Nekromanti Striden på forumträffen

Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Det hände sig på den tiden då spelare och forumanvändare från hela Svea Rike begett sig till huvudstaden för att träffas och spela...

Solens strålar stekte obarmhärtigt över den lilla staden. Stadssheriffen i staden, Lone Wolf MacCoy, hade uppsnappat ett rykte om att bankrånare var på väg. Som den ansvarsfulle lagman han var svor han in tre vicesheriffer. De modiga som stod upp för sin hemstad var en blandad skara, de av bestod den svarte revolvermannen Jack Brown, soldaten som var här under sin permission Allan Hawks och halvblodet Vit Hunds Son. Resten av stadsbefolkningen uppmanades att hålla sig undan den blodiga strid som väntade. De flesta lydde omedelbart detta råd, bommade igen sina fönster och gömde sig så gott de kunde.

Lone Wolf MacCoy uppmanade sina män att lägga sig i bakhåll för de väntande rånarna. Själv väntade han inne på sheriffkontoret. Jack Brown förskansade sig uppe i det ena kyrktornet, mitt emot banken. Allan Hawks ställde sig på post strax bakom det ena kyrktornet, med god uppsikt över stallet och gatan in mot banken om rånarna skulle komma den sydliga vägen. Vit Hunds Son fattade posto i stadens norra ände, i gränden mellan handelsboden och tvätteriet. Det hände sig på den tiden då spelare och forumanvändare från hela Svea Rike begett sig till huvudstaden för att träffas och spela...

Solens strålar stekte obarmhärtigt över den lilla staden. Stadssheriffen i staden, Lone Wolf MacCoy, hade uppsnappat ett rykte om att bankrånare var på väg. Som den ansvarsfulle lagman han var svor han in tre vicesheriffer. De modiga som stod upp för sin hemstad var en blandad skara, de av bestod den svarte revolvermannen Jack Brown, soldaten som var här under sin permission Allan Hawks och halvblodet Vit Hunds Son. Resten av stadsbefolkningen uppmanades att hålla sig undan den blodiga strid som väntade. De flesta lydde omedelbart detta råd, bommade igen sina fönster och gömde sig så gott de kunde.

Lone Wolf MacCoy uppmanade sina män att lägga sig i bakhåll för de väntande rånarna. Själv väntade han inne på Uncle Sam's Saloon, ifall de laglösa skulle visa sig vara törstiga... Jack Brown förskansade sig uppe i det ena kyrktornet, mitt emot banken. Allan Hawks ställde sig på post strax bakom det andra kyrktornet, med god uppsikt över stallet och gatan in mot banken om rånarna skulle komma den sydliga vägen. Vit Hunds Son fattade posto på andra sidan gatan, i gränden mellan handelsboden och tvätteriet.

Nu trodde lagen sig om att vara väl rustad att möta vilket laglöst band som helst. Det de inte tagit med i beräkningen var att det inte var en laglös liga som fått denna idé utan två. Som inte hade någon aning om varandra heller...

Söderifrån närmade sig tre desperados; Carl Lindstrom, John Smith och den hagelbössförsedde gamlingen Jeff Doublepipe. De första de gjorde var att byta sina egna sönderridna hästar mot de bästa de kunde hitta i corralen. De var dock inte mer diskreta än att Jack Brown från sin position uppe i kyrktornet uppfattade deras skändliga agerande och kunde slå larm om att rånarna anlänt. Allan Hawks höjer sin buffelbössa och öppnar eld mot hästtjuvarna, men då de tagit sig i skydd bakom stallet missar hans skott.

Samtidigt smög sig den andra laglösa ligan in i stadens norra ände. Joe "Devil" Smith, Joe "Fyllbulten" och en tredje maskerad bandit in. Joe och Joe avancerade försiktigt fram mot Uncle Sam's Saloon, då de tyckte sig ha förtjänat någonting stärkande efter sin långa ritt. Deras maskerade kompanjon var dock mer fokuserad på uppgiften och går huvudgatan fram på andra sidan, mot banken. Jack Brown skjuter ett skott mot honom uppifrån kyrktornet, men kulan slår i gruset framför honom. Då Allan Hawks kliver runt hörnet med sin buffelbössa flyr han dock in i gränden bakom handelsboden. Även Joe "Devil" Smith hinner uppfatta faran innan Hawks avlossat sin bössa. Den ende laglöse som är kvar på huvudgatan är Joe "Fyllbulten", som träffas av en kula i axeln och går ner skrikandes på hjälp. Efter en stund lyckas han dock kravla sig upp på fötter igen och släpa sig i skydd undan Hawks bakom Uncle Sam's Saloon.

Nu utbryter en kaotisk strid. Det södra gänget avancerar till häst mot bankens bakdörr, samtidigt som Jeff "Doublepipe" tar sig bort och dödar vicesheriff Hawks, som Jeff dittills sett som det största hotet mot ligans planer.

Den maskerade mannen skymtar hur det andra laglösa gänget verkar vara på väg mot "hans" bank, så han höjer farten för att komma dit först, trots att han upptäcker vicesheriffen Vit Hunds Son som står i gränden och spanar ut mot huvudgatan. John Smith får syn på den maskerade och skjuter ner honom, hårt brutalt och skoningslöst. Det han inte väntade sig var Vit Hunds Son som kliver fram bakom den fallne maskerade och dödar John Smith med 5 skott. Carl Lindstrom försöker komma till undsättning, men misslyckas kapitalt. Vit Hunds Son skjuter även honom, även om han tillfälligt räddas då han lyckas klamra sig fast på sin häst som flyr.

Joe "Devil" Smith springer runt Uncle Sam's Saloon och tar sig upp för trappan till saloonens tak. Brown skjuter mot honom från kyrktaket, men når inte heller nu fram. Joe "Devil" Smith får syn på Jeff Doublepipe nere på gatan, så han höjer sin Winchester och skjuter. Kulan slår in i Jeffs vänstra axel, och tar så illa att armen släpper ur sitt fäste… Blodet forsar och Jeff faller ihop.

Under tiden har Lone Wolf MacCoy klivit ut från nedervåningen på Uncle Sam's Saloon, svängt runt hörnet och skjutit den stackars Joe "Fyllbulten". Då Joe ligger binder lagmannen honom rejält med rep och handklovar. Därpå går han in i saloonen igen, kliver ut genom takdörren och skjuter Joe "Devil" Smith där uppe. Även denna gång kommer rep och handfängsel väl till pass för lagmannen.

Jack Brown tröttnar på att stå uppe i kyrktornet, där han i och för sig har god uppsikt, men inte kan ta del av striden. Han stormar ut på huvudgatan, där han försöker hålla sig i skydd bakom brunnen. En from förhoppning, han blir nesligen nedskjuten och Jeff Doublepipe avslutar hans eländiga liv. Även Carl Lindstrom kommer ut på huvudgatan, men hans tid var ute… Fortfarande kvar på hästryggen blir han återigen skjuten och förblöder nu av alla sina skador.

Jeff inser för övrigt att förlusten av vänster arm nog var en välsignelse trots allt… Efter att ha lyckats förbinda det öppna såret har han åter lyckats blanda sig in i striden, och nu skjuter folk från alla håll på honom. Och alla lite till vänster, där hans arm en gång fanns… Vit Hunds Son kliver fram ur gränden och avlossar det ena skottet efter det andra mot Jeff, men utan resultat. Jeffs hagelbössa missar dock inte sitt mål, halvblodet dör för gamlingens kulor. Därefter flyr Jeff in i en gränd och gömmer sig bakom barberaren.

Under stridens gång har Lone Wolf MacCoy avancerat fram längs andra sidan gatan. Lagmannen gör nu en våghalsig rusning tvärs över huvudgatan i sin iver att få tag på Jeff Doublepipe. För sent upptäcker han Jeffs gömställe, då denne kliver fram runt barberarens husknut och avlossar sin pålitliga hagelbössa ännu en gång. Stadssheriff MacCoy träffas mitt i magen av hagelskuren och är död innan han faller till marken.

Under tiden har de båda bundna laglösa, Joe "Devil" Smith och Joe "Fyllbulten", lyckats kravla sig bort till varandra och med gemensamma krafter fått bort repen runt benen. Värre var det med handfängslen, de laglösa fick ta sig till handelsboden och där tvinga den förskrämda ägaren att klippa av dem. Då detta var gjort gav de sig åter ut i striden, för att möta Jeff Doublepipe.

Först ut ur handelsboden var Joe "Devil" Smith, som avlossade fem skott mot Jeff utan framgång (två av dem borde ha träffat Jeff i vänster arm, men då den inte längre fanns kvar klarade den gamle sig). Jeff hade under tiden tagit upp Allan Hawks buffelbössa, och försökte utan framgång skjuta ner Joe "Devil" Smith med den.

Efter denna skottväxling klev Joe Fyllbulten ut. Han avlossar två kulor i Jeff Doublepipes svarta hjärta, där båda borde varit tillräckliga för att döda. Jeff var dock en seg gubbe, och det var först efter det andra skottet livsgnistan lämnade honom.

Joe och Joe kunde därefter i lugn och ro tömma såväl banken som saloonen på allt de ville ha, det fanns ingen kvar i staden som vågade sätta sig upp mot dessa blodtörstiga desperados…

Rykten har spridits om att banken betalat Pinkerton stora summor för de båda bovarnas gripande. Om våra uppgifter är korrekta sker uppgörelsen på Absolut Spel den 24/2…

/a & t

<A HREF="http://www.rollspel.com" target="_new">http://www.rollspel.com</A>
 

Ofeig

Warrior
Joined
4 Jun 2000
Messages
373
Location
Solna
Jag har en viss aning att det där var jag :)
Mkt bra! Det enda som fattades var en förklaring på hur Carl Lindstrom kunde sitta kvar på hästen (och överhuvudtaget överleva) efter att ha blivit skjuten en gång i var axel, en gång i pannan och en gång i bröstet från två meters avstånd... BARBACKA!

*phew*
Är det nåt den 24/2 eller?

Hac in horasine moracorde pulsum tangite; quod per sortemsternit fortem,mecum omnes plangite!
 

Ofeig

Warrior
Joined
4 Jun 2000
Messages
373
Location
Solna
Nu fattas bara onsdagens spel...

Hac in horasine moracorde pulsum tangite; quod per sortemsternit fortem,mecum omnes plangite!
 

Ofeig

Warrior
Joined
4 Jun 2000
Messages
373
Location
Solna
Exactamente!

Hac in horasine moracorde pulsum tangite; quod per sortemsternit fortem,mecum omnes plangite!
 
Top