Nekromanti Stridskonster??

wajja

Veteran
Joined
22 Feb 2008
Messages
8
Jaha, man kan ju omöjligt hitta alla stridskonster nånstans på internet, eller?? Ska snart köpa alla de där Krigaren eller vad de heter, men skulle uppskatta om någon vet om jag kan hitta stridskonster på nätet?? :gremconfused: finns de nånstans??
 

ClawHawk

Veteran
Joined
10 Dec 2004
Messages
169
Location
Umeå
Betvivlar starkt att de officiella stridskonsterna finns utlagda på internet då jag tror att det skulle bryta mot lagen om äganderätt då (jag tror) att de är omfattade av copyright:en...

Tyvärr måste jag även säga att jag inte känner till några sidor på internet som erbjuder egenhändigt gjorde stridskonster som enligt mig är av kvalitet, men det finns ett antal som erbjuder stridskonster...

Sedan så letar jag inte så mycket på internet efter Eonrelaterat material, så jag är ingen expert på området.

– ClawHawk, funderar
 

ClawHawk

Veteran
Joined
10 Dec 2004
Messages
169
Location
Umeå
Oj oj, nu blir det strid... :gremwink:

Personligen gillar jag inte de stridskonsterna. Spelarutvecklade stridskonster - possens personliga - tänkte jag inte riktigt på då dessa tenderar att bli tämligen obalancerade och omotiverade efter ett tag (jag håller t.o.m. på att sätta ihop ett system för att begränsa tekniker etc. som man kan lära sig och utifrån det systemet är de inte helt okej) och de vanliga (?) stridskonsterna är rätt så okej men besitter för mig felet att vara "hobby-stridskonster" (i brist på bättre namn, och inte alla) d.v.s. Herre på på teppan och Lansiärträning, i det sistnämnda fallet avses det att jägare använder sig av det, samt till viss del Cirefalisk brottning (detta är tvivelaktigt då det kanske finns profesionella brottare?). Jag föredrar att se stridskonster som något som personer intränas (drillas allt som oftast) i genom hård träning, alltså passar det inte som hobbyaktiviteter annat än i undantagsfall. Angående Stavträning och Lansiärträning annars så är de okej, tycker jag; lite starkare än i boken angivna vanliga stridskonster men det är inget fel då jag tycker de i boken är aningen för svaga (speciellt momentspecialisering torde väl vara vanligare än den är i i boken angivna stridskonster?).

Angående de övriga så verkar de faktiskt(!) helt okej :gremblush: Story-mässigt passar inte alla in i mitt Mundana (och en del känns liite omotiverade men, men :gremwink: )men det har ju inget med stridskonsternas kvalitet att göra, snarare med mig :gremtongue:

– ClawHawk, inser att det där i mångt och mycket var ett medhållande
 

Pendragon

Swashbuckler
Joined
5 Aug 2000
Messages
3,030
Location
Malmö, SKÅNE
Personligen gillar jag inte de stridskonsterna. Spelarutvecklade stridskonster - possens personliga - tänkte jag inte riktigt på då dessa tenderar att bli tämligen obalancerade och omotiverade efter ett tag (jag håller t.o.m. på att sätta ihop ett system för att begränsa tekniker etc. som man kan lära sig och utifrån det systemet är de inte helt okej)
Det finns redan ett system som begränsar antalet tekniker, saken är den att de rp och slp vars stridskonster visas är väldigt skickliga (Fv 18+). Men visst de är inte till för att användas rakt av utan kanske mer som inspiration.

de vanliga (?) stridskonsterna är rätt så okej men besitter för mig felet att vara "hobby-stridskonster" (i brist på bättre namn, och inte alla) d.v.s. Herre på på teppan och Lansiärträning, i det sistnämnda fallet avses det att jägare använder sig av det, samt till viss del Cirefalisk brottning (detta är tvivelaktigt då det kanske finns profesionella brottare?). Jag föredrar att se stridskonster som något som personer intränas (drillas allt som oftast) i genom hård träning, alltså passar det inte som hobbyaktiviteter annat än i undantagsfall.
Herre på täppan får man ta för vad det är: Kraggiskt helgnöje. :gremwink:
Jag vet inte om vi använt den ens i våra egna kampanjer.
Vad det gäller Cirefalisk brottning ser jag det som en relativt starkt ritualiserad sport, med noga dokumenterade tekniker och tämligen strikta och begränsande regler. Sannolikt finns dett professionella brottare (eller åtminstone semi-professionella) precis som det finns fäktare, även om fäktning nog ses som aningen mer gentlamannamässigt.
Hade jag skrivit ned lansiärträning idag hade jag nog formulerat det som att krigare använder det vid jakt, snarare än att jägare använder det, även om skillnaden är akademisk bland t ex rauner och andra nomadfolk.

/Joel
 

Blasphemy

Swashbuckler
Joined
4 Jul 2000
Messages
2,369
Location
Göteborg
Stridskonsterna finns inte utlagda på nätet... Det finns en del hemmagjorda såklart som det står om nedan.

Boken där stridskonster beskrivs heter Vapenmästaren.
 

ClawHawk

Veteran
Joined
10 Dec 2004
Messages
169
Location
Umeå
Okej! Med begränsning av tekniker menade jag dock också vilken typ av tekniker som kan läras till vilken stridskonst, ungefär. (Jag har fått uppfattningen att detta inte är särskilt uppskattat av mina spelare, varför jag dröjer med att bestämma något tills jag har ett helt vettigt system).

Herre på täppan – Jo i och för sig ett kul element, kanske får sluta vara så fascistisk (i min betydelse :gremsmile: ).
Cirefalisk brottning: Okej, då känns den finfin.
Lansiärträning: Ja det klart, duh! Smart av mig att inte inse det tidigare -.- ber om ursäkt!

– ClawHawk, omvärderar drängarnas stridskonster
 

Pendragon

Swashbuckler
Joined
5 Aug 2000
Messages
3,030
Location
Malmö, SKÅNE
Jag har också funderat på att begränsa vilka tekniker som kan läras in, men jag har inte kommit på något bra sätt att göra det utan att det blir allt för begränsande.

Om jag gör något vidare arbete blir det nog att slänga ut stridskonsterna helt och hållet och bygga in dem från grunden i ett alternativt system för specialiseringar.

/Joel
 

ClawHawk

Veteran
Joined
10 Dec 2004
Messages
169
Location
Umeå
Okej, jag tänker försöka ett tag till :gremwink: . Angående det där med stridskonster som en typ av specialiseringar har vi tagit ett steg på vägen då man i alla fall, genom att utveckla ett moment direkt från en vapenfärdighet kan få sig en stridskonst :gremtongue: .

– ClawHawk, ger onödig respons
 

Craygh

Swordsman
Joined
13 Oct 2004
Messages
771
Location
Umeå
Jag har inte alls särskilt mycket emot att begränsa tekniker, bara det görs på ett vettigt sätt. Så kommer du på något vettigt och logiskt system så har jag ingenting emot att det appliceras alls. Däremot så känns det som om du aldrig presenterat särskilt starka argument för själva begränsningarna, samt att det du velat begränsa tett sig en aning luddigt. Utan tvivel på grund av att du inte heller har utarbetat ett färdigt system för det och själv inte vet exakt hur du vill ha det utan bara har en vag aning om vad du vill, som du själv i stort sett sagt.

Och om du väljer att implementera någonting sådant, utan att över huvud taget prata med mig om det och verkligen lyssna, så har du förlorat en spelare. För alltid.

Med det inte sagt att jag inte uppskattar det :gremwink:
 

ClawHawk

Veteran
Joined
10 Dec 2004
Messages
169
Location
Umeå
Well, sjävklart måste jag presentera regeln? Och lyssna lär ju vara svårt att undvika, om jag sedan håller med dig är ju en annan fråga...

I övrigt så: Håller inte med dig i det övriga du sa, jag har haft ganska klara anledningar till varför jag velat göra det (i de enstaka fall då jag faktiskt sagt något), och även presenterat dem. Det enda som saknats har varit ett system, verkar snarare vara som om det är någon annan som inte riktigt lyssnar :gremwink: .

– ClawHawk, kvällstrött
 

Craygh

Swordsman
Joined
13 Oct 2004
Messages
771
Location
Umeå
Det anser du naturligtvis. Denna och liknande åsikter du haft på senare tid har lett till att jag helt enkelt inte vill prata med dig längre, då du verkar mer intresserad av att se dig själv som killen som har rätt och mindre intresserad av att faktiskt lyssna. Men det skall nog inte tas på ett öppet forum :gremlaugh:
 
Top