruppen.
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Kräver inte SVEROK att man har X antal medlemmar i bidragsberättigad ålder också?

Såvitt jag vet så är det bara förbundet självt som har det kravet på sig - minst två tredjedelar (eller vad det nu är) måste vara i rätt ålder för att de ska få räknas som ett ungdomsförbund och få bidrag, men individuella föreningar har inga särskilda ålderskrav på sig.

--
Åke
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
w00t!

Eh! Så här ska väl inte bidrag fungera heller.. Största möjliga lycka överlag! Från var och en efter förmåga till var och en efter behov! (Ps: Jag är inte kommunist.. Jag är humanistiskt harmoniserande miljödemokrat.. <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15>)
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Re: w00t!

(Ps: Jag är inte kommunist.. Jag är humanistiskt harmoniserande miljödemokrat.. /images/icons/smile.gif)

...skogsmulle ^_-


Storuggla, smutskastning så här i valtider
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Nej, nej.. [OT]

Hmm.. Jag har blivit beroende av w00t.. Märkte inte ens att jag skrev det som rubrik.. <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15>

Den politik jag vill få driven är den som främst ger människor utrymme att utvecklas. Jag har en optimistisk människosyn: Om man får utvecklas under goda förhållanden blir man en klok och harmonisk människa. Med "klok" så menar jag inte "lärd", utan snarare att man kan ha ett öppet sinne, och samtidigt vara kritisk.. Objektiv, asså. För att få ett "perfekt" samhälle så skall människorna utvecklas, istället för att en minoritet gör revolution.. Som jag ser det. Fast å andra sidan, om alla är harmoniska, vad spelar det för roll vilket statsskick vi lever i? De påverkar varandra. Utgår jag ifrån.

För att uppnå detta vill jag att alla ska känna trygghet (Vilket förstås är rätt självklart) och uppmuntran. Uppmuntran är då: Det politiska systemet, eller kanske snarare myndigheternas utformande. Man ska känna att någon lyssnar, att samhället är för dig. En skola som uppmuntrar ens utveckling och tankar, och som engagerar och väcker intresse för nya tankar. Arbetsplatsen, och resten av samhället också, kanske?

Sedan är ju miljön "rätt" viktig också.
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Re: Nej, nej.. [OT]

... så nedrans allvarligt. Min lifsåsikt är att jag ska vara glad och snäll. Om fler vore glada och snälla skulle världen se bättre ut... tror jag.


Storuggla, försöker så gott han kan
 
Top