Nekromanti Strid

Drizzt do Urden

Veteran
Joined
14 Feb 2003
Messages
22
Location
Sölvesborg
Är det någon vänlig själ som kan förklara hur det här med SK-grund och hur man fördelar FV på de olika attakerna(A1,A2 etc) jag tycks inte fatta det riktigt :gremconfused: :gremconfused: :gremconfused:
 

Gurrgel

Veteran
Joined
14 Dec 2000
Messages
104
Location
Stockholm
Till vilken version menar du? DoD 6 eller DoD 6 Expert? Svarar för enkelhets skull till båda spelen:

DoD 6: Från början har du ett visst antal poäng SK, motsvarande (STY+FYS+SMI)/3, dessa placerar du ut på attacker och parader, du måste dock ha minst 3 i en parad, det blir också dyrare att höja över 15 respektive 18. När man sedan går upp i YN höjer får man fler poäng från sitt yrke och höjer på samma sätt, men nu måste man inte sätta något i en parad. Ens yrke påverkar också hur många attacker och parader man får ha.
När det sedan blir strid har du varje runda ett antal attacker som motsvarar det antalet du har satt utt SK i, till samma värde som din SK i den attacken, och samma sak med parader.

DoD 6 Expert:
I Expert fungerar hela systemet lite smidigare, dock lite mer komplicerat. Man räknar fortfarande ut grund SK på samma sätt som tidigare, sedan får man +1 för varje FV i vapenfärdigheter, men endast det vapnet man använder för tillfället. Vid varje runda väljer man sedan hur man ska placera ut sin SK på olika attacker och Parader, ex. Om man har 15 SK i grund, och 12 mer från Vapenfärdigheten man använder, kan man välja att ha tex 2 attacker med FV 10 och en parad med FV 7, eller en attack med FV 15, en parad med FV 8 och en med FV 4, man väljer helt enkelt efter situationen.
Om man har sköld får man lägga till FV från den också, men SK från skölden kan självklart endast användas till parader.
I expert är man heller inte begränsad från yrket utan istället av sitt FV i vapenfärdigheten för att avgöra hur många attacker eller parader man kan göra per runda.

Det blev rätt mycket, men förhoppningsvis förstod du lite av det i alla fall.
 
Top