Nekromanti summoner?

Joined
18 Apr 2002
Messages
957
Location
Dalaupprorets centrum och bostadsorten för Troberg
Om man vill göra en karaktär som är specialiserad på summoning? Vilket yrke ska man välja? Och eller vilken bok står det i? Tänker mig då någon form av prestige class...

Vill helt enkelt få fler summoning spells och helst att det jag summonar är lite boostrade... och igen alienist som en rl kompis föreslog, får utslag bara av namnet! :p
Råd tips skyrre :gremsmile:
 
G

Guest

Guest
Du kanske borde börja skissa på det som en Prestige Class?
 

Tyr

Hero
Joined
14 Oct 2000
Messages
1,647
Location
Karlskrona
Thaumaturgist

Kör på en cleric, och välj senare thaumaturgist som prestige class (vad jag vet så är det bara cleric som uppfyller kraven). Thaumaturgist finns beskriven i DMG 3.5 och i SRD.
 

Tyr

Hero
Joined
14 Oct 2000
Messages
1,647
Location
Karlskrona
Re: Thaumaturgist

Clerics är lika bra på att frammana monster som sorcerers/wizards är, alltså dom har har summon monster I-IX. Augment summoning biffar upp alla dina frammaningar, och extended summoning förlänger alla dina frammaningar. Jag tror faktiskt inte att du kommer hitta något som passar särskilt mycket bättre, om du nu verkligen inte vill spela en cleric.
 

Bombu

Hero
Joined
21 Feb 2003
Messages
833
Location
stockholm
Om man vill göra en karaktär som är specialiserad på summoning? Vilket yrke ska man välja? Och eller vilken bok står det i? Tänker mig då någon form av prestige class...
Kul, det finns ju massa roligt man kan göra med summoning spells.

Ett tips (säkert inte det du tänkte dig för den här karaktären men ändå) är att köra en druid, man får summon natures ally som spontan magi, ungefär som Clericen får cure spells.

Neutralt alignment, svart utstyrsel och bister uppsyn kan det bli bättre?

Det gör ju att summonern "aldrig" får slut på summoning spells, det är dessutom så att summon natures ally får sina elementarer något tidigare (i vissa fall) än de man får med Summon monster, så det är inget vekt val heller.

Sen "behöver" man ju featen Augumented summoning, som ger +4 på str och con, inte alls dåligt, monstren blir starkare, dessvärre kostar det på, man måste ju ha spell focus conjuration, en något begränsad njutning.

Men om man lägger curing spells på odöda så får dom slå save mot conjuration magic för halv skada så helt värdelös är inte spell focus conjuration :gremwink:

Det finns säkert 10 000 prestigeklasser som gör dig bara så himla bäst, men det finns det säkert nån annan som kan berätta villka för dig (jag kan det inte).

Lycka till

Bombu
 

Zawoud

Veteran
Joined
16 Apr 2002
Messages
131
Location
Stockholm
Thaumaturgist och Druid är båda bra förslag. Ett annat alternativ är helt enkelt en Conjurer. Då får du en extra formel på varje nivå.

Om du vill ha tokmycket summoning och inte är så noga med att få de mäktigaste formlerna ska du kombinera alltihop och göra en Conjurer/Druid och ta Mystic Theurge. Då kommer du att ha så mycket magi att din DM gråter. Inte den allra mäktigaste, men du kommer säkert att kunna plocka fram något varje runda. Med spell focus (conjuration) och Augment summoning kommer dina skapelser att kunna ta för sig.

Men Tyrs förslag är ärligt talat mer seriöst.
 
Joined
18 Apr 2002
Messages
957
Location
Dalaupprorets centrum och bostadsorten för Troberg
hmm ja druid är det jag mest funderar på som grundklass... antar att det får bli en sådan... plus att jag tittade lite i unearthed arcana... med lite av de moddar som man kunde byta ut shapechange mot så kan man nog få ihop något! Extended summoning? Finns den i players handbook?

tack allihopa för tipsen! Här ska göras en skoj karaktär... har själva karaktären för karaktären klar i huvudet behöver bara mera tips på hur man gör den ras/klass mässigt :gremsmile:
 
Joined
18 Apr 2002
Messages
957
Location
Dalaupprorets centrum och bostadsorten för Troberg
ungefär så tänker jag... bryr mig inte alls i andra spells än summoning... han ska kunna summona saker inte kasta eldklot sådant barbari kan man lämta till eld elementarer eller demoner man plockar fram... :gremsmile:

Plus att alla vet ju att plocka upp en kanin ur hatten kan glädja vilket litet barn som helst! Tänk då hur glada barnen skulle bli om man plockade upp en t-rex eller balor? :gremsmile:

Hmm kanske man skulle ta och sätta sig ner och titta lite nogrannare på hur man skapar en klass...

Eller om folk här har lust att hjälpa mig med att skapa en summoner klass med fördelar hela harangen skulle jag uppskatta det :gremsmile:

*tittar med väldigt ledsna hundögon på Magnus Seter*

Eller någon annan för den delen :p
 

Pom

Swashbuckler
Joined
23 Jun 2003
Messages
2,926
Location
Enskededalen
Extended summoning? Finns den i players handbook?
*splatbookanalfabetism i antågande från Pom*
Det finns ingen egen feat som heter så i PHB, men med featen Extend Spell på sina summonings får man sina elder elementals att stanna dubbelt så många rundor. :gremelak:
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,689
Location
Värnhem, Malmö
I Forgotten Realms (Unapproachable East, tror jag) finns prestigeklassen Nar Demonbinder, vilken med lite god vilja även kan anpassas till andra kampanjvärldar. Demonbindaren ägnar sig åt att tillverka olika mystiska tecken, vilka används för att binda åkallade varelser för senare bruk. Dess förmågor kräver vissa förberedelser, men de är mycket användbara. Lämpligt är att man spelar conjurer eller cleric innan man tar denna klass.
 
Top