Nekromanti Stora fandom-tråden

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,197
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Nu tänkte jag vi skulle hylla fandom, eller åtminstone den mer kreativa sidan av fenomenet, för jag tror att det allt som oftast är positivt att folk gillar något så mycket att de blir inspirerade att skapa saker runt det. En extra bonus är att nördtjejer ofta får komma fram på det här området, eftersom, som Nostalgia Chick korrekt konstaterat; "it is women who makes things". Vi ska med andra ord bomba varandra med exempel vi gillar på den skaparglädje som plöjts ned i grejer som fanfics, illustrationer, fandubs, fanfilmer, fancovers, AMV:er, karaktärsporträtt, musikaliska verk inspirerade av nördkultur, etc. Men det ska vara skapat av fans, och handla om nördkultur, det vill säga, proffesionell concept art räknas inte, ej heller postimpressionistiska tolkningar av Inferno och dyl. finkultur (though postimpressionistiska tolkningar av nördgrejer som i sin tur är inspirerade av Inferno, that's okay). De tyska och spanska (proffesionella) dubbarna av Disneyfilmer räknas alltså -inte-, men fans som sjunger in animelåtar på tyska, det räknas. I vissa fall är givetvis gränsen svår att dra, som jag kommer visa med ett exempel nedan.

Så låt oss börja dela med oss!

För min del började det hela med den här, som gått runt på fejsbook och irc:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4z9TdDCWN7g&list=FLeQQHGKrdOIz_oFdCtx5o1A&index=3&feature=plpp_video"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/4z9TdDCWN7g&list=FLeQQHGKrdOIz_oFdCtx5o1A&index=3&feature=plpp_video" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Den gav mig idén till den här tråden, då jag redan sedan tidigare kollat mycket på dylika videor, en favorit är den här tolkningen av Rains of Castamere:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/t0xu7P-zzsk"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/t0xu7P-zzsk" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>


Helen Trevillion gjorde fantastiska tolkningar av Tolkien-låtar, men hon verkar ha gått pro och tar betalt för sin musik numera, så vi kan köra på Aijin Hidelias "Namarië" istället, den är lite tråkig men sångkvalitén är hög:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WTgwvadr3J0"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/WTgwvadr3J0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>


Men ett av mina stora glädjeämnen är fancovers av animemusik, på andra språk än japanska då. Kvalitén är givetvis högst varierande, men särskilt latinos verkar av nån anledning väldigt begåvade när det kommer till den här typen av nörderier, om Skyrim-tjejen ovan inte vore nog för att antyda det så kan vi ta den här awesome tolkningen av Cruel Angel Thesis (och om man inte sett NGE och inte blir sugen på att göra det efter den här videon, då är det nog något fel på en):

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Tr7P6aINxHU&list=FLeQQHGKrdOIz_oFdCtx5o1A&index=1&feature=plpp_video"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/Tr7P6aINxHU&list=FLeQQHGKrdOIz_oFdCtx5o1A&index=1&feature=plpp_video" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

( Jessica Toledos verre är ännu bättre men jag tycker inte den räknas riktigt eftersom hon är professionell röstskådis).

Tyskarna och jänkarna har tyvärr inte lika bra sångkvalitet på sina tolkningar, vilket är synd och skam för Cruel Angel Thesis gör sig sjukt bra på tyska , men här är en av de fetare versionerna iaf:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-jRrWvnzm2U&feature=related"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/-jRrWvnzm2U&feature=related" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Den här (tjejröst) och den här (mansröst, fullängdversion, annorlunda lyrics) är också trevliga. Den engelska versionen är också ganska bra, men jag tycker samma tjejs insjungning av " Uninstall" från ångesttrippen Bokurano är bättre:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b791LtqEvuc"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/b791LtqEvuc" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>


Jag sparar fanarten till ett separat inlägg, så blir det nån slags struktur på det.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,197
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Fanart

Deviantart och dyl. badar givetvis i bra fanart, heck, deviantart består praktiskt taget av fanart (och porr, och porr-fanart) så jag tänker mest visa några av mina absoluta favoriter:

Jeftoon 01 gör "Twisted Disney princesses" vilka alla är helt awesome, det här är en av de bästa:



De kan alla beskådas i hans galleri här.

Jag tycker mycket om den här bilden på Thorgal och Aaricia (större version här), jäjj för fandom som inga jänkare fattar!:



Den är gjord av *tir-ri som har sitt galleri här; hon är awesome i största allmänhet (fast hon verkar vara professionell konstnär så det kanske inte räknas, I dunno, låt oss inte vara onödigt stringenta här).

Prince of Persia och Farah, av HeiligerShadowfax:



Lauren-Ohs porträtt av ASoIaF-kvinnor är också fina, det här på Lyanna Stark tex:



Tifa Lockhart, av Ravenskar:



Kinesiska nördar är up and coming och extremt begåvade, här är ett praktexempel av Noah-kh; Manji från Blade of the Immortal (mangan som jag hyllat ett otal gånger här på forumet):




Och sen har vi ju den lätt bisarra Friendship is Magic-fandomen, som väl ska ha sin due, så här har vi Zecora som föl, av Moongazeponies:




Det finns också en hel -grupp- dedikerad åt Silmarillion-fanart, här, vilket ju är helt awesome. Det koolaste jag sett där är nog Helcio Rogerios och Palantir6s "Ungoliant and Morgoth":




(ja, och sen finns mitt stora guilty pleasure Genzoman, vars "konst" jag inte tänker ha inbäddad för den är så sjukt hit-or-miss, mmorpg-svulstig, grabbig och vulgär, och han är bäst när han gör fantasysvulstiga tolkningar av historiska/mytologiska grejer som inkaprinsessor, Quetzalcoatl, obskyra semitiska gudinnor och antika profeter snarare än fanart, men han har iaf gjort saker som Leonidas (jag räknar den som fanart pga 300), Suki och Katara från Avatar, Emperor of Mankind, Midna och Link, med mera).


Med det låter jag mig nöja, for now. Nu får ni visa mig era favoriter!
 

Petter42

Swordsman
Joined
10 Jun 2009
Messages
635
Location
På väg ut ur den bokstavliga garderoben.
Re: Stora fandom-kreativitets-tråden

Lite bronygrejer. Skippar grejen med fanfics, för det är... så fruktansvärt... mycket på så många sätt.
Tja, jag har ju nyligen sprungit på hela brony-domen, som helt klart beter sig högst nördigt, och som hela bunten verkar vara onödigt kreativa och duktiga inom så fruktansvärt många områden. Ok, ok! Jag kanske pitchar dom lite grand, men om det nu finns något förakt för bronies så är det väl bara att gå vidare till nästa inlägg, ok?
(Kan visserligen inte tala för andra, men jag föredrar att ha länkar i stället för inbäddade grejer. Kan i övrigt påpeka att jag anser mig ha strikta uppfattningar om vad som är en spoiler. Oftast räcker det med ett namn eller en karaktär som kommer att vara med för att jag ska klassa det som spoiler.)

Doctor Whooves - Som de nördar dom är.

Fluttershys Lament - Bronies har övertygat mig att ge många musikstilar jag ogillat nya chanser... och ändrat en del åsikter.

Something Broke - (Kan tolkas som spoilers) Kort musikal.

Autumn (Derpy Hooves) - Ok, en sång till bara! Finns så många.

As for art?
Lite spoiler

Steampunk

Kombinera? Sannerligen!

Spoiler s2
 

kefka

Hero
Joined
17 May 2000
Messages
802
Riktigt schysst inlägg. Jag bidrar med den covern på
"Run this town" från Jay Z och Rhianna mfl, gjord av några starcraft-fans.

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/V87Wp4lXlPg"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/V87Wp4lXlPg" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,683
Location
Värnhem, Malmö
Re: Stora fandom-kreativitets-tråden

När vi ändå är inne på ponnyrelaterade saker: skickade den här till Ymir på Facebook och uppmanades också lägga upp den här:


Här finns också bilder på de enskilda karaktärerna. Vissa känns väldigt självklara (Tremere Sparkle och Rainbrujah Dash), medan andra (Applevanni och Tzimishy) kräver lite mer förklaring.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,197
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Stora fandom-kreativitets-tråden

Jag tror att grejen med Applevanni dels är den uppenbara, dvs familje-biten, men sedan har ju Apple Family också arguably samma förhållande till äpplen som Giovanni har till lik... o_O

Och Tzimishy, well, hon har definitivt Animalism, check, hon verkar gilla att gå på spa med Torarity, som så är toreador-antitribu, en aktivitet som därför nästan garanterat involverar fleshcrafting, och man får förmoda att hon har lågt i Courage därför att hon lagt alla sina duttar på Conviction för att kunna maxa sin Path of Metamorphosis-rating. Sen har hon ju vingar, vilket säkert är ett utslag av sjätte dutten viccissitude, så man får förmoda att hon har rätt låg generation. Hon verkar i mångt och mycket ha samma personliga neuroser som Lambach Ruthven, vilket säkert har att göra med att de går och är rädda för sin antediluvian dag och natt.
 
Top